Програвачі вінілу

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
glumak
Member

Повідомлення

Доброго вечора. Я дуже давно хотів увійти в світ "вінілу", але останні пару років трішки не до того було. Тут на форумі не знайшов, можливо хтось знає спеціалізований ресурс по типу нашого(цього) форуму?
wow_w
Member

Повідомлення

hi-fidelity-forum.com але його напевно блоканули бо був антиукраїнським розсадником
трохи поменше аудиочердачок audiogarret.com.ua
Ortyomko
Member

Повідомлення

роки три тому вирішив доторкнутись до прекрасного) купив собі на ДР вертак, підсилювач і колонки. Зібрав непоганий бюджетний сетап ~за 30к грн (б/в). Набрав собі платівок штук 10 стартових (рок, те що слухаю). Ну і десь через рік зрозумів що через той підсилювач і колонки частіше разів у 20 запускаю ЦАП з компа бо це просто в рази простіше а різниці у якості не чув ніяку.
Вертак продав. Або сетап був такий собі, або вуха мої гівняненькі, або це просто не має сенсу.
Отакий мій досвід)
dead_rat
Member

Повідомлення

Ortyomko: 23.09.2023 20:38 роки три тому вирішив доторкнутись до прекрасного) купив собі на ДР вертак, підсилювач і колонки. Зібрав непоганий бюджетний сетап ~за 30к грн (б/в). Набрав собі платівок штук 10 стартових (рок, те що слухаю). Ну і десь через рік зрозумів що через той підсилювач і колонки частіше разів у 20 запускаю ЦАП з компа бо це просто в рази простіше а різниці у якості не чув ніяку.
Вертак продав. Або сетап був такий собі, або вуха мої гівняненькі, або це просто не має сенсу.
Отакий мій досвід)
Правильний досвід, щоб вертак і далі по списку був класним треба:
1. Любити сам процес маячні з вінілом
2. Вбахати тучу бабла, на вскидку б 10к баксів. Без цього магія не запрацює, бо технічно вініл далеко не вражає характеристиками
movi
Member

Повідомлення

glumak: 23.09.2023 19:35Я дуже давно хотів увійти в світ "вінілу",
Заходь через Миколу Сухова, він як раз свій підсилювач-коректор розкручує, з черговими рекордними показниками) Секта прослуховує через Ютуб і дуже нахваляє))
Взагалі не розумію ту людину - здається культовий технарь. Відомий і за кордоном. І одночасно вдарився об сосну головою і подався у вініл)) Але ж його знаменитий ВВ "Особой верности" позиціонувався як для "експертного прослуховування СД"))
Під одним з останніх його відео написав що не розумію того, що вони там серед того тріску та шороху вислуховують? Один же хрін у залишку порівнюють з цифрою?! То він мені відповів про аналогові вуха та значення дискретизації при малих рівнях сигналу (якщо я правильно зрозумів). Коротше за Суховим цифра фігня, клас Д - фігня (бо Сухов чує там пісок на верхах яким би не був рівень спотворювань - плювати - Сухов чує)) - і одночасно викладає демонстраційний трек того, що грає вініл-пргравач з його коректором - увага! - на галімому Ютубі с пережатим звуком у богопротивній цифрі)) Дивний симбіоз толкового технаря з аудіофілом у середній стадії)
Бо хоч цифра і фігня собача, але якщо ти знаєш що вона списана з аналоговнетного програвача то пайдот)) І плювати на вплив біту при малих рівнях))
Останній раз піднімалось glumak на 27.09.2023 21:04.
Відповісти