Пропоную обговорити Розбираємося в планах AMD щодо випуску мобільних процесорів на найближчі роки
Як же бісить ця дурня з вбудованою графікою , мені наприклад і за дармо не здалися ці 32 потоки, але ноут на базі 8 ядерного міг би розглянути до придбання , але з 40 CU а не підрізаний. І виходить якщо хочеться "моцну" вбудовку мусиш переплачувати за безкорисні ядра/потоки які окрім вижирання батареї ніякого сенсу, в моєму випадку, не мають .
Останні статті і огляди
Новини
Розбираємося в планах AMD щодо випуску мобільних процесорів на найближчі роки
-
_Andrik_
Member
-
yurius_r
Member
Чекаю варіант AI pro max на 6 ядер або 6-8 малих ядер і 40CU для майбутніх SteamDeck'ів та іншого портативу.
-
Zak_Preston
Member
Як же бісить ця дурня з вбудованою графікою , мені наприклад і за дармо не здалися ці 32 потоки, але ноут на базі 8 ядерного міг би розглянути до придбання , але з 40 CU а не підрізаний. І виходить якщо хочеться "моцну" вбудовку мусиш переплачувати за безкорисні ядра/потоки які окрім вижирання батареї ніякого сенсу, в моєму випадку, не мають .
Іноді краще трохи подумати, перш ніж писати те, що першим спало на думку.
По-перше, тоді вам потрібні не Strix Halo, а щось попростіше, можливо, навіть з 3D-vCache.
При загальному TDP ~120W, що навіть менше за стандартні 145W мобільної 4060, цей APU позиціонується як конкурент 4070М. По суті AMD нарешті втілила в життя напрацювання з консолей і від Apple, де майже усі компоненти розташовано на підложці процесора, включаючи CPU, GPU, RAM, I/O і т.п.
Іноді краще трохи подумати, перш ніж писати те, що першим спало на думку.
По-перше, тоді вам потрібні не Strix Halo, а щось попростіше, можливо, навіть з 3D-vCache.
При загальному TDP ~120W, що навіть менше за стандартні 145W мобільної 4060, цей APU позиціонується як конкурент 4070М. По суті AMD нарешті втілила в життя напрацювання з консолей і від Apple, де майже усі компоненти розташовано на підложці процесора, включаючи CPU, GPU, RAM, I/O і т.п.
-
_Andrik_
Member
Zak_Preston
Я хотів щоб було так
Я хотів щоб було так
- спойлер
-
l-m
Member
_Andrik_
Між 40 та 30 CU різниці великої не буде, все одно в пропускну здатність пам'яті упреться.
Окрім того, "зайві" ядра не вижирають батарейку, бо у простої вони паркуються, а під багатопотоковим навантаженням навпаки дадуть економію, адже, наприклад 12 ядер на частоті 3000 Мгц будуть помітно менше споживати ніж 8 ядер на 4500 Мгц.
Між 40 та 30 CU різниці великої не буде, все одно в пропускну здатність пам'яті упреться.
Окрім того, "зайві" ядра не вижирають батарейку, бо у простої вони паркуються, а під багатопотоковим навантаженням навпаки дадуть економію, адже, наприклад 12 ядер на частоті 3000 Мгц будуть помітно менше споживати ніж 8 ядер на 4500 Мгц.
-
_Andrik_
Member
...По перше річ йшла про 16/32 vs 8/16 ,l-m: ↑ 11.11.2024 12:10 _Andrik_
...по друге з чого висновки про вищу частоту ( а якщо буде однакова) ,
...по третє в вашому прикладі виходить однакове споживання , але поки що для переважної більшості завдань краще 8×4500 ніж 12х3000
-
l-m
Member
...По перше навіщо вам 16/32, якщо ви хотіли 40 CU, а вони є у варіанті 12/24?_Andrik_: ↑ 11.11.2024 12:23...По перше річ йшла про 16/32 vs 8/16 ,l-m: ↑ 11.11.2024 12:10 _Andrik_
...по друге з чого висновки про вищу частоту ( а якщо буде однакова) ,
...по третє в вашому прикладі виходить однакове споживання , але поки що для переважної більшості завдань краще 8×4500 ніж 12х3000
...по друге не зрозумів про що мова
...по третє ні, не виходить й близько там однакове споживання, збільшення частоти з 3000 МГц до 4500 дасть ріст споживання не в 1.5 рази, а мінімум у два.
-
_Andrik_
Member
l-m
що найменше 2 рази написав ,що хотів би 8 ядер + 40сu . В першому пості
що найменше 2 рази написав ,що хотів би 8 ядер + 40сu . В першому пості
Про однакову частоту...по друге не зрозумів про що мова
-
mrigi
Member
Начебто 258V непоганий вийшов і усього 8 ядер, кому більше забагато.
І там не вийде нити шо arс 140V замало бо більшого в них і нема.
Профіт.
І там не вийде нити шо arс 140V замало бо більшого в них і нема.
Профіт.
-
Vlaad13
Member
На Ютубе куча комментов по этому поводу. Огромное число людей хотели бы увидеть восьмиядерник с максимально сильной видяхой и я не думаю что АМД этого не понимают а потому тут варианта два. Либо невозможно совместить таковые либо заработок денег. Но самое интересное это ноуты с таким процем и какой то мобильной 4070_Andrik_: ↑ 11.11.2024 12:01 Zak_Preston
Я хотів щоб було такАле вибору ніколи не дають , ані в десктопах, ані в мобільних APU
- спойлер
- 44895-amd-mobile-cpu-roadmap-2025-2026-4.jpg
-
ДядяСаша
Member
Он 385 має 8/16 + вбудована графіка на 32CU, так це так само як в 7600. Ну буде на рівні 6600, все одно це пристойний рівень.
-
VRoman
Member
А X3D модели будут с этой мощной встройкой?