Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
lewerlin
Member
Це все не зовсім релевантно.feniks_tm: ↑ 27.06.2025 09:57Тобто, для 80Ом версії нам необхідно, щоб джерело було спроможне видавати ~1.5V та 25mW@80Ом. Для 250 Ом, у свою чергу, потрібно вже цілих 2.5V/25mW@250 Ом, відповідно з 250 Ом свистки уже у прольоті, бо баєри не мають можливості балансного підключення, що могло б надати вдвічі більше потужності на канал, а небаланс на таких девайсах обмежений ~2V.
Тепер спокійненько йдемо собі у огляд JM20 Max на ASR, та знаходимо на що він спроможний, а це трохи більше за 2V, чого нам достатньо у даному випадку. 23mW@300 Ом також натякає, що воно цілком і 250 Ом зможе потягнути, якщо не викручувати гучність в стелю.
Приклад моїх вух, всі калькулятори приписують Фокалам менші вимоги до джерела, а я знаю, що вони тихіше Шурів від будь-якої дірки, і струму(ампер), розкачати мембрану по динаміці(менше каші, краще закомпресовані записи переварюються), їм теж треба більше.
Все робиться в OBS плагінами. Воно з усім стакається, легко тюниться і не створює проблем. Окрема залізяка лише XLR в USB прокинути.feniks_tm: ↑ 27.06.2025 14:26Якщо там дійсно майбутній чи уже дійсний стрімлєр, то може і буде якась користь) Але загалом, софтова обробка повинна і так покривати потреби, це ж не студіо грейд.
-
Scoffer
Member
Це дофіга гучно навіть піково, аж до необоротного пошкодження слуху. 85 середніх, 95 пікових за очі з великим запасом. В здоровому глузді і на 85 довго не послухаєш.feniks_tm: ↑ 27.06.2025 09:57до 110Db SPL
Відправлено через 6 хвилин 21 секунду:
Чисто для розуміння шо таке сто з копійками, це гарне таке металічне музло на стадіоні впритул до сцени напроти динаміків. Ну його нафіг так слухати.
-
feniks_tm
Member
Ну, це не я вигадав, така рекомендація у більшості подібних калькуляторів. До фізичного використання це має посереднє відношення, оскільки ніхто в здоровому глузді не слухатиме музику в навушниках при 100Дб+. Інша справа, що як вище уже вказали, голих специфікацій замало, щоб зрозуміти, скільки насправді потрібно потужності тим чи іншим вухам і калькуляція подібним чином одразу дає деякий запас, щоб не взяти щось впритик.Scoffer: ↑ 27.06.2025 22:01Це дофіга гучно навіть піково, аж до необоротного пошкодження слуху. 85 середніх, 95 пікових за очі з великим запасом. В здоровому глузді і на 85 довго не послухаєш.feniks_tm: ↑ 27.06.2025 09:57до 110Db SPL
Відправлено через 6 хвилин 21 секунду:
Чисто для розуміння шо таке сто з копійками, це гарне таке металічне музло на стадіоні впритул до сцени. Ну його нафіг так слухати.
-
tablestikus
Member
Тут звісно мене закидають помідорами бо не люблять це, але мені під 250Ом баєри дуже ок заходило Creative G6. Час від часу їх рефаби на оф сайті можна зловити не дорого.avesaddd: ↑ 27.06.2025 09:35 Вітаю. Підкажіть будь ласка як до людского стану довести навушники. Я повний нуль в цій темі, вибачайте. Зявились Beyerdynamic DT 990 80 ohms. При підключені до материнки звук зовсім ніякий. Спочатку погуглив та думав купити "свисток" підсилювач. В сусідній темі отримав рекомендацію на гарний варіант свистка. Розглядаю як варіант також внутрішню ЗК, або зовнішню. Знайшов варіант Behringer UM2. Виглядае норм, в бюджет мій підходить, можна і мікро підключити. А чи є там підсилювач шоб навушники працювали нормально? Бюджет до 4к грн. Використвую для ютуба, фільмів, ігор. Мікро треба для якісного голосу. Дуже дякую за допомогу!!
-
Radio Bay
Member
Та нехай йде на ОЛХ за ФІІО, а помідор для салату підеtablestikus: ↑ 28.06.2025 10:21Тут звісно мене закидають помідорами бо не люблять це
-
timetron666
Member
Ось, є норм продавецьRadio Bay: ↑ 28.06.2025 10:38Та нехай йде на ОЛХ за ФІІО, а помідор для салату підеtablestikus: ↑ 28.06.2025 10:21Тут звісно мене закидають помідорами бо не люблять це![]()
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/zvukov ... g%7Cnormal
-
feson
Member
До Beyerdynamic DT 990 80 ohms купляти "свисток" - не можна.avesaddd: ↑ 27.06.2025 09:35 Вітаю. Підкажіть будь ласка як до людского стану довести навушники. Я повний нуль в цій темі, вибачайте. Зявились Beyerdynamic DT 990 80 ohms. При підключені до материнки звук зовсім ніякий. Спочатку погуглив та думав купити "свисток" підсилювач.
Бо тоді це будуть викинуті гроші за навушники.
Є багато звукових карт - Creative AE-5, Creative G6, Asus STX , Asus Strix Soar і всі вони будуть кращі за "свисток".
-
feniks_tm
Member
А ви особисто порівнювали чи вами керує передвзятість лише на основі формфактора? Та і порівнювати свисток за 20$ та ~100$+ звуковухами, якщо ми говоримо за ціну на нове, якось не дуже то і коректно. Беріть тоді і свистки з відповідної цінової категорії. Маю G6 та KA15 на руках. KA15, як на мене, грає помітно цікавіше. Але все ж має свої мінуси ({1}, {2}), але то вже до Fiio з їх лайняною прошивкою.feson: ↑ 28.06.2025 22:54До Beyerdynamic DT 990 80 ohms купляти "свисток" - не можна.avesaddd: ↑ 27.06.2025 09:35 Вітаю. Підкажіть будь ласка як до людского стану довести навушники. Я повний нуль в цій темі, вибачайте. Зявились Beyerdynamic DT 990 80 ohms. При підключені до материнки звук зовсім ніякий. Спочатку погуглив та думав купити "свисток" підсилювач.
Бо тоді це будуть викинуті гроші за навушники.
Є багато звукових карт - Creative AE-5, Creative G6, Asus STX , Asus Strix Soar і всі вони будуть кращі за "свисток".
Знову ж таки, 80омні баєри нічого надзвичайного собою не представляють. Люди навіть планари з яблучним свистком юзають і їх все влаштовує на фоні їх десктоп сетапів. От тільки яблучний свисток має вшестеро менше вихідної потужності підсилення, ніж JM20 MAX, ну і ЦАП класом понижче. Той же G6 на Low Gain має значно менше вихідної потужності, а на High Gain хоч і зовсім трохи більше (250mW проти 200mW на 32Ом), але уже страждає сама якість. Ну і SINAD маємо 113 проти 106, що звісно мало що говорить, бо уже далеко за межею "добре", але все ж показує, що технічно свисток навіть "чистіше". AE5 105, а от азузи там взагалі на дні. От вам і "вони будуть кращі".До Beyerdynamic DT 990 80 ohms купляти "свисток" - не можна.
-
tablestikus
Member
feniks_tm
планари у свисток - це потужно!
планари у свисток - це потужно!
-
feniks_tm
Member
Та все ж залежить від конкретних планарів та юзкейсу, не буде ж людина таскати з собою на вулицю ЛБЖ з акумом, щоб заживити десктопний сетап
-
Radio Bay
Member
Планари для вулиці теж таке собіfeniks_tm: ↑ 29.06.2025 13:09не буде ж людина таскати з собою на вулицю ЛБЖ з акумом
-
feniks_tm
Member
Ну, закриті ж теж є, інша справа що воно зачасту громіздке і важке) Але технічно в двір можна і вийтиRadio Bay: ↑ 29.06.2025 13:24Планари для вулиці теж таке собіfeniks_tm: ↑ 29.06.2025 13:09не буде ж людина таскати з собою на вулицю ЛБЖ з акумом![]()
Відправлено через 19 хвилин 11 секунд:
STX II взагалі якась бідося, а не девайс, сумніваюсь що "перший" STX був чимось краще (Читаючи всю гілку, схоже, що таки був краще). Додати до цього фактор вживаного і взагалі можна отримати на виході гірше за встройку. Якщо і брати щось дорожче, то явно не внутрішні звуковухи.feniks_tm: ↑ 29.06.2025 12:21 а от азузи там взагалі на дні. От вам і "вони будуть кращі".
-
l-m
Member
Creative Sound Blaster X1 це не просто перейменований SXFI Amp, у X1 гірший підсилювач.
"downsamples high res to 48Khz" - це теж невірно, 96 кГц він вміє. Але не вміє 88.2 та 192, а також 32 біти.
Не всі планари тугі, не всі свистки слабі
Мало сенсу те читати, там більшість слухає графіки, а не музику. У них там навіювання не гірше ніж аудіофайлів з анекдотів. Якщо першим покращує звучання позолочений кабель в розетку, то другим — красивий графікfeniks_tm: ↑ 29.06.2025 13:45Читаючи всю гілку, схоже, що таки був краще
Я не маю нічого проти вимірювань, але треба розуміти їх обмеження та те, що ті примітивні, що роблять на audiosciencereview, дуже мало кажуть про справжню якість звуку. Декілька разів стикався з тим що девайси з топу по їх вимірюваннях помітно поступались навіть по деталізації тим, що були ближче до низу їх чартів. Не кажучи вже про "музичність", характер звуку та інші суб'єктивні моменти.
-
tablestikus
Member
носити планари на вулицю це ще потужнішеfeniks_tm: ↑ 29.06.2025 13:09Та все ж залежить від конкретних планарів та юзкейсу, не буде ж людина таскати з собою на вулицю ЛБЖ з акумом, щоб заживити десктопний сетап![]()
-
feniks_tm
Member
Там був акцент не на X1, а на самій темі, випадково дав криву лінку з посиланням на останнє повідомлення.l-m: ↑ 29.06.2025 15:03 Creative Sound Blaster X1 це не просто перейменований SXFI Amp, у X1 гірший підсилювач.
"downsamples high res to 48Khz" - це теж невірно, 96 кГц він вміє. Але не вміє 88.2 та 192, а також 32 біти.
-
Radio Bay
Member
Для свого часу була супер, була в менеfeniks_tm: ↑ 29.06.2025 13:45, сумніваюсь що "перший" STX був чимось краще
як на мене повнорозмір взагалі не не для вулиціfeniks_tm: ↑ 29.06.2025 13:45 інша справа що воно зачасту громіздке і важке)
- Веселий несподіваний офтопчик трапився в мене )
-
Последний раз редактировалось Radio Bay 29.06.2025 15:33, всего редактировалось 1 раз.
-
MSiAventador
Member
Це якась пласка шутка з 1913 року?Radio Bay: ↑ 29.06.2025 13:24Планари для вулиці теж таке собіfeniks_tm: ↑ 29.06.2025 13:09не буде ж людина таскати з собою на вулицю ЛБЖ з акумом![]()
-
Radio Bay
Member
Я б сказав би "вони ніяк не характеризують кінцевий звук, який ми почуємо"l-m: ↑ 29.06.2025 15:03дуже мало кажуть про справжню якість звуку
-
feniks_tm
Member
Допоки це не відвертий хлам)Radio Bay: ↑ 29.06.2025 15:36Я б сказав би "вони ніяк не характеризують кінцевий звук, який ми почуємо"l-m: ↑ 29.06.2025 15:03дуже мало кажуть про справжню якість звуку