Останні статті і огляди
Новини
США збільшує інвестиції в TSMC для запуску виробництва чипів в Арізоні
-
IvanCh
Member
Пропоную обговорити США збільшує інвестиції в TSMC для запуску виробництва чипів в Арізоні
А з DEI вони що робити збираються? чи думають TSMC за фенталін знайде спеціялістів?
А з DEI вони що робити збираються? чи думають TSMC за фенталін знайде спеціялістів?
-
leif
Member
Пропоную обговорити США збільшує інвестиції в TSMC для запуску виробництва чипів в Арізоні
кароч ще років 10 і чіпи за передовими техпроцесами будуть виробляти в першу чергу в штатах. трохи в ЄС і трохи в Ізраілі.
а тоді вже тайвань можна віддавати комуністам і не паритись.
кароч ще років 10 і чіпи за передовими техпроцесами будуть виробляти в першу чергу в штатах. трохи в ЄС і трохи в Ізраілі.
-
IvanCh
Member
leif
але це не точно, думаю їм прейдеться новий гендер для того вигадати.
але це не точно, думаю їм прейдеться новий гендер для того вигадати.
-
leif
Member
IvanCh
ща дональд фредович стане президентом і прикрутить цю гендерну вакханалію, то ж з цим питанням розберуться і заводи запустять.
на анти-woke кроки некислий запит і всередині штатів, набридло вже дуже багатьом. та й настільки, що навіть за трампа готові голосувати.
ща дональд фредович стане президентом і прикрутить цю гендерну вакханалію, то ж з цим питанням розберуться і заводи запустять.
на анти-woke кроки некислий запит і всередині штатів, набридло вже дуже багатьом. та й настільки, що навіть за трампа готові голосувати.
-
docentlx
Member
Китай точить зуби на тайвань. Поки Тайвань (TSMC) не перенесе виробництво у америку, - США і союзники будуть їх захищати від китайців. Тому схоже що ТSMC зараз просто пиляють гулку на якій сидять. А потім черговий президент з трибуни буде розказувати тайванцям що США буде їх підтримувати стільки скільки знадобиться, ага, бла бла бла. знаємо, проходили....
-
Tyler
Member
Та ворушіться вже швидше
-
IvanCh
Member
docentlx
ні, там все простіше, проблеми в купі вимог які сша виставляють інвесторам.
в тому числі DEI, тобто найм місццевих, і бажано покольоровіше.
а привезти своїх з-зза кордону нізя.
ні, там все простіше, проблеми в купі вимог які сша виставляють інвесторам.
в тому числі DEI, тобто найм місццевих, і бажано покольоровіше.
а привезти своїх з-зза кордону нізя.
-
Sanьka
Member
Скоро TSMC треба буде перейменувати в USMC
-
kalakawa
Member
Sanьka: ↑ 08.04.2024 16:13 Скоро TSMC треба буде перейменувати в CSMC
-
Scoffer
Member
Ну да, а в Арізоні природа прямо супер, як не пилова буря так що білого дня опівдні не видно, так урагани, котрі будинки викорчовують В штатах є ціла купа абсолютно спокійних місць, але треба саме туди де якась хрінь кожні пару років. Оно в північній Дакоті взагалі ніколи нічого не відбувається від слова зовсім. Максимальні ризики це буйна корова з місцевої фермиТакож нещодавно Тайвань пережив потужний землетрус. І хоча TSMC офіційно заявляє про відсутність серйозних пошкоджень, індустрія очікує на перебої з постачанням чипів. Ймовірно, цей фактор також міг вплинути на збільшення фінансування.
-
S
Member
ага а китайцы 10 лет будут сидеть и ждатьleif: ↑ 08.04.2024 15:03кароч ще років 10 і чіпи за передовими техпроцесами будуть виробляти в першу чергу в штатах. трохи в ЄС і трохи в Ізраілі.
У TSMC с Тайваня передут за гринкарты и высокие зарплатыIvanCh: ↑ 08.04.2024 15:02 А з DEI вони що робити збираються? чи думають TSMC за фенталін знайде спеціялістів?
-
WhiskeyInTheJar
Member
Чипы будут делать в штатах, а потом они будут плыть/лететь в Китай, шоб их к доске припаяли.leif: ↑ 08.04.2024 15:03 Пропоную обговорити США збільшує інвестиції в TSMC для запуску виробництва чипів в Арізоні
-
leif
Member
S
Я думаю, що будуть чекати. Мені не виглядає, що китайці охочі воювати. Як і америкоси. А значить домовляться або вже домовились. Ці розмови, що Китай щімане Тайвань вже скільки часу йдуть? Так отож. А віз і нині там. Тільки штати все активніше переносять заводи.
Відправлено через 49 секунд:
WhiskeyInTheJar
Можливо не тільки в Китай. Ще є в'єтнам, Індія, Таїланд. Зараз вже диверсифікують, далі буде більше.
Я думаю, що будуть чекати. Мені не виглядає, що китайці охочі воювати. Як і америкоси. А значить домовляться або вже домовились. Ці розмови, що Китай щімане Тайвань вже скільки часу йдуть? Так отож. А віз і нині там. Тільки штати все активніше переносять заводи.
WhiskeyInTheJar
Можливо не тільки в Китай. Ще є в'єтнам, Індія, Таїланд. Зараз вже диверсифікують, далі буде більше.
-
WhiskeyInTheJar
Member
Foxxcon уже попробовала завод в Индии построить, то дожди проливные, то индусы чем-нибудь отравятся и потом протесты устраивают, то просто разгильдяйничают. А Вьетнам и Тайланд это капля в море. Не всегда достаточно, чтобы рабочей силы было просто много и она была дешевая. Можно конечно еще в Нигерии попробовать че-нибудь построить, но результат заранее предсказуем.leif: ↑ 08.04.2024 16:55 S
WhiskeyInTheJar
Ну и вообще конечно это все шизой выглядит, через полмира туда-сюда все это гонять. Чем Тайвань и Китай были и интересны, что логистическое плечо от производства чипов до конечной сборки было минимальным.
-
Megaclite
Member
В якому ізраілі? там де ракети літають кожного тижняleif: ↑ 08.04.2024 15:03 кароч ще років 10 і чіпи за передовими техпроцесами будуть виробляти в першу чергу в штатах. трохи в ЄС і трохи в Ізраілі.
Шикарна інвестиція
Ізраїль подарує Intel $3,2 млрд на новий завод поблизу Сектору Гази
-
CrypteX
Member
Ну тут хочется прокомментировать очень подходящей фразой - "Прокинулись бл*дь!". Это надо было делать еще лет 8 назад, когда интел начал буксовать и топ конторы пошли с заказами к TSMC/Samsung/Qualcomm и тд.
Еще бы ума хватило ограничить экспорт карт мощнее условной 60й серии, все и сразу, а не раз в год срезать 3% с 4090
Еще бы ума хватило ограничить экспорт карт мощнее условной 60й серии, все и сразу, а не раз в год срезать 3% с 4090
Востаннє редагувалось 08.04.2024 17:16 користувачем CrypteX, всього редагувалось 1 раз.
-
leif
Member
Megaclite
Так, саме в тому Ізраїлі. Тільки там Інтел, а не tsmc.
WhiskeyInTheJar
тим не менш, диверсифікація відбувається і відбуватиметься і надалі. Заводи будуються, інвестиції інвестуються, процес набирає обертів. Китай поволі стає занадто дорогим і занадто стратегічно небезпечним, щоб співпраця з ним продовжувалась в тому ж вигляді що й нині.
Індія не настільки перспективна, як багато хто уявляє. А от в'єтнам доволі цікавий, як на мене. Побачимо.
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Megaclite
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... ring_sites
Так, саме в тому Ізраїлі. Тільки там Інтел, а не tsmc.
WhiskeyInTheJar
тим не менш, диверсифікація відбувається і відбуватиметься і надалі. Заводи будуються, інвестиції інвестуються, процес набирає обертів. Китай поволі стає занадто дорогим і занадто стратегічно небезпечним, щоб співпраця з ним продовжувалась в тому ж вигляді що й нині.
Індія не настільки перспективна, як багато хто уявляє. А от в'єтнам доволі цікавий, як на мене. Побачимо.
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Megaclite
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... ring_sites
-
CrypteX
Member
Тут плюсую, уже видно шифт в сторону В'єтнам, Тайланд, Філіпіни. Усі сильно не люблять Китай, усі працюють на захід, усі куди більш захищені та підготовлені ніж Тайвань. Думаю до того ж найцініше та передове буде на заводах в США/Німеччині/Ірландії.leif: ↑ 08.04.2024 17:16 Індія не настільки перспективна, як багато хто уявляє. А от в'єтнам доволі цікавий, як на мене. Побачимо.
-
Bucho
Member
Так кажете, наче В'єтнам знаходиться десь за океаном від Піднебесної.leif: ↑ 08.04.2024 17:18 Індія не настільки перспективна, як багато хто уявляє. А от в'єтнам доволі цікавий, як на мене. Побачимо.
Де гарантії, що у комуняк в перспективі не розіграється апетит подовжити своє узбережжя на південь ще на півтори тисячі км?
На разі вони мають купу теріторіальних претензій майже до всіх свойх сусідів у Південно-Китайському морі, в т.ч. й до В'єтнаму. І там інколи доходить до конфліктів зі стріляниною та загиблими. Поки що мова йде про всякі острови розміром в три кущі та кокосову пальму, ну і ненароком за шельфи навколо цих пальм. Але ж у Китаю вже була потуга спробувати "навести лад" у В'єтнамі в кінці 1970х. Тоді прорахувались, бо Хунвейбіни вміли тільки горобців по полях ганяти. І воювати з країною, яка до цього провоювала майже 30 років поспіль якось зразу не зайшло. Та зараз ситуація вже трошки інша...
-
leif
Member
ніяких перспектив, щоб це переросте у щось більше особисто я не бачу. компанії, що прямо зараз інвестують у виробництво у в'єтнамі, судячи з усього, також.Bucho: ↑ 08.04.2024 17:48 Поки що мова йде про всякі острови розміром в три кущі та кокосову пальму
демонізувати китайських комсомольців також не треба, вони собі спокійно сидять і ні з ким не хочуть воювати, на мій погляд. у них інші методи.