Лагает Биос и ошибкаVGA на плате, долго стартует ПК

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Witcherock
Junior

Повідомлення

Ситуация такая, иногда ошибка vga горит, пк то стартует то нет, если стартует то биос люто лагает раз само по себе прошло второй раз туго очень, еле стартанул после сброса биоса путем вытаскивания батарейки. потом все проходит, биос обновлял
Комплект i5 10600k (5ghz (до разгона было так же)1.336v) 32gb g skill xmp 3466 4x8, msi mpg carbon gaming wifi z490, rx 6800, chieftech 750 watt
Заметил что ножки проца в сокете кажется немного загнуты, совсем чуть чуть, звук не работает давно умер, но проц работает стабильно, система когда запустишь работает окей, пытался стартовать без видюхи тоже самое когда туго стартует
Запускал с одной планкой тоже самое, биос лагал просто люто вообще не возможно что ли бо выбрать, курсор виснет очень сильно, сейчас все окей опять стартует быстро без ошибок
Еще на екране горит нижнее подрчеркивание при старте пару сек иногда тупо проскакивает в какомто рандомном месте стоит но стабильно
, память тестил и видюху тоже, проц тоже,
ксатти крепоение под м2 вылетате не стоит стойка
Васильович
Member

Повідомлення

А питання взагалі яке було?
Так може спершу треба повирішувати проблеми, які вже загадані були? :-/
Witcherock
Junior

Повідомлення

Васильович: 15.12.2023 12:54 А питання взагалі яке було?
Так може спершу треба повирішувати проблеми, які вже загадані були? :-/
Звук у мене є зовнішній зовсім не проблема для мене , є хороша дорога звукова, все решта блютузне, єдин що вчора побачив що стійка випадає з м2 одна з двох, закріпив на одну, тупо вставляю а вона випадає, може різьба в платі пішла на той світ , запасних немаю.
Ножки сокета візуально чуть загнуті, але дуже злегка, лізти туди не хочу щоб не зробити гірше, має бути контакт по ідеї.
Грішу на материнку, може зі звуком ще щось від їхало коли він відвалився, так сидів рік без проблем
Artem_K
Member

Повідомлення

Witcherock
Лагаючий БІОС на 400-х платах від MSI то норма ) На це можна не звертати уваги.
Васильович
Member

Повідомлення

Васильович: 15.12.2023 12:54Грішу на материнку
Так в тому то і справа, що всі болячки описані ведуть саме до неї.
Я б перевірив решту заліза з іншою платою (в сервісі, наприклад) і у випадку успіху вже думав би про її заміну чи ремонт.

До речі, про саму плату і звук. Якщо інтегрована звукова не працює, то я почав би з випаювання чіпа з материнки - імовірно, що описані глюки "підгоріла" мікросхема і дає.
Witcherock
Junior

Повідомлення

Васильович: 15.12.2023 13:18
Васильович: 15.12.2023 12:54Грішу на материнку
Так в тому то і справа, що всі болячки описані ведуть саме до неї.
Я б перевірив решту заліза з іншою платою (в сервісі, наприклад) і у випадку успіху вже думав би про її заміну чи ремонт.

До речі, про саму плату і звук. Якщо інтегрована звукова не працює, то я почав би з випаювання чіпа з материнки - імовірно, що описані глюки "підгоріла" мікросхема і дає.
Карта в нагрузці, з іншими комплектуючими могла працювати по 5-6 годин, без жодних проблем, тестив оперативу багатьма інструментами , проц наче окей, погнався значить з живленням все окей, відеокарту тестив при покупці без неї те саме тому точно не вона, оперативка наче теж, це ж g skill , тому за тих два рази по годині й***блі з пк винна певно материнка

Відправлено через 14 хвилин 52 секунди:
Artem_K: 15.12.2023 13:16 Witcherock
Лагаючий БІОС на 400-х платах від MSI то норма ) На це можна не звертати уваги.
Ну таке було 2-3 рази, що горів індикатор вга і лагав дико біос, не знаю яким чином потім все працювало нормально, може батарейка плати яку я дістав для скидання допомогла, бачив що тем повязаних з лагаючим біосом мсі на цьому сокеті дужеееее багато, нервує дуже сильно що на платі за такі гроші виоізло стільки проблем
Artem_K
Member

Повідомлення

Witcherock
В мене були 460-ті плати MSІ (включно зі старшими) та в деяких розділах БІОС курсор наче в желе пересувався. На форумах теж багато про це. Зараз 590 від них же, й там все добре.
Witcherock
Junior

Повідомлення

Artem_K: 15.12.2023 14:33 Witcherock
В мене були 460-ті плати MSІ (включно зі старшими) та в деяких розділах БІОС курсор наче в желе пересувався. На форумах теж багато про це. Зараз 590 від них же, й там все добре.
Він висне, телепортується текст настройок прогружався хв 5, вийшов вийняв батарейку все пройшло, короче все рівно певно треба материнку невсти в ремонт, а в нас побачать що плата дорога то зідруть три шкури
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Не здивуюсь якщо материнка була куплена на лохюа за 3 копійки "непаяна, негріта. Не майнила, стояла у мами в компьютері."
Witcherock
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov: 15.12.2023 15:32 Не здивуюсь якщо материнка була куплена на лохюа за 3 копійки "непаяна, негріта. Не майнила, стояла у мами в компьютері."
Не зовсім , брав в готовому пк, з рук, про звук дізнався через пів року, нарікань не було, всі інші комплектуючі були окей, апгрейдив усе крім материнки і бп, брав по суті через материнку, ціна була низ ринку для львову, але не те щоб там щось надзвичайне стояло
Rain Man
Member

Повідомлення

сами всё рассказали, звук не работает и прочие прелести с биос и вга.. ну выкиньте каку, купите другую маму и радуйтесь, а тут то Вы что хотите? простите, но Кашпировских тут нет, которые тут Вашу маму лечить будут и воду ей заряжать по телику.. мне было бы лично жалко совать нормальное железо в полумёртвую маму которая одной ногой уже в могиле.. лошадь сдохла - слезь..
Witcherock
Junior

Повідомлення

Rain Man: 15.12.2023 18:52 сами всё рассказали, звук не работает и прочие прелести с биос и вга.. ну выкиньте каку, купите другую маму и радуйтесь, а тут то Вы что хотите? простите, но Кашпировских тут нет, которые тут Вашу маму лечить будут и воду ей заряжать по телику.. мне было бы лично жалко совать нормальное железо в полумёртвую маму которая одной ногой уже в могиле.. лошадь сдохла - слезь..
Так зависит от того сколько стоит ремонт, если мне запоют цену в крыло от боинга то я пасс

Відправлено через 22 хвилини 27 секунд:
До речі, недавно помітив что кінчиків на відкокарті на лініях немає, оцих маленьких крапок які в кінці всіх контактів, наскільки знаю на це пофіг
Witcherock
Junior

Повідомлення

Witcherock: 15.12.2023 19:36
Rain Man: 15.12.2023 18:52 сами всё рассказали, звук не работает и прочие прелести с биос и вга.. ну выкиньте каку, купите другую маму и радуйтесь, а тут то Вы что хотите? простите, но Кашпировских тут нет, которые тут Вашу маму лечить будут и воду ей заряжать по телику.. мне было бы лично жалко совать нормальное железо в полумёртвую маму которая одной ногой уже в могиле.. лошадь сдохла - слезь..
Так зависит от того сколько стоит ремонт, если мне запоют цену в крыло от боинга то я пасс

Відправлено через 22 хвилини 27 секунд:
До речі, недавно помітив что кінчиків на відкокарті на лініях немає, оцих маленьких крапок які в кінці всіх контактів, наскільки знаю на це пофіг
Виключив AHCI , поставив іншу оптимізацію дисків, поки все добре
Відповісти