Потрібно монітор водночас для дизайну, і бажано хочаб 120 герц+(є декілька варіантів)

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Olezzzha
Junior

Повідомлення

Lenovo Legion R27qe 27
LG UltraGear 27GS85Q 27 
AOC Q27G4X 27 
Це варіанти які мене зараз цікавлять, є ще звичайно від Asus, ASUS ProArt PA278CV, проте там лише 75 герц, ціна бажано до 12 тисяч. Хто що може порадити або з наявних, або з нових? 27 дюймів, 2к яскравість мінімум 350 ніт, Ips(не дуже розбираюсь у VA)
big_bang
Member

Повідомлення

як власник LG UltraGear 27GL850-B та ще трьох телевізорів від даного бренду інші варіанти, як LG не розглядаю)
Olezzzha
Junior

Повідомлення

big_bang: 25.02.2025 09:36 як власник LG UltraGear 27GL850-B та ще трьох телевізорів від даного бренду інші варіанти, як LG не розглядаю)
Я так розумію, у тебе Nano-ips матриця, відчутна різниця з простою?
big_bang
Member

Повідомлення

Olezzzha: 25.02.2025 11:16 Я так розумію, у тебе Nano-ips матриця, відчутна різниця з простою?
Тип матриці ●IPS (оф сайт)

Якісний ips)
до цього був acer ips 24 дюйми і теж мені подобався)

я не вважаю себе експертом у визначенні якості картинки на моніторі
але не люблю коли контраст викручений на максимум. віддаю перевагу більш спокійним кольорам
Alexsandr
Member

Повідомлення

Olezzzha: 25.02.2025 11:16 Я так розумію, у тебе Nano-ips матриця, відчутна різниця з простою?
Скажем так, если кто приходит, то цвета им нравятся после своего.
Если вы не любитель глубокого черного и любите большие углы обзора, когда картинка одинаковая по цветам в любом месте монитора, то IPS. Кажется у вібраной вами модели контрастность немногим меньше 1000, но в целом это не мешает.

Для дизайна цвета должны быть не спокойными,а более-менее правильными.
maxn
Member

Повідомлення

Olezzzha: 25.02.2025 03:21 Потрібно монітор для дизайну
big_bang: 25.02.2025 09:36 LG UltraGear 27GL850-B
Ну это разе что если черно белые брошюрки для слепых печатать.

Это же обычный игровой монитор, пусть и с хорошей матрицей, у меня такой же. К "дизайну" и правильности цветопередачи ( особенно красный и оранжевый) он имеет такое же отношение как вы к полётом на луну.

https://www.lg.com/ua/monitors/lg-27GL850-B

27" QHD(2560 x 1440) дисплей з технологією Nano IPS

Именно у это версии нано, были другие версии с матрицей по проще, но там буквы другие.
Alexsandr
Member

Повідомлення

maxn: 25.02.2025 14:04 Ну это разе что если черно белые брошюрки для слепых печатать.
Но у 27GN850-B заводская калибровка ●
Может эту модель?
Хотя
LG 27GS85Q-B | 180Hz

Заводская калибровка да
maxn
Member

Повідомлення

Alexsandr
Это всё игровые мониторы с кривыми цветами. Отталкивайтесь в первую очередь от этого. Это как сандалии- что с ними не делай зимой в поход не пойдешь с ними.
Alexsandr
Member

Повідомлення

maxn: 25.02.2025 14:32 Это всё игровые мониторы с кривыми цветами. Отталкивайтесь в первую очередь от этого. Это как сандалии- что с ними не делай зимой в поход не пойдешь с ними.
Следует отметить, что монитор LG 32GS85Q-B порадовал нас не только стабильностью серого клина по уровню цветовой температуры, но и общей точностью установки всех точек – без сколько-то выраженного паразитного оттенка.
С цветами похоже ок судя по старшей серии, для того и калибровка.
GreenMile
Member

Повідомлення

Olezzzha: 25.02.2025 03:21 Lenovo Legion R27qe 27
LG UltraGear 27GS85Q 27 
AOC Q27G4X 27 
Це варіанти які мене зараз цікавлять, є ще звичайно від Asus, ASUS ProArt PA278CV, проте там лише 75 герц, ціна бажано до 12 тисяч. Хто що може порадити або з наявних, або з нових? 27 дюймів, 2к яскравість мінімум 350 ніт, Ips(не дуже розбираюсь у VA)
Нема таких, бо ваші бажання не відповідають вашим умовам. Це я вам кажу як власник "монітору для дизайну".
На ІПС матрицях не існує дизайнерських моніторів з частотою вище 60Гц і ціною менше ~1000 баксів. Ваш Асус проарт до "дизанерських" моніторів має таку саму приналежність як морська свинка до моря зі своїм АдобРГБ на рівні 79% :gigi:
Точність кольорів плюс висока герцоівка - це тільки ОЛЕДи, але там ціна буде самі розумієте яка. Так шо в трикутнику "кольори-герцовка-ціна" оберіть два параметри, але сам факт ціни 12к - вже в принципі виключає дизайнерський монітор із вибору.
Тут більше питання, для якого дизайну воно вам треба? Якщо для верстання буклетів, то беріть ігровий і не морочте голову ні собі, ні людям :)
Відповісти