Предлагаю обсудить Огляд та тестування ноутбука ASUS Vivobook S 15 OLED з процесором Intel Core i9-13900H та відеокартою Intel Arc A350M
У всіх Асусів, чомусь, кнопки: вверх, вниз, вліво, вправо - дуже маленькі (особливо вверх, вниз) не дуже зручно їх натискати і помилитись можна (зачепити сусідню).
Як на мене, то самі зручні кнопки в ноутах Lenovo.
Останні статті і огляди
Новини
Огляд та тестування ноутбука ASUS Vivobook S 15 OLED з процесором Intel Core i9-13900H та відеокартою Intel Arc A350M
-
-falconer-
Member
-
Nutbar
Member
Логіку відмазки прослідкувати не зміг. Можна заряджати 100Вт USB-C, але в комплект покладемо вугледецевий слід з круглим штекером 90Вт. Дякую хоч батарейка не жалюгідна, з 70Втч працювати можна.Блок живлення має потужність 90 Вт (19 В, 4,74 А). Легкий (325 грамів з дротами) та компактний. Досить дивно, що не стандарту USB-C, а з круглим штекером 4,5 мм. Судячи з пояснення на сайті виробника, так зробили, щоб виконати вимогу заряджання з 0 до 60% батареї за 49 хвилин. Втім, ніякої зради немає, бо заряджати ноутбук через USB-C також можна, але в інструкції вказано, що підходять тільки джерела 20Вх5А.
Я навіть уявляю як це було. Залітає біг бос і кричить, що маркетинговому відділу ТЕРМІНОВО необхідно ЩОСЬ з AR, бо у конкурентів вже є! Розробники беруть якийсь готовий шмат звідкись, якось прикручують. На виході отримуємо незрозумілу фігню і + пару % до вартості ноутбуку. ДякуюКод відкриє сайт, який вміє працювати з камерою смартфона та накладати два зображення саме на коробку від Vivobook S 15 OLED — або квітучий газон, або скейт-м’яч-стікери. Все. Як це має допомогти продажам ноутбука, автор не може пояснити навіть маючи декілька років досвіду роботи директором по маркетингу в IT. Вибачте.
Я думав, що люди ліплять стікери для персоналізації, якісь символічні, унікальні. Який сенс в загальних меседжах 2021 року? Цінність нульова. Але + ще пару відсотків до вартості ноутбукуДоречі, про стікери. Вони є
Це проблема нашого ринку, топові моделі (навіть якщо вони не набагато дорожче) просто не завозять. Особливою проблемою це стає, коли на більшість ноутбуків існують лише західні огляди виключно топових конфігурацій. І як вибирати?.. Тож дуже дякую за ваш. Дійсно, 1080р нормально для такої діагоналі. І хотілося б дізнатися що там по ШІМ, бо в ноутбуках з цим якась біда.В усіх рекламних матеріалах згадується флагманський варіант з частотою оновлення 120 Гц та незвичною роздільною здатністю у «3К» (2880х1620). А от на тест прийшла простіша модифікація з класичним «FullHD» (1920х1080) та частотою оновлення 60 Гц.
-
yupi
Member
За что тут 46 тысяч я так и не понял
-
waryag
Member
Класний огляд з увагою до деталей... і сумнівна (м'яко кажучи) начинка ноута.
-
corban_jum
Member
страшний та непрактичний дізайн та дуже дивна комплектуха
-
docent27
Member
Як володар такого вівобука, але з p1080 матрицею, можу сказати, шо не все так однозначно з цим ноутом.
Екран, звук, тачпад так - дійсно круті, а от проц, не зважаючи на те, що "по бумагах" він може в 5ггц на потужних та 4ггц на економках, не зовсім відповідає дійсності, частота проца під навантаженням як правило десь 2.6 ггц а стресс тест за 5 секунд гріє проц до 95 градусів, мова йде про i9-13900h, система охолождення тут не дуже гарна, але тиха (у порівнянні з попереднім tuf fx504ge). Я не таких результатів очикував від i9-13900h, коли пересів з i5-8300h.
Екран, звук, тачпад так - дійсно круті, а от проц, не зважаючи на те, що "по бумагах" він може в 5ггц на потужних та 4ггц на економках, не зовсім відповідає дійсності, частота проца під навантаженням як правило десь 2.6 ггц а стресс тест за 5 секунд гріє проц до 95 градусів, мова йде про i9-13900h, система охолождення тут не дуже гарна, але тиха (у порівнянні з попереднім tuf fx504ge). Я не таких результатів очикував від i9-13900h, коли пересів з i5-8300h.
-
Ortyomko
Member
олед, свежий i9yupi: ↑ 26.12.2023 21:19 За что тут 46 тысяч я так и не понял
-
ALT-F13
Member
Процесор з роздрібною ціною $600+yupi: ↑ 26.12.2023 21:19 За что тут 46 тысяч я так и не понял
-
akstare
Member
очень загадочный ноут. целевое предназначение вообще не ясно. игры? не смешно, только в CS играть. но зачем тогда i9?
кстати, к методике тестирование тоже есть вопросы. что с температурами, частотами и троттлингом во время нагрузки? подозреваю что не очень.
в общем, осторожней с дизайном надо. косплеить Starfield - не лучшая идея, карма она такая.
а если уж дизайн нравится - брать версию с i5. это то случай когда сэкономишь 300 баксов и не увидишь разницы.
кстати, к методике тестирование тоже есть вопросы. что с температурами, частотами и троттлингом во время нагрузки? подозреваю что не очень.
в общем, осторожней с дизайном надо. косплеить Starfield - не лучшая идея, карма она такая.
а если уж дизайн нравится - брать версию с i5. это то случай когда сэкономишь 300 баксов и не увидишь разницы.
-
Ortyomko
Member
я думаю, для работы с видео/ренденинга и т.п.akstare: ↑ 29.12.2023 08:22 очень загадочный ноут. целевое предназначение вообще не ясно. игры? не смешно, только в CS играть. но зачем тогда i9?
-
akstare
Member
ноутбук - это не про процессор или видео, а про конкретную реализацию.Ortyomko: ↑ 29.12.2023 10:57я думаю, для работы с видео/ренденинга и т.п.akstare: ↑ 29.12.2023 08:22 очень загадочный ноут. целевое предназначение вообще не ясно. игры? не смешно, только в CS играть. но зачем тогда i9?
вот, например, свежий тест: и что мы видим в результатах CPU? в лучшем случае, отсутствие разницы между i7 и i9
да, там "игровой" ноут. толще, тяжелее, шумнее.
но тем не менее, какой смысл ставить топовый проц в ноут, система охлаждения которого не даёт ему работать на полную, дольше чем пара секунд?
вот реально, в случае с этим асусом, может оказаться что i5 покажет +/- такие же результаты.
и видео выкинуть, кроме дополнительного нагрева - толку от него нет.
-
kot@work
Member
білий пластик пожовтіє і буде виглядати як гівн0