Останні статті і огляди
Новини
Новий ноут не бачить принтер
-
pelia
Member
Знайома вчителька нарешті придбала собі новий ноутбук, замісь старого сміття, у котрого навіть HDMI порту немає. Точні моделі не скажу, однак старий десь 2008-2009 року може, а новий на зен3
Суть в чому, є принтер Canon MF3010, старий ноут на він7 його бачить, все друкується.
Новий ноут на він10 взагалі не може допетрати що до нього щось підключено, тобто ініціалізації юсб не відбувається, ніби нічого в той порт і не пхали.
Порти робочі, мишка і телефон туди під'єднуються, драйвера на принтер встановлені (але який сенс, якщо юсб не бачить)
Пробував вручну прив'язати драйвер до пристрою, але в виборі портів немає жодного юсб.
Я спочатку подумав що проблема з кабелем, пішов купив новий, оригінальний кабель НР, але історія повторилась: старий ноут бачить, а новий - ні.
Я вже взяв свій ноут, HP probook 645 g4 на він10, але там абсолютно та сама історія - нуль на фазу, ініціалізація пристрою не проходить.
Власне, що це може бути за містика, та куди копати?
Суть в чому, є принтер Canon MF3010, старий ноут на він7 його бачить, все друкується.
Новий ноут на він10 взагалі не може допетрати що до нього щось підключено, тобто ініціалізації юсб не відбувається, ніби нічого в той порт і не пхали.
Порти робочі, мишка і телефон туди під'єднуються, драйвера на принтер встановлені (але який сенс, якщо юсб не бачить)
Пробував вручну прив'язати драйвер до пристрою, але в виборі портів немає жодного юсб.
Я спочатку подумав що проблема з кабелем, пішов купив новий, оригінальний кабель НР, але історія повторилась: старий ноут бачить, а новий - ні.
Я вже взяв свій ноут, HP probook 645 g4 на він10, але там абсолютно та сама історія - нуль на фазу, ініціалізація пристрою не проходить.
Власне, що це може бути за містика, та куди копати?
-
Polaris
Member
Проблема в драйвері
-
pelia
Member
Дякую, але тут проблема десь глибше, тому що пристрій не детектиться системою, якби були відсутні драйвери, чи ще щось, то вилізла би помилка невідомий пристрій, однак немає ні-чо-го. Тобто немає звуку під'єднання нового пристрою, в диспетчері пристроїв так само нічого не відбувається, враження ніби як просто кабель без нічого на другій стороні під'єднуєшPolaris: ↑ 08.09.2024 19:19 Проблема в драйвері
Востаннє редагувалось 08.09.2024 19:24 користувачем pelia, всього редагувалось 1 раз.
-
Polaris
Member
pelia
Не факт
Не факт
-
Евгений King
Member
По перше на нові пристрої встановлюється остання операційна система, а не Win 10, бо можуть бути нюанси вже на етапі системи, особливо в нових пристроях. І система ставиться не від Васі Пупкіна, а офіційна через media creation tool.
Далі, тільки після встановлення усіїх драйверів та оновлення системи, встановлювати драйвер принтера і тільки так, як то мається бути, тобто під'єднати принтер коли драйвер попросить і т.д.
Якщо не вийшло, видалити драйвер і спробувати драйвер від Win 7, 8, 8.1, за потреби пробувати ще режим сумісності.
Далі, тільки після встановлення усіїх драйверів та оновлення системи, встановлювати драйвер принтера і тільки так, як то мається бути, тобто під'єднати принтер коли драйвер попросить і т.д.
Якщо не вийшло, видалити драйвер і спробувати драйвер від Win 7, 8, 8.1, за потреби пробувати ще режим сумісності.
Востаннє редагувалось 08.09.2024 19:25 користувачем Евгений King, всього редагувалось 2 разів.
-
pelia
Member
ну немає взагалі ніякої реакції від обох ноутів на він10, воно їх просто не бачить і не важливо чи встановлені драйвери (до речі, офіційні драйвери на він10 він кенон)
-
AFU_power
Member
Він може вилізти як компонентний пристрій в хабах юсб, типу юсб хаб, але далі від нього не з'являтимуться принтер і сканер при наявності. Також це може бути якийсь умовний контролер юсб>ком і тоже буде до нього втикнутий неправильний драйвер, в мене таке було з принтерами HPpelia: ↑ 08.09.2024 19:21Дякую, але тут проблема десь глибше, тому що пристрій не детектиться системою, якби були відсутні драйвери, чи ще щось, то вилізла би помилка невідомий пристрій, однак немає ні-чо-го. Тобто немає звуку під'єднання нового пристрою, в диспетчері пристроїв так само нічого не відбувається, враження ніби як просто кабель без нічого на другій стороні під'єднуєшPolaris: ↑ 08.09.2024 19:19 Проблема в драйвері
-
pelia
Member
Я на цей ноутбук нічого не ставив, до мене конкретно звернулись з проблемою що не працює принтер. Однак на моєму ноуті встановлена офіційна він10 з останніми оновленнями, а не васян едішн, взагалі без будь-яких твіків чи приколів і ліцензія підтянулась також з нього.Евгений King: ↑ 08.09.2024 19:24 По перше на нові пристрої встановлюється остання операційна система, а не Win 10, бо можуть бути нюанси вже на етапі системи, особливо в нових пристроях. І система ставиться не від Васі Пупкіна, а офіційна через media creation tool.
Я так і робив, я пробував усі доступні драйвери, нічого не змінювалось
Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Я дивився навіть відео від індусів, конкретно під цю модель, вони пропонували вибрати "пристрою немає в списку", потім вручну додати і далі в порті вибрати USB00x, але у мене такого порту не було на жодному ноуті, по юсб порожньо.AFU_power: ↑ 08.09.2024 19:26Він може вилізти як компонентний пристрій в хабах юсб, типу юсб хаб, але далі від нього не з'являтимуться принтер і сканер при наявності. Також це може бути якийсь умовний контролер юсб>ком і тоже буде до нього втикнутий неправильний драйвер, в мене таке було з принтерами HPpelia: ↑ 08.09.2024 19:21
Дякую, але тут проблема десь глибше, тому що пристрій не детектиться системою, якби були відсутні драйвери, чи ще щось, то вилізла би помилка невідомий пристрій, однак немає ні-чо-го. Тобто немає звуку під'єднання нового пристрою, в диспетчері пристроїв так само нічого не відбувається, враження ніби як просто кабель без нічого на другій стороні під'єднуєш
Ну і так, при під'єданні кабелю диспетчер пристроїв повинен оновлюватись, там може бути неможливо на швидкий погляд знайти відмінності, але саме вінко оновлюється в момент підключення, я постійно прошиваю телефони і встановлюю драйвери, тому знаю це і слідкую за ним, у разі з цим принтером - нічого не відбувається
Востаннє редагувалось 08.09.2024 19:34 користувачем pelia, всього редагувалось 1 раз.
-
AFU_power
Member
pelia
Якщо комп дійсно не реагує і диспетчер пристроїв наприклад не блимає коли його втикають, то я буду схилятись до хардверної несправності. Наприклад один з тих дивних кабелів, який чудово працює в порті 2.0, але абсолютно не працює в новомодному порті 3.0/3.1?
Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
Ну і додатково спитаюсь, а лайв лінукса бачить принтер? Наприклад запустити убунту, ввести lsusb в терміналі і знайти щось пов'язане з Canon inc, ну щоб точно відкинути вінду
Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
pelia
Додам ще, що в диспетчері пристроїв можна поставити щоб показувались від'єднані або недоступні зараз пристрої та відшукати той що відповідає за принтер
Якщо комп дійсно не реагує і диспетчер пристроїв наприклад не блимає коли його втикають, то я буду схилятись до хардверної несправності. Наприклад один з тих дивних кабелів, який чудово працює в порті 2.0, але абсолютно не працює в новомодному порті 3.0/3.1?
Ну і додатково спитаюсь, а лайв лінукса бачить принтер? Наприклад запустити убунту, ввести lsusb в терміналі і знайти щось пов'язане з Canon inc, ну щоб точно відкинути вінду
Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
pelia
Додам ще, що в диспетчері пристроїв можна поставити щоб показувались від'єднані або недоступні зараз пристрої та відшукати той що відповідає за принтер
-
pelia
Member
Власне про кабель я і думав, це була моя перша ідея, однак я пішов у магазин та купив новий кабель, ніби як офіційний кабель НР. Але дійсно, жоден з нових ноутів немає 2.0 портів, а на старому при підключенні принтеру матюкається що пристрій може працювати швидше, бо зараз він по 1.0 підключенийAFU_power: ↑ 08.09.2024 19:33 pelia
Ось до цього я не дійшов, я не був готовий до пригод, та наступний раз зможу глянути це все тільки через тиждень, тому що далеко і після роботи немає ніякого бажання туди пертисьAFU_power: ↑ 08.09.2024 19:36 Ну і додатково спитаюсь, а лайв лінукса бачить принтер? Наприклад запустити убунту, ввести lsusb в терміналі і знайти щось пов'язане з Canon inc, ну щоб точно відкинути вінду
-
AFU_power
Member
Ну, це можна відкинути, бо вінда тоже би сповістила, що є проблеми з пристроєм юсб, якби він не працював з новим портом. Я думаю він десь сховався в хабах, або в системних пристроях. Наприклад так і називається кенон принтер, але клас буде системний пристрій, а не принтер чи черга друкуpelia: ↑ 08.09.2024 19:37Власне про кабель я і думав, це була моя перша ідея, однак я пішов у магазин та купив новий кабель, ніби як офіційний кабель НР. Але дійсно, жоден з нових ноутів немає 2.0 портів, а на старому при підключенні принтеру матюкається що пристрій може працювати швидше, бо зараз він по 1.0 підключенийAFU_power: ↑ 08.09.2024 19:33 pelia
-
Alexsandr
Member
Звук при подключении юсб принтера идет? Просто понять видно ли винде устройство как таковое.
-
pelia
Member
Ні, у цьому і вся суть, про що я намагаюсь сказати ще з першого повідомленняAlexsandr: ↑ 08.09.2024 20:49 Звук при подключении юсб принтера идет? Просто понять видно ли винде устройство как таковое.
-
shad_1985
Member
pelia
ну якщо підете дальше розбиратися, то можна спробувати принтер підключить до роутера(якщо там е юсб вхід)
ну якщо підете дальше розбиратися, то можна спробувати принтер підключить до роутера(якщо там е юсб вхід)
-
Alexsandr
Member
А если шнур юсб чуть-чуть вытянуть из гнезда? Мне попадали юсб 2,0 но с удлиненными контактами? и не только шнуры, флешки тоже (трансцент к примеру). Если буквально на 1-2 миллиметра вытянуть, устройство вдруг видится.pelia: ↑ 08.09.2024 20:55
Ні, у цьому і вся суть, про що я намагаюсь сказати ще з першого повідомлення
-
Rex
Member
pelia
Поколупати БІОС ноута, там по ідеї може бути режим роботи USB - поставити Legacy Support чи щось таке?
Відправлено через 5 хвилин 10 секунд:
Поколупати БІОС ноута, там по ідеї може бути режим роботи USB - поставити Legacy Support чи щось таке?
Відправлено через 5 хвилин 10 секунд:
Вручну його додати новий USB.потім вручну додати і далі в порті вибрати USB00x, але у мене такого порту не було на жодному ноуті, по юсб порожньо.
-
pelia
Member
Про легасі у мене також була ідея, вже як виходив, то дістав свого ноутбука і давай шукати подібне налаштування в біосі, але не знайшов нічого подібного.Rex: ↑ 08.09.2024 22:21 pelia
Відправлено через 5 хвилин 10 секунд:Вручну його додати новий USB.потім вручну додати і далі в порті вибрати USB00x, але у мене такого порту не було на жодному ноуті, по юсб порожньо.
А щодо останнього, то по інструкціям індусів мав би бути юсб у верхньому списку, але ніяких пристроїв не було
Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
У них, до речі, в коментарях були питання що ніяких пристроїв немає і у відповідь було "значить у вас проблема з кабелем"
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Ну, конкретно у мене на ноутбуці все в порядку з портами, у вчительки навпаки на 1-2мм не дістають до кінця вони, тож не думаю що проблема к цьомуAlexsandr: ↑ 08.09.2024 22:11А если шнур юсб чуть-чуть вытянуть из гнезда? Мне попадали юсб 2,0 но с удлиненными контактами? и не только шнуры, флешки тоже (трансцент к примеру). Если буквально на 1-2 миллиметра вытянуть, устройство вдруг видится.pelia: ↑ 08.09.2024 20:55
Ні, у цьому і вся суть, про що я намагаюсь сказати ще з першого повідомлення
-
vltk
Member
У меня кэнон мфо 4010, была давно та же проблема при переходе с 7 на 10 и потом на лтсе. В архиве в патче NetworkUSBScanPatchEN в списке оборудования ваш мфо есть - запустите его сначала отдельно. И там же вам вложил драйвера для 10 под 4010 (русский вариант и английский), тоже ничего не теряете, можно попробовать - или сразу подхватится или ваш потом появится в выборе. И последовательность операции установки драйвера, типа сначала драйвер при выключенном принтере (вставленном/нет юсб) или наоборот при включенном (поищите на сайте кэнона).
- спойлер
- https://fex.net/s/fete2yy