Оновлення мікрокоду поки не покращило продуктивність процесорів Core Ultra 200

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Оновлення мікрокоду поки не покращило продуктивність процесорів Core Ultra 200

Подякуйте що не погіршило, а то оновлення мікрокоду всяке вміють :laugh:
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Так а попередні покоління вже виправили чи там проци далі деградують собі потихенько?
dead_rat
Member

Повідомлення

Альо, де свідки потанцевала?!
Volodya811
Member

Повідомлення

Я це вчора прогнозував. І писав, що причина в недостатньому обсязі кешу Л2 на 8 декодерів. Лише нові техпроцеси і збільшення кешу змінить ситуацію. Або - нова архітектура, у якій ставка буде робитися на Л3 кеш, а не на Л2.
afhpwnd
Member

Повідомлення

Intel відзвітувала про розв'язання проблем зі швидкодією десктопних процесорів Core Ultra 200
а few moments later
Оновлення мікрокоду поки не покращило продуктивність процесорів Core Ultra 200
:lol:
urand
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 20.12.2024 15:06 Так а попередні покоління вже виправили чи там проци далі деградують собі потихенько?
Деградують, можете ознайомитись чому - https://youtu.be/kNgHiO2y9QE?si=pUBdzxuFpfW2BZA8&t=480
Геральт
Member

Повідомлення

urand: 20.12.2024 15:26 Деградують,
Вкладення
1.jpg
clickw0w
Junior

Повідомлення

Volodya811: 20.12.2024 15:16 Я це вчора прогнозував. І писав, що причина в недостатньому обсязі кешу Л2 на 8 декодерів. Лише нові техпроцеси і збільшення кешу змінить ситуацію. Або - нова архітектура, у якій ставка буде робитися на Л3 кеш, а не на Л2.
А я уже было начал скучать по этим "восьми декодерам". Фух, на месте. В этом что-то не пошло, но в следующем поколении обязательно ууух! Надеюсь, интел вообще выкинет всё с кристалла и оставит только декодеры. Потужно.
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Точно виноваты производители материнок. У них какой-то "неправильный" микрокод.
Volodya811: 20.12.2024 15:16 Я це вчора прогнозував. І писав, що причина в недостатньому обсязі кешу Л2 на 8 декодерів. Лише нові техпроцеси і збільшення кешу змінить ситуацію. Або - нова архітектура, у якій ставка буде робитися на Л3 кеш, а не на Л2.
Какие декодеры, дядя? 15 поколение - полное дно. Мобильный чип адаптировали под десктоп и сделали солянку под крышкой. Непонятный и бесполезный NPU для галочки добавили.
Nekros
Member

Повідомлення

Nekros: 19.12.2024 19:00
Volodya811: 19.12.2024 11:58

Очевидно, що це крики маркетологів. Цьому поколінню не досипали кешу Л2. Кардинально нічого не зміниш. Або нові техпроцеси і більше кешу Л2 або нова архітектура, де кеш Л2 буде мати менше значення, ніж кеш Л3.
Ні, а як же 8 декодерів?
Молодчина, виправився :lol:
Sanьka
Member

Повідомлення

"Што мєртво, умєрєть нє может"

Отправлено спустя 1 минуту 17 секунд:
Volodya811: 20.12.2024 15:16обсязі кешу Л2 на 8 декодерів.
Особливо і Інтолі з інклюзивним кешем де весь Л2 дублюється в л3 :gigi:
В той час як у АМД і так здоровий кеш має ексклюзивний спосіб організації і він сумується.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Intel74320ASuperFin+: 20.12.2024 16:52 Какие декодеры, дядя? 15 поколение - полное дно. Мобильный чип адаптировали под десктоп и сделали солянку под крышкой. Непонятный и бесполезный NPU для галочки добавили.
Коре дуо тоже помнится пошли с мобильных версий чипов, но получились весьма удачными да еще и холодными. Может когда архитектуру делали инженеров торопили и вышло что-то сырое, все во благо маркетологов.
snapdragon999
Member

Повідомлення

urand: 20.12.2024 15:26
Gelonyrum: 20.12.2024 15:06 Так а попередні покоління вже виправили чи там проци далі деградують собі потихенько?
Деградують, можете ознайомитись чому - https://youtu.be/kNgHiO2y9QE?si=pUBdzxuFpfW2BZA8&t=480
16 поколения должно быть хорошее :laugh:
Skiff93
Member

Повідомлення

Горбатого могила виправить
dead_rat
Member

Повідомлення

А чи не ви втрирали, що ось-ось і все буде? :lol:
Creature4O
Member

Повідомлення

зараз би руснявим каналам рекламу робити
Skiff93
Member

Повідомлення

Creature4O: 20.12.2024 18:44
зараз би руснявим каналам рекламу робити
Цей чувак так хейтив байкали з ельбрусами, там ніби колись і стасик какай просто бочку на нього котив.
це хорошій русскій :gigi:

Відправлено через 24 хвилини 16 секунд:
Я не програміст і не інженер, але там реально аби 10% приросту зробити без банального розгону буде важко.
Хіба що конкретний софт і ігри серйозно оптимізувати потрібно. Що мало кому зараз потрібно - "чумайдани" у інтола закінчились
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Alexsandr: 20.12.2024 17:32 Может когда архитектуру делали инженеров торопили и вышло что-то сырое, все во благо маркетологов.
Скорее всего. Может 16 поколение будет нормальным.
Захар Беркут
Member

Повідомлення

dead_rat: 20.12.2024 18:07
А чи не ви втрирали, що ось-ось і все буде? :lol:
Він, ще і вимагав так кумедно мене забанити - за те що називав його блакитною лялечкою.
Цікаво так от ще і нові відеокарти Інтел будуть "фіксити", напевно і там 8 декодерів ето жи очінь і очінь.
А на справі там усі процесори 13-14 та можливо 15 покоління напівмертві.
Зараз питання хто придбав на 10% дешевші Китайські реагенти, які усю лінію поклали на рівень браку в виробництві, і це до речі приклад де економія 4-5 мільярдів призвела до втрати 50+, так що ні це ви кодом не пофіксите.

Intel74320ASuperFin+
Ага будуть випускати процесори АМД під кришкою Інтел інсайд, он вже і альянс з АМД під це замутили. Ну а чого були колись процесори АМД на кристалах Інтел, тепер буде Інтел на кристалах АМД.
Відповісти