Останні статті і огляди
Новини
В AMD заявляють, що вже продали 200 тисяч Radeon RX 9070 (XT)
-
yariksom
Member
Предлагаю обсудить В AMD заявляють, що вже продали 200 тисяч Radeon RX 9070 (XT)
Як на мене це дуже мало, але звертаючи увагу на ціну в нас це дуже багато.
-
Bukakanga
Member
с учетом того, что весь рынок - это примерно сорок миллионов в год, то это капля в море
-
item2
Member
За тиждень 200 тис дуже мало? Такими темпами за рік вийде: 52 тижні * 200 тис = 10,4 млн.yariksom: ↑ 19.03.2025 11:45 Предлагаю обсудить В AMD заявляють, що вже продали 200 тисяч Radeon RX 9070 (XT)
Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
Bukakanga
Це тільки дві дорогі моделі (9070, 9070XT). Найбільші продажі роблять картки дешевших серій (60, 50), які тільки на підході.
-
man1242
Member
ну если по 35к завезутitem2: ↑ 19.03.2025 11:53За тиждень 200 тис дуже мало? Такими темпами за рік вийде: 52 тижні * 200 тис = 10,4 млн.yariksom: ↑ 19.03.2025 11:45 Предлагаю обсудить В AMD заявляють, що вже продали 200 тисяч Radeon RX 9070 (XT)
Bukakanga
Це тільки дві дорогі моделі (9070, 9070XT). Найбільші продажі роблять картки дешевших серій (60, 50), які тільки на підході.

-
koniyoto
Member
Екстраполяція... ммм улюблений прийом дурнів і популістів. У мене зараз старша донька зростає приблизно 8 см/рік. До окінчення школи вона буде трохи більше 2 метрів. Так це і працюєitem2: ↑ 19.03.2025 11:53 За тиждень 200 тис дуже мало? Такими темпами за рік вийде: 52 тижні * 200 тис = 10,4 млн.

-
Enjthesilence
Member
так воно і працює, звичайно. найбільші продажі завжди припадають на перші партії.item2: ↑ 19.03.2025 11:53За тиждень 200 тис дуже мало? Такими темпами за рік вийде: 52 тижні * 200 тис = 10,4 млн.yariksom: ↑ 19.03.2025 11:45 Предлагаю обсудить В AMD заявляють, що вже продали 200 тисяч Radeon RX 9070 (XT)
Bukakanga
-
0kie
Member
Отличным картам - отличные продажи! С удовольствием куплю себе карту от АМД этого поколения. В будущем.
-
item2
Member
koniyoto
Не тільки ви знаєте, що це так лінійно не працює. Але це найпростіший спосіб пояснити, що це не "дуже мало". Не ображайтесь на нелогічність
Не тільки ви знаєте, що це так лінійно не працює. Але це найпростіший спосіб пояснити, що це не "дуже мало". Не ображайтесь на нелогічність

-
man1242
Member
тут точней сказать сколько видеокарт было в наличии на старт продажEnjthesilence: ↑ 19.03.2025 12:02так воно і працює, звичайно. найбільші продажі завжди припадають на перші партії.item2: ↑ 19.03.2025 11:53
За тиждень 200 тис дуже мало? Такими темпами за рік вийде: 52 тижні * 200 тис = 10,4 млн.
Bukakanga

-
koniyoto
Member
Якщо чесно, то я не можу стверджувати, що це мало, або нормально чи багато. Але я можу порівняти це з продажами ігор. І якщо чесно 200 тис. виглядають не дуже крутим результатом. Швидко знайти дані по передньому поколінн не вдалось, спробую трохи пізніше.item2: ↑ 19.03.2025 12:10
Не тільки ви знаєте, що це так лінійно не працює. Але це найпростіший спосіб пояснити, що це не "дуже мало". Не ображайтесь на нелогічність![]()
P.S. Механіка від HATOR - лайно!
-
Геральт
Member
Геймер купує гру раз на 3 роки, отже кількість карт має бути співставна з к-тю проданих забавок? Чи як це працює?koniyoto: ↑ 19.03.2025 12:23 Якщо чесно, то я не можу стверджувати, що це мало, або нормально чи багато. Але я можу порівняти це з продажами ігор.
Чи може піврічну карту (коли ціни впали і болячки поправили) беруть з меншою охотою ніж щойно релізнуту?
-
IronWithin
Member
Якщо ви за клави, то мав таку, скажу більше ще й як власник навушників, вони теж лайноkoniyoto: ↑ 19.03.2025 12:23Якщо чесно, то я не можу стверджувати, що це мало, або нормально чи багато. Але я можу порівняти це з продажами ігор. І якщо чесно 200 тис. виглядають не дуже крутим результатом. Швидко знайти дані по передньому поколінн не вдалось, спробую трохи пізніше.item2: ↑ 19.03.2025 12:10
Не тільки ви знаєте, що це так лінійно не працює. Але це найпростіший спосіб пояснити, що це не "дуже мало". Не ображайтесь на нелогічність![]()

-
Enjthesilence
Member
200к - це не мало, а для радеону навіть непогано. при загальному обсязі проданих карт - це не те щоб перемога, але ж радеон роздуває все що б привабити нових покупців і най буде, правильно роблять.koniyoto: ↑ 19.03.2025 12:23Якщо чесно, то я не можу стверджувати, що це мало, або нормально чи багато. Але я можу порівняти це з продажами ігор. І якщо чесно 200 тис. виглядають не дуже крутим результатом. Швидко знайти дані по передньому поколінн не вдалось, спробую трохи пізніше.item2: ↑ 19.03.2025 12:10
-
zalizo_org
Member
Друже, бачив твої повідомлення. Коли треба - ти вмикаєш логіку, а буває (як зараз) вимикаєш наглухо. Чувак правильно каже і в принципі покупці ігор і покупці ігрових карт це значною мірою ті самі люди. Зрозуміло, що всі вони не грають рівно в одне і те ж, але якщо взяти десятку найпопулярніших ігор та оцінити їхню популярність (кількість продажів) це дає деяку ясність в питанні про кількість карт, які для тих ігор потрібні.Геральт: ↑ 19.03.2025 12:29Геймер купує гру раз на 3 роки, отже кількість карт має бути співставна з к-тю проданих забавок? Чи як це працює?koniyoto: ↑ 19.03.2025 12:23 Якщо чесно, то я не можу стверджувати, що це мало, або нормально чи багато. Але я можу порівняти це з продажами ігор.
Чи може піврічну карту (коли ціни впали і болячки поправили) беруть з меншою охотою ніж щойно релізнуту?
Я погоджуюся з чуваками вище, які оцінюють 200К проданих карт як невеликий об'єм. Особливо якщо врахувати дичайший відкладений попит який сформувався за роки знущання над ринком в першу чергу зі сторони дженсона хуанґа. Сидять на старому в очікуванні більш менш притомної пропозиції без перебільшення мільйони людей. Я вважаю, що таких людей точно не менше 10КК. Тож маючи такий дикий відкладений попит реалізувати лише 200К карт - ну це таке собі. Значить карта просто добре продається, але назвати продажі шаленими і затьмарюючими конкурента я б не наважився.
-
koniyoto
Member
Не дуже виробники полбляють ділитися цією інформацією. Знайшов тільки якісь пространні розрахунки аналітиків. Але якщо вони помиляються навіть на декілька десятків тисяч, то 200к це реально навіть не нормально, а скоріше багато.Enjthesilence: ↑ 19.03.2025 12:41 200к - це не мало, а для радеону навіть непогано. при загальному обсязі проданих карт - це не те щоб перемога, але ж радеон роздуває все що б привабити нових покупців і най буде, правильно роблять.
-
nochnik89
Member
Что-то вообще не соблазнили меня ни новые радеоны ни новые нвидии. Я не вижу смысла спрыгивать со своей ртх 3070. Какие-то карточки получились ни о чем вообще.
-
Геральт
Member
Найпопулярніші забавки - онлайн др@чильні, там карту взагалі можна дуже довго не оновлювати. Крім того це треба хоч якісь цифри карт (які вже на руках) мати.zalizo_org: ↑ 19.03.2025 12:46 Друже, бачив твої повідомлення. Коли треба - ти вмикаєш логіку, а буває (як зараз) вимикаєш наглухо. Чувак правильно каже і в принципі покупці ігор і покупці ігрових карт це значною мірою ті самі люди. Зрозуміло, що всі вони не грають рівно в одне і те ж, але якщо взяти десятку найпопулярніших ігор та оцінити їхню популярність (кількість продажів) це дає деяку ясність в питанні про кількість карт, які для тих ігор потрібні.
Я погоджуюся з чуваками вище, які оцінюють 200К проданих карт як невеликий об'єм. Особливо якщо врахувати дичайший відкладений попит який сформувався за роки знущання над ринком в першу чергу зі сторони дженсона хуанґа. Сидять на старому в очікуванні більш менш притомної пропозиції без перебільшення мільйони людей. Я вважаю, що таких людей точно не менше 10КК. Тож маючи такий дикий відкладений попит реалізувати лише 200К карт - ну це таке собі. Значить карта просто добре продається, але назвати продажі шаленими і затьмарюючими конкурента я б не наважився.
Тобто якщо чувак грає в КС з умовною 3070 і не поспішає оновлюватись, то він в яку статку попадає?
І про який відкладений попит мова? 6000/7000 за стільки часу можна було спокійно купити за норм цінами. Ну, як нормальним...близькими до рекомендованих.
Коротше, сова на глобусі.
Там єдине подібне з іграми: спочатку беруть нетерплячі, а потім всі решта. Але як кореляцію в цифрах вивести, їй-Богу, не розумію. Якщо в когось є формула, поділіться.
-
Polyaan
Member
Как по мне, то когда карт будет много по цене ненамного больше или равно ррц, то тогда можно и смотреть продажи с начала запуска, и прикинуть общие. Или за год с момента запуска, т.к. прикидывать же, пока дефицит и оверпрайс - неблагодарное дело. Может в этой статистике 190тыс в первый день и ТОЛЬКО по ррц 

-
zalizo_org
Member
От знов вимкнувГеральт: ↑ 19.03.2025 13:04Найпопулярніші забавки - онлайн др@чильні

Де я писав про найпопулярніші онлайн... Звісно що йдеться про ігри де потужна карта необхідна (я думаю ти здогадався що йдеться про ААА, чи ні?).
-
Геральт
Member
zalizo_org
Та ти ніде не писав. Береш топ-стіму, наприклад. Чи ти хочеш кількість проданих копій (чи гравців) Avowed натягнути на "відкладений попит" на 9700XT? Бляха, як?
Та ти ніде не писав. Береш топ-стіму, наприклад. Чи ти хочеш кількість проданих копій (чи гравців) Avowed натягнути на "відкладений попит" на 9700XT? Бляха, як?