Імхо, Вальв пора вже оновлювати залізо Деки. З моменту релізу вже три роки пройшло. Час від часу задумуюсь про придбання, щоб грати на дивані, але з іншої сторони думаю, вона вже трохи застаріла
Новини
Останні статті і огляди
AMD приписують підготовку гібридного чипа Ryzen Z2 A з сімейства Van Gogh
-
kairo
Member
Пропоную обговорити AMD приписують підготовку гібридного чипа Ryzen Z2 A з сімейства Van Gogh
Імхо, Вальв пора вже оновлювати залізо Деки. З моменту релізу вже три роки пройшло. Час від часу задумуюсь про придбання, щоб грати на дивані, але з іншої сторони думаю, вона вже трохи застаріла
-
Donate
Member
З ПК стрімінг зробіть і всеkairo: ↑ 17.04.2025 14:04 Пропоную обговорити AMD приписують підготовку гібридного чипа Ryzen Z2 A з сімейства Van Gogh
Імхо, Вальв пора вже оновлювати залізо Деки. З моменту релізу вже три роки пройшло. Час від часу задумуюсь про придбання, щоб грати на дивані, але з іншої сторони думаю, вона вже трохи застаріла![]()
-
Leeman
Member
Так нічого цікавого з заліза немає і до 26 не з'явитьсяkairo: ↑ 17.04.2025 14:04 Пропоную обговорити AMD приписують підготовку гібридного чипа Ryzen Z2 A з сімейства Van Gogh
Імхо, Вальв пора вже оновлювати залізо Деки. З моменту релізу вже три роки пройшло. Час від часу задумуюсь про придбання, щоб грати на дивані, але з іншої сторони думаю, вона вже трохи застаріла![]()
Зараз максимум це 890m і 140v які на 2,5 потужніше стим дека, але при споживанні 30вт і коштують +1000$
-
1234waltz
Member
Шизойдний зоопарк та рай для маркетологів.У новій лінійці компанія об’єднала чипи з архітектурами Zen 2, Zen 3+ і Zen 4, обладнані графічними блоками поколінь RDNA 2, RDNA 3 та RDNA 3.5
-
BoKl
Member
Те саме, дозрів до придбання стімдеку, але розумію, що вже купувати пізно, бо залізо вже застаріле.kairo: ↑ 17.04.2025 14:04 Пропоную обговорити AMD приписують підготовку гібридного чипа Ryzen Z2 A з сімейства Van Gogh
-
Kolomiiets
Junior
Користуюсь OLED моделлю із грудня. Хороший девайс для інді та ААА початку нульових. Звісно, хочеться апгрейд. Але Гейб сказав що не піде на оновлення платформи заради нового чіпу.BoKl: ↑ 17.04.2025 17:07Те саме, дозрів до придбання стімдеку, але розумію, що вже купувати пізно, бо залізо вже застаріле.kairo: ↑ 17.04.2025 14:04 Пропоную обговорити AMD приписують підготовку гібридного чипа Ryzen Z2 A з сімейства Van Gogh
-
ronemun
Advanced Member
зарашні чіпи процесорів, що АМД, що Інтел, по суті одне і теж по виводах - 98% однакові:
1/ більша частина - це заземлення
2/ живлення
3/ 128 біт ddr5/lpddr - це просто стандарт, шина даних+адрес і команд+службові, а контактів там 400+, це крім заземлення
4/ PCIe - це стандарт, вита пара+заземлення. В десктопі АМД має 28 PCIe v5 (всього 56=28+28, в обидві сторони), в Інтел теж саме 16v5+4v4+8v4(для DMI) або 24+8. В ноутах так само або меньше.
5/ лінії для чіпсета - в АМД в ноутах/серверах відсутній, а в десктопах це ті ж PCie. В Інтел так само, а DMI це фізично PCIe, тільки призначення інше.
6/ в мобільних і APU всілякі USB/дисплеї... зараз це стандарт, CSI/DSI, як в смартфонах для камер і екранів, SATA виводяться через контакти PCIe (з проца), але він вже малопотрібен.
7/ службові - тактовий сигнал/скидання-запуск/шина SMBus/SPI/LPC/I2C і т.п. - це стандарт
навіщо різні сокети? Зробити 1-2 універсальних з перехідниками під різні проци/чіпи, навіть х86>ARM(смартфон), різні в плані з різним набором можливостей для струму живлення/кількості DDR/PCIe і підтримки їх частоти, + ціна чи геометрія (товщина)
для серверів там взагалі рай - 100+ ліній PCIe/8-12 DDR/200-500Вт - і все це абсолютно ті ж контакти і тіж елементи живлення!!!
можна було просто прошити біос, переставити собі чіп з іншої платформи і все.
А так виробники материнок і плат, всілякі китайці +ремонтні сервіси, згрібають джекпот, а маса крутого заліза кожен раз іде в сміття
в т.ч. екран, джойстик, впаяні LPDDR, камери, живлення і т.п.
1/ більша частина - це заземлення
2/ живлення
3/ 128 біт ddr5/lpddr - це просто стандарт, шина даних+адрес і команд+службові, а контактів там 400+, це крім заземлення
4/ PCIe - це стандарт, вита пара+заземлення. В десктопі АМД має 28 PCIe v5 (всього 56=28+28, в обидві сторони), в Інтел теж саме 16v5+4v4+8v4(для DMI) або 24+8. В ноутах так само або меньше.
5/ лінії для чіпсета - в АМД в ноутах/серверах відсутній, а в десктопах це ті ж PCie. В Інтел так само, а DMI це фізично PCIe, тільки призначення інше.
6/ в мобільних і APU всілякі USB/дисплеї... зараз це стандарт, CSI/DSI, як в смартфонах для камер і екранів, SATA виводяться через контакти PCIe (з проца), але він вже малопотрібен.
7/ службові - тактовий сигнал/скидання-запуск/шина SMBus/SPI/LPC/I2C і т.п. - це стандарт
навіщо різні сокети? Зробити 1-2 універсальних з перехідниками під різні проци/чіпи, навіть х86>ARM(смартфон), різні в плані з різним набором можливостей для струму живлення/кількості DDR/PCIe і підтримки їх частоти, + ціна чи геометрія (товщина)
для серверів там взагалі рай - 100+ ліній PCIe/8-12 DDR/200-500Вт - і все це абсолютно ті ж контакти і тіж елементи живлення!!!
можна було просто прошити біос, переставити собі чіп з іншої платформи і все.
А так виробники материнок і плат, всілякі китайці +ремонтні сервіси, згрібають джекпот, а маса крутого заліза кожен раз іде в сміття
в т.ч. екран, джойстик, впаяні LPDDR, камери, живлення і т.п.
-
waryag
Member
Сенс з'явиться з появою в АПУ АМД підтримки фср4 або краще.kairo: ↑ 17.04.2025 14:04 Пропоную обговорити AMD приписують підготовку гібридного чипа Ryzen Z2 A з сімейства Van Gogh