Останні статті і огляди
Новини
Gigabyte анонсувала NVMe-накопичувачі Aorus Gen5 14000 зі швидкістю до 14,5 Гбайт/с
-
Захар Беркут
Member
Пропоную обговорити Gigabyte анонсувала NVMe-накопичувачі Aorus Gen5 14000 зі швидкістю до 14,5 Гбайт/с
Коли вони вже здогадаються клеїти свої наліпки з іншого боку, за для прямого доступу до кристалів? Чи охолодження в них це для слабких та немічних.
Коли вони вже здогадаються клеїти свої наліпки з іншого боку, за для прямого доступу до кристалів? Чи охолодження в них це для слабких та немічних.
-
Dartman
Junior
ну і нахіба така швидкість пересічним користувачам? Вдома воно не потрібно взагалі. Тут різницю між SATAIII SSD та PCI-E 3.0 SSD важко помітити в звичайних сценаріях - браузер, офіс, ігри, але це звісно моє imho.
-
FarCry
Member
Не ведіться. Воно на папері та в тестах звучить круто... але реальної різниці немає взагалі. Купив собі "по приколу" Crucial T705, зрівняв з Samsung 990 Pro. 14.5Gb/s vs 7.5Gb/s. В іграшках та інших программах не замітив ні секунди приросту швидкості. Зато гріються вони не слабо - 65С° з кулером.
-
Сidonix
Member
Де AI в назві? За що тільки Gigabyte платять гроші своїм маркетолухам???
-
Wonderboy
Member
Я різницю між 970ево і кінгстон кс3000 2 tb зразу відчув по швидкості завантаження вінди і часу відгуку, та й швидкість першого завантаження браузерів відчутно швидша. Авіасіми з їх любов'ю до швидкості читання рандомних блоків тільки подякували.Dartman: ↑ 13.06.2024 17:43Тут різницю між SATAIII SSD та PCI-E 3.0 SSD важко помітити в звичайних сценаріях - браузер, офіс, ігри, але це звісно моє imho.
Як можна не відчути різницю між sata і pcie - для мене загадка.
-
Lekrs
Member
Перейшов з сата ссд на м2, різниці не відчув взагалі. Якось так...
-
Gelonyrum
Member
Я не відчув, тримаю в курсі. Швидкості лінійного чистання звичайних ссд вистачало з головою, а читання дрібних файлів не те щоб дуже далеко втекло, як було повільне на сата так і зараз повільне на рсіе.Wonderboy: ↑ 13.06.2024 19:06 Як можна не відчути різницю між sata і pcie - для мене загадка.
-
kalakawa
Member
Це наскільки більше буде фпс ніж на моєму s11 на pci 3?
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Оба этих ссд даже не превзошли 970 про после переполнения буфера. Толку от кукурузных миллионов иопсов. Лучше купил бы 905р оптан на терабайт.FarCry: ↑ 13.06.2024 17:50 Не ведіться. Воно на папері та в тестах звучить круто... але реальної різниці немає взагалі. Купив собі "по приколу" Crucial T705, зрівняв з Samsung 990 Pro. 14.5Gb/s vs 7.5Gb/s. В іграшках та інших программах не замітив ні секунди приросту швидкості. Зато гріються вони не слабо - 65С° з кулером.
Один в один был апгрейд. КС3000 ближе к 990 про и 980 про с 970 эво ему не конкуренты. Кто не заметил прироста от нвме, те наверное ничего кроме рабочего стола не запускали или их процы с ипс времен кор 2 дуо.Wonderboy: ↑ 13.06.2024 19:06Я різницю між 970ево і кінгстон кс3000 2 tb зразу відчув по швидкості завантаження вінди і часу відгуку, та й швидкість першого завантаження браузерів відчутно швидша. Авіасіми з їх любов'ю до швидкості читання рандомних блоків тільки подякували.Dartman: ↑ 13.06.2024 17:43Тут різницю між SATAIII SSD та PCI-E 3.0 SSD важко помітити в звичайних сценаріях - браузер, офіс, ігри, але це звісно моє imho.
Як можна не відчути різницю між sata і pcie - для мене загадка.
-
Smok
Member
ніхура собі, q32t1 - 900 mbps
це виходить допобачення intel optane, з його 300 mbps?
Відправлено через 5 хвилин 37 секунд:
Відправлено через 5 хвилин 37 секунд:
дуже просто, у деяких людей швидкість сприймання інформації не залежить від зовнішнього середовищаWonderboy: ↑ 13.06.2024 19:06 Як можна не відчути різницю між sata і pcie - для мене загадка.

- спойлер
-
Igoretc
Member
Перейшов з SATA SSD Samsung 870 EVO 500Gb на M.2 SSD Kingston KC3000 1Tb - різниця в домашньому користуванні ПК якщо і є, то вона мізерна і на комфортність майже не вплинула, окрім як підвищила відчуття власної гідності

-
Inqizitor2022
Member
Ждём нормальный Самсунг с аналогичными характеристиками типа 1090 про на 4-8 Гб и можно брать
Отправлено спустя 2 минуты 50 секунд:
Отправлено спустя 2 минуты 50 секунд:
Внимательно. Это не q1t1. Это туфта.Smok: ↑ 13.06.2024 21:31 ніхура собі, q32t1 - 900 mbps
-
daesz
Member
Вкину і свої 5 копійок : перейшов з сата 860 про на 980 про декілька років тому і не помітив різниці.
Купив чуть менше року тому на знижчі кс3к і в порівнянні з 980про також не помітив різниці.
Сьогодні купив ексерію г2 для файлопомийки, ще не тестив, але єдина суттєва різниця з тими двома вище - це гарячий шо п ц (десяток градусів в порівнянні з кс3к в середньому), на тому ж 860про більше 33 градусів небуло взагалі ніколи.
Купив чуть менше року тому на знижчі кс3к і в порівнянні з 980про також не помітив різниці.
Сьогодні купив ексерію г2 для файлопомийки, ще не тестив, але єдина суттєва різниця з тими двома вище - це гарячий шо п ц (десяток градусів в порівнянні з кс3к в середньому), на тому ж 860про більше 33 градусів небуло взагалі ніколи.
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Надо было 970 про брать, а не убогий 980. Слабое место гнусмасов - как ни странно NAND память. Контроллер Феникс на PM983 Zet с 64 слойной SLC тягался с 905 Оптаном. Элпис и Паскаль на чистородной МЛС выжали бы больше.daesz: ↑ 13.06.2024 22:55 Вкину і свої 5 копійок : перейшов з сата 860 про на 980 про декілька років тому і не помітив різниці.
-
daesz
Member
Єслі би знать зараньє (с) митець.Intel74320ASuperFin+: ↑ 13.06.2024 23:09Надо было 970 про брать, а не убогий 980. Слабое место гнусмасов - как ни странно NAND память. Контроллер Феникс на PM983 Zet с 64 слойной SLC тягался с 905 Оптаном. Элпис и Паскаль на чистородной МЛС выжали бы больше.daesz: ↑ 13.06.2024 22:55 Вкину і свої 5 копійок : перейшов з сата 860 про на 980 про декілька років тому і не помітив різниці.
Коли я брав 980про - то був мій перший м2 і я тоді не дуже цікавився м2 в цілому. Але от саме через 860про в мене викликав довіру до самсунгу в цілому, в скількох знайомих всякі різні сата ссд поздихали за півроку/рік/два використання, а мому біля 5-6 і все ще 95% і працює відмінно, купив такий же батькам в нетбук і в них він також уже 4+ роки працює без жодних нюансів

-
zaqik
Member
Куда-то они не туда свернули... повышать tbw, снижать цену за мб увеличивать объём - неэ-э-э; повышать скорости до заоблачных, которые только тесты ловят, увеличивать температуру - дыа-а-а
Перешёл с хдд вд блацк на сата ссд кингстон - анно1800 как грузилась полторы минуты так и грузится

Перешёл с хдд вд блацк на сата ссд кингстон - анно1800 как грузилась полторы минуты так и грузится

-
unique-neon
Member
У мене з rdr2 схожа історія, теж hdd wd black перекинув на hynix p41 - а завантаження таке саме тривале. Кілька інших ігор порівнював, виграш в завантаженнях був, але мізерний, це з таймером можна було лише виміряти.zaqik: ↑ 13.06.2024 23:49Перешёл с хдд вд блацк на сата ссд кингстон - анно1800 как грузилась полторы минуты так и грузится
Приріст є у завантаженні вінди між ssd та hdd. А от якщо порівнювати sata ssd та hynix p31, то різниці не помітив. Трохи читав про оптани, ну хіба ще їх спробувати під ОС.
-
Intel74320ASuperFin+
Member
860 про - мое почтениеdaesz: ↑ 13.06.2024 23:23Єслі би знать зараньє (с) митець.Intel74320ASuperFin+: ↑ 13.06.2024 23:09
Надо было 970 про брать, а не убогий 980. Слабое место гнусмасов - как ни странно NAND память. Контроллер Феникс на PM983 Zet с 64 слойной SLC тягался с 905 Оптаном. Элпис и Паскаль на чистородной МЛС выжали бы больше.
Коли я брав 980про - то був мій перший м2 і я тоді не дуже цікавився м2 в цілому. Але от саме через 860про в мене викликав довіру до самсунгу в цілому, в скількох знайомих всякі різні сата ссд поздихали за півроку/рік/два використання, а мому біля 5-6 і все ще 95% і працює відмінно, купив такий же батькам в нетбук і в них він також уже 4+ роки працює без жодних нюансів![]()

-
daesz
Member
Він у мене на заслуженому відпочинку, тільки легкі ігри (типу всякі мізерні транзистори, хейдеси, ледженс оф рунтерра) та один з бекапів даних; та й об'єм, нажаль, маленький - всього 500 гб, коли купляв його - сатассд все ще коштували купу грошейIntel74320ASuperFin+: ↑ 14.06.2024 01:23860 про - мое почтениеdaesz: ↑ 13.06.2024 23:23
Єслі би знать зараньє (с) митець.
Коли я брав 980про - то був мій перший м2 і я тоді не дуже цікавився м2 в цілому. Але от саме через 860про в мене викликав довіру до самсунгу в цілому, в скількох знайомих всякі різні сата ссд поздихали за півроку/рік/два використання, а мому біля 5-6 і все ще 95% і працює відмінно, купив такий же батькам в нетбук і в них він також уже 4+ роки працює без жодних нюансів![]()
. Самый пик потребительского сатастроения. Может тягаться с накопителями для дата центров на легких нагрузках. Такие уже больше не выпустят. Ушла эпоха.

-
Donate
Member
Є ігри з інтенсивною підкачкою. Path of Exile наприклад значно краще працює на більш цікавих ССД чим бюджетних. Дуже довго думали що це рушій лайно, але гарний ССД практично під нуль всі статери розвіявunique-neon: ↑ 14.06.2024 01:01У мене з rdr2 схожа історія, теж hdd wd black перекинув на hynix p41 - а завантаження таке саме тривале. Кілька інших ігор порівнював, виграш в завантаженнях був, але мізерний, це з таймером можна було лише виміряти.zaqik: ↑ 13.06.2024 23:49Перешёл с хдд вд блацк на сата ссд кингстон - анно1800 как грузилась полторы минуты так и грузится
Приріст є у завантаженні вінди між ssd та hdd. А от якщо порівнювати sata ssd та hynix p31, то різниці не помітив. Трохи читав про оптани, ну хіба ще їх спробувати під ОС.