Встановлено новий світовий рекорд розгону пам’яті DDR5 — 12 752 МТ/с

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
yariksom
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Встановлено новий світовий рекорд розгону пам’яті DDR5 — 12 752 МТ/с
Забавки все це, жодного практичного застосування немає, розгон заради розгону - дисципліна для спеціальної олімпіади :gigi:
Евгений King
Member

Повідомлення

yariksom: 19.03.2025 18:48 Забавки все це, жодного практичного застосування немає, розгон заради розгону - дисципліна для спеціальної олімпіади :gigi:
Ви ж не на сайт домохазяйок зайшли)
Розгон давно не дає практичного профіту, пройшли часи, коли можна було чисто оверклокінгом виграти до 50% продуктивності, сьогодні більшість розгону то здебільшого оптимізація того, що в же є або може залізо з коробки.
А такого роду спортивний розгон, це зовсім інша ніша, це цікаво, от би самому то все покрутити :gigi:
yariksom
Member

Повідомлення

Евгений King: 19.03.2025 18:53
yariksom: 19.03.2025 18:48 Забавки все це, жодного практичного застосування немає, розгон заради розгону - дисципліна для спеціальної олімпіади :gigi:
Розгон давно не дає практичного профіту, пройшли часи, коли можна було чисто оверклокінгом виграти до 50% продуктивності, сьогодні більшість розгону то здебільшого оптимізація того, що в же є або може залізо з коробки.
А такого роду спортивний розгон, це зовсім інша ніша, це цікаво, от би самому то все покрутити :gigi:
А в курсі, що це за сайт, а що до Вашого зауваження то на сайті домогосподарок я швидше найду якісь практичні поради по домогосподарству і навряд "скільки максимум солі може вмістити баняк борщу, в мене 6 кг вміщається! завтра проведем челенж хто зможе вкинути більше" :lol:
Евгений King
Member

Повідомлення

yariksom: 19.03.2025 19:00

А в курсі, що це за сайт, а що до Вашого зауваження то на сайті домогосподарок я швидше найду якісь практичні поради по домогосподарству і навряд "скільки максимум солі може вмістити баняк борщу, в мене 6 кг вміщається! завтра проведем челенж хто зможе вкинути більше" :lol:
Борщ зварить і зовсім погана домогосподарка, це дуже просто, є чітка інструкція і не треба ніяких навичкок, просто слідуй рецепту. А от навіть найліпша домогосподарка не вгадає таймінги пам'яті і не пожене правильно CPU навіть з 5ї спроби, не зможе розібратись з банальними помилками системи і діагностувати проблему і т.д.
То ж Ваші порівняння не доречні, те що ви щось там не можете знайти в пошуку якоїсь проблеми, каже що ви просто не вмієте шукати)
yariksom
Member

Повідомлення

Нічого ти про борщ не знаєш, напевно і не варив ніколи і не твоє воно, в кожного він різний вдається, в мене самий смачний! :-P
VladimirV
Member

Повідомлення

Ну пам'ять гонять і для практичного застосування, нормально з цим все. Але ж звісно там не такі цифри.
Поки що ці значення не про практичне застосування.
Для повсякденного практичного застосування останнє що я гнав, був 12400F і мені сподобався результат. https://www.reddit.com/r/overclocking/c ... /#lightbox
yariksom
Member

Повідомлення

VladimirV: 19.03.2025 19:33 Ну пам'ять гонять і для практичного застосування, нормально з цим все. Але ж звісно там не такі цифри.
Поки що ці значення не про практичне застосування.
Для повсякденного практичного застосування останнє що я гнав, був 12400F і мені сподобався результат. https://www.reddit.com/r/overclocking/c ... /#lightbox
Отаке я називаю оверклокінгом здорової людини! :super:
_Andrik_
Member

Повідомлення

yariksom: 19.03.2025 18:48 Предлагаю обсудить Встановлено новий світовий рекорд розгону пам’яті DDR5 — 12 752 МТ/с
Забавки все це, жодного практичного застосування немає, розгон заради розгону - дисципліна для спеціальної олімпіади :gigi:
З вашої "логіки " виходить , що як приклад , бігуни змагаються без сенсу , формула 1 їздять під 300 теж немає сенсу , бо цьому нема практичного застосування . Навіщо писати дурню якщо ви цим не цікавитесь.
Евгений King
Member

Повідомлення

yariksom: 19.03.2025 19:12

Нічого ти про борщ не знаєш, напевно і не варив ніколи і не твоє воно, в кожного він різний вдається, в мене самий смачний! :-P
Ображаєш, варив і не раз!
yariksom
Member

Повідомлення

_Andrik_: 19.03.2025 20:03
yariksom: 19.03.2025 18:48 Предлагаю обсудить Встановлено новий світовий рекорд розгону пам’яті DDR5 — 12 752 МТ/с
З вашої "логіки " виходить , що як приклад , бігуни змагаються без сенсу , формула 1 їздять під 300 теж немає сенсу , бо цьому нема практичного застосування . Навіщо писати дурню якщо ви цим не цікавитесь.
З моєї логіки — бігуни дійсно бігають дарма, це якщо на них не випробовують різні препарати для швидкості та витривалості.

А от формула 1 все таки корисна, розробляються нові двигуни, шини, засоби безпеки... і це рано чи пізно (ну хоча б якусь частину/ідею) використають для виробництва масових автомобілів.

А розгін задля розгону це просто продукт з використанням топ складових (і навіть не топ), які вже давно розроблені і просто доведені до всіх можливих меж і які і так стануть відомі за допомогою простих для середнього сопроматчика розрахунків, просто для того щоб мірятися пікселями чи там мегагерцами.

Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
Евгений King: 19.03.2025 20:10 Ображаєш, варив і не раз!
Висловлюю щиру повагу :beer:
_Andrik_
Member

Повідомлення

yariksom: 19.03.2025 20:17
_Andrik_: 19.03.2025 20:03
З моєї логіки — бігуни дійсно бігають дарма, це якщо на них не випробовують різні препарати для швидкості та витривалості.

А от формула 1 все таки корисна, розробляються нові двигуни, шини, засоби безпеки... і це рано чи пізно (ну хоча б якусь частину/ідею) використають для виробництва масових автомобілів.

А розгін задля розгону це просто продукт з використанням топ складових (і навіть не топ), які вже давно розроблені і просто доведені до всіх можливих меж і які і так стануть відомі за допомогою простих, для середнього сопроматчика розрахунків, просто для того щоб мірятися пікселями чи там мегагерцами.

Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
Евгений King: 19.03.2025 20:10 Ображаєш, варив і не раз!
Висловлюю щиру повагу :beer:
А такі роздуми, що показане залізо має запас міцності під собою і в більш сприятливих умовах буде стабільно працювати не спадало на думку?
yariksom
Member

Повідомлення

А такі роздуми, що показане залізо має запас міцності під собою і в більш сприятливих умовах буде стабільно працювати не спадало на думку?
Спадало, і не раз, але як показує практика останніх десяти років — за дійсно хороше треба платити дуже дорого і складається враження, яке вже фактично впевненість, в тому що часів атлону2, чи навіть феному х3 який може в х4 або хоча б кеш розблокувати вже ніколи не буде :(
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Евгений King
yariksom
VladimirV
Ось як тре гнати
всього ddr8800 проти ddr6400, а приріст обчислень аж на 1/3 :eek:
І це просто память, і все. В тих самих слотах
А головне, вона може і 12000, так закладено наперед, 8800 це лише для початку
Що таке MRDIMM самі прочитаєте, але суть там проста
В новітніх серверах буде т.зв. MCR DIMM, вже як стандарт.
По суті тупий розгін переходить в дещо інтелектуальний, через спец чіпи. Це як добавити спецбуфери кешу прямо поверх слотів оперативи, тільки фільтрувати (узгоджено з процом) які дані в буфер, більш потрібні негайно, а які в DRAM. Звичайно, це мало б навпаки створювати поміхи в передачі даних, адже це посередник, ще й створює шум на шині, де і так тісно. Але подумайте - якщо ви поставите розумного оператора на вході чи перехресті, який буде фільтрувати, більш швидких чи важливіших (медичну допомогу, поліцію, важливі служби) пропускати вперед, а повільніших чи неважливих подалі - це ж навпаки знаачно прискорить переїзд і позбавить лишніх конфліктів, несихронностей і т.п.
yariksom
Member

Повідомлення

ronemun: 19.03.2025 20:48 Евгений King
yariksom
VladimirV
Ось як тре гнати
всього ddr8800 проти ddr6400, а приріст обчислень аж на 1/3 :eek:
І це просто память, і все. В тих самих слотах
А головне, вона може і 12000, так закладено наперед, 8800 це лише для початку
Що таке MRDIMM самі прочитаєте, але суть там проста
В новітніх серверах буде т.зв. MCR DIMM, вже як стандарт.
По суті тупий розгін переходить в дещо інтелектуальний, через спец чіпи. Це як добавити спецбуфери кешу прямо поверх слотів оперативи, тільки фільтрувати (узгоджено з процом) які дані в буфер, більш потрібні негайно, а які в DRAM. Звичайно, це мало б навпаки створювати поміхи в передачі даних, адже це посередник, ще й створює шум на шині, де і так тісно. Але подумайте - якщо ви поставите розумного оператора на вході чи перехресті, який буде фільтрувати, більш швидких чи важливіших (медичну допомогу, поліцію, важливі служби) пропускати вперед, а повільніших чи неважливих подалі - це ж навпаки знаачно прискорить переїзд і позбавить лишніх конфліктів, несихронностей і т.п.
Думаю, що надто вузька спеціалізація, під кожне конкретне завдання доведеться дуже довго налаштовувати, до масового домашнього користувача якщо дойде то в сильно врізаному вигляді, ну але все можливо. :rolleyes:
Олег Мандріаник
Junior

Повідомлення

А название сайта вас не смущает? 🤔
yariksom
Member

Повідомлення

Олег Мандріаник: 19.03.2025 21:31
А название сайта вас не смущает? 🤔
А вас читати тему не вчили?
Підказую, третій комент в темі :gigi:
Запитання про назву і напрямок сайту - другий комент, а третій вже на нього відповідь, це щоб ви довго не шукали.
Kashtan
Member

Повідомлення

Розгін по частоті оперативної пам’яті - спортивна офіційна дисципліна оверклокінгу. Скільки солі вмістить «баняк» борщу - виключно продукт вашої фантазії.
Ви десь у чомусь приймали участь як спортсмен?
yariksom
Member

Повідомлення

Kashtan: 19.03.2025 21:56
Розгін по частоті оперативної пам’яті - спортивна офіційна дисципліна оверклокінгу. Скільки солі вмістить «баняк» борщу - виключно продукт вашої фантазії.
Ви десь у чомусь приймали участь як спортсмен?
Як спортсмен - ніколи, але у всяких-різних інших нікому не потрібних дисциплінах приймав, навіть перемоги отримував, ще в школі і університеті, далі прийшло поняття, що воно пусте.

Оверклокінгом теж займався, але тільки з меркантильних міркувань, щоб купити щось дешеве і розігнати його до дорогого найменшою ціною, це відмерло вже років 15 як, можливо трохи менше але 10 точно.

Старію мабуть, хоча брешу, напевно старію.

Змагання заради просто змагання викликають у мене відразу, з тих же причин з 1996 року перестав дивитися футбол та інший спорт, перегорів.

Звичайно розумію, що моя позиція це не істина в останній інстанції, це просто моя позиція, суперечка тут на форумі зовсім ні на що не вплине, я не переконаю вас а ви мене :shuffle:

упд: Згадав, в спортивній темі - біг на 3 кілометра на першість одного славного містечка на Львівщині, чуть не здох - 3 місце, на Говерлу, теж на швидкість перше місце в школі (правда дружнє змагання) в 14 і 15 років відповідно, скоро 30 років мине, Квака3 (якщо це назвати спортом) перше місце в одному з кабінетів одного з обласних управлінь тоді ще Держкомзему :lol: . Далі зі спортом точно зав’язав :insane:
dead_rat
Member

Повідомлення

Скаржитися на новини про оверклокінг на сайті про оверклокінг це неодмінно досягнення :super:
Відповісти