Останні статті і огляди
Новини
Lenovo оновила геймерські ноутбуки Legion Pro і Legion
-
Евгений King
Member
Пропоную обговорити Lenovo оновила геймерські ноутбуки Legion Pro і Legion
І знову моделі на Intel виходять першими, а на AMD чекайте панове місяці 3-4
Ще й на поки, як розумію, топових моделей на AMD просто навіть не акнонсували
Востаннє редагувалось 10.01.2025 09:58 користувачем Евгений King, всього редагувалось 1 раз.
-
Hotspur
Member
Я б хотів фото в розборі і СО і корпусу, дуже цікаво. Легіони топові потужні ноути останні роки
-
Евгений King
Member
На жаль, до релізу нічого не покажуть, як завжди.Hotspur: ↑ 10.01.2025 09:58 Я б хотів фото в розборі і СО і корпусу, дуже цікаво. Легіони топові потужні ноути останні роки
Хочу якийсь гарний потужний Ryzen + 5070ti в виконанні Slim/Pro
-
angry_machine
Member
Знову шлакоintel (
Отправлено спустя 2 минуты 3 секунды:
Отправлено спустя 2 минуты 3 секунды:
Не завжди, 5 pro був на огляді 13900нх регулярно в сотку улітав на 110 ватах , в легі топ тільки на vapor chamberHotspur: ↑ 10.01.2025 09:58 Я б хотів фото в розборі і СО і корпусу, дуже цікаво. Легіони топові потужні ноути останні роки
-
Hotspur
Member
пасту міняли чи там метал з заводу ?angry_machine: ↑ 10.01.2025 10:05Не завжди, 5 pro був на огляді 13900нх регулярно в сотку улітав на 110 ватах
-
shinohana
Junior
Навіщо ? Все одно ж не купиш. Та й 5070Ti десктоп та лептоп - різні речі. Не думаю що там буде більше 8Гб відеопам'яті.Евгений King: ↑ 10.01.2025 10:00На жаль, до релізу нічого не покажуть, як завжди.Hotspur: ↑ 10.01.2025 09:58 Я б хотів фото в розборі і СО і корпусу, дуже цікаво. Легіони топові потужні ноути останні роки
-
angry_machine
Member
в 5 pro Honeywell (PTM7950SP) , РМ тільки в 7 та 9 серіїHotspur: ↑ 10.01.2025 10:15пасту міняли чи там метал з заводу ?angry_machine: ↑ 10.01.2025 10:05Не завжди, 5 pro був на огляді 13900нх регулярно в сотку улітав на 110 ватах
Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
в laptop вангую 12гбshinohana: ↑ 10.01.2025 10:16Навіщо ? Все одно ж не купиш. Та й 5070Ti десктоп та лептоп - різні речі. Не думаю що там буде більше 8Гб відеопам'яті.Евгений King: ↑ 10.01.2025 10:00
На жаль, до релізу нічого не покажуть, як завжди.
-
Hotspur
Member
ну наче існують ельфійські магічні пасти кращеangry_machine: ↑ 10.01.2025 10:22в 5 pro Honeywell (PTM7950SP) , РМ тільки в 7 та 9 серії
-
angry_machine
Member
для ноута PTМ топ рішеня , паста с часом підтікае в ноутах і втрачае властивість , тому плавкий термоінтерфейс топ, і в цілому його міняти не треба, як варіант замінити термопрокладку на рідкий Laird щоб покращити прижим , я мазав на ноути Thermal Grizzly Kryonaut Extreme до року стае в жалежності від умов використанняHotspur: ↑ 10.01.2025 10:24ну наче існують ельфійські магічні пасти кращеangry_machine: ↑ 10.01.2025 10:22в 5 pro Honeywell (PTM7950SP) , РМ тільки в 7 та 9 серії
Отправлено спустя 3 минуты 27 секунд:
на RTX 4080 не дочекався((( тепер маю обігрівач 140ватЕвгений King: ↑ 10.01.2025 09:51 Пропоную обговорити Lenovo оновила геймерські ноутбуки Legion Pro і Legion
-
Klon
CG graphikos fan
angry_machine
це вже норма для сучасних проців - макс бусту до максу темпи по СО а далі скидати тдп, в ноуті ж не запхнуть труби з теплотрасс )
Підтримую що треба чекати розбірку, в мене старий Легіон на 4800+2060 при макс ТДП теж не холоденький, але при середніх режимах - температури радують.
це вже норма для сучасних проців - макс бусту до максу темпи по СО а далі скидати тдп, в ноуті ж не запхнуть труби з теплотрасс )
Підтримую що треба чекати розбірку, в мене старий Легіон на 4800+2060 при макс ТДП теж не холоденький, але при середніх режимах - температури радують.
-
angry_machine
Member
маю 7pro на 13900 90с при 140ватах але ціна питтаня космічна , загальне навантаженя 230вт відводить при ЦП 85-90с ГП 80-85с. розбирав дуже багато Лег і скажу що 5 та 5 про СО слабкі для ЦП 80ват+ тобто i7 та i9 для них забагато ( декілька ноутів виклав на каналі ютубKlon: ↑ 10.01.2025 10:42 angry_machine
-
Евгений King
Member
Скільки з домашніми ноутами вожусь, зробив висновки що який би ноут не був, треба брати одразу обслуговувати на TPM 7950 та рідку Laird або HT7000/10000.angry_machine: ↑ 10.01.2025 10:33
для ноута PTМ топ рішеня , паста с часом підтікае в ноутах і втрачае властивість , тому плавкий термоінтерфейс топ, і в цілому його міняти не треба, як варіант замінити термопрокладку на рідкий Laird щоб покращити прижим , я мазав на ноути Thermal Grizzly Kryonaut Extreme до року стае в жалежності від умов використання
Банально останні два ноути:
Legion 5 Slim (2023), 16.0" QHD IPS 165Hz, Ryzen 7 7840H, RTX 4060, 16GB DDR5 - з коробки перегрівалась VRAM, тупо 90 градусів за 15хв гри і повзло в 100.
Legion 5 Gen 8 (2023), 15.6" QHD IPS 165Hz, Ryzen 7 7735HS, RTX 4060, 16GB DDR5 - майже рік у мене, пів року лежав і включався як світло тухло, а останні пів року мігрував на нього повністю. Температури були цілком ок, та пройшов рік, думаю пора в ньому покопатись. Зняв радиатора і аж сплакнув, ВСІ відбитки ідеальні, всі прокладочки м'якенькі, пляма контакту на CPU/GPU ідеальна, подумав - зря поліз, але вирішив вже закінчити справу, обслужив на TPM 7950 + HT7000, і що ви думаєте, проц став бустити на 20Вт більше, так його дельта температури виросла, але він тепер навіть в тихому режимі бовтається в 4.5Ггц, коли раніше спускав до 3.8. Всі температури по тестам впали на 4-6 градусів, крива частоти GPU та CPU в тестах 3D Mark вирівнялась.
То ж констатую факт, заводські прокладки Lenovo на фазах живлення працюють, але як лайно. Прокладки на пам'яті краще, але до рідких не дотягують. Краще обслужити раз і бути певним, що там дійсно все добре.
-
angry_machine
Member
рідка ТОП , то за звичай один два чіпа памяті сухі майже в кожній Легі на резинках , Легіони рідку мажуть теж тільки на 7 9 серію ( ацер наприклад всюди (рідку Червону) використовуе с 2022 року точно навіть на дешевих 6600+3050Евгений King: ↑ 10.01.2025 10:52Скільки з домашніми ноутами вожусь, зробив висновки що який би ноут не був, треба брати одразу обслуговувати на TPM 7950 та рідку Laird або HT7000/10000.angry_machine: ↑ 10.01.2025 10:33
для ноута PTМ топ рішеня , паста с часом підтікае в ноутах і втрачае властивість , тому плавкий термоінтерфейс топ, і в цілому його міняти не треба, як варіант замінити термопрокладку на рідкий Laird щоб покращити прижим , я мазав на ноути Thermal Grizzly Kryonaut Extreme до року стае в жалежності від умов використання
Банально останні два ноути:
Legion 5 Slim (2023), 16.0" QHD IPS 165Hz, Ryzen 7 7840H, RTX 4060, 16GB DDR5 - з коробки перегрівалась VRAM, тупо 90 градусів за 15хв гри і повзло в 100.
Legion 5 Gen 8 (2023), 15.6" QHD IPS 165Hz, Ryzen 7 7735HS, RTX 4060, 16GB DDR5 - майже рік у мене, пів року лежав і включався як світло тухло, а останні пів року мігрував на нього повністю. Температури були цілком ок, та пройшов рік, думаю пора в ньому покопатись. Зняв радиатора і аж сплакнув, ВСІ відбитки ідеальні, всі прокладочки м'якенькі, пляма контакту на CPU/GPU ідеальна, подумав - зря поліз, але вирішив вже закінчити справу, обслужив на TPM 7950 + HT7000, і що ви думаєте, проц став бустити на 20Вт більше, так його дельта температури виросла, але він тепер навіть в тихому режимі бовтається в 4.5Ггц, коли раніше спускав до 3.8. Всі температури по тестам впали на 4-6 градусів, крива частоти GPU та CPU в тестах 3D Mark вирівнялась.
То ж констатую факт, заводські прокладки Lenovo на фазах живлення працюють, але як лайно. Прокладки на пам'яті краще, але до рідких не дотягують. Краще обслужити раз і бути певним, що там дійсно все добре.
-
Евгений King
Member
Що за бред, чому не куплю? У мене були Legion 5 Pro 5800/3070, Legion 5 Pro 6800/3070ti, зараз пара Slim + звичайна 5 на 4060, бо просто підвернулись за смішні гроші. Якщо 5 Pro оновлений на 5070ti влізе в бюджет 2-2.5к, і не матиме критичних нюансів в перших оглядах, то куплю)shinohana: ↑ 10.01.2025 10:16Навіщо ? Все одно ж не купиш. Та й 5070Ti десктоп та лептоп - різні речі. Не думаю що там буде більше 8Гб відеопам'яті.Евгений King: ↑ 10.01.2025 10:00
На жаль, до релізу нічого не покажуть, як завжди.
Друге теж бред, типу я цього не бачив і не розумію що хочу купити?
5070ti laptop 12Gb і це офіційно анонсовано. А по продуктивності 5070Ti laptop ~= 5070 desktop, але всього лише 140Вт, мене це цілком влаштовує. Для 2к моніку цілком достатньо пограти у ВСЕ
Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
Бачив що у Ацер рідкі прокладки, та не зрозуміло які, та й ефективність під питанням.angry_machine: ↑ 10.01.2025 10:58
рідка ТОП , то за звичай один два чіпа памяті сухі майже в кожній Легі на резинках , Легіони рідку мажуть теж тільки на 7 9 серію ( ацер наприклад всюди (рідку Червону) використовуе с 2022 року точно навіть на дешевих 6600+3050
HT7000 якраз світло рожева, можливо якраз вона там і є, але то не точно
-
jiganhir
Junior
дати виходу ще немає? а то хочу з 5070, чи вона 8гб ? в такому випадку, краще подолати жабу, й узяти 5070ті)
-
Евгений King
Member
5070ti Laptop 12gb і за сухими характеристиками наближена до 5070 десктопjiganhir: ↑ 10.01.2025 12:52 дати виходу ще немає? а то хочу з 5070, чи вона 8гб ? в такому випадку, краще подолати жабу, й узяти 5070ті)
5070 Laptop 8gb і щонайменше на 25% буде слабшою
Techpowerup вже приблизно порахував продуктивність карт, і 5070ti laptop має вийти десь на рівень 3090 десктопу чи 4070 Super, для 5070ti laptop заявляється:
- спойлер
- Theoretical Performance
Pixel Rate
161.3 GPixel/s
Texture Rate
504.0 GTexel/s
FP16 (half)
32.26 TFLOPS (1:1)
FP32 (float)
32.26 TFLOPS
FP64 (double)
504.0 GFLOPS (1:64)
Ось прессрелізний скрін з ТТХ:
- спойлер
-
Lucas55
Member
- Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
Сумнівно. Навіть без розбірки видно, що ноути стали ще тонші (до рівня якогось Razer-а), а бокові радіатори прибрали (видуву немає), і залишили тільки задні. Додамо сюди зростаючу частоту топових проців майже до 6 Ггц, все як ми любимо. А далі просто фізикаТакож вони отримали оновлений дизайн і покращене охолодження.
-
Евгений King
Member
Не стали вони тонші, там профіль скошений, чисто візуальна обманка. А от відсутність бокових радіаторів дійсно може вилізти боком, ну то подивимось, що з того вийде. Якщо вийде погано - всі мігрують на AcerLucas55: ↑ 10.01.2025 13:50Сумнівно. Навіть без розбірки видно, що ноути стали ще тонші (до рівня якогось Razer-а), а бокові радіатори прибрали (видуву немає), і залишили тільки задні. Додамо сюди зростаючу частоту топових проців майже до 6 Ггц, все як ми любимо. А далі просто фізикаТакож вони отримали оновлений дизайн і покращене охолодження.
В цілому вже майже рік як є огляд цієї СО і там все продумано інженерами за нас, єдине що портів позаду тепер немає, це прямо як постріл Lenovo собі у ногу:
-
mult
Member
Мав легіон 5 про на 3060 і райзені.
Все добре, не перегрівався.
Почав недавно оновлювати вінду 11 з 23 до 24 а він пише не знайдено такого то розділу на диску.
Думаю та що ж таке.
Відкрив його, придивився, а ссд з заводу стоїть в розємі 1, а з іншого боку є розєм під назвою 0 там стояв вже мій ссд під ігри, який я докупив і поставив у порожній розєм.
Поміняв місцями і все оновилось.
Я це давно знав що вінда по замовчуванню вважає розєм системним найближчий до проца, ну що на його лініях.
Так і на пк теж.
Але не думав що леново з заводу вліпить його не в той розєм, поки він стоїть один, то все нормально, а от коли ти доставляєш вже свій диск то у вінди трохи їде криша
Це не критично, просто прикол і може у кого теж таке буде
Воно головне все працювало добре, поки не почав оновлювати вінду
Все добре, не перегрівався.
Почав недавно оновлювати вінду 11 з 23 до 24 а він пише не знайдено такого то розділу на диску.
Думаю та що ж таке.
Відкрив його, придивився, а ссд з заводу стоїть в розємі 1, а з іншого боку є розєм під назвою 0 там стояв вже мій ссд під ігри, який я докупив і поставив у порожній розєм.
Поміняв місцями і все оновилось.
Я це давно знав що вінда по замовчуванню вважає розєм системним найближчий до проца, ну що на його лініях.
Так і на пк теж.
Але не думав що леново з заводу вліпить його не в той розєм, поки він стоїть один, то все нормально, а от коли ти доставляєш вже свій диск то у вінди трохи їде криша
Це не критично, просто прикол і може у кого теж таке буде
Воно головне все працювало добре, поки не почав оновлювати вінду
-
observer
Member
Раніше робили 17 дюймів FHD. Тепер 16 4к. Чекаю, коли найбільший ігровий ноут буде 14 дюймів з 88к дисплеєм. Чим менше екран - тим краще!