Останні статті і огляди
Новини
Електроніка та чипи поки що не потрапили під мита США, але це тимчасово
-
dead_rat
Member
Пропоную обговорити Електроніка та чипи поки що не потрапили під мита США, але це тимчасово
Тут є найкраща ілюстрація тарифів, вибачаюся що англійською але навіть без мови зрозуміло
Тут є найкраща ілюстрація тарифів, вибачаюся що англійською але навіть без мови зрозуміло
-
Scoffer
Member
І які ж це відеокарти проходять збірку в Мексиці чи Канаді? 

-
Ijachok
Member
Олди пам'ятають, АТІ - канадська компанія, значить Радеони - канадські

-
Scoffer
Member
Ijachok
А компанія аплє американська, але 90% огризків збираються в китаї і потрапляють під мита
А компанія аплє американська, але 90% огризків збираються в китаї і потрапляють під мита

-
KimRomik
Member
Дональд сТрампон думає, що зможе прогнути весь світ під Америку, а в результаті сама Америка прогнулась під світ, бо світовий ринок - це система виявляється набагато складніша з купою різних лазейків, ніж думає американський президент.
Отправлено спустя 41 секунду:
Scoffer
якась частина збирається в Індії, пам"ятаєш?
Scoffer
-
Scoffer
Member
KimRomik
Ну оті 10 мабуть і є індійські. Наскільки я знаю, безпосередньо в штатах фінальної збірки рівно нуль.
Ну оті 10 мабуть і є індійські. Наскільки я знаю, безпосередньо в штатах фінальної збірки рівно нуль.
-
MaKCuMyC
Member
Я категорично вибачаюсь, тому що майже не слідкую за подіями сша.
Я правильно розумію, що нинішній президент сша підвищує мита на імпорт у свою країну і єдиний результат цих дій є підвищення цін на масові електроні прилади для самих же громадян сша?
Я правильно розумію, що нинішній президент сша підвищує мита на імпорт у свою країну і єдиний результат цих дій є підвищення цін на масові електроні прилади для самих же громадян сша?
-
dead_rat
Member
БінгоMaKCuMyC: ↑ 14.04.2025 13:47 Я категорично вибачаюсь, тому що майже не слідкую за подіями сша.

Але Трамп мріє, щоб мита платилися, а ціни не виросли
-
KimRomik
Member
MaKCuMyC
не зовсім, підвищення цін на товари всередині США це лише побічний еффект тієї самої митної політики трампа
просто це спосіб стимулювати громадян США перейти на власне виробництво, замість того щоб купувати імпортне і тим самим підтримувати чужу економіку країн
не зовсім, підвищення цін на товари всередині США це лише побічний еффект тієї самої митної політики трампа
просто це спосіб стимулювати громадян США перейти на власне виробництво, замість того щоб купувати імпортне і тим самим підтримувати чужу економіку країн
-
MaKCuMyC
Member
KimRomik
Я напевно вже старий бовдур, що зовсім не розуміюся на простих речах.
Такі дії, це все що завгодно але не стимулювання громадян. Яким чином американський покупець айфону в вакуумі може вплинути на місце вироблення айфону? Хіба він може сказати в магазині «мені будь ласка, той що по-дешевше, без мит, не китайський?» чи покупці айфонів повинні самі побудувати фабрику?
Якщо ти ведеш там якусь війну, то погано повинно буди ворогу, а не своїм громадянам.
А так це якийсь совок — бий своїх щоб чужі боялись.
Такі дії, це все що завгодно але не стимулювання громадян. Яким чином американський покупець айфону в вакуумі може вплинути на місце вироблення айфону? Хіба він може сказати в магазині «мені будь ласка, той що по-дешевше, без мит, не китайський?» чи покупці айфонів повинні самі побудувати фабрику?
Якщо ти ведеш там якусь війну, то погано повинно буди ворогу, а не своїм громадянам.
-
Creature4O
Member
дивіться трохи ширше. Це зробить імпорт китайських товарів в США не вигідним для самого Китая, і типу якось вплине на його економіку, обмежить прибуток, розвиток. Але кому буде гірше, це ми подивимось... А про імпортозамєщеніє ми вже десь бачили до чого це призводитьMaKCuMyC: ↑ 14.04.2025 13:47 Я категорично вибачаюсь, тому що майже не слідкую за подіями сша.

-
Tiufin
Member
Те відклали, на ці категорії товарів зробили виключення, там готуються галузеві мита, замість тотальних. Так гляди, трампісти і навчаться якихось базових економічних навичок на своїх експериментах із штатами

Так, можемо спостерігати реалізацію прислів'я: "якщо ти плюнеш на суспільство, воно втреться; якщо суспільство плюне на тебе - ти потонеш"KimRomik: ↑ 14.04.2025 13:05 Дональд сТрампон думає, що зможе прогнути весь світ під Америку, а в результаті сама Америка прогнулась під світ, бо світовий ринок - це система виявляється набагато складніша з купою різних лазейків, ніж думає американський президент.
Scoffer
-
Donate
Member
Якщо б там дійсно не хотіли би бити по громадянам робили би правову базу для якості технологічних товарів якої зараз немає і китай цим користується постійноMaKCuMyC: ↑ 14.04.2025 14:09 KimRomik

Робиш обов'язкову належну софтову підтримку товару і в тебе більша частина китайських вендорів вже не придатна до продаж

-
kosoy2004
Member
Ну це в плюс-мінус реальності. В його ж промовах це він всіх прогинає, Америка своє "грейтнесс" відновлює і т.д. Поки вистачає бовдурів, що йому на слово вірять, буде і далі так в стилі "голуба в шахах" свою політику вести.KimRomik: ↑ 14.04.2025 13:05Дональд сТрампон думає, що зможе прогнути весь світ під Америку, а в результаті сама Америка прогнулась під світ
-
ДядяСаша
Member
В принципі в піднятті мит є сенс, але потрібно розбиратись з американськими виробниками, а не "стріляти собі в ногу"!
Ввели мито, китайцям стало не вигідно ввозити, бо свій виробник ТЕПЕР пропонує дешевше!
Потрібно розбиратись по стратегічним галузям, критичним товарам, дифіцитною сировиною. Вивчити ланцюги постачання. Це серйозна робота.
Мита як важіль, але треба знати на які конкретні товари/сировину вводити регулювання. З дуру можна зупинити заводи, втратити робочі місця, зробити дефіцит, і т.і.
Ввели мито, китайцям стало не вигідно ввозити, бо свій виробник ТЕПЕР пропонує дешевше!
Потрібно розбиратись по стратегічним галузям, критичним товарам, дифіцитною сировиною. Вивчити ланцюги постачання. Це серйозна робота.
Мита як важіль, але треба знати на які конкретні товари/сировину вводити регулювання. З дуру можна зупинити заводи, втратити робочі місця, зробити дефіцит, і т.і.
-
dead_rat
Member
В тому ж і фішка, що для більшості товарів нема локального виробника.ДядяСаша: ↑ 14.04.2025 15:42 Ввели мито, китайцям стало не вигідно ввозити, бо свій виробник ТЕПЕР пропонує дешевше!
Ніхто не випускає смартфони в США і які тарифи не став, а фабрика сама собою не зʼявиться.
Тим більше, треба ж не лише збірку, а весь цикл виробництво локалізувати, бо сенс збирати смартфон з комплектуючих дорожчими на 145%?
-
MqM
Member
А створити гарні умови для інвестицій не може? Звісно дешеву робочу силу не знайде, але можна щось інше забезпечитиKimRomik: ↑ 14.04.2025 13:53 MaKCuMyC
Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
ЄС з подібними впровадженням норм краще споавляються. От змусили Apple впроваджувати usbDonate: ↑ 14.04.2025 14:51Якщо б там дійсно не хотіли би бити по громадянам робили би правову базу для якості технологічних товарів якої зараз немає і китай цим користується постійноMaKCuMyC: ↑ 14.04.2025 14:09 KimRomik
А так це якийсь совок — бий своїх щоб чужі боялись.Так як при однакової ціні умовний Хуанан, чи умовний ASRock це дві різної якості МП хоча з точки зору специфікації вони можуть бути повністю однаковими... І так з будь чим
В нас немає ніякої правової бази щоб такє регулювати, а вендори цим користуються вводячи практично покупця в оману, він напевно не бачить різниці так як в цьому не розуміє... Воно все китайське
Робиш обов'язкову належну софтову підтримку товару і в тебе більша частина китайських вендорів вже не придатна до продажКупуєш роутер від ТП лінку а він вже EOL по підтримці шукай нову ревізію
Робиш умову що кожен смартфон повинен мати мінімум 5 років підтримки і мати обовязково кожен місяць оновлення безпеки і своєчасне оновлення ОС/ядра і т.п. в тебе практично всі вендори просто підуть у ступір. Там багато де можна зробити регулювання і китайці щоб зайти на ринок будуть мінімум років 5-10 розбиратись з цим
![]()

-
Геральт
Member
При певному рівні мит вони стають "загороджувальними", тобто товар з таким митом просто не цікаво ввозити. І громадяни США отримують не вищу ціну, а пустіші прилавки.MaKCuMyC: ↑ 14.04.2025 13:47 Я категорично вибачаюсь, тому що майже не слідкую за подіями сша.
-
Donate
Member
Ну і тільки виграє покупець, рівно як і єксклюзивно для ЄС 2 роки гарантії на тіж самі смартфони... Тобто якщо трішки взяти за яйця то все можливоMqM: ↑ 14.04.2025 17:33 ЄС з подібними впровадженням норм краще споавляються. От змусили Apple впроваджувати usb![]()

-
maksim2020
Member
Ну, 9950X3D на Амазоні вже $859.99 (Ships from/Sold by Amazon.com). +$160 на рівному місці.