Огляд та тестування 13,5″ ноутбука Lenovo ThinkBook 13x G4 IMH на базі процесора Intel Core Ultra 9 185H та графіки Arc

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Огляд та тестування 13,5″ ноутбука Lenovo ThinkBook 13x G4 IMH на базі процесора Intel Core Ultra 9 185H та графіки Arc

В мене на руках Lenovo ThinkBook 16 G7, процессор 155H. Тільки за ним зрозумів який Windows 11 багований аж до чортиків. Особливо коли виходиш з режиму сну.
stakanctl
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 10.01.2025 14:24 Предлагаю обсудить Огляд та тестування 13,5″ ноутбука Lenovo ThinkBook 13x G4 IMH на базі процесора Intel Core Ultra 9 185H та графіки Arc

В мене на руках Lenovo ThinkBook 16 G7, процессор 155H. Тільки за ним зрозумів який Windows 11 багований аж до чортиків. Особливо коли виходиш з режиму сну.
Не нужно сваливать проблемы фирмвари на ос
mrigi
Member

Повідомлення

Ноути на Intel не дають забути що таке BSOD. Не знаю хто винний і чому так, але є шо є.
Scoffer
Member

Повідомлення

stakanctl: 10.01.2025 14:38Не нужно сваливать проблемы фирмвари на ос
Підтримую. Це він ще мабуть не бачив брендованих драйверів на звук і мережу від хьюлета, ото де справжні збочення :D
lucky146
Member

Повідомлення

Де купити такий килимок для мишки?
Wahoo
Member

Повідомлення

Сижу тут на ThinkBook 16 G6 на 13700H (на работе выдали), сам бы я такое никогда не купил.
И что я вам скажу, это абсолютно бессмысленный кусок ов...а.
Идей зачем мне тут 13700h, способный делать 5+ггц на целых 0,25 секунды, а потом самозабвенно троттлить, я не имею ни малейшего представления.

А 13,5 дюймовый микроб из теста и подавно. 6+8+2 ядер и 22 потока? ЗАЧЕМ???? КУДА???? ДЛЯ ЧЕГО????? чтобы быстрее высаживать аккум?
Моя не понимать!!!!
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Scoffer: 10.01.2025 14:56Підтримую. Це він ще мабуть не бачив брендованих драйверів на звук і мережу від хьюлета, ото де справжні збочення
Був у мене і більш старіший HP ZBook G7 Power з 10750H - то зі звуком все було добре. Мережа рідко після старту могла не підключатись, але це дуже рідко.
Основним недоліком була гучна система охолодження, а не софт від HP.
Востаннє редагувалось 10.01.2025 15:38 користувачем Nikolay Yeryomenko, всього редагувалось 1 раз.
Polybius
Member

Повідомлення

lucky146: 10.01.2025 15:15Де купити такий килимок для мишки?
та багато де є, наприклад
https://hard.rozetka.com.ua/ua/rztk_gmm ... 330384193/
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Wahoo: 10.01.2025 15:24А 13,5 дюймовый микроб из теста и подавно. 6+8+2 ядер и 22 потока? ЗАЧЕМ???? КУДА???? ДЛЯ ЧЕГО?????
Тобі навели тести із температурою. Все ж нормально. Не обов"язково на всі 100% навантажувати процесор.
Написано: Адаптер живлення, Вт 65 Вт (Type-C), тобто цей 185H аж ніяк не зможе в 115 W, як вказано тут https://www.intel.com/content/www/us/en ... tions.html.

13700H - це ж старий модельний ряд, не варто таке купувати було навіть работодавцям, хоча хто про це їм скаже, щоб вони краще знали.
Scoffer
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 10.01.2025 15:33не варто таке купувати було навіть работодавцям, хоча хто про це їм скаже, щоб вони краще знали
ThinkBook це не зовсім корпоративна лінійка. Воно позиціонується скоріше як для ФОП. Корп знижки будуть на сінкпади, а не буки. :rotate:

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
А загалом сінкбуки і по якості норм, і клавіатура без паверофа над бекспейсом, котрий зараз поголовно всі злизали з епла. Руки б відкрутив тому хто це вигадав, і запхав назад в дупу.
Lucik
Junior

Повідомлення

Купил себе месяц назад Lenovo ThinkBook 14 G7 на Core Ultra 5 125U, что бы можно было работать когда свет отключают.
Решил вечерком, во время отключений, запустить себе игрушечку The Bazaar. Она простая, не графонистая, не оптимизированная(еще в стадии ЗБТ).
И проц к моему удивлению, проц в особо графонистых сценах(к примеру, когда очень много эффектов скиллов у обоих игроков юзается) - затротлил :weep:

Справедливости ради стоит отметить, что он стоял на коврике для мыши (увы на столе нету места пустого, коврик на весь стол), но это все равно было достижение 100 градусов и троттлинг.
Проблема пофиксилась подставкой для ноута Cooler Master Notepal U2 Plus V2, который я нашел на олх-е. И даже без использования куллеров, 92 градуса в пике было в этой же игре, что радует. С куллерами еще не тестил.

В общем к чему я веду, мне кажется, что процессоры с индексом U это прям тык впритык для таких малюток 13 дюймов.
1234waltz
Member

Повідомлення

Клавіатура успадкувала ергономіку ThinkPad
Shto? Автор клавіатури сінкпадів останніх років 10 хоч бачив? В данному екземплярі буквально різновид ідєяпадової клави.
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Lucik: 10.01.2025 16:5213 дюймов
Такі розміри для робочих ноутбуків (підключив до монітора і все), для ігрових роблять більшу систему охолодження і 15+".
mrigi
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 10.01.2025 17:10Такі розміри для робочих ноутбуків (підключив до монітора і все), для ігрових роблять більшу систему охолодження і 15+".
А якщо захотів попрацювати у готелі чи кафе чи дома на терасі, до якого монітора ті його підключиш? Шо на ньому напрацювати можна? 13 дюймів це якийсь максимально безглуздий розмір.
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

mrigi: 10.01.2025 17:2913 дюймів це якийсь максимально безглуздий розмір.
В мене був Lenovo 14" - дуже зручний формат, особливо для дівчат (легкий), щоб ходити в офіс і у офісі підключати до мониітора.
А не "попрацювати у готелі чи кафе чи дома на терасі"
Paradox1306
Member

Повідомлення

Зенбук виглядає якось цікавіше, чесно кажучи
Scoffer
Member

Повідомлення

Якраз 13-14" це самий нормальний носимий варіант пристрою, а для сидіти вдома і переміщуватись максимум зі стола на стіл то вже краще 16-17". 15" ні риба, ні м'ясо, і носити вже незручно, і екран ще маленький.
mrigi
Member

Повідомлення

Scoffer
Ну то я менше 16 ніколи і не розлядаю. Мені однаково носити 1.25кг чи 1.8кг.
А для праці на стационарному місті нуль сенсу девайсу бути мобільному. Я краще у кожній точці поставлю звичайний комп. Чи взагалі буду працювати через якийсь RDP, що я і робив багато років поспіль.
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

Scoffer: 10.01.2025 14:56
stakanctl: 10.01.2025 14:38Не нужно сваливать проблемы фирмвари на ос
Підтримую. Це він ще мабуть не бачив брендованих драйверів на звук і мережу від хьюлета, ото де справжні збочення :D
було дуже давно - на моєму першому ноуті. зараз теж hp - ніяких проблем, навіть сканер відбитку пальця працює під лінуксом
Fulkrum
Member

Повідомлення

Lucik: 10.01.2025 16:52И проц к моему удивлению, проц в особо графонистых сценах(к примеру, когда очень много эффектов скиллов у обоих игроков юзается) - затротлил
а якимось Throttlestop не пробував андервольтнуть проц та залочити частоти на якихось більш адекватних? тіпу щоб більше 3Ггц не бустив проц, бо толку в іграх від цього мало. Ну і плюс v-sync ти ж полюбасу увімкнув щоб гра не генерила 500+ кадрів на секунду?
Відповісти