США збільшує інвестиції в TSMC для запуску виробництва чипів в Арізоні

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
IvanCh
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити США збільшує інвестиції в TSMC для запуску виробництва чипів в Арізоні

А з DEI вони що робити збираються? чи думають TSMC за фенталін знайде спеціялістів?
leif
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити США збільшує інвестиції в TSMC для запуску виробництва чипів в Арізоні

кароч ще років 10 і чіпи за передовими техпроцесами будуть виробляти в першу чергу в штатах. трохи в ЄС і трохи в Ізраілі.

а тоді вже тайвань можна віддавати комуністам і не паритись.
IvanCh
Member

Повідомлення

leif
але це не точно, думаю їм прейдеться новий гендер для того вигадати. :lol: :lol: :lol:
leif
Member

Повідомлення

IvanCh
ща дональд фредович стане президентом і прикрутить цю гендерну вакханалію, то ж з цим питанням розберуться і заводи запустять.

на анти-woke кроки некислий запит і всередині штатів, набридло вже дуже багатьом. та й настільки, що навіть за трампа готові голосувати.
docentlx
Member

Повідомлення

Китай точить зуби на тайвань. Поки Тайвань (TSMC) не перенесе виробництво у америку, - США і союзники будуть їх захищати від китайців. Тому схоже що ТSMC зараз просто пиляють гулку на якій сидять. А потім черговий президент з трибуни буде розказувати тайванцям що США буде їх підтримувати стільки скільки знадобиться, ага, бла бла бла. знаємо, проходили....
Tyler
Member

Повідомлення

Та ворушіться вже швидше
IvanCh
Member

Повідомлення

docentlx
ні, там все простіше, проблеми в купі вимог які сша виставляють інвесторам.
в тому числі DEI, тобто найм місццевих, і бажано покольоровіше.
а привезти своїх з-зза кордону нізя.
Sanьka
Member

Повідомлення

Скоро TSMC треба буде перейменувати в USMC
kalakawa
Member

Повідомлення

Sanьka: 08.04.2024 16:13 Скоро TSMC треба буде перейменувати в CSMC
Scoffer
Member

Повідомлення

Також нещодавно Тайвань пережив потужний землетрус. І хоча TSMC офіційно заявляє про відсутність серйозних пошкоджень, індустрія очікує на перебої з постачанням чипів. Ймовірно, цей фактор також міг вплинути на збільшення фінансування.
Ну да, а в Арізоні природа прямо супер, як не пилова буря так що білого дня опівдні не видно, так урагани, котрі будинки викорчовують :up: В штатах є ціла купа абсолютно спокійних місць, але треба саме туди де якась хрінь кожні пару років. Оно в північній Дакоті взагалі ніколи нічого не відбувається від слова зовсім. Максимальні ризики це буйна корова з місцевої ферми :laugh:
S
Member

Повідомлення

leif: 08.04.2024 15:03кароч ще років 10 і чіпи за передовими техпроцесами будуть виробляти в першу чергу в штатах. трохи в ЄС і трохи в Ізраілі.

ага а китайцы 10 лет будут сидеть и ждать :gigi:
IvanCh: 08.04.2024 15:02 А з DEI вони що робити збираються? чи думають TSMC за фенталін знайде спеціялістів?
У TSMC с Тайваня передут за гринкарты и высокие зарплаты
WhiskeyInTheJar
Member

Повідомлення

leif: 08.04.2024 15:03 Пропоную обговорити США збільшує інвестиції в TSMC для запуску виробництва чипів в Арізоні

кароч ще років 10 і чіпи за передовими техпроцесами будуть виробляти в першу чергу в штатах. трохи в ЄС і трохи в Ізраілі.

Чипы будут делать в штатах, а потом они будут плыть/лететь в Китай, шоб их к доске припаяли.
leif
Member

Повідомлення

S
Я думаю, що будуть чекати. Мені не виглядає, що китайці охочі воювати. Як і америкоси. А значить домовляться або вже домовились. Ці розмови, що Китай щімане Тайвань вже скільки часу йдуть? Так отож. А віз і нині там. Тільки штати все активніше переносять заводи.

Відправлено через 49 секунд:
WhiskeyInTheJar
Можливо не тільки в Китай. Ще є в'єтнам, Індія, Таїланд. Зараз вже диверсифікують, далі буде більше.
WhiskeyInTheJar
Member

Повідомлення

leif: 08.04.2024 16:55 S
Я думаю, що будуть чекати. Мені не виглядає, що китайці охочі воювати. Як і америкоси. А значить домовляться або вже домовились. Ці розмови, що Китай щімане Тайвань вже скільки часу йдуть? Так отож. А віз і нині там. Тільки штати все активніше переносять заводи.

Відправлено через 49 секунд:
WhiskeyInTheJar
Можливо не тільки в Китай. Ще є в'єтнам, Індія, Таїланд. Зараз вже диверсифікують, далі буде більше.
Foxxcon уже попробовала завод в Индии построить, то дожди проливные, то индусы чем-нибудь отравятся и потом протесты устраивают, то просто разгильдяйничают. А Вьетнам и Тайланд это капля в море. Не всегда достаточно, чтобы рабочей силы было просто много и она была дешевая. Можно конечно еще в Нигерии попробовать че-нибудь построить, но результат заранее предсказуем.
Ну и вообще конечно это все шизой выглядит, через полмира туда-сюда все это гонять. Чем Тайвань и Китай были и интересны, что логистическое плечо от производства чипов до конечной сборки было минимальным.
Megaclite
Member

Повідомлення

leif: 08.04.2024 15:03 кароч ще років 10 і чіпи за передовими техпроцесами будуть виробляти в першу чергу в штатах. трохи в ЄС і трохи в Ізраілі.
В якому ізраілі? там де ракети літають кожного тижня
Шикарна інвестиція :lol:
Ізраїль подарує Intel $3,2 млрд на новий завод поблизу Сектору Гази
CrypteX
Member

Повідомлення

Ну тут хочется прокомментировать очень подходящей фразой - "Прокинулись бл*дь!". Это надо было делать еще лет 8 назад, когда интел начал буксовать и топ конторы пошли с заказами к TSMC/Samsung/Qualcomm и тд.

Еще бы ума хватило ограничить экспорт карт мощнее условной 60й серии, все и сразу, а не раз в год срезать 3% с 4090 :-/
Востаннє редагувалось 08.04.2024 17:16 користувачем CrypteX, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

Megaclite
Так, саме в тому Ізраїлі. Тільки там Інтел, а не tsmc.
WhiskeyInTheJar
тим не менш, диверсифікація відбувається і відбуватиметься і надалі. Заводи будуються, інвестиції інвестуються, процес набирає обертів. Китай поволі стає занадто дорогим і занадто стратегічно небезпечним, щоб співпраця з ним продовжувалась в тому ж вигляді що й нині.

Індія не настільки перспективна, як багато хто уявляє. А от в'єтнам доволі цікавий, як на мене. Побачимо.

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Megaclite
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... ring_sites
CrypteX
Member

Повідомлення

leif: 08.04.2024 17:16 Індія не настільки перспективна, як багато хто уявляє. А от в'єтнам доволі цікавий, як на мене. Побачимо.
Тут плюсую, уже видно шифт в сторону В'єтнам, Тайланд, Філіпіни. Усі сильно не люблять Китай, усі працюють на захід, усі куди більш захищені та підготовлені ніж Тайвань. Думаю до того ж найцініше та передове буде на заводах в США/Німеччині/Ірландії.
Bucho
Member

Повідомлення

leif: 08.04.2024 17:18 Індія не настільки перспективна, як багато хто уявляє. А от в'єтнам доволі цікавий, як на мене. Побачимо.
Так кажете, наче В'єтнам знаходиться десь за океаном від Піднебесної.
Де гарантії, що у комуняк в перспективі не розіграється апетит подовжити своє узбережжя на південь ще на півтори тисячі км?
На разі вони мають купу теріторіальних претензій майже до всіх свойх сусідів у Південно-Китайському морі, в т.ч. й до В'єтнаму. І там інколи доходить до конфліктів зі стріляниною та загиблими. Поки що мова йде про всякі острови розміром в три кущі та кокосову пальму, ну і ненароком за шельфи навколо цих пальм. Але ж у Китаю вже була потуга спробувати "навести лад" у В'єтнамі в кінці 1970х. Тоді прорахувались, бо Хунвейбіни вміли тільки горобців по полях ганяти. І воювати з країною, яка до цього провоювала майже 30 років поспіль якось зразу не зайшло. Та зараз ситуація вже трошки інша...
leif
Member

Повідомлення

Bucho: 08.04.2024 17:48 Поки що мова йде про всякі острови розміром в три кущі та кокосову пальму
ніяких перспектив, щоб це переросте у щось більше особисто я не бачу. компанії, що прямо зараз інвестують у виробництво у в'єтнамі, судячи з усього, також.

демонізувати китайських комсомольців також не треба, вони собі спокійно сидять і ні з ким не хочуть воювати, на мій погляд. у них інші методи.
Відповісти