Огляд та тестування ноутбука ASUS Zenbook 14 Flip OLED на базі процесора Intel Core i7-1165G7 та інтегрованої графіки Iris Xe Graphics

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
ДядяСаша
Member

Повідомлення

Може я щось не правильно зрозумів, пам'ять 16 ГБ 4266МГ у квад режимі, а пам'ять відіка ?ГБ, шина 128 біт, 3200МГ
Це тіпа прога не вірно показує, чи графіка то окремий чіп з своєю пам'яттю! :insane:

Отправлено спустя 10 минут 40 секунд:
І чого не зробить отвори в пластмасі іменно під турбінами.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Уже скоро год как использую Zenbook UX5401EA - аналог того, что в статье, но в классическом ноутбучном формфакторе, без трансформируемости и сенсорного экрана.

Экран (самсунговский OLED 14" 2880x1800 90Гц, заводская калибровка от Pantone) - это просто лучшее, что есть на рынке ноутбуков вообще.
Сравнивал в лоб с экраном актуального Macbook Pro - miniLED и рядом не валялся (что логично, никакая многозонная подсветка никогда не сможет заменить светимости отдельного пикселя).
Выгорания за почти год использования не замечено.
Посмотрим, конечно, как оно будет лет через 5.

В процессоре i7-1165G7 "всего-лишь" 4 ядер/8 потоков, вот только он бустит до 4,7 ГГц, а под длительной нагрузкой может стабильно выдерживать очень высокие как для ультрабука частоты. Это благодаря охладу, рассчитанному на 40 Вт (у i7-1165G7 настраиваемый TDP до 28 Вт).
Именно для кейса ультрабучного применения (браузинг, офис и т.д.) 4 высокочастотных ядра в большинстве случаев эффективнее, чем низкочастотные 8.
Если же надо больше ядер на меньшей частоте для многопоточного софта - есть версии на райзенах 8я/16п.

Кстати, SSD Samsung PM9A1 - это OEM-аналог Samsung 980 Pro, т.е. самый лучший SSD на рынке до выхода 990 Pro.

Батареи хватает на полный рабочий день. Конечно, очень далеко от обещанных в рекламе 20 часов (в сферическом вакууме), но в целом, достойно.

Из минусов - как для ультрабука, он тяжеловат - 1,4 кг, сказывается эффективная, но тяжелая, система охлаждения.
block_stupid
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 11.10.2022 14:00 4 высокочастотных ядра в большинстве
Перші ніж таке говорити, треба статистика.
Бо суб'єктивно я б сказав навпаки. Телега, браузери з купой вкладок, вайбер, ворд, ексел, то тут бажано б мати більше ядер, я не подихачі 4 ядра які від такогої нагрзуки підуть в тролінг тротлінг. І все приїзали.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

block_stupid
Одразу бачу теоретика.
Перш ніж таку ахінею нести, спробуйте для початку попрацювати з важким екселевським файлом вагою десь так у 50 МБ з десятком листів, на кожному з яких тисячі строк, які містять формули, посилання та мережеві підключення.
А потім згадайте, що ексель однопотоковий.
Месенджери та інший софт у фоні мають навантаження в десятки разів менше.
Для офісної работи однопотокова продуктивність набагато важливіша за багатопотокову.
4 ядра/8 потоків з реальною довгостроковою частотою 3,5-3,7 ГГЦ набагато комфортніші в роботі в екселі, ніж 8 ядер/16 потоків з реальною довгостроковою частотою 2,0-2,5 ГГЦ.
block_stupid
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 11.10.2022 14:51 Одразу бачу теоретика.
Сам ти теоретик, я працюю і з більшими файлами і одночасно з декількома. І скажу так, що краще б я мав більше ядер з частотою 3.2 в 100% нагрузці, ніж 4 недоядра в 4.1, які здохнуть через 10 сек сортування такого листа. на 50мб.
ексель однопотоковий.
раз не осили power query, piwot, bi, для прискорення багатьох операцій, де в екселі вони годинами робились, з тими самими популярними формулами.
навантаження в десятки менше.
так так, ТЕОРЕТИК, аутлук, тімс, скайп, слек, передають вітання. А ще vs code навіть з мінімум кода, але своє жре. Це все типові задачі (не дай бог скажеш шо це шось специфічне, лол).
Зараз не 2017 рік. інтелбой, що 4 ядра краще.
Досить видавати бажане за дійсне, і виправдовувати щось.

Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
А що скажуть на олед, коли тут в оглядах і в тестах ноутів, чуть чи не всі сидять в 5-15% підсвітки екрану. Бо так зручніше. Чи очі вже витілки?
І має екран ні туди ні сюди, ні в темноті не посидіти попрацювати, ні на дворі.

Відправлено через 5 хвилин 30 секунд:
Модерація, ну так "теоретик" також образа фагівця. Видаєте попередження так видавайте всі. Мало того що підчищаєте теми за е-комерс (баригами) бідосями (де їм правду рубають) повідомлення. Так і тут однобоку сторону займаєте. Знаю що відлечу в баг. Та й біс з ним))
fantomrulezz
Member

Повідомлення

block_stupid: 11.10.2022 14:58краще б я мав більше ядер з частотою 3.2 в 100% нагрузці
8 ядер з частотою 3.2 в 100% нагрузці? В ультрабуці :lol:
Ну, можна помріяти :-/
Років через 10, може, з новими техпроцесами колись таке і буде.
Але жодний ультрабук у 2022 році вам такого точно не дасть.
block_stupid
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 11.10.2022 15:06 Але жодний ультрабук у 2022 році вам такого точно не дасть.
спойлер
BFjNG37HdO.jpg
в мене thinkbook 15 g3 acl.
Але цей тест вчора ганяв на молодші1 14", який важить як сабж.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Вільного місця та роз'ємів для встановлення додаткових дисків немає. Оперативна пам'ять розпаяна на платі.
Розходимось...

Я свій i5-1135G7 мабуть жодного разу не бачив завантаженим на 100%, а от щоб віджерало більше 16 гіг периодично бачу.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Ультрабук такий ультрабук :lol: :lol: :lol:
Ну, в принципі можна ще з 17" ігрового гроба скріни викласти.
Або взагалі з десктопа. Можу показати 12700к на 5 ГГц, це теж в тему буде про ультрабучні проци?

До речі, скільки там навантаження було на скріншоті, секунд 30-40?
Це серйозно.
Це тепер можна буде аж цілих 40 секунд комфортно пропрацювати.
Залишиться правда пострадати ще 7 годин 59 хвилин, але то таке.
Можна всім пацанам розказати про свій супер крутезний 100500 ядерний проц, який може аж цілих 40 секунд тримати 3,4 ГГц :lol:

А тепер такий самий скріншот в студію з постійним 100% навантаженням хоча б в годину?
Та не на 2-кілограмовій 15-ці, а на ультрабуці 13-14" вагою біля кіло?
Є таке?
Вкладення
Снимок8512457124571247.PNG
block_stupid
Member

Повідомлення

Ультрабук такий ультрабук
на 14 дюймовій, 1.4кг, такий самий результат (чи сліпий шо я писав)
хоча б в годину
ого тестер, то чому до редакції немає претензій вони он 10хв всього тестили (шо адекватно, шоб все прогрілось по максимуму)

Я угараю з цих бариг))))
Kotya
Member

Повідомлення

Дякую за огляд.
:beer:
Забули написати, скількі годин він від батареї прожив?
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Розповідає байки про стабільну частоту при 100% навантаженні :-/
Викладає скрін з завантаженням на 40 секунд :dontknow:
block_stupid: 11.10.2022 15:34шо адекватно, шоб все прогрілось по максимуму
Каже, що це норм :facepalm:
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

fantomrulezz: 11.10.2022 14:00он тяжеловат - 1,4 кг, сказывается эффективная, но тяжелая, система охлаждения.
:lol:
Mad Dog
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 11.10.2022 14:51 Для офісної работи однопотокова продуктивність набагато важливіша за багатопотокову.
Зараз мене закидають гівном фанати червоних, але був реальний кейс коли php-скрипт відпрацьовував рази в півтори швидше на i3-1115G4 а ніж на Ryzen 5 5500U. :gigi:
Востаннє редагувалось 11.10.2022 15:41 користувачем Mad Dog, всього редагувалось 1 раз.
Kotya
Member

Повідомлення

ДядяСаша: 11.10.2022 13:34І чого не зробить отвори в пластмасі іменно під турбінами.
Щоб протягувало уздовж якихось компонентів.
Отвори роблять там де продумано.
Але це не точно :D
block_stupid
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Розповідає байки про стабільну частоту при 100% навантаженні
СО на 14 дюймовій 1.4кг версії ідентичне, якшо шо
спойлер
5555555555.jpg
Так що по факту 100% навантаження, 3.7 по 8 ядрам.
А казочки про 8 годин і т.д., ну цеж не тест на стабільність вилетить не вилетить, і ноут не сервак. І хтось кукарікав шо для більшості не треба шось там.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

block_stupid
Ви тут розказували байки про те, що ніби-то в ультрабуці можливі проци з набагато більшим числом ядер, ніж у сабжа, що можуть працювати без тротлінга (!) на великих як для ультрабука частотах.
Ви привели скріни не ультрабука, а якогось чи то ThinkBook 14, чи то ThinkBook 15, обидва ніякого відношення до ультрабуків не мають, це товсті гроби.
Методологія тестування, м'яко говорячи, у вас сумнівна - 40 секунд завантаження.

Ще раз акцентую на умовах: ультрабук (не будь-який ноут взагалі, а тонкий легкий малої діагоналі), багато ядер (візьмем 8 ядер), велика частота (ви казали про гарантовані 3,2 ГГц) при довгостроковому 100% навантаженні (робота на повний день).
Беремо, наприклад, огляд ультрабука, аналогічного тому, що у статті, але на райзені.
Дивимося, які частоти може в ньому реально тримати Ryzen 7 5800H (8 ядер/16 потоків, буст до 4,4 ГГц) без тротлінгу:
спойлер
Зображення
Бачимо 2,7 ГГц.
Це, до речі, дуже крутий результат для ультрабука (бо сабж як для ультрабука важкий капець, 1,4 кг).
А якщо взяти більш типовий ультрабук (1-1,2 кг) - то буде там ніфіга не 2,7 ГГц, а 2,0
block_stupid
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 11.10.2022 16:25 block_stupid
Ви тут розказували байки про те, що ніби-то в ультрабуці можливі проци з набагато більшим числом ядер, ніж у сабжа, що можуть працювати без тротлінга (!) на великих як для
Не вигадуй умови на хожу. Обісрався з твердженням шо 3.2 на 8 ядер не може, бути, ну то й жуй. Все інше не читаю, просто висер.
І читать навчись, а не бачити те що хочеться бачити.
П.С. не втримався, прочитав. Ладно тримайтесь при своєму, я буду при своєму.
Не хочу зараз перекопувати тінкпад 14 1.2, з прошкой 8 ядерним, де також 3.5-3.7 на всі ядра було (вважайте це вбросом, бо не хочу витрачати час на пошук пруфів, які бачив рік тому).
fantomrulezz
Member

Повідомлення

block_stupid: 11.10.2022 16:26Обісрався з твердженням шо 3.2 на 8 ядер не може, бути, ну то й жуй.
Божеееее, яке :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Взагалі буває і 5 ГГц на 24 ядер. Але яке це може мати відношення до сабжа в статті?
Стаття про ультрабук, всі розмови були про ультрабуки.
Ти казав про 8 ядер на 3.2 ГГц при довгостроковому навантаженні на 100% у контексті ультрабуку.
Привів якісь маніпулятивні скріни з товстим гробом при навантаженні в 40 секунд.
Тебе спіймали на брехні, ти почав викручуватись, та поливати інших брудом.
Той випадок, коли нік доречний.
Відповісти