Kashtan: ↑
18.12.2023 22:11
Знайома cпробувала зібрати самостійно системник, коли зняла кришку з сокету, побачила ніби якесь чужорідне тіло в пінах сокету. Вона сама без ідеального зору. І я по фотографії не можу поставити діагноз.
B650 Auorus Elite AX
Всі компоненти щойно придбані.
Можливо сам пін погнутий.
- спойлер

Що робити?
Ризикувати ставити ЦПУ?
Звернутись до магазину?
Відвезти в ремонт?
Сам я не можу поставити діагноз по телевізору, мені там мало що помітно. Пам'ятаю лише свій негативний досвід із LGA інтелу та його паперовими пінами.
Варіанти два: або підсунули плату з гнутими ногами, яку хтось повернув, а вони прошляпили і успішно втюхали, або вона сама пошкодила.
ЦПУ звісно не ставити, бо спалите або його, або мамку.
Звертатись до магазину сенсу немає, це перше, на що дивляться, завернуть одразу, бо плата механічно пошкоджена. Якщо вона 100% клянеться, що то не вона туди лазила - може прийти закатити їм скандал, що вона навіть не знала, що треба перевіряти при прийомці, а вони поци такі їй підсунули браковану плату. Результат не гарантований, але спробувати можна, знову ж таки, якщо це не вона їх пошкодила.
Самому не лазити - зробите тільки гірше, здати в ремонт за гроші тому, хто вміє рівняти. Наприклад, "форумному ремонтнику"
gehka3.