Останні статті і огляди
Новини
Chromebook. Перехід з ChromeOs на Windows з скриптом від mrchromebox, ділимось досвідом
-
creater_ua
Member
Перехід з ChromeOs на Windows з скриптом від mrchromebox, ділимось досвідом. Звісно це все не офіційно і виробники не спішать дати легально і офіційно можливість переходу на іншу систему. Раніше була більш менш детальна інструкція як прописати скрипт і що треба зробити до цього, тепер дещо змінилось з приходом оновлень в ChromeOs і чіткої інструкції на 2023 вже немає. Можливо хтось вже мав такий досвід? Наприклад ролик на Ютубі з назвою "2023" слідує старим інструкціям, але на самому сайті mrchromebox є попередження, що в 2023 році вже не треба бути в режимі розробника під час виконання скрипту, інакше все піде не так.
-
Ray2000gt
Advanced Member
Небагато порад.
Доволі рідкісні девайси в нас.
Сам маю хромбук, активно користувався декілька років. Вже пару років лежить в коробці. Спочатку думав корячити вінду, але для цього треба багато умов. Нормальне залізо (у мене був 4-ядерний атомний Пеньок) , не впаяний SSD, нормальний обʼєм оперативи, ну і головне, повині бути дрова на бездротовий модуль, клаву, тачпад. З цим, чомусь є серьйозні проблеми.
А якщо брати хромбук з хорошим залізом, то і коштує він як звичайний ноут.

Сам маю хромбук, активно користувався декілька років. Вже пару років лежить в коробці. Спочатку думав корячити вінду, але для цього треба багато умов. Нормальне залізо (у мене був 4-ядерний атомний Пеньок) , не впаяний SSD, нормальний обʼєм оперативи, ну і головне, повині бути дрова на бездротовий модуль, клаву, тачпад. З цим, чомусь є серьйозні проблеми.
А якщо брати хромбук з хорошим залізом, то і коштує він як звичайний ноут.
-
Ekz0rcyst
Member
lmde5 так і проситься на подібні девайси, а от windows "тупить" на таке залізо якось дивно. На правах особистої скромної думки. 

-
creater_ua
Member
Для мене актуальніше, i3 11 покоління, 8-256, тобто залізо ніби ок, екран Олед.
-
creater_ua
Member
Робив спробу по інструкції з mrchromebox.tech. Там чітко вказано, що не виконувати зазначений скрипт з рут доступом, інакше можна наробити біди. Але без рут доступу під час виклику оболонки(ctrl+alt+T) навіть проста команда "shell" не виконується, "cd;" теж,ці команди заблоковано(бо треба режим розробника і це зробить рут автоматично, а це робити не можна). Невже в 2023 вже не реально більше переходити на Windows? Або я чогось не розумію