Останні статті і огляди
Новини
Висловлювання Дженсена Хуанга призвели до обвалу акцій компаній, які займаються квантовими комп'ютерами
-
leif
Member
-
Олексій
Junior
Зараз багато мемів та жартів стосовно DLSS 4, та 5070 з рівнем продуктивності 4090. Типу всі висміюють те, що всім продають "фейкові" кадри з DLSS замість "справжніх". Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим? Я знаю, що картинка маже ставати мильною, з'являтись деякі артефакти, але ж наче з кожною інтерацією DLSS всі ці графічні недоліки стають все менш помітними. То може DLSS взагалі буде чудово виглядати, то й ще і купу нових фпсів підвезе, це ж наче добре?
-
oversteve
Member
все дуже відносно, для прикладу - 5070 зробить 120 кадрів із 30 за допомогою фг, а 4090 120 із 60, в обидвох випадках 120, але різницю ви неозброєним оком побачитеОлексій: ↑ 12.01.2025 11:59 Зараз багато мемів та жартів стосовно DLSS 4, та 5070 з рівнем продуктивності 4090. Типу всі висміюють те, що всім продають "фейкові" кадри з DLSS замість "справжніх". Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим? Я знаю, що картинка маже ставати мильною, з'являтись деякі артефакти, але ж наче з кожною інтерацією DLSS всі ці графічні недоліки стають все менш помітними. То може DLSS взагалі буде чудово виглядати, то й ще і купу нових фпсів підвезе, це ж наче добре?
з цьої мультифреймген приблуди є профіт на високогерцових мордах, не дарма хуанг всюди на слайдах писав 240гц геймінг, але треба щоб ще карта могла ті базові 60 кадрів видати
-
Kashtan
Member
Лідер опініон. А ще ознака що волатильні акції у квантових компаній. Не досить забезпечені.
-
DuckRider
Member
Профит сомнительный. Львиную часть хорошего экспириенса от высокой кадровой частоты даёт то, что игровые движки начинают вести себя отзывчивей, вплоть до того, что даже физика может меняться в некоторых играх. Так в старых калл оф дюти часть сложных прыжков выполнялись только на определенном фпс. В той же форзе вождение при 60фпс и 120 - это абсолютно разное. При фреймгене естественно этого не происходит.oversteve: ↑ 12.01.2025 12:03все дуже відносно, для прикладу - 5070 зробить 120 кадрів із 30 за допомогою фг, а 4090 120 із 60, в обидвох випадках 120, але різницю ви неозброєним оком побачитеОлексій: ↑ 12.01.2025 11:59 Зараз багато мемів та жартів стосовно DLSS 4, та 5070 з рівнем продуктивності 4090. Типу всі висміюють те, що всім продають "фейкові" кадри з DLSS замість "справжніх". Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим? Я знаю, що картинка маже ставати мильною, з'являтись деякі артефакти, але ж наче з кожною інтерацією DLSS всі ці графічні недоліки стають все менш помітними. То може DLSS взагалі буде чудово виглядати, то й ще і купу нових фпсів підвезе, це ж наче добре?
з цьої мультифреймген приблуди є профіт на високогерцових мордах, не дарма хуанг всюди на слайдах писав 240гц геймінг, але треба щоб ще карта могла ті базові 60 кадрів видати
-
oversteve
Member
60 і 120 можливо, ну а 120 і 240 там вже напевно різницю відчують далеко не всіDuckRider: ↑ 12.01.2025 12:12 60фпс и 120 - это абсолютно разное.
і знову ж далеко не всі ігри з високою динамікою, багато де 60 вистачить заочі, а мфг просто зробить картинку плавніше
-
konakov
Member
Фреймген (первой версии) приятный бонус.Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59 Зараз багато мемів та жартів стосовно DLSS 4, та 5070 з рівнем продуктивності 4090. Типу всі висміюють те, що всім продають "фейкові" кадри з DLSS замість "справжніх". Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим? Я знаю, що картинка маже ставати мильною, з'являтись деякі артефакти, але ж наче з кожною інтерацією DLSS всі ці графічні недоліки стають все менш помітними. То може DLSS взагалі буде чудово виглядати, то й ще і купу нових фпсів підвезе, це ж наче добре?
Когда в игре 80 фпс, с фреймгеном будет 120 и это действительно плавнее для глаза.
Артефакты есть, но если инпут лаг не увеличвается критично, то я почти всегда предпочту фреймген (примерно использую в 50% игр с ним).
Другое дело, когда нативных 30-45 фпс, фреймген не юзабельный, большинство игр превращаются в желе по управлению и количество артефактов увеличивается в разы.
Если задержку исправит рефлекс 2, а артефакты новая модель (судя по предварительным обзорам - нет), то это будет киллер фича. Но насколько я вижу артефакты на месте, а рефлекс нужно ждать и смотреть в деле.
Т.е. похоже все так же надо 60+фпс, а лучше ~80+, и фрейм ген тогда поможет догнать 240. Или если же монитор 120гц, то по прежнему 1 доп кадр будет максимальным адекватным решением. Ну может 2 (40->120), если повезет, но никак из 30 в 120.
Как будет на деле посмотрим 30.
-
DuckRider
Member
Вот только вот это вот "плавнее" - это не основная цель этих мониторов, есть хорошее английское слово snappier, которое отражает то зачем они нужны. А там где в синглах лок в 60, то ну и ладно, почти всегда в такие игры играть можно и в 60 без доп кадров.oversteve: ↑ 12.01.2025 12:1560 і 120 можливо, ну а 120 і 240 там вже напевно різницю відчують далеко не всіDuckRider: ↑ 12.01.2025 12:12 60фпс и 120 - это абсолютно разное.
і знову ж далеко не всі ігри з високою динамікою, багато де 60 вистачить заочі, а мфг просто зробить картинку плавніше
-
LordTornado
Member
Главная проблема не в артефактах, а в огромном инпут лаге. Это когда твой персонаж (автомобиль) реагирует на твои действия с задержкой. Играть становится неприятно. Особенно критично это в шутерах и гонках.Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59 Зараз багато мемів та жартів стосовно DLSS 4, та 5070 з рівнем продуктивності 4090. Типу всі висміюють те, що всім продають "фейкові" кадри з DLSS замість "справжніх". Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим? Я знаю, що картинка маже ставати мильною, з'являтись деякі артефакти, але ж наче з кожною інтерацією DLSS всі ці графічні недоліки стають все менш помітними. То може DLSS взагалі буде чудово виглядати, то й ще і купу нових фпсів підвезе, це ж наче добре?
-
DuckRider
Member
Ну и на сколько я понимаю, никакой рефлекс это не исправит, ибо он уменьшает задержку гпу->монитор, а та задержка лезет с самого движка игры при малом количестве фреймовLordTornado: ↑ 12.01.2025 12:33Главная проблема не в артефактах, а в огромном инпут лаге. Это когда твой персонаж (автомобиль) реагирует на твои действия с задержкой. Играть становится неприятно. Особенно критично это в шутерах и гонках.Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59 Зараз багато мемів та жартів стосовно DLSS 4, та 5070 з рівнем продуктивності 4090. Типу всі висміюють те, що всім продають "фейкові" кадри з DLSS замість "справжніх". Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим? Я знаю, що картинка маже ставати мильною, з'являтись деякі артефакти, але ж наче з кожною інтерацією DLSS всі ці графічні недоліки стають все менш помітними. То може DLSS взагалі буде чудово виглядати, то й ще і купу нових фпсів підвезе, це ж наче добре?
Востаннє редагувалось 12.01.2025 12:38 користувачем DuckRider, всього редагувалось 1 раз.
-
dead_rat
Member
Здебільшого уплавнялка потрібна тим, хто виводить цифру фпс на екран і погано себе почуває, коли цифра не та.
Хуанг довів, що коли цифра в кутку співпадає з герцовкою монітору, хомʼяки щасливі самі вигадати неймовірну плавність. А до того сміялися з консольшющиків.
ПС. Що, абіділісь?
Хуанг довів, що коли цифра в кутку співпадає з герцовкою монітору, хомʼяки щасливі самі вигадати неймовірну плавність. А до того сміялися з консольшющиків.
ПС. Що, абіділісь?
-
Keyser Soze
Member
Стадо любит своего пастуха
Типичный пример
Ну, а дальше, как в той сказке про "Нильса и гусей" - эпизод с волшебной дудкой и крысами
Типичный пример
Ну, а дальше, как в той сказке про "Нильса и гусей" - эпизод с волшебной дудкой и крысами
-
Scoffer
Member
fixeddead_rat: ↑ 12.01.2025 12:38Здебільшого уплавнялка потрібна тим, у кого монітор не вміє в VRR.
Я думаю що людям більше не подобаються розриви, а не плавність, тим паче інпут лаг не покращується.
Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Принаймні я на прикладі вазьмака третього не бачу великої різниці між 70 нативних і 165 галюциногених. А от якщо вимкнути гсінк то одразу кидається в очі шо шось не те.
-
vmsolver
Member
Дело не в том, что он хочет принизить альтернативу, типа с намёком что они конкуренты, они не конкуренты, квантовые вычислители на данный момент мало отличаются от забавных рисёрчей, всё дело в том что сказанное - правда. Я вообще считаю, что удел квантовых компьютеров это специализированные вычислители, я не изучал прогресс в этой области за последние лет 5-7, но ранее сложилось именно такое впечатление и пока не вижу предпосылок чтобы его поменять.і глава Nvidia відповів, що ера практичного застосування квантових комп'ютерів настане приблизно через 20 років. Відразу після цього стався серйозний обвал акцій відповідних компаній. Деякі впали вдвічі відносно пікової вартості.
Очевидно, що Дженсен Хуанг зацікавлений у просуванні обчислень для ШІ, оскільки зараз це основне джерело доходів його компанії. Усі альтернативні обчислення він буде поки що називати безперспективними.
-
Scoffer
Member
vmsolver
Перший хто зробить достатньо потужний квантовий комп, то зламає крипту і за неї купить всіх конкурентів. На тому розвиток теми завершиться, бо а нашо ще
Перший хто зробить достатньо потужний квантовий комп, то зламає крипту і за неї купить всіх конкурентів. На тому розвиток теми завершиться, бо а нашо ще
-
Shtopor
Member
Насправді найбільша підстава з DLSS, це те що втрачається об"єктивніть при порівнянні карт конкурентів і навіть своїх же карт.
Наприклад можна наробити фейкових 100500 кадрів з артефактами і лагами (+затримками) - але в одних іграх їх буде більше, в інших менше. Одні люди будуть їх помічати, інші ні.
Також питання до плавності картинки. Якщо треба підвищити фпс зі 120 до 240, то криві фейкові кадри суттєво експіріенс не зіпсують, адже більше 120 кадрів мало хто побачить різницю, навіть якщо фейкові кадри будуть максимально схожі на оригінальні. І тут можна хоч 240/360/480 кадрів намалювати, щоб виглядати краще конкурентів.
Тестувальники яким занесли мішок принципово можуть закривати на все це очі.
До DLSS як було... Одна карта 80 к/с - це топ, інша 70 к/с - відстій для ніщебродів Тепер все буде відносно, якийсь юзер експіріенс...
Наприклад можна наробити фейкових 100500 кадрів з артефактами і лагами (+затримками) - але в одних іграх їх буде більше, в інших менше. Одні люди будуть їх помічати, інші ні.
Також питання до плавності картинки. Якщо треба підвищити фпс зі 120 до 240, то криві фейкові кадри суттєво експіріенс не зіпсують, адже більше 120 кадрів мало хто побачить різницю, навіть якщо фейкові кадри будуть максимально схожі на оригінальні. І тут можна хоч 240/360/480 кадрів намалювати, щоб виглядати краще конкурентів.
До DLSS як було... Одна карта 80 к/с - це топ, інша 70 к/с - відстій для ніщебродів Тепер все буде відносно, якийсь юзер експіріенс...
Востаннє редагувалось 12.01.2025 13:10 користувачем Shtopor, всього редагувалось 2 разів.
-
vmsolver
Member
Это всё не от большого ума..Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59 Зараз багато мемів та жартів стосовно DLSS 4, та 5070 з рівнем продуктивності 4090. Типу всі висміюють те, що всім продають "фейкові" кадри з DLSS замість "справжніх".
Сделайте скриншоты на разных настройках, это единственный нормальный способ понять что происходит. Потом, когда вы изучите возможные различия в статике, можно начинать сравнивать в динамике. Но, как правило, уже в статике видно, что текстуры в дали четче чем у "натива", это уже многим однозначно укажет на каких настройках играть.Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим?
Он уже давно хорошо выглядит, бонусом идут фпс и сниженное потребление (а это меньше шума, кому это важно).Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59Я знаю, що картинка маже ставати мильною, з'являтись деякі артефакти, але ж наче з кожною інтерацією DLSS всі ці графічні недоліки стають все менш помітними. То може DLSS взагалі буде чудово виглядати, то й ще і купу нових фпсів підвезе, це ж наче добре?
-
Scoffer
Member
Нєа. Ну тобто на карті може і так, не звертав уваги, а проц маслає як не в себе.vmsolver: ↑ 12.01.2025 13:06и сниженное потребление
-
Enjthesilence
Member
Чому підстава? Хтось забороняє вимкнути длсс і порівнювати растер? Інша справа, що маркетинг нвідії так хитрує через 2 тижні вже будуть реальні тести, хто взагалі вірить презентаціям нвідії та амд?Shtopor: ↑ 12.01.2025 13:01 Насправді ще одна найбільша підстава з DLSS, це те що втрачається об"єктивніть при порівнянні карт конкурентів і навіть своїх же карт.
Також питання до плавності картинки. Якщо треба підвищити фпс зі 120 до 240, то навіть криві фейкові кадри суттєво експіріенс не зіпсують, адже більше 120 кадрів мало хто побачить різницю, навіть якщо фейкові кадри будуть максимально схожі на оригінальні. І тут можна хоч 240/360/480 кадрів намалювати, щоб виглядати краще конкурентів.
До DLSS як було... Одна карта 80 к/с - це топ, інша 70 к/с - відстій для ніщебродів Тепер все буде відносно, якийсь юзер експеріенс...
120-240 фпс це в першу чергу чіткість зображення, менший блур. Якщо у тебе хайгц монітор, ти повинен знати, що чим вищий фпс, тим чіткіше зображення у русі, тут і знадобиться новий ФГ, звичайно якщо артефакти не будуть критичними. Ще з новим ФГ3 при 70 нативних фпс системна затримка більша за 200 фпс фейкових, тому ти отрумєш більш чіткіше зображення і менший інпутлаг, але тут треба реальні тести. Особисто я буду юзати ФГ тільки в іграх де без нього неможливо нормально грати, як от С2 з останніх.
Ось порівняння 240 проти 120:
https://i.rtings.com/assets/products/xF ... ormat=auto
https://i.rtings.com/assets/products/9O ... ormat=auto
Востаннє редагувалось 12.01.2025 13:18 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 4 разів.
-
lostsoulforever
Member
про твою пораду можна сказати твоїми ж словами "Это всё не от большого ума.."vmsolver: ↑ 12.01.2025 13:06Сделайте скриншоты на разных настройках, это единственный нормальный способ понять что происходит. Потом, когда вы изучите возможные различия в статике, можно начинать сравнивать в динамике. Но, как правило, уже в статике видно, что текстуры в дали четче чем у "натива", это уже многим однозначно укажет на каких настройках играть.Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим?
ага артефакти, моушин гостінг, інпут лаг перевірять по скріншотах