Предлагаю обсудить Огляд 14″ хромбука-трансформера Acer Chromebook Plus Spin 514
Навіщо цей хромбук, якщо є lenovо yoga з таким же дизайном, процесором, 16Гб памяті, нампадом і ще й дешевше на пару тисяч? Хромбуки зазвичай брали аудиторію ціною, але це не той випадок.
Останні статті і огляди
Новини
Огляд 14″ хромбука-трансформера Acer Chromebook Plus Spin 514
-
maxud_b
Member
-
Kruler
Member
хосподи, 30к гривнiв...
как владелец чромбука-трансформера 14" от хп, скажу вам честно - чромбук это тот еще кал.
покупал это чудо в 2021 и использовал его за 4 года, ну, часов 50, максимум.
там все через задницу...
как планшет использовать не удобно, потому что толстый.
линукс приложения запускаются через какую-то упоротую виртуалку, у которой нету нормальной интеграции с интерфейсом (заголовки окон и т.д.), нету доступа к файловой системе (нужно шарить папки).
часть андроид софта в то время запускалась в "телефонном виде".
продавали бы их баксов по 150-200, вопросов бы не было, но 700+...
как владелец чромбука-трансформера 14" от хп, скажу вам честно - чромбук это тот еще кал.
покупал это чудо в 2021 и использовал его за 4 года, ну, часов 50, максимум.
там все через задницу...
как планшет использовать не удобно, потому что толстый.
линукс приложения запускаются через какую-то упоротую виртуалку, у которой нету нормальной интеграции с интерфейсом (заголовки окон и т.д.), нету доступа к файловой системе (нужно шарить папки).
часть андроид софта в то время запускалась в "телефонном виде".
продавали бы их баксов по 150-200, вопросов бы не было, но 700+...
-
starinfo
Member
за що тут 30к?
от просто за що?
хромбяки ж були наче рішенням завжди дешевим і вузьконаціленим, а тут що? 30к...
от просто за що?
хромбяки ж були наче рішенням завжди дешевим і вузьконаціленим, а тут що? 30к...
-
illyha
Member
1,5 кг - это приговор. Был был около 1кг, то рассмотрел бы к покупке ради интереса. Сам ноут вобщем-то неплох на первый взгляд - 16x10 экран, ips, кнопка выключения не на клаве, динамики сверху, разъем здя зарядки тайп-С.
-
tornadox
Member
хромбуки зазвичай не купують для домуmaxud_b: ↑ 25.03.2025 15:46Навіщо цей хромбук
в мене теж 14" х360 від хп, накатив туди лінукс, але в мене nand 64gb то ж сценарій користування дуже лайтові, стосовно якості збірки/матеріалів питань нема.Kruler: ↑ 25.03.2025 16:51владелец чромбука-трансформера 14" от хп
-
Ray2000gt
Advanced Member
Користувався хромбуком Acer 14’’ Aluminum. З 2017 до 2020 року. Юзав кожен день як основний ноут. Основна робота для мене це документи, пошта, веб, месенджери. Із недоліків для мене на той момент була відсутність вайберу.
Як на мене, вагомою перевагою Хромбуків є так би мовити інтегрованність програмно-апаратної частини. Цим вони нагадують Маки.
Як на мене, вагомою перевагою Хромбуків є так би мовити інтегрованність програмно-апаратної частини. Цим вони нагадують Маки.
-
starinfo
Member
подивіть на які небуть сінкпади х1 карбонillyha: ↑ 25.03.2025 17:32 1,5 кг - это приговор. Был был около 1кг, то рассмотрел бы к покупке ради интереса. Сам ноут вобщем-то неплох на первый взгляд - 16x10 экран, ips, кнопка выключения не на клаве, динамики сверху, разъем здя зарядки тайп-С.
-
Ekz0rcyst
Member
Дякую за огляд і роботу, але як не подивись, а дуже страшна "залізяка". Безглузда настільки наскільки це взагалі можливо, єдиний "+" який я бачу це автономність, але сенсу від неї не багато враховуючи все інше.
-
Alligator
Member
В описі бите посилання (початок посилання продубльовано) на хромбук з Intel Core 5 120U, в обзорі Intel Core 3 100U.
Я так і не зрозумів "приколу" хром буку коли у Lenovo ideapad Flex 5 14IAU7 за ті ж 30к таж вага, х2 об'єм ОЗУ, х2 накопичквач, сенсорний екран, Windows 11 Home, i5-1235U який відрізняється тільки датою та максимальною кількістю ОЗУ та частотою турбобуста (ага, давайте лоу сегмент з 96 Гб ОЗУ та 10 ядер на 100% кочегарити).
А нащо воно потрібно та хто таке бере? Як користувач 14" thinpad цікавлюсь з Linux Mint на борту для роботи (хоча він 10 про з заводу є, інколи потрібма під старі камери відеонагляду та специфічного софту для комутаторів).tornadox: ↑ 25.03.2025 18:33в мене теж 14" х360 від хп, накатив туди лінукс, але в мене nand 64gb то ж сценарій користування дуже лайтові, стосовно якості збірки/матеріалів питань нема.
там ціни космос за карбон, хоча вага і дійсно на 30% легше ~ 1 кгstarinfo: ↑ 25.03.2025 20:50подивіть на які небуть сінкпади х1 карбон
Я так і не зрозумів "приколу" хром буку коли у Lenovo ideapad Flex 5 14IAU7 за ті ж 30к таж вага, х2 об'єм ОЗУ, х2 накопичквач, сенсорний екран, Windows 11 Home, i5-1235U який відрізняється тільки датою та максимальною кількістю ОЗУ та частотою турбобуста (ага, давайте лоу сегмент з 96 Гб ОЗУ та 10 ядер на 100% кочегарити).