AMD приписують підготовку гібридного чипа Ryzen Z2 A з сімейства Van Gogh

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити AMD приписують підготовку гібридного чипа Ryzen Z2 A з сімейства Van Gogh

Імхо, Вальв пора вже оновлювати залізо Деки. З моменту релізу вже три роки пройшло. Час від часу задумуюсь про придбання, щоб грати на дивані, але з іншої сторони думаю, вона вже трохи застаріла :-/
Donate
Member

Повідомлення

kairo: 17.04.2025 14:04 Пропоную обговорити AMD приписують підготовку гібридного чипа Ryzen Z2 A з сімейства Van Gogh

Імхо, Вальв пора вже оновлювати залізо Деки. З моменту релізу вже три роки пройшло. Час від часу задумуюсь про придбання, щоб грати на дивані, але з іншої сторони думаю, вона вже трохи застаріла :-/
З ПК стрімінг зробіть і все :beer:
Leeman
Member

Повідомлення

kairo: 17.04.2025 14:04 Пропоную обговорити AMD приписують підготовку гібридного чипа Ryzen Z2 A з сімейства Van Gogh

Так нічого цікавого з заліза немає і до 26 не з'явиться :-/ .

Зараз максимум це 890m і 140v які на 2,5 потужніше стим дека, але при споживанні 30вт і коштують +1000$
1234waltz
Member

Повідомлення

У новій лінійці компанія об’єднала чипи з архітектурами Zen 2, Zen 3+ і Zen 4, обладнані графічними блоками поколінь RDNA 2, RDNA 3 та RDNA 3.5
Шизойдний зоопарк та рай для маркетологів.
BoKl
Member

Повідомлення

Те саме, дозрів до придбання стімдеку, але розумію, що вже купувати пізно, бо залізо вже застаріле.
Kolomiiets
Junior

Повідомлення

BoKl: 17.04.2025 17:07

Те саме, дозрів до придбання стімдеку, але розумію, що вже купувати пізно, бо залізо вже застаріле.
Користуюсь OLED моделлю із грудня. Хороший девайс для інді та ААА початку нульових. Звісно, хочеться апгрейд. Але Гейб сказав що не піде на оновлення платформи заради нового чіпу.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

зарашні чіпи процесорів, що АМД, що Інтел, по суті одне і теж по виводах - 98% однакові:
1/ більша частина - це заземлення
2/ живлення
3/ 128 біт ddr5/lpddr - це просто стандарт, шина даних+адрес і команд+службові, а контактів там 400+, це крім заземлення
4/ PCIe - це стандарт, вита пара+заземлення. В десктопі АМД має 28 PCIe v5 (всього 56=28+28, в обидві сторони), в Інтел теж саме 16v5+4v4+8v4(для DMI) або 24+8. В ноутах так само або меньше.
5/ лінії для чіпсета - в АМД в ноутах/серверах відсутній, а в десктопах це ті ж PCie. В Інтел так само, а DMI це фізично PCIe, тільки призначення інше.
6/ в мобільних і APU всілякі USB/дисплеї... зараз це стандарт, CSI/DSI, як в смартфонах для камер і екранів, SATA виводяться через контакти PCIe (з проца), але він вже малопотрібен.
7/ службові - тактовий сигнал/скидання-запуск/шина SMBus/SPI/LPC/I2C і т.п. - це стандарт

навіщо різні сокети? Зробити 1-2 універсальних з перехідниками під різні проци/чіпи, навіть х86>ARM(смартфон), різні в плані з різним набором можливостей для струму живлення/кількості DDR/PCIe і підтримки їх частоти, + ціна чи геометрія (товщина)
для серверів там взагалі рай - 100+ ліній PCIe/8-12 DDR/200-500Вт - і все це абсолютно ті ж контакти і тіж елементи живлення!!! :insane:

можна було просто прошити біос, переставити собі чіп з іншої платформи і все.
А так виробники материнок і плат, всілякі китайці +ремонтні сервіси, згрібають джекпот, а маса крутого заліза кожен раз іде в сміття :mad:
в т.ч. екран, джойстик, впаяні LPDDR, камери, живлення і т.п.
waryag
Member

Повідомлення

Сенс з'явиться з появою в АПУ АМД підтримки фср4 або краще.
Відповісти