Тест компʼютерного заліза, Бровари

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Вітаю формучани, тут з нашим світлом, щось зіпсувалось в ПК.
Є 2 мамки z790 aorus master x
Z690 aorus master
12600kf
Corsair 6000 32 gb.
Блок живлення перевірив. Відеокарта не видає картинку. Є 2 і одна якась старенька та 3070ti - це вже перевірено. Працює.
Залишилося лише перевірити точно мамки, проц та памʼять.

Шукаю формумчанина місцевого з мого міста, для можливих тестів.
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Передісторія:
Вніч з 26 на 27 вимкнув ПК, малий вранці 27 спробував включити, чую що кулери крутитись на всі 100 відсотків. Пост код не глянув. Пробував перезавантажити - не реагував. Скинув CMOS кнопкою, не помогло. Не проганяло, я так думаю, памʼять, можливо проц. Спробував ще разів 5 а то і більше. Разів 3 вийшло запустити вінду, але при перезавантаженні знову чорний екран. Доречі в ті рази коли система завантажувалась, не було завантаження біоса. Зазвичай був.
Я знімав ссд де вінда. Підключав лише ЖД, не заходить в Біос - чорний екран і все.
Система:
Z690 Aorus master
12600kf
Evga 3070ti
Corsair 32gb 6000
Corsair hx1000i
Коли запустилась вінда - 1 раз пограв, хв 10 було все ок.
Другий раз, через кілька сбросів біоса, коли зайшло в систему, NVIDIA experience показує помилку відеокарти. Але сам драйвер працює. Я переставив драйвер але Experience видавав помилку.
Вирішив поставити якусь карту затичку, вона робоча. Але ситуація така ж як з 3070ti. Вискакуали такі ж коди останніми - d6, A2, A0.
3070ti підключав до старенької z77 - працює, в bios заходить одразу, так і затичка працювала.
3070ti підєднувалась до монітора через display port. Затичка - через dvie. З z77 запускається, з z690 ні. Затичка далі чорного екрану нічого не запускала.
Додатково, замінив Z690 на Z790, та сама фігня. Ті ж коди але додався Ad. Монітор - чорний.
Я також перевіряв блоки живлення - на обох та сама ситуація.
Приходжу до висновку - проблема з процом або ж памʼяттю.
Я ще спробую запустити монітор через кабель hdmi + 3070ti. Нажаль проц без вбудованої графіки.
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Ситуація дивна з усім, бо жодне з заліза:
Z790 Aorus master x з іншим процом та памʼяттю не видала зображення через графічне ядро. Але підключали через usb-c, а не display port. З моїм 12600kf та пам’яттю з відеокартою 1660 super теж не було зображення. Останній пост код Ad. З моєю картою ще d6 проскакував.
Z690 Aorus master. Запускалась 1 раз з 10, з 1660 супер та 3070ti, памʼять моя. Коди - d6, a0, a2. З іншим процом з відео ядром та памʼяттю не запустилась. Але так і з попередньою використовував порт usb-c а не DP. Нажаль.
3070ti - запускалась лише на старих компах. На нових, вибиває d6.
12600kf не зміг точно перевірити, але не було зображення ніде. Бо тестував його на z790 asus dark hero впарі з 3070ti - d6.
Памʼять моя теж під питанням.

Тему можна закрити - відмовлено майстрам на ремонт та тестування. Дякую хто читав мій opus. :insane:
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Вітаю, написали з сервісу - все зашибісь та працює. Надали фото. :-/
Схоже щось з блоками. Я в шоці. Тільки пошкодив сокета на 690. :lol:
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Z790 Aorus master x запустилась. Все ок. Але видає BSoD після спроби завантажити Windows. Ну головне що працює.
Z690 Aorus master - викладаю на продаж).
Я так і не зрозумів, що це все було :lol:
Дякую за Вашу увагу :beer:
Sharkoff
Junior

Повідомлення

Здається все ж таки блок живлення мій сказав дуже довго жити. Через раз стартує материнська плата z790.
Іноді здається наче тухне посеред перевірки посткодів. Часто йде в ребут.
На другому блоці ще спробую.
Пост кодів багато. Зависало зазвичай на С4 іноді 20.
Міняв я і планки місцями. Вставляв в інші слоти. Слоти точно робочі.
Щось я думаю що підчас налаштування частоти памʼяті може проца, стопориться запуск системи або ж ребут за ребутом до зависання.
І поки був холодний блок живлення. Все запускалось.
Ще одне - не міг поставити вінду. Вона тупо ні ссд не бачила ні ЖД. З горем пополам, з вже записаної вінди 10 запустилась система.
AndP
Member

Повідомлення

С другим бп, так и не попробовал запуститься?
Sharkoff
Junior

Повідомлення

С другим бп, так и не попробовал запуститься
Пробував до того як віддав в сервіс, не сьогодні.
Вдень спробую на іншому блоці.
Відповісти