Bolt Graphics розробляє спеціалізований GPU, який у 10 разів швидший за GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Bolt Graphics розробляє спеціалізований GPU, який у 10 разів швидший за GeForce RTX 5090

Я правильно зрозумів, що продукта нема навіть як прототипа, а всі ці цифри дай бог щоб були на папері а не в уяві?
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Спеціалізований GPU, але не на іграх) :D
Мені подобається можливість доставляти пам'ять, на скільки кращим став би цей світ якби всі виробники відеокарт давали таку можливість...
erazel
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 09.03.2025 09:23 на скільки кращим став би цей світ якби всі виробники відеокарт давали таку можливість...
Я був там, я був там 30 років назад :gigi:
Зображення
Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
Gelonyrum: 09.03.2025 09:23 Спеціалізований GPU, але не на іграх) :D
Ну враховуючи що відяхи використовуються і для рендерингу то ці GPU цілком можуть потіснити Тесли і Квадро.
Nikoliasik_Zeus
Member

Повідомлення

Build engaging experiences for gamers on mobile, console, or the cloud through the power of Bolt technology.
Our solution finally makes cloud gaming profitable for developers and hosters.
опять популяризация облачного гейминга :facepalm:
Shuginubi
Member

Повідомлення

Кстати, основатель и CEO - индус.
Ничего не ждём.
Scoffer
Member

Повідомлення

Intel Larrabee це ти? :D
dead_rat
Member

Повідомлення

Nikoliasik_Zeus: 09.03.2025 09:34
Build engaging experiences for gamers on mobile, console, or the cloud through the power of Bolt technology.
Our solution finally makes cloud gaming profitable for developers and hosters.
опять популяризация облачного гейминга :facepalm:
Я взагалі не уявляю, хто вирішив що це може бути прибутковим. Купувати професійні карти по багато кілобаксів, щоб арендувати іх геймеркам по 10$ в місяць? Карта за 1000$(а карти там не по 1к :laugh: ) не відібʼється навіть за десять років, а ще інфраструктура, енергія, персонал.
KimRomik
Member

Повідомлення

Відкрита архітектура це вбивця Nvidia))

До речі, слоти ОЗУ на відеокарті - ця ідея мені дуже подобається
bes
Member

Повідомлення

Так софта для поддержки в играх все равно нету так что 5090 ничего не угрожает
Kullerok
Member

Повідомлення

Китайцам тоже давно уже обещают карты аналоги нвидии. Интел со своим бездомным карманом тоже нормального нечего не смогла сделать. А тут какой-то стартап ну ну удачи :laugh:
dead_rat
Member

Повідомлення

bes: 09.03.2025 10:45 Так софта для поддержки в играх все равно нету так что 5090 ничего не угрожает
Нікому не цікаво що там в іграх, всі гоняться за 500 млрд $ від США, що викинуті на АІ
Hotspur
Member

Повідомлення

Усі відеокарти Zeus отримають можливість розширення пам'яті - а чого цього немає в картах зараз ?
Conqistador
Member

Повідомлення

было бы супер если бы у видеокарт была возможность замены памяти и гпу, со своим слотом и сокетом
Востаннє редагувалось 09.03.2025 11:26 користувачем Conqistador, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

Hotspur
Чисто формально гддр не передбачає слотів/сокетів/інших роз'ємів на шляху сигналу. Передбачити = сильно збільшити жор. В сабжеву карту встромляються звичайні ддр.
vmsolver
Member

Повідомлення

Странный сабж, громкие заявления о 10 кратном быстродействии, а потом тихо слились, потому что это преимущество, по сути, в FP64, которые для игр практически не используются, они в игровых видеокартах оставлены просто чтобы поддержать стандарт. Мы в 10 раз быстрее в том, что вам и никому нафик не нужно )) Уже б сразу писали про прыжки в ширину.

И ведь серьёзно, есть чип GB100 с:
FP64 Units 9216.
Это тоже Blackwell, но немного другой. Как там, заявлять о 10 кратном быстродействии будем? :lol:

Популистские заявления о апгрейде памяти, в то время как основные игроки используют GDDR6, GDDR7 с частотами шины 20-30 ГГц, здесь мелят ерунду про GDDR5X, с форм-фактором похожим на ноутбучный. Пусть GDDR7 в слоты добавят, вот тогда поговорим посмеёмся.

То ли новость такая, то ли их маркетинг тянет максимум на новость для 1 апреля ;)
yariksom
Member

Повідомлення

Дай боже цьому теляті вовка з'їсти. :rolleyes:
Scoffer
Member

Повідомлення

vmsolver
Не знаю чого тебе замінусували бо це взагалі не відеокарта. Воно навіть не gpgpu. Це по суті рендер-нода в форматі pcie. Багато-багато cpu ядер з загальною для них оперативою без якихось підвипердів. І дані там судячи з усього по езернет протоколам ганяються. Не здивуюсь якщо там ще й якась бубунта на борту.
Tetronga
Member

Повідомлення

Головне, щоб на розробку не забили Bolt
vmsolver
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.03.2025 12:57 Не знаю чого тебе замінусували бо це взагалі не відеокарта. Воно навіть не gpgpu. Це по суті рендер-нода в форматі pcie. Багато-багато cpu ядер з загальною для них оперативою без якихось підвипердів. І дані там судячи з усього по езернет протоколам ганяються. Не здивуюсь якщо там ще й якась бубунта на борту.
Наверное у фантиков до сих пор болит прищемлённый хвост, вот и минусуют, их 4-5 штук (наверное с твинками). Форум маленький, народ мало реагирует, поэтому кричащее меньшенство формирует иллюзию реакции. Да бог с ними, я на это не обращаю внимание :lol:

Да, понятно что так маркетинг завернули, но просто если у них решение позволяет похвастаться только на фоне решений из нецелевых ниш, то это же не смешно вообще, это как специально искать инвалида, чтобы на его фоне выглядить красавчиком, ну.. такое.

А главное, что за этой маркетинговой вуалью, не видно чем он реально будет конкурировать, в чём value. А пока, похоже, пар ушел в гудок.
max1996
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.03.2025 12:57
Да, понятно что так маркетинг завернули,
Хто сказав шо в них маркетинг такий. Це просто той хто статтю писав вирішив перегляди назбирати
Відповісти