Покращення неминуче.
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
15-ое поколение Intel и 16-ое рефреш с ещё больше мелких ядер.AccessDenied: ↑ 21.02.2024 17:01Покращення неминуче.
незаметно сливать данные1nsane: ↑ 21.02.2024 17:49 До сих пор не могу понять, что такого должен делать NPU со стороны пользователя, чтобы оправдывать свое существование...
Потому что для Интела поддержка уже готова на момент релиза, а АМД как обычно допиливается патчами спустя год
Обсуживать копилота1nsane: ↑ 21.02.2024 17:49 До сих пор не могу понять, что такого должен делать NPU со стороны пользователя, чтобы оправдывать свое существование...
наприклад локальний офлайн copilot, який не висажує батарею ноута через GPU як скажений і не знижує продуктивність тієї самої GPU1nsane: ↑ 21.02.2024 17:49До сих пор не могу понять, что такого должен делать NPU со стороны пользователя, чтобы оправдывать свое существование...
або відеоплеєр, який під час відтворення апаратно відрендерить 720 в 2к, та почистить в артефактів.mrigi: ↑ 21.02.2024 18:33наприклад локальний офлайн copilot, який не висажує батарею ноута через GPU як скажений і не знижує продуктивність тієї самої GPU1nsane: ↑ 21.02.2024 17:49До сих пор не могу понять, что такого должен делать NPU со стороны пользователя, чтобы оправдывать свое существование...
Не забувай про більш тісну інтеграцію. Не треба виділяти під ШІ лінії PCIe, яких і так завжди небагато, по друге - всіх хочуть перевести на процесори з ШІ поступово, і це буде як стандарт.KimRomik: ↑ 21.02.2024 19:16 я не можу зрозуміти тільки одного, а нафіга виділяти дорогоцінні квадратні міліметри кремнію під ШІ?
чи не простіше продавати спеціалізовані ШІ-прискорювачі (не відеокарти!) в картах розширення під PCI-e?
або можна навіть у вигляді USB, коротше варіантів маса, тільки не в процесорах чи відеокартах, щоб не займати їхню продуктивність
я, наприклад, хотів б в процесорах більш потужніший графічний блок замість ШІ
Отправлено спустя 10 минут 45 секунд:
якщо мова про мобільні процесори, то ок, але в десктопних це нафіг здалось
Может появятся варианты с отключенным NPU, как с видеоядром в F.KimRomik: ↑ 21.02.2024 19:16це нафіг здалось
Зачем это надо. Windows десктоп работает, видео - всё. То что делает AMD в APU - филькина грамота. Логика таких улучшений только в том, что новые APU должны стоить так же как и старые. А в целом нормальным пользователям такое не интересно.KimRomik: ↑ 21.02.2024 19:16я, наприклад, хотів б в процесорах більш потужніший графічний блок
скажи, що краще недо-ШІ під кришкою проца чи плата ATX з 7 слотами pci-e, куди можна впихнути 7 нейронок?Сidonix: ↑ 21.02.2024 19:51Не треба виділяти під ШІ лінії PCIe, яких і так завжди небагато
я чекаю досить потужний APU, щоб позбавитись від відеокартиNikolay Yeryomenko: ↑ 21.02.2024 20:13Может появятся варианты с отключенным NPU, как с видеоядром в F.KimRomik: ↑ 21.02.2024 19:16це нафіг здалось
Зачем это надо. Windows десктоп работает, видео - всё. То что делает AMD в APU - филькина грамота. Логика таких улучшений только в том, что новые APU должны стоить так же как и старые. А в целом нормальным пользователям такое не интересно.KimRomik: ↑ 21.02.2024 19:16я, наприклад, хотів б в процесорах більш потужніший графічний блок
Дак не надо это покупать - апгрейд ведь ни ради самого процесса апрейда делается. Вон AMD всё сделала лучше Nvidia в своих видеокартах - 8-pin, фазы есть, памяти больше, лучи есть, FSR лучше DLSS, в софте всё работает лучше чем у NVidia и т.д.KimRomik: ↑ 21.02.2024 20:25тобі іноді продають відеокарти з недостатньою кількістю фазів чи відеопам"яті,
а ти знайди якийсь coral tpu під потрібний слот в продажу, та ще й з нормальною ціною, а не:KimRomik: ↑ 21.02.2024 19:16 чи не простіше продавати спеціалізовані ШІ-прискорювачі (не відеокарти!) в картах розширення під PCI-e?
або можна навіть у вигляді USB, коротше варіантів маса, тільки не в процесорах чи відеокартах, щоб не займати їхню продуктивність
я, наприклад, хотів б в процесорах більш потужніший графічний блок замість ШІ
А може інтел, як завжди у змові з майками, занесені чемодани...ImperiumAeternum: ↑ 21.02.2024 18:28Потому что для Интела поддержка уже готова на момент релиза, а АМД как обычно допиливается патчами спустя год
Мабуть буде, але корявий такий стандарт. TPU дуже сильно залежні від ПСП, навіть більш сильно ніж GPU. Типовий окремий TPU має шину 2048 - 8192. Відповідно проц зі своїми 2 по 64 це останнє місце де мали б бути ШІ модулі. Мало того, що вони самі собою тупитимуть, так ще й тупитимуть CPU.Сidonix: ↑ 21.02.2024 19:51всіх хочуть перевести на процесори з ШІ поступово, і це буде як стандарт.
Собирать телеметрию и заниматься обучением AI - все для вас1nsane: ↑ 21.02.2024 17:49 До сих пор не могу понять, что такого должен делать NPU со стороны пользователя, чтобы оправдывать свое существование...