Огляд та тестування процесора Intel Core Ultra 7 265K та платформи LGA 1851. Черговий «плиточний» представник

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Огляд та тестування процесора Intel Core Ultra 7 265K та платформи LGA 1851. Черговий «плиточний» представник

Коли бачиш огляд лінійки Коре Ультра, питання тільки одне - на скільки він відстає від АМД :-/
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

в мене інше - на скільки відстає від 14 покоління :-/
Afit
Member

Повідомлення

А в мене - нафіга було міняти зрозумілий неймінг? :dontknow: Я навіть розбиратись не буду в цих безглуздих назвах
FastBullet
Member

Повідомлення

Sanьka: 26.03.2025 15:03 Предлагаю обсудить Огляд та тестування процесора Intel Core Ultra 7 265K та платформи LGA 1851. Черговий «плиточний» представник

Коли бачиш огляд лінійки Коре Ультра, питання тільки одне - на скільки він відстає від АМД :-/
Ні, він не відстає, він намагається наздогнати 5800X3D :lol: :lol: :lol: :lol:
Ortyomko
Member

Повідомлення

Sanьka: 26.03.2025 15:03 Коли бачиш огляд лінійки Коре Ультра, питання тільки одне - на скільки він відстає від АМД :-/
при тому у іграх навіть від звичайних і не-3д моделей :shuffle:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Але в обчисленнях він крутий. Мені завдяки андервольту вдалось отримати приблизно стокові показники бенчмарків з малим охолодженням в корпусі 10л. Тому над оптимізацією таки попрацювали добре. І пам*ять взагалі без усіляких проблем вдалось із XMP 6800 підняти до 7333 на XMP таймінгах. І при тому це G.Skill S5 2х32 з простого сегменту.

Автору як завжди подяка.
І так - додатковий кластер e-core не вартий переплати. Якщо потрібно більше потоків - вище цього по сходинці вигідніше одразу дивитись на Ryzen 9 9950X, якщо звичайно софт не чутливий до швидкості RAM і не потребує її великої кількості.
nochnik89
Member

Повідомлення

За обзор спасибо.
Сделали где-то шаг назад, а где-то шаг вперед. Очень противоречивая платформа. Ну, под некоторые задачи как воркстейшн - то можно рассмотреть, но это максимум пару процентов покупателей. Я бы купил себе ам5.
Может быть следующие процы на эту платформу и будут интересными, но то такое, ждунство
erkins007
Member

Повідомлення

Sanьka: 26.03.2025 15:03 Предлагаю обсудить Огляд та тестування процесора Intel Core Ultra 7 265K та платформи LGA 1851. Черговий «плиточний» представник

На очень дохрена. В играх новая ультра хуже своего же 14 поколения, которое было хуже чем 7800х3д. А уже давно 9800х3д существует.
Я такого позорного поколения у Интел вообще не помню. Это все равно как если бы вышла 5090 с производительностью ниже чем у 4090
Earanak
Member

Повідомлення

erkins007: 26.03.2025 19:15Это все равно как если бы вышла 5090 с производительностью ниже чем у 4090
Если бы там было так же 32гб памяти а стоила бы тех же ~80к грн как 4090 - я бы с высокой долей вероятности обновился на такую, плевать на ту производительность когда памяти не хватает )) Сейчас вот смотрю обзорчик свежий на 4090 48GB, вообще пушка, стоить будет по идее чуть дороже чем 5090, и к сожалению там турбинный охлад, но блин, 48GB GDDR6X :pray:
Востаннє редагувалось 26.03.2025 19:21 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
erkins007
Member

Повідомлення

Earanak: 26.03.2025 19:17
erkins007: 26.03.2025 19:15Это все равно как если бы вышла 5090 с производительностью ниже чем у 4090
Если бы там было так же 32гб памяти а стоила бы тех же ~80к грн как 4090 - я бы с высокой долей вероятности обновился на такую, плевать на ту производительность когда памяти нехватает )) Сейчас вот смотрю обзорчики появляются на 4090 48GB, вообще пушка, стоить будет по идее чуть дороже чем 5090.
И много игр у вас упрутся в 24гб памяти?
Во так и с ультра. Для работы они может и пойдут. Но все же абсолютное большинство под игры берет процы.
Earanak
Member

Повідомлення

erkins007, да мне плевать на игры. Тем более на то что большинство берет, мне то какое дело до того кто что берет, я за свои нужды говорю.
В игры я бы и на своей старой 3090 смог бы поиграть с 5950X, ну ок или даже с 2080Ti и 6800K в 1080p, думаю затерпел бы.
И если что я отвечал на цитату с конкретным примером. На всякий уточнить решил, потому что про процы я ни слова не сказал.
Востаннє редагувалось 26.03.2025 19:32 користувачем Earanak, всього редагувалось 3 разів.
alexeygalas
Member

Повідомлення

erkins007: 26.03.2025 19:21Но все же абсолютное большинство под игры берет процы.
:spy: звідки така статистика ))
Rage86
Member

Повідомлення

Очень странно видеть такие результаты на фоне процессоров AM4.
Если память DDR5 не даёт преимущества - архитектуру надо координально менять.
Kotya
Member

Повідомлення

Висновок - АМ5 :pray:
Rolexandr
Junior

Повідомлення

Afit: 26.03.2025 16:20 А в мене - нафіга було міняти зрозумілий неймінг? :dontknow: Я навіть розбиратись не буду в цих безглуздих назвах
А що тут незрозумілого? У інтела чудовий неймінг десктопних процесорів, розбереться навіть дитина :shuffle:
OldGoodGames
Member

Повідомлення

Afit: 26.03.2025 16:20 А в мене - нафіга було міняти зрозумілий неймінг? :dontknow: Я навіть розбиратись не буду в цих безглуздих назвах
таке ж приблизно питання до амд, навіщо було перескакувати 8ххх серію у їхніх відеомапах? відповідь - шоб дурити наївних покупців лохів які фапають на циферкі :laugh:
Afit
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 26.03.2025 22:25
таке ж приблизно питання до амд, навіщо було перескакувати 8ххх серію у їхніх відеомапах? відповідь - шоб дурити наївних покупців лохів які фапають на циферкі :laugh:
У AMD по іншому най0... Там можна зустріти мобільний чип, серед дисктопної лінійки наприклад. Хоча по відеокартам вони зробили не заплутано. Ну по перше залишилось розуміння порівняння з головним конкурентом. 70 = 70. А ось що дають мені 285, 265, 245 я не розумію. Я так підозрюю, що 2 - це новий неймінг покоління, а що інші цифри означають, одному штеуду відомо
KimRomik
Member

Повідомлення

продовжуй називати як 15900K :D

Отправлено спустя 9 минут 5 секунд:
до речі, не виключено, що наступне покоління назвуть саме так, а 265K розглядають лиш як проміжне
erkins007
Member

Повідомлення

alexeygalas: 26.03.2025 19:24
erkins007: 26.03.2025 19:21Но все же абсолютное большинство под игры берет процы.
:spy: звідки така статистика ))
Вы сейчас на полном серьёзе хотите вытирать что процов для workstation продается больше чем консамерских игровых? Откройте топы продаж того же Амазона или посмотрите отчёты АМД/Интел.
В сегменте ПК игровая производительность ВСЕГДА была и есть на первом месте для абсолютного большинства. Ребят с тредриперами и теми кто берет i9 именно для работы мизерное количество по сравнению с геймерами.
FastBullet
Member

Повідомлення

KimRomik: 26.03.2025 23:33
продовжуй називати як 15900K :D

Отправлено спустя 9 минут 5 секунд:
до речі, не виключено, що наступне покоління назвуть саме так, а 265K розглядають лиш як проміжне
це типу окремий "форк" буде))??
Відповісти