Новини
Останні статті і огляди
Де купити світч Cherry MX RGB Silent Red
-
werneo
Member
Всім привіт. Якийсь час назад купив на розетка клавіатуру Ducky з Cherry MX RGB Silent Red світчами. Мною вчора було виявлено, що один з світчів був кимось успішно замінений на Cherry MX Black ще до того як клавіатура потрапила до мене. Кнопка F9 не дуже юзабельна, то ж поки не довелось вчора записувати відео я нічого не підозрював. Можливо вона була в виставковому залі, а можливо хтось замінив на новій пошті і відмовився від отримання, це вже не важливо. Розетка добу подумала і провину признала, пропонує компенсацію. Мені від тої компенсації ні холодно ні гаряче, можливо хтось знає де в Україні можна придбати світч Cherry MX Silent Red, бо не бачу смислу платити 20 євро німцям за 30 світчів, коли мені треба 1, ну максимум 5 на прозапас якби декілька з них в майбутньому вмерли. Можливо хтось має з кастомних клавіатур і має бажання продати?
-
leif
Member
-
werneo
Member
Дякую, але потрібні RGB (прозорий корпус).
- спойлер

-
leif
Member
werneo
ага, ну, з цими, звісно, буде поскладніше знайти, так щоб кілька шт чи один купити
ага, ну, з цими, звісно, буде поскладніше знайти, так щоб кілька шт чи один купити
-
Kosdnepr
Member
werneo
Замовте на аліекспрес, візьміть штук 10, щоб запас був. Приїде за 10-20 днів.
Відправлено через 13 хвилин 41 секунду:
Або, якщо прям критично і не хочете чекати, у мене є декілька штук outemu silent white (тихі, лінійні та з прозорим верхом).
Відправлено через 13 хвилин 41 секунду:
Або, якщо прям критично і не хочете чекати, у мене є декілька штук outemu silent white (тихі, лінійні та з прозорим верхом).
-
leif
Member
оце взагалі найкраща опція, поставити outemu на ту клавішу, якою рідко користуєшся і забути про це. підсвіточка рівномірна, нічого око не муляє)Kosdnepr: ↑ 29.04.2025 11:36Або, якщо прям критично і не хочете чекати, у мене є декілька штук outemu silent white (тихі, лінійні та з прозорим верхом).
-
werneo
Member
Я бачив ці світчі на аліекспрес, але це 100% підробка.Kosdnepr: ↑ 29.04.2025 11:22 werneo
Отправлено спустя 8 минут 17 секунд:
Я з таким самим успіхом цей Cherry MX Black світч можу поставити на scroll lock, або Pause Break і за всі наступні роки поки я буду використовувати дану клавіатуру ніколи його не нажимати. Так само як я 3 місяці не нажимав F9.leif: ↑ 29.04.2025 11:43оце взагалі найкраща опція, поставити outemu на ту клавішу, якою рідко користуєшся і забути про це. підсвіточка рівномірна, нічого око не муляє)Kosdnepr: ↑ 29.04.2025 11:36Або, якщо прям критично і не хочете чекати, у мене є декілька штук outemu silent white (тихі, лінійні та з прозорим верхом).
Неприємно те, що я купив дану клавіатуру за 9к грн, і хтось своїми ратицями до неї ліз до того як вона потрапила до мене.
Подивлюсь, що відпише розетка, я їм запропонував замість компенсації самим купити коробку світчів і відправити мені 1, якщо не погодяться то візьму компенсацію
-
leif
Member
слухайте, ви вже якось визначайтесь, чи вам треба щоб світчі були на всій клаві однакові, чи підсвічування, чи вам все таки просто неприємно, що світч був замінений.werneo: ↑ 29.04.2025 12:24Неприємно те, що я купив дану клавіатуру за 9к грн, і хтось своїми ратицями до неї ліз до того як вона потрапила до мене.
якщо "неприємно" -- повертайте продавцю клавіатуру або продавайте, якщо 2 тижні минуло, шо тут думати. якщо ж треба, щоб було однакове підсвічування по всіх клавішах без виключення -- звертайтесь до Kosdnepr за оутему або шукайте щось подібне.
-
7mindfields
Member
Так би і казав, що тема на поговорити, а не шукати рішенняwerneo: ↑ 29.04.2025 12:24 Я бачив ці світчі на аліекспрес, але це 100% підробка.
Ти купив дакі за 9к, бо вона стільки не коштуєwerneo: ↑ 29.04.2025 12:24 Неприємно те, що
Тобто самому замовити з алі ні, але якщо хтось інший зробить це за тебе - то це точно будуть «оригінальні» чері, зрозwerneo: ↑ 29.04.2025 12:24 я їм запропонував замість компенсації самим купити коробку світчів і відправити мені 1, якщо не погодяться то візьму компенсацію![]()
-
werneo
Member
Відповідаю всім одразу і так як ні в кого немає пропозицій по покупці в Україні, вважаю тему закритою. Початкове питання стосувалося виключно того, де в Україні можна купити або у кого є в наявності і він бажає продати Cherry MX RGB Silent Red світчі. Обговорення вийшло за рамки теми та перетворилося на Срач.
Так, я придбав цю клавіатуру за 9000 грн, і ні — мене не "давить жаба", що зараз вона подешевшала. На момент покупки така була ціна у всіх продавців в Україні. Так, вона була дорожча приблизно на $65 порівняно з цінами в ЄС, але це був мій вибір, мені вже і негайно була потрібна клавіатура оскільки клавіатуру яку я мав на той момент глюканула, і друкувала по декільки символів при нажатті на 1 кнопку. Мене цікавила саме повнорозмірна механічна клавіатура зі світчами виробництва Cherry, і якби в Україні була можливість купити білу або чорну клавіатуру без підсвітки на світчах Cherry — я б так і зробив. Останні 15 років я користувався саме такими, повністю чорними і без підсвітки клавіатурами, pз світчами Cherry MX, виробництва steelseries. Наявність підсвітки ніколи не впливала на мій вибір.
Мене цікавить саме покупка оригінального (genuine) Cherry MX RGB Silent Red світча або кількох світчів в Україні. Я розумію, що їх можна знайти на Aliexpress, однак у мене виникає цілком логічне питання. Якщо Cherry стверджує, що всі світчі виробляються виключно в Німеччині, яким чином вони потрапляють на Aliexpress і чому коштують там дешевше, ніж на сайті виробника?
Мені важливо, щоб усі світчі були ідентичні, тож я не бачу сенсу встановлювати Outemu щоб замінити вже наявний Cherry MX RGB Black, тим більше, що колір який мені пропонують купити і так не збігається з тим який мені потрібен. Як я вже писав, за такою логікою я можу погодитись на запропоновану компенсацію від Rozetka, переставити світчі між клавішами F9 та Scroll Lock і більше ніколи не натискати цей світч.
І, наостанок. Я ще раз переглянув пропозиції на Aliexpress. Китайці продають 8 світчів за 275 грн, скоріш за все це підробки які не мають жодного стосунку до Cherry. Навіщо мені купувати світчі сумнівного походження, якщо за $16 (плюс $6 доставка в Україну), я можу замовити ті ж самі світчі з офіційного Cherry Store USA, фактично переплативши лише 6 грн за один світч?

Так, я придбав цю клавіатуру за 9000 грн, і ні — мене не "давить жаба", що зараз вона подешевшала. На момент покупки така була ціна у всіх продавців в Україні. Так, вона була дорожча приблизно на $65 порівняно з цінами в ЄС, але це був мій вибір, мені вже і негайно була потрібна клавіатура оскільки клавіатуру яку я мав на той момент глюканула, і друкувала по декільки символів при нажатті на 1 кнопку. Мене цікавила саме повнорозмірна механічна клавіатура зі світчами виробництва Cherry, і якби в Україні була можливість купити білу або чорну клавіатуру без підсвітки на світчах Cherry — я б так і зробив. Останні 15 років я користувався саме такими, повністю чорними і без підсвітки клавіатурами, pз світчами Cherry MX, виробництва steelseries. Наявність підсвітки ніколи не впливала на мій вибір.
Мене цікавить саме покупка оригінального (genuine) Cherry MX RGB Silent Red світча або кількох світчів в Україні. Я розумію, що їх можна знайти на Aliexpress, однак у мене виникає цілком логічне питання. Якщо Cherry стверджує, що всі світчі виробляються виключно в Німеччині, яким чином вони потрапляють на Aliexpress і чому коштують там дешевше, ніж на сайті виробника?
Мені важливо, щоб усі світчі були ідентичні, тож я не бачу сенсу встановлювати Outemu щоб замінити вже наявний Cherry MX RGB Black, тим більше, що колір який мені пропонують купити і так не збігається з тим який мені потрібен. Як я вже писав, за такою логікою я можу погодитись на запропоновану компенсацію від Rozetka, переставити світчі між клавішами F9 та Scroll Lock і більше ніколи не натискати цей світч.
І, наостанок. Я ще раз переглянув пропозиції на Aliexpress. Китайці продають 8 світчів за 275 грн, скоріш за все це підробки які не мають жодного стосунку до Cherry. Навіщо мені купувати світчі сумнівного походження, якщо за $16 (плюс $6 доставка в Україну), я можу замовити ті ж самі світчі з офіційного Cherry Store USA, фактично переплативши лише 6 грн за один світч?