Новини
Останні статті і огляди
AMD прокоментувала повідомлення про несправні процесори Ryzen 7 9800X3D
-
Enjthesilence
Member
Пропоную обговорити AMD прокоментувала повідомлення про несправні процесори Ryzen 7 9800X3D
Це через expo профіль і високий сок?
взагалі статка дохликів 9800х3д на редіті вражає, одразу пригадується як кожен окремий випадок тут вивчали погорілих rtx 5k - 12vhpwr (аж 3 шт) в аналогічній темі на реддіті було до 10 випадків, а тут їх 120 окремих кейсів згорілих цп та й таке.
Це через expo профіль і високий сок?
взагалі статка дохликів 9800х3д на редіті вражає, одразу пригадується як кожен окремий випадок тут вивчали погорілих rtx 5k - 12vhpwr (аж 3 шт) в аналогічній темі на реддіті було до 10 випадків, а тут їх 120 окремих кейсів згорілих цп та й таке.
Востаннє редагувалось 02.04.2025 15:25 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
-
Nutbar
Member
Таке. Просто відписка на відчепись. Остання версія біосу у асроку це 3.20, опублікована досить давно. В переважній більшості випадків оновлення ніяк не допомагало реанімувати процесор. Ба більше, саме на цій версії у багатьох процесор і відкис.
Про причини доводиться тільки здогадуватись.Enjthesilence: ↑ 02.04.2025 15:09 Це через expo профіль і високий сок?
-
mult
Member
Expo як на мене завищує вольтажі.
В ручну в мене всі вольтажі набагато менші.
Хоча і в expo вони були в межах норми.
В ручну в мене всі вольтажі набагато менші.
Хоча і в expo вони були в межах норми.
-
Megaclite
Member
Найкращий взривний процессор
2 роки вже вибухають
2 роки вже вибухають
-
diplo
Member
Да оно всё сейчас не работает как надо. То ли везде штаты посокращали и тестировать некому, то ли уже брака много от новых техпроцессов? Куда не глянь - всё дорожает, а качество падает.
-
SergN
Member
7000х3d на цих біосах не горять? Expo для них не страшне? Не сильно схоже на якусь визначну роль Expo в цьому випадку.
-
Devijack
Member
Поверніть пга сокет
-
Inqizitor2022
Member
Это печально.
-
item2
Member
Єдине заспокоює статистика матплат з процами X3D: 86 штук - ASRock, 13 - Asus, 5 - MSI, 1 - Gigabyte. Також 10 випадків по звичайним 9000 не X3D: усі 10 ASRock. По 9950X3D: 2 штуки: 1 ASRock + 1 Asus.
-
unique-neon
Member
Та вони не вибухають і не палають. Просто не вмикаються, міняють по гарантії. Одиничні випадки з фізичними пошкодженням, і то в одному з них зламаний сокет в наслідок кривої установки.
-
VolandInferno
Member
Робіть лайв-стрім з онлайн real-time простежуванням всіх гарантійних випадків по кожному з процесорів.
Breaking!!! У чергового імбецила згорів проц, бо він криворукий інвалід. Шок! Сенсація!!!
Breaking!!! У чергового імбецила згорів проц, бо він криворукий інвалід. Шок! Сенсація!!!
Востаннє редагувалось 02.04.2025 15:53 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 1 раз.
-
EvGenius
Junior
Уже 2 месяца жгу свой 9700x на его пределах, на материнке Асрок. EXPO включён. Сборка в профиле.
Одно время даже встройку дополнительно разгонял, пока дискретки не было.
Пока всё работает, как часы.
Хотя на реддите уже есть 4 случая смерти 9700x на асроках.
Пишу больше для тех, кто переживает за свои подобные сборки.
А по теме - да, заявление АМД ни о чём пока.
Одно время даже встройку дополнительно разгонял, пока дискретки не было.
Пока всё работает, как часы.
Хотя на реддите уже есть 4 случая смерти 9700x на асроках.
Пишу больше для тех, кто переживает за свои подобные сборки.
А по теме - да, заявление АМД ни о чём пока.
-
KoB6acKa
Member
Як добре, що є таке чудо як редіт, де можна скиглити та робити вигляд шо "я нічого не робив, воно саме, купіть в мене палений проц на огляд!"VolandInferno: ↑ 02.04.2025 15:53 Breaking!!! Шок! Сенсація!!!
-
Conqistador
Member
У меня ничего не расплавилось, значит всё хорошо 
-
alexeygalas
Member
Asrock b650i lightning 9800X3D FW 3.20. Все працює добре. Але всі напруги вручну виставлені безпечні.
Але це не відміняє того факту, що відсоток бракованих екземплярів в поколінні Granite Ridge доволі високий відносно попередніх поколінь. Тобто які ніяк не працюють, ні при яких умовах і одразу їдуть на заміну.
Але це не відміняє того факту, що відсоток бракованих екземплярів в поколінні Granite Ridge доволі високий відносно попередніх поколінь. Тобто які ніяк не працюють, ні при яких умовах і одразу їдуть на заміну.
-
russell-ander
Member
Ще на статистику впливає кількість проданих матплат. Я думаю градація така сама як і випадки підгорання, тобто ASRock більше всіх продано.item2: ↑ 02.04.2025 15:48 Єдине заспокоює статистика матплат з процами X3D: 86 штук - ASRock, 13 - Asus, 5 - MSI, 1 - Gigabyte. Також 10 випадків по звичайним 9000 не X3D: усі 10 ASRock. По 9950X3D: 2 штуки: 1 ASRock + 1 Asus.
-
item2
Member
russell-ander
Невже продали аж одну Gigabyte?
Невже продали аж одну Gigabyte?
-
Enjthesilence
Member
так, а всього продали 9800х3д аж 120 штук. логіка працює
-
russell-ander
Member
Ні, до прикладу ASRock продали 10 тис, а Gigabyte всього 1 тис, типу того, відповідно і кількість менша. Але всерівно проблема більш ASRock-івська.
Вони вже заявили, що винне сміття в сокеті, мовляв якщо його прочистити, то плата працює, тільки проц згорів