Новини
Останні статті і огляди
Перегріваються 2 ядра процесора i9 10850K
-
hikidara
Junior
Вітаю! Таке питання, в мене є процесор i9 10850K IHS, тобто з мідною кришкою, куплений такий б/в. Процесор сам повністю справний, але в стрес тестах, або важких задачах 5 та/або 7 ядро можуть грітися до 95-100 градусів і різниця між цими двома та іншими 8 ядрами може сягати 10-20 градусів. При чому самі "вдалі" ядра це 5 та 6, вони мають брати 5.2ггц, але в мене вимкнений C-State, тому проц на постійній основі працює на 4.8ггц (вимкнув через шум дроселів МП та незрозумілі клацання (щелчки), що доносяться з БЖ при нескладних задачах, наче дрібниці, але вночі інколи бісить) Проц спробував андервольтнути і він стабільно взяв -100мв при 4.8ггц і -90 при увімкненому C-State, тобто коли ядра працюють в діапазоні 0.8-5.2Ггц, але все одно проблема лишається. Чи є сенс в заміні рідкого металу, що під кришкою, чи справа вже в самому камені? Охолодження Dark Rock Pro 4 + MX 6, МП Rog Maximus XIII Hero, у корпусі встановлено 6 вентилів 3 на вдув і 3 на видув.
-
WSavage
HWBOT OC Team
Можливо є сенс знов скальпувати проц, також варто замінити термоінтерфейс, а в ідеалі систему охолодження.hikidara: ↑ 03.07.2023 01:04 Вітаю! Таке питання, в мене є процесор i9 10850K IHS, тобто з мідною кришкою, куплений такий б/в. Процесор сам повністю справний, але в стрес тестах, або важких задачах 5 та/або 7 ядро можуть грітися до 95-100 градусів і різниця між цими двома та іншими 8 ядрами може сягати 10-20 градусів. При чому самі "вдалі" ядра це 5 та 6, вони мають брати 5.2ггц, але в мене вимкнений C-State, тому проц на постійній основі працює на 4.8ггц (вимкнув через шум дроселів МП та незрозумілі клацання (щелчки), що доносяться з БЖ при нескладних задачах, наче дрібниці, але вночі інколи бісить) Проц спробував андервольтнути і він стабільно взяв -100мв при 4.8ггц і -90 при увімкненому C-State, тобто коли ядра працюють в діапазоні 0.8-5.2Ггц, але все одно проблема лишається. Чи є сенс в заміні рідкого металу, що під кришкою, чи справа вже в самому камені? Охолодження Dark Rock Pro 4 + MX 6, МП Rog Maximus XIII Hero, у корпусі встановлено 6 вентилів 3 на вдув і 3 на видув.
Також варто вказати який саме у вас корпус
-
hikidara
Junior
Забув додати, заміна термопасти нічого не дає, встиг вже 3 рази замінити, з МХ-4 на МХ-5 і з МХ-5 на МХ-6, скинув пару градусів по всьому ЦП, але ці 2 ядра так і лишились надто гарячими. Напруга по ядрам однакова +-5мв, тобто на ці окремі два ядра напруга вище не подається. Не знаю, чи справді є сенс міняти охолодження, бо інші 8 ядер при повному завантаженні і тдп близько 200вт вище 85 ні разу не грілись. Корпус 2E Gaming Hexagon Tempered Glass простенький, але доволі непогано продувається
-
Prescott
Member
Если кулер точно установлен правильно/без перекосов - то только вскрывать и мазать жм. Перекос по Т НЕ нормальный.
-
AB-Man
Member
М.б. проблема в связке мать+Dark Rock Pro 4. Слишком тяжелый и гнет текстолит где не надо. Я бы на кулере до 0.6кг проверил равномерность нагрева ядер с ограничением по частоте/TDP.
-
AntonyKandaurov
Member
Mx6 теж трохи гівном виявилася. Буквально в п'ятницю знімав охлад бо не сподобалися температури процесора. Паста засохла. Або знову підсунули підробку або дійсно паста нєальо.
-
Sanьka
Member
вона хороша якщо оригінальна.AntonyKandaurov: ↑ 11.07.2023 11:23Mx6 теж трохи гівном виявилася
Найбільша проблема Арктік пасти - її популярність. Через це багато підробок.
Тому краще взяти щось хороше, але не настільки популярне. Наприклад Ноктуа, ТермалГрізлі тощо.
-
ParaShoK
Member
Была похожая проблема когда на старом на 6700к, после скальпа и посадка на жидкий металл все прошло. А с щелчками из БП, на Вашем месте, я б попытался разобраться.
-
AntonyKandaurov
Member
Sanьka
Та ось думаю взяти щось інше. Цікаво подивитися який буде результат.
Та ось думаю взяти щось інше. Цікаво подивитися який буде результат.
-
Dremjke
Member
AntonyKandaurov
Sanьka
Даже не знаю, где и у кого нужно покупать эту термопасту, чтобы нарваться на подделку. В любом адекватном компьютерном магазине будет продаваться оригинальная паста в оригинальной коробке и с лопаткой в комплекте, с qr-кодом. Если покупать у непонятных барыг с рук на развес по странной цене, то наверняка будет подделка.
А по сабжу, человек взял с рук процессор с медной крышкой и жидким металом по-умолчанию без понимания, что оно такое, который сразу после покупки надо было перескальпировать.
Sanьka
Даже не знаю, где и у кого нужно покупать эту термопасту, чтобы нарваться на подделку. В любом адекватном компьютерном магазине будет продаваться оригинальная паста в оригинальной коробке и с лопаткой в комплекте, с qr-кодом. Если покупать у непонятных барыг с рук на развес по странной цене, то наверняка будет подделка.
А по сабжу, человек взял с рук процессор с медной крышкой и жидким металом по-умолчанию без понимания, что оно такое, который сразу после покупки надо было перескальпировать.
-
Lorichic
Member
Dremjke
Возьми CoolerMaster MasterGel Pro v2, её не подделывают, по консистенции похожа на арктик, я сколько не покупал МХ-4, в розетке, itbox, пол года-снимаешь кулер а там жижеобразная масса, похожая на прозрачный силикон, и да температуры ухудшались, CoolerMaster своих свойств не тереяет со временем, только надо брать v2
Отправлено спустя 3 минуты 50 секунд:
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/z5AV7 ... 0.png.webp
Возьми CoolerMaster MasterGel Pro v2, её не подделывают, по консистенции похожа на арктик, я сколько не покупал МХ-4, в розетке, itbox, пол года-снимаешь кулер а там жижеобразная масса, похожая на прозрачный силикон, и да температуры ухудшались, CoolerMaster своих свойств не тереяет со временем, только надо брать v2
Отправлено спустя 3 минуты 50 секунд:
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/z5AV7 ... 0.png.webp
-
Artem_K
Member
Куда-то не туда идет обсуждение. Если термопаста сделана в соседнем подвале, то перегрев должен быть в целом, а не 2 конкретных ядра при трех перемазываниях разными пастами. Про изначально скальпирован и, скорее всего, при этой процедуре что-то пошло не так (мусор попал, крышку погнули и т.п). Его бы перебрать.
-
hikidara
Junior
Проблема решена заменой ЖМ под крышкой. Всем спасибо и особенно voronin_jura за помощь в замене ЖМ и консультации в этой теме.