Огляд та тестування 16″ ноутбука Lenovo Legion Pro 7i 16IRX9H на базі процесора Intel Core i9-14900HX та відеокарти Nvidia GeForce RTX 4090

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Одноразові 4000євро, ні дякую Лена, краще Асус чи Ацер узяти, а це одноразове.
Ektalion
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 28.12.2024 15:35 Одноразові 4000євро, ні дякую Лена, краще Асус чи Ацер узяти, а це одноразове.
Впевнений , що в ньому 4090 довше проживе ? ;)
vansoul
Member

Повідомлення

Мне понравился, но из-за экрана в 16 дюймов я бы не рассматривал к покупке. 18 инчей с такими характеристиками это минимум имхо
alexeygalas
Member

Повідомлення

Захар Беркут
З чого ви взяли це? В останніх і передостанніх поколіннях саме в леново і в хп найпродуктивніші системи охолодження в лептопах. Ейус ще розумію. А от Ейсер - то дійсно дешевий мотлох по якості збірки.
Hotspur
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 28.12.2024 15:35 Одноразові 4000євро, ні дякую Лена, краще Асус чи Ацер узяти, а це одноразове.
дурниці. просто не треба купляти мобільну 4090 взагалі

Відправлено через 37 секунд:
alexeygalas: 28.12.2024 16:04А от Ейсер - то дійсно дешевий мотлох по якості збірки.
деякі моделі. їхні топові моделі цілком нормальні

ноут гарний тільки брати не з 4090 а з якоюсь менш гарячою відеокартою і все буде чудово
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Ektalion
alexeygalas
Hotspur
Ви з огляду с усього не знайомі з ноутбуками Лени.
Світ рожевих поні трохи вам зруйную - поспілкуйтесь з майстрами СЦ за Лену.
capacitor440
Member

Повідомлення

Дуже прикро що Лєново не робить зараз нічого більшого за 16 дюймів, я би розглянув.

Якщо порівнювати профільні лаптопи, то в ленови жорсткість корпуса краща за асус.

Захар Беркут
Якщо ви маєте на увазі те що лєново садить чіпи на жорсткий компаунд або коли десь комусь якийсь криворукий майстер, що бачить леново вперше в житті, відірвав п'ятаки з плати це зовсім не робить девайси одноразовими. Звісно гемору більше, грошей за ремонт візьмуть більше, але нічого нерементопридатного там нема.
Sashkotem
Member

Повідомлення

Пісят градусів на клавіатурі, де ці діти які заливали про якісь там стандарти нагріву кришок від єпла.
Захар Беркут
Member

Повідомлення

capacitor440: 28.12.2024 16:41 Дуже прикро що Лєново не робить зараз нічого більшого за 16 дюймів, я би розглянув.

Якщо порівнювати профільні лаптопи, то в ленови жорсткість корпуса краща за асус.

Захар Беркут
Якщо ви маєте на увазі те що лєново садить чіпи на жорсткий компаунд або коли десь комусь якийсь криворукий майстер, що бачить леново вперше в житті, відірвав п'ятаки з плати це зовсім не робить девайси одноразовими. Звісно гемору більше, грошей за ремонт візьмуть більше, але нічого нерементопридатного там нема.
О рожеве поні, зовсім нічого ага, криворукі майстри ага, тільки коли перегрівають під час ремонту плату, та сам ремонт у 50% добиває ноут це не баг, це фіча звичайно звичайно - купуйте далі, як то кажуть - "бачили очі що купували, тепер їжте аж повилазьте". І про криворуких майстрів - зайдіть на проф. гілки майстрів - вас проклянуть люди які мають по 30+ років хисту реболу, не криворукий ви наш.

P.S. І так, я знаю що вже дійшло до того, що люди тупо спилюють борами чіпи, щоб не перегрівати усю плату та вбивати інші компоненти, але і там є "подаруночки" та "покращення вже сьогодні" від Лени, але рожеві - то рожеві поні.
Hotspur
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 28.12.2024 16:27Ви з огляду с усього не знайомі з ноутбуками Лени.
в мене 2 ноутбука Леново. Кому ти що розповідаєш ?

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
capacitor440: 28.12.2024 16:41Дуже прикро що Лєново не робить зараз нічого більшого за 16 дюймів, я би розглянув.
в них є 17 дюймові моделі чи були рік-два тому
id3210
Junior

Повідомлення

в мене також 2 леново, працюють норм 3 рік. змінив тиждень тому термопасту, стало краще.

майстри кажуть що чіпи відвалюються із-за компаунда леново. реболл по словам одного майстра недорого :gigi:
Creature4O
Member

Повідомлення

Hotspur: 28.12.2024 16:10
дурниці. просто не треба купляти мобільну 4090 взагалі

Відправлено через 37 секунд:
alexeygalas: 28.12.2024 16:04А от Ейсер - то дійсно дешевий мотлох по якості збірки.
деякі моделі. їхні топові моделі цілком нормальні

ноут гарний тільки брати не з 4090 а з якоюсь менш гарячою відеокартою і все буде чудово
Не 4090, не Intel, і не за $4000 :laugh: Про Lenovo не скажу, не маю досвіду використання, а от за екраном 2к очі витікають. Як на мене то 16" FHD краще.
Рак
Member

Повідомлення

Захар Беркут
Асус :rotate:
Это там где стоят 250 нит екраны ипс лвл что по факту не ипс даже в ноутах по 80к грн ?
Это там где в серии таф днище ноута сплошной муляж сетка перфорации ? и по факту 2-3 дырочки с размером с семечку для охлада "игрового" пк ?
это там где охлад задыхается и видеокарты ставят на на 20-30 ват слабее чем у конкурентов ?
Это там где блоки питания меньше по ватам ибо не способны запитать сильнее железо по ватам ибо охлад :weep: ?
У Легиона 2 года гарантии, а сколько у тафа или стрикса ? :lol:
Леново,хп и дел это 3 лидера по продажам в мире и занимают по 25% рынка каждый, а где асус который 5% от мировых продаж ? :lol:
cspp
Member

Повідомлення

Не знаю как можно насладиться картой 4090 на 16 дюймах, да и подрубать переносной Моник это уже такое себе...ни то ни сё. Продали б нижнюю коробку. Все равно кирпич же 3кг
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

Hotspur: 28.12.2024 17:20в мене 2 ноутбука Леново. Кому ти що розповідаєш ?
id3210: 28.12.2024 19:07в мене також 2 леново, працюють норм 3 рік
а в мене Lenovo працює 13 років :laugh: з 2011-го і досі працює у другого власника, а проц там зйомний амд-шний :D
спойлер
Зображення
До речі це недорогий мульти-медійний ноутбук, зі слабеньким процесором, але його можна розганяти :D
А також ще був 2-й Lenovo який пропрацював 9 років. В нього теж був зйомний процесор, але інтеловський, а також туди можна було ставити 2-ві дискретні в-карти :teacher: в SLi, і одну з них можна було заміняти на іншу в-карту, або двд, або 2-й диск\ ссд B-)
Востаннє редагувалось 28.12.2024 21:37 користувачем Lucas55, всього редагувалось 3 разів.
Евгений King
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 28.12.2024 16:27 Ektalion
alexeygalas
Hotspur
Ви з огляду с усього не знайомі з ноутбуками Лени.
Вже юзаю 4й Легіон, де шукати ваші рожеві сферичні поні? Один навіть пережив опрокинутий півлітровий келих збитня на клаву, клава звісно вся залипла, та відмив і норм, розібрав, в середину буквально пара крапель просточилась крізь тачпад на батарею, загалом нічого критичного.
За весь час всі реальні трабли, що з ними були, ще пару разів уходили в захист USB type-C порти, чомусь не подобався ноуту хаб, ну і останній legion 5 Slim з коробки перегрівалась VRAM, прийшлось обслуговувати одразу на 7950+рідкі прокладки, зато тепер просто булочка, зовсім не шумить навіть в іграх.
Ось мої ноути:
legion 5 Pro 5800h/32/1tb/3070 - майже 2 роки відпахав і продався радувати інших людей, тільки через рік експлуатації попросився в заміну термопасти і прокладок
legion 5 Pro 6800h/16/1tb/3070ti - 1.5 роки радував дівчину, гаряченький і шумноватий видався, та тим не менш гарний аппарат
legion 5 Slim 7840h/16/512/4060 - мабуть найтихше, що в мене з ноутів було, особливо після обслуговування, радує дівчину
legion 5 7735/16/512/4060 - а це моє корито, трохи шумніший, аніж хотілось би, проте продуктивність і енергоефективність ракета, від 200Вт*г 100W type-C банки ізі 3 години пограти, або 6 годин роботи, від станції 614Вт*г 11 годин грати і ~20 роботи

У товаришів зараз:
legion 5 Pro 5800h/16/1tb/3070
legion 5 Pro 5800h/32/1tb/3070
legion 5 Slim 7640h/16/512/4060
legion 5 Pro 13700h/32/1tb/4070
Трабли були зі slim'кою у товариша, якось криво рідна вінда стояла, мучився з місяць, ігри при закритті і згортанні зависали, потім перебив і не нарадується ним і досі
З прошкою інший товариш на 13700h теж довго возився, не міг їй власну криву вентилів задати нормально, аби не шумів сильно, виявилось баг чи софту чи треба було оновлення BIOS, за 2 тижні полікувалось само.

PS: можливо, якщо адекватно юзати техніку, з розумними лімітами споживання і бусту та обслуговувати вчасно, то вона буде і служити адекватно? Не думалось вам такого??? )))

PSPS: при спілкуванні з СЦ ви для початку уточнюйте, скільки девайсів було продано. Бо згідно аналізу ринку, котрий можна глянути наприклад у "Jarrod'sTech", найбільше проданих ІГРОВИХ ноутів за 2024 рік у Леново - 55% всіх проданих ноутів світу, коли у Анус - 19% а Асер - 8%, якщо зробити корекцію на ці показники, то виявиться що всі ноути ламаються +- з однаковою вірогідністю. Плюс немаловажливий факт, що на нашому ринку сильно поширені сіровозні Lenovo, коли ноути інших вендорів завозяться в сіру лише на свята, от вам і ще баг в статистиці, бо сіровозне на гарантію зазвичай не їде, воно їде у місцевий СЦ.
Востаннє редагувалось 28.12.2024 21:54 користувачем Евгений King, всього редагувалось 6 разів.
mrigi
Member

Повідомлення

Це якийсь "Bates 4000" поки довезеш до дому вийде "Bates 5000" на 5090. Хоча ні те не інше користувачу не потрібне :insane:
Dynamite
Member

Повідомлення

mrigi: 28.12.2024 21:34 Це якийсь "Bates 4000" поки довезеш до дому вийде "Bates 5000" на 5090. Хоча ні те не інше користувачу не потрібне :insane:
Глянул по харкам, 4090 лэптоп - это обычный чип 4080, работающий на меньших частотах и на GDDR6 без X.
:idea: Кажеться я догоняю почему 5080 такой шляпой выпустят...
Відповісти