Технологія RTX Video Super Resolution тепер доступна на GeForce RTX 20-ї серії

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
ImperiumAeternum
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Технологія RTX Video Super Resolution тепер доступна на GeForce RTX 20-ї серії

Пробовал включать в браузере, никакой разницы не заметил. Сделал скрины — при х10 зуме разницу увидел.
unique-neon
Member

Повідомлення

Будьте уважні - може споживати дуже багато в 4К. У мене на 4090 карта на максимальних частотах в ютубі працювала, коли вмикав цю технологію. При менших розширеннях терпимо.
DuckRider
Member

Повідомлення

unique-neon: 17.10.2023 19:44 Будьте уважні - може споживати дуже багато в 4К. У мене на 4090 карта на максимальних частотах в ютубі працювала, коли вмикав цю технологію. При менших розширеннях терпимо.
А в опері lucid mode пробували? На скільки велика різниця по якості?
Krovatka
Member

Повідомлення

Спросонья подумал, что DLSS3.0 вкл :gigi:
kairo
Member

Повідомлення

Користувався певний час. В кінці кінців вимкнув, бо додає характерні артефакти, які псують картинку більше ніж покращують.

ImperiumAeternum: 17.10.2023 19:12 Предлагаю обсудить Технологія RTX Video Super Resolution тепер доступна на GeForce RTX 20-ї серії

Пробовал включать в браузере, никакой разницы не заметил. Сделал скрины — при х10 зуме разницу увидел.
Її треба в драйвері Нвідії вмикати. Різницю добре видно.

unique-neon: 17.10.2023 19:44 Будьте уважні - може споживати дуже багато в 4К. У мене на 4090 карта на максимальних частотах в ютубі працювала, коли вмикав цю технологію. При менших розширеннях терпимо.
Маю 4090 та 4К, на максимальному 4-му рівні все нормально. Попередня 3080 навантажувалась добряче.
unique-neon
Member

Повідомлення

DuckRider: 17.10.2023 19:48А в опері lucid mode пробували?
Не пробував
DuckRider: 17.10.2023 19:48На скільки велика різниця по якості?
Наробив скрінів FHD в 4к, FHD в 4к з RTX, 4k, різницю між двома FHD
https://imgsli.com/MjE0NDQ3/0/1

Очима важко побачити різницю на відео, але зі слайдером за лінком видно

відео звідси

Отправлено спустя 3 минуты 31 секунду:
kairo: 17.10.2023 20:46Маю 4090 та 4К, на максимальному 4-му рівні все нормально. Попередня 3080 навантажувалась добряче.
В мене 160 Вт споживає замість звичайних 40-50 при апскейлі з FHD в 4K на цьому відео і останньому драйвері
Yaroslav308
Member

Повідомлення

unique-neon: 17.10.2023 21:19Очима важко побачити різницю на відео, але зі слайдером за лінком видно
Без зума выглядит будто CAS накрутили. :dontknow:
unique-neon
Member

Повідомлення

Yaroslav308
Та от, наробив скріншотів, щоб кожен сам зробив висновок.
Для мене дещо краще ніж без, але сильно гірше ніж натив.
Ну і бажано або на 4К моніторі дивитись, або зумитись під розширення свого монітору, або настригти картинку самостійно на менші частини.

Бо даунскейл з 4к без фільтрів таки справді як перешарп виглядає
kairo
Member

Повідомлення

unique-neon: 17.10.2023 21:19
В мене 160 Вт споживає замість звичайних 40-50 при апскейлі з FHD в 4K на цьому відео і останньому драйвері
В мене 60 Вт при перегляді цього відео на стандартних налаштуваннях ВК та 50 Вт при андервольту. Саме відео не дуже підходить для демонстрації технології, адже воно якісне само по собі. З іншої сторони, при перегляді не відео низької якості, лізуть страшні артефакти нейромережі, яка намагається домалювати картинку на ходу.
unique-neon
Member

Повідомлення

kairo: 17.10.2023 21:41Саме відео не дуже підходить для демонстрації технології, адже воно якісне само по собі
Я перемикав на FHD. Так що в цьому сенсі все добре.

Отправлено спустя 50 секунд:
kairo: 17.10.2023 21:41В мене 60 Вт при перегляді цього відео на стандартних налаштуваннях ВК та 50 Вт при андервольту
А які монітори у вас і з якою частотою?

в мене 4k@144 + fhd@60

Отправлено спустя 34 минуты 40 секунд:
Продовжуючи про споживання. А якщо робити апскейл 2к => 4k то вже 230 Вт

Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
Переведення монітору в 60 Hz не допомогло

Отправлено спустя 3 минуты 39 секунд:
Відключення другого монітору також

Отправлено спустя 1 минуту 42 секунды:
Загалом, споживає у мене багато
Апскейл з FHD в 4K з Quality=4 споживає 150 Вт
Дравий свіжий, Chrome теж
kairo
Member

Повідомлення

unique-neon: 17.10.2023 22:30
kairo: 17.10.2023 21:41Саме відео не дуже підходить для демонстрації технології, адже воно якісне само по собі
Я перемикав на FHD. Так що в цьому сенсі все добре.

Отправлено спустя 50 секунд:
kairo: 17.10.2023 21:41В мене 60 Вт при перегляді цього відео на стандартних налаштуваннях ВК та 50 Вт при андервольту
А які монітори у вас і з якою частотою?

в мене 4k@144 + fhd@60

Отправлено спустя 34 минуты 40 секунд:
Продовжуючи про споживання. А якщо робити апскейл 2к => 4k то вже 230 Вт

Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
Переведення монітору в 60 Hz не допомогло

Отправлено спустя 3 минуты 39 секунд:
Відключення другого монітору також

Отправлено спустя 1 минуту 42 секунды:
Загалом, споживає у мене багато
Апскейл з FHD в 4K з Quality=4 споживає 150 Вт
Дравий свіжий, Chrome теж
В мене 4К 144Hz монітор. На усіх режимах даного відео, споживання коливається в районі 30-60 Вт, але якщо відкрити в ютубі відео поганої якості де багато динаміки в кадрі, споживання вже знаходиться в районі 80-100 Вт. В мене є другий монітор, який я виключаю в налаштуваннях, так як він навіть вимкнений додає відеокарті 30 Вт до споживання в простої. Так в мене фоново картка споживає 30 Вт. Також переведення на 60Hz теж зменшує споживання.

Моя попередня 3080 гуділа при перегляді ютубу, наче я граю в якусь гру. Тут в мене нова система взагалі і картка не завантажується. Можливо сказується сирість технології, бо нема там чому так вантажити картку.
Taran
Member

Повідомлення

Якщо чесно, я різницю бачу на ютубі, особливо на відео з малим розширенням. В настрйоках викрутив на 4 (максимум). Але я юзаю цей апскейл в PotPlayer щоб дивитися аніме в 4к) На аніме працює доволі круто. Так як в мене 30 серія, юзаю фічу з релізу.
Donate
Member

Повідомлення

Taran: 17.10.2023 23:15 Якщо чесно, я різницю бачу на ютубі, особливо на відео з малим розширенням. В настрйоках викрутив на 4 (максимум). Але я юзаю цей апскейл в PotPlayer щоб дивитися аніме в 4к) На аніме працює доволі круто. Так як в мене 30 серія, юзаю фічу з релізу.
Є скріни різниці? На скільки це краще шейдерів? Якщо воно дає якість real-esrgan то бомба офк :rotate:
спойлер
Зображення
Востаннє редагувалось 17.10.2023 23:30 користувачем Donate, всього редагувалось 2 разів.
unique-neon
Member

Повідомлення

kairo: 17.10.2023 23:06 мене є другий монітор, який я виключаю в налаштуваннях, так як він навіть вимкнений додає відеокарті 30 Вт до споживання в простої. Так в мене фоново картка споживає 30 Вт. Також переведення на 60Hz теж зменшує споживання.
У мене другий монітор додає лише 10 Вт в простої, разом 40 Вт дають
kairo
Member

Повідомлення

unique-neon: 17.10.2023 23:27
kairo: 17.10.2023 23:06 мене є другий монітор, який я виключаю в налаштуваннях, так як він навіть вимкнений додає відеокарті 30 Вт до споживання в простої. Так в мене фоново картка споживає 30 Вт. Також переведення на 60Hz теж зменшує споживання.
У мене другий монітор додає лише 10 Вт в простої, разом 40 Вт дають
В мене другий також 4К. Коли розширені екрани - 60 Вт, коли один - 30 Вт. Що логічно, адже в першому випадку ВК відмальовує два робочі столи в 4К. Чітко, як в аптеці. B-)
unique-neon
Member

Повідомлення

kairo: 17.10.2023 21:41В мене 60 Вт при перегляді цього відео на стандартних налаштуваннях
Так щоб точно все з'ясувати))
Ви перезапускали браузер після вмикання опції, вибирали 1080P в налаштуваннях, і розгортали відео на весь екран? І це був Chrome?
Taran
Member

Повідомлення

Donate: 17.10.2023 23:27
Taran: 17.10.2023 23:15 Якщо чесно, я різницю бачу на ютубі, особливо на відео з малим розширенням. В настрйоках викрутив на 4 (максимум). Але я юзаю цей апскейл в PotPlayer щоб дивитися аніме в 4к) На аніме працює доволі круто. Так як в мене 30 серія, юзаю фічу з релізу.
Є скріни різниці? На скільки це краще шейдерів? Якщо воно дає якість real-esrgan то бомба офк :rotate:
спойлер
Зображення
Не знаю чи це щось покаже, але це треба дивитися у русі. Як на мене воно того вартує)

https://imgsli.com/MjE0NDcw
Donate
Member

Повідомлення

Taran: 17.10.2023 23:46
Donate: 17.10.2023 23:27
спойлер
Зображення
Не знаю чи це щось покаже, але це треба дивитися у русі. Як на мене воно того вартує)

Фігня якась якщо честно...

Ось дивись фокуси :gigi: І працює це все навідь на вега8 :gigi: Я вже без шейдерів не сприймаю перегляд :rolleyes:
https://slow.pics/c/DUWyUqvJ
Taran
Member

Повідомлення

Donate: 17.10.2023 23:49
Taran: 17.10.2023 23:46

Фігня якась якщо честно...

Ось дивись фокуси :gigi: І працює це все навідь на вега8 :gigi: Я вже без шейдерів не сприймаю перегляд :rolleyes:
https://slow.pics/c/DUWyUqvJ
Йой, це як пастелю розмалювали, як на мене це вже занадто)
kairo
Member

Повідомлення

unique-neon: 17.10.2023 23:40
kairo: 17.10.2023 21:41В мене 60 Вт при перегляді цього відео на стандартних налаштуваннях
Так щоб точно все з'ясувати))
Ви перезапускали браузер після вмикання опції, вибирали 1080P в налаштуваннях, і розгортали відео на весь екран? І це був Chrome?
Так, так, так і так. Ще раз перевірив, споживання коливається в районі 40-50 Вт.
Відповісти