Google представила новий чип Ironwood для обчислень ШІ

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Google представила новий чип Ironwood для обчислень ШІ
Ironwood постачатимуть у двох конфігураціях: кластер на 256 чипів і кластер на 9216 чипів
На другий кластер заявлена потужність в 10 мегават. Тобто це, грубо кажучи, кіловат з чипа. :horror:
diplo
Member

Повідомлення

Scoffer: 10.04.2025 16:18Тобто це, грубо кажучи, кіловат з чипа.
А как же борьба за экологию?
MaKCuMyC
Member

Повідомлення

diplo: 10.04.2025 17:53
Під це діло вже готують «екологічні» мініАЕС.
Куди прийшов прогрес, щоб амазон запропонував якусь футболку яка може тобі сподобатись, десь стоїть ядерний реактор щоб годувати десятками МегаВат цей алгоритм?
yariksom
Member

Повідомлення

diplo: 10.04.2025 17:53
ШІ моментально розрахує, що треба для екології :laugh:
vmsolver
Member

Повідомлення

Это хорошо, седьмое поколение уже сделали, наверное поиск станет интеллектуальнее?

И почему железное дерево, в глазах совета директоров это круто звучит? Или дерево это просто честная характеристика их ИИ? ))
Scoffer: 10.04.2025 16:18На другий кластер заявлена потужність в 10 мегават. Тобто це, грубо кажучи, кіловат з чипа.
Нечему удивляться, все бросились делать мощные системы, гонка у них, вот и киловатные чипы. Тут можно было вспомнить, что Nvidia сохраняет 600 Вт теплопакет, типа умнички, но там скоро будут сборки из нескольких чипов (которые уже есть сборки из двух). Короче, там тоже гигантизм процветает на все деньги, итого - ядерных реакторов мало не бывает.
Scoffer
Member

Повідомлення

vmsolver: 10.04.2025 21:25И почему железное дерево, в глазах совета директоров это круто звучит? Или дерево это просто честная характеристика их ИИ? ))
Ironwood це загальна назва для сортів деревини, котра в воді ТОНЕ. Що цим намагались сказати в гуглі я прямо не знаю :D
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer: 11.04.2025 10:15
vmsolver: 10.04.2025 21:25И почему железное дерево, в глазах совета директоров это круто звучит? Или дерево это просто честная характеристика их ИИ? ))
Ironwood це загальна назва для сортів деревини, котра в воді ТОНЕ. Що цим намагались сказати в гуглі я прямо не знаю :D
Воно тоне! Значить не Г!!
Відповісти