конфіг компа
Asus PCI-E GeForce RTX3060 Ti LHR 8GB DDR6X
Ryzen 5 5600x
MSI MPG B550 Gaming PLUS s-AM4 B550
750W Gigabyte AORUS 80+ GOLD Modular
Придбав новий комп по частинам. Перше що помітив , то це при напрузі на відяху на сірому кольорі та околосірому з`являются жовтуваті мерехтіння у виді дуг. Вінди та дрова перестановленні начисто багато раз. В стрес тестах відяха працюе норм 65 градусів макс. В іграх все норм. Користуюсь 1 тиждень. Але ці мерехтіння в основному бувають на статичному зображенні і то не на всіх відтінках сірого. В телеграмі наприклад мерехтят деякі вікна і в діскорді також. В іграх де є статичне зображеня одного коліру і фону теж бувае це видно. Навіть бувае блимае у застої коли йде найменша напруга на відеокарту. Зі старою відяхою на новій системі все ок. На скрінах і записі монітору це не видно. на іншому моніторі у друга таке ж. Ставив старий БП , теж саме. Носив у СЦ показав це на їх моніторі. Забрали відяху, Через пару днів сказали що у них все норм саме з відяхою в їх системі. Треба на діагностику цілий комп мій. Поки не можу відправити комп на діагностику так як багато роботи на ньому.Подумав може хтось тут дасть якесь наставлення по цоьму. Також пробував в іншу розетку, пробував занижати дуже частоти відяхи, перелазив весь інет. Щось приблизно находжу ,але не те. Може бути несумісність наприклад проца і матері з відяхой? Не думаю ж що в СЦ могли набрехати що з відяхою все ок.
Новини
Останні статті і огляди
Мерехтить сірий градіент на моніторі
-
psychoz_1994
Junior
-
Alex+
Member
Спробуйте на інших відеовихідах карти, та з іншим кабелем
-
seraphic
Member
проверяй видик в друзей, если артефачит неси в свой СЦ
-
TepH
Member
psychoz_1994
Саме те що Alex+ сказав. Мав подібні проблеми з hdmi кабелем. Після заміни все стало ок.
Саме те що Alex+ сказав. Мав подібні проблеми з hdmi кабелем. Після заміни все стало ок.
-
Crossbow
Member
просто залишу тут, ще такий тест самого монітора))
http://www.lagom.nl/lcd-test/inversion.php#invpattern
там потрібно натиснути F11 (повноекраний режим)
-
psychoz_1994
Junior
Пробував 3 кабеля вже різні , але всі HDMI - DVI. Бо на моніку нема входа HDMIAlex+: ↑ 13.08.2023 04:55 Спробуйте на інших відеовихідах карти, та з іншим кабелем
-
Alex+
Member
А у знайомих які кабелі були? Ці самі: Я б спробував ще перевірити через дісплей-портpsychoz_1994: ↑ 13.08.2023 12:58Бо на моніку нема входа HDMI
-
psychoz_1994
Junior
Тут вроде все нормCrossbow: ↑ 13.08.2023 10:07 просто залишу тут, ще такий тест самого монітора))
Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
2 різних я вже купив. У друга свій був.Alex+: ↑ 13.08.2023 13:02А у знайомих які кабелі були? Ці самі: Я б спробував ще перевірити через дісплей-портpsychoz_1994: ↑ 13.08.2023 12:58Бо на моніку нема входа HDMI
Можно спробувати через дісплей, це вже 3 купляти буду)
Відправлено через 5 годин 56 хвилин 24 секунди:
Вже 4 кабелі змінив і 3 монітора. Тільки що перевірив у інший системі відяху - теж саме мерехтіння. Це навіть не артефакти. А саме на градіентах . якщо зображення високої чіткості і якості то все норм. А ось коли зображення начебто з великих пікселей то починается жах. Ці участки просто блимають то жовтим то синім, Як було у вас сам?
. Але в СЦ сказали що з відеокартою все в нормі. Набрехали виходить. Як я люблю таких людей)))
-
loner44
Member
Моник напрямую подключали, не через переходники?
-
psychoz_1994
Junior
да. В СЦ подключали напрямую HDMI - HDMI - проблема оставалась. В моем системнике, Вот только что вставлял видеокарту в другой системник. Проблема остаетсяloner44: ↑ 13.08.2023 19:19 Моник напрямую подключали, не через переходники?
Получается проблема в видяхе. Хотя до сих пор не пойму почему и зачем сказали что с видеокартой все норм
-
seraphic
Member
psychoz_1994
затем чтоб не делать, возможно ещё тебя будут обвинять что ты что-то сделал и это не гарантийный случай
затем чтоб не делать, возможно ещё тебя будут обвинять что ты что-то сделал и это не гарантийный случай
-
unlnu
Member
Коли показували, описані симптоми були зафіксувані? Якщо вони карту забирали, то мабуть, так. Шкода, що відразу не перевірили в них на тому ж моніторі коли забирали. До речі, оперативність вражаюча! Несіть карту знову до них, наполягайте на повторній повній діагностиці або заміні карти, якщо ще час на повернення(до 14 діб) не вийшов. Цікаво, що це за магазин, що вас відразу в сц направив.Носив у СЦ показав це на їх моніторі. Забрали відяху, Через пару днів сказали що у них все норм саме з відяхою в їх системі.