Останні статті і огляди
Новини
Выбор звуковой карты
-
Hotspur
Member
оті циферки зверху бачиш ? ану подивись свій кабельRadio Bay: ↑ 08.01.2025 18:52То ти загнув, таких кабелів одиниці, спаяти на виробництві не проблема, конектори теж не проблема, а от конструкція, боротьба з Eye Pattern то є магією для мене, коли знайомий мені присилає usb кабель на тест, а в нього реально крива АЧХ, а референсний у мене норм. Як по цифры можна впливати на АЧХ? Магия
Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
все залежить від ЖИВЛЕННЯ. Чіп з поганим живленням це мертвий чіп. Доведено Асусом Креативом і всіми іншимиfeson: ↑ 08.01.2025 18:12Все залежить від заліза - чипів.
Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
абсолютно точноRadio Bay: ↑ 08.01.2025 18:15OMG. Тому що цифра, яка не піддасться впливу то міф, який треба забути, та не висловлюватися на цю тему серед пристойных людей. Такий же вплив, як і на аналог
-
Radio Bay
Member
Entar
Тобі потрібно мінімізувати вплив на передатчик, то отримати чітки 5В, не факт, що на мамці там 5В. Я тобі запропонував самий простий та найменш коштовний шлях, який сам проходив. Ти намагаєшся зараз осмислити купою те про що день назад й гадки не мав, отримаєш тільки кашу у голові та все одно нічого не зрозумієш, К5 через StLab, кабель штатний з цапом. Потім порівняєш якість портів на карті та мамці тижні через 2, як звикнеш до звуку
Тобі потрібно мінімізувати вплив на передатчик, то отримати чітки 5В, не факт, що на мамці там 5В. Я тобі запропонував самий простий та найменш коштовний шлях, який сам проходив. Ти намагаєшся зараз осмислити купою те про що день назад й гадки не мав, отримаєш тільки кашу у голові та все одно нічого не зрозумієш, К5 через StLab, кабель штатний з цапом. Потім порівняєш якість портів на карті та мамці тижні через 2, як звикнеш до звуку
-
Entar
Member
Дякую!!Radio Bay: ↑ 08.01.2025 19:03 Entar
Залишилося знайти цю платку або аналог.
-
Radio Bay
Member
А що я повинен побачити? Я й тобі можу показати, гарна некоштовна на загальному рівні цього ринку кабелюка, міняти нема думки, вона мені подобаєтьсяHotspur: ↑ 08.01.2025 19:00ану подивись свій кабель
От те, що я змінив USB вихід був гораздо розумніший крок ніж кабелюки міняти.
Відправлено через 4 хвилини 5 секунд:
На ОЛХ знайдеш, або я кидав вище аналог не НЭКовскому чіпі, я спеціально пропоную реальні перевірені речіEntar: ↑ 08.01.2025 19:04Залишилося знайти цю платку або аналог.
Контролер PCI-E Frime NEC720202 USB 2 порти (ECF-PCIEtoUSB004.LP) - NEC720202
https://frime.ua/adaptery-i-kontrollery ... -nec720201
https://frime.ua/adaptery-i-kontrollery ... -nec720202
https://frime.ua/adaptery-i-kontrollery ... ec720200f1
-
Hotspur
Member
покажи де такий провід в стоці кладуть з виробом і яка ціна виробуRadio Bay: ↑ 08.01.2025 18:52То ти загнув, таких кабелів одиниці, спаяти на виробництві не проблема, конектори теж не проблема
Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
міняти треба слабку ланку це класика складних системRadio Bay: ↑ 08.01.2025 19:17От те, що я змінив USB вихід був гораздо розумніший крок ніж кабелюки міняти.
-
Radio Bay
Member
Ніде, штатні кабелі передбачають те, що ти увімкнеш, та воно буде непогано грати, 100% ліпше ніш попереднє. Більшість штатні кабелі задовольняють, хто хоче бавитись вперед. Той же К5 з колобки нормально грає, особливо у порівнянні з усяким лайном, що було попереду. То вже особливі розваги, вони не обов'язкові. Задоволення від музики можна отримати і з Угріном, є в мене, купував заради цікавостіHotspur: ↑ 08.01.2025 19:35покажи де такий провід в стоці кладуть з виробом і яка ціна виробу
Відправлено через 56 секунд:
От я й змінив на Jcat FemtoHotspur: ↑ 08.01.2025 19:37міняти треба слабку ланку
До речі той же Enterprise level high-performance uDP720201 USB 3.0 NEC controller
-
lewerlin
Member
Перше - сигнал сам по собі однаковий. І там і там електромагнітні хвилі. Грубо.Entar: ↑ 08.01.2025 18:57Бо я раніше розумів собі так. Юсбі від мат плати ловить "спецефекти від мат плати", а от цифровий вихід якось від цього захищений (на тій же дискретній звуковусі може краще ніж на мат платі). Чи не так?
Аналог це передача "як є", тобто одна хвиля(звукова) в іншу(ЕМ). Відповідно наводки і всякі речі з закону Ома ї короблять напряму.
Цифра - сигнал по суті кодований. "1" і "0" це теж бінарний код(і це не єдиний варіант). Але це все ще та ж ЕМ хвиля і її так само корбить. Але це все ще вершина айсбергу. Кодування буває складним і хитрим. Аби підняти ПЗП, в бідну хвилю, шляхом її викривлення, кодують все більше, що її ускладнює, а так як це ще й "код", то взагалі атата.
Корекція. Вона теж може бути різна. В стандарті ЮСБ вона є, але для потокового звуку не годиться - затримки і заїкання при кожному виправлені. Тому її фактично немає.
Чогось люди, коли кажуть про цифру, наче думають, що бітам електрони не треба і вони передаються якоюсь ельфійською магією.
-
Hotspur
Member
K5 Pro ганий ЦАП. Без жартів кажуRadio Bay: ↑ 08.01.2025 19:44Той же К5 з колобки нормально грає, особливо у порівнянні з усяким лайном, що було попереду. То вже особливі розваги, вони не обов'язкові.
Відправлено через 45 секунд:
достатньо якісного кабеля. 3-5-10-20 доларів на Алі. Але він не завжди іде в комплектіRadio Bay: ↑ 08.01.2025 19:44То вже особливі розваги, вони не обов'язкові. Задоволення від музики можна отримати і з Угріном, є в мене, купував заради цікавості
Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
люди ідіоти. я вже 10 разів про USB кабеля писав і особисто міряв різні кабеля по опору і затуханню - стокові кабеля ПОГАНІ. Просто якийсь югрін в 2-7 разів краще, я не жартуюlewerlin: ↑ 08.01.2025 19:56Чогось люди, коли кажуть про цифру, наче думають, що бітам електрони не треба і вони передаються якоюсь ельфійською магією.
-
tablestikus
Member
Мені цікаво більше якісь циферки тестів - що ось це фігово генерує, викривлення даних, або зникають, а це я сльоза дракона ідеальна на 99,999%Radio Bay: ↑ 08.01.2025 18:15OMG. Тому що цифра, яка не піддасться впливу то міф, який треба забути, та не висловлюватися на цю тему серед пристойных людей. Такий же вплив, як і на аналогtablestikus: ↑ 08.01.2025 17:42Все рівно не зрозуміло з чого інший звук при отриманні цифри
Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
А покажи в спекі USB коррекцію. А то в минулий срач в спеці ми знайшли тіки інфу про те що коррекцій немає.lewerlin: ↑ 08.01.2025 19:56 Корекція. Вона теж може бути різна. В стандарті ЮСБ вона є, але для потокового звуку не годиться - затримки і заїкання при кожному виправлені. Тому її фактично немає.
-
Radio Bay
Member
На мою думку Ugreen - $10 або Schiit Pyst - 12 - достатньо якісні кабелі, які задовольнлять більшість, в мене був той Піст на початку і грало мега круто, але я пішов далі, але то не обов'язково.Hotspur: ↑ 08.01.2025 20:02достатньо якісного кабеля. 3-5-10-20 доларів на Алі
Я б теж подивився. А так візьми 2 юсб кабелі, Угрін та принтерну соплю за 2 баки і все зрозумієш. Поміть, я не пропоную щось складне, золоті кабелі із срібними жилами. Проблема в тому, що відкрито я не бачив досліджень та викладок. Закриті, впевнений, є, але нас туда не пускають, а ті, хто їх роблять по аудіогілкам не ходять, а сидять десь в НАСА або в лабораторіях Масачусетьського Технологичного. Я не розумію звідкіля та впевненість, що якщо щось не шукається у Гуглі, то його у світі не існуєtablestikus: ↑ 08.01.2025 20:11Мені цікаво більше якісь циферки тестів
До речі, вважаю дуже перспективним мегаапом юсб виход для аудіо. От така карта, як вище з зовнішнім живленням, здебільшого ставлять ЛБЖ, я юзаю iFi iPowerX, не полюбляю багато коробок. В них є й iPower2 зараз, пробував, теж норм. Юзати такі карти, Jcat Femto USB, Pink Faun без зовнішнього живлення не має сенсу, вся магія в тому. Сумно, що я раніше до цього не додумався, а зараз для мене вже не має сенсу StLabи колупати. Вкрутити туда це живлення понти, може хтось приколиться
- Paul Pang зробив просто (Paul Pang USB Audio Card V2)
Цікаво: HDPLEX 2nd Gen H5 Fanless PC Case with PPA Studio AUDIO GRADE USB 3.0 PCIE CARD V3 and HDPLEX 100W Linear PSU+250W HiFi DC-ATX Combo
-
tablestikus
Member
Radio Bay
Моє імхо більшість сидить на USB чисто через зручність і що він всюди є. Всі оці приколи з викривленням та втратами на другому місці в меньшої частини користувачів.
Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Моє імхо більшість сидить на USB чисто через зручність і що він всюди є. Всі оці приколи з викривленням та втратами на другому місці в меньшої частини користувачів.
Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Я не розумію в чому сакральність таких знань, що їх приховують за закритими дверима і жоден не хоче робити публічних тестів.Radio Bay: ↑ 08.01.2025 21:06 [Проблема в тому, що відкрито я не бачив досліджень та викладок. Закриті, впевнений, є, але нас туда не пускають, а ті, хто їх роблять по аудіогілкам не ходять, а сидять десь в НАСА або в лабораторіях Масачусетьського Технологичного. Я не розумію звідкіля та впевненість, що якщо щось не шукається у Гуглі, то його у світі не існує
-
Radio Bay
Member
Хто не хоче? Я так розумію, що для того мати доступ до техніки, яка покаже вплив, наприклад, екранованості, ЕМВ та вплив їх на джитер треба мати техніку складніше осцилопа и цих людей не аудио цікавить. Вважаю, що ці ефекти є лише маленька поверхнева частина знань, які до нас долітають і дивують у такому от вигляді. бо ми взагалі не бачимо та не розуміємо загальної картини і для когось наші роздуми знаходяться на рівні десь трохи вище пітекантропів, ну ок, кроманьйонцівtablestikus: ↑ 08.01.2025 21:28і жоден не хоче робити публічних тестів
Цікаво: HDPLEX 2nd Gen H5 Fanless PC Case with PPA Studio AUDIO GRADE USB 3.0 PCIE CARD V3 and HDPLEX 100W Linear PSU+250W HiFi DC-ATX Combo
-
Entar
Member
Вы возможно удивитесь Нашел с трудом свою коробочку, smsl m3.
Подключил в общем к ней свои наушники HyperX Cloud Alpha S. Саму коробочку подключил банальным (скорее всего не комплектным, честно не помню был ли usb кабель в комплекте) юсби кабелем к обычному верхнему разъему материнки.
И о чудо. Они стали гораздо лучше. Ранее они подключались к аудижи рх.
Я сейчас вообще говорю не о флаках, не о какой-то классической музыке с винила, я говорю о банальном прослушивании ютуба, треков Falling In Reverse и Рамштайна с него.
Деталей я слышу больше (чем привык слышать, в том числе на своих колонках к ТВ едифайр 2750 дб. Звук как будто "чище" что-ли
Надо будет протестировать с разными разъемами, цифрой, будет ли разница. Но факт в том что раньше к наушникам нужно была длиннющая строчка эквалайзера (в стиме даже тему под это создали) в конфиге чтобы было хотя-бы норм, и все-равно было хуже.
Щас меня еще камнями закидают, но с наушниками заработала нахимиковская прога, и вроде она на "авто интеллектуальном режиме" делает приятнее, но я не уверен, может это тот случай когда "приятно" = "просто громче"
Отправлено спустя 3 минуты 18 секунд:
P.S. Любопытно, будет ли разница если заменить "найденный" юсби кабель "havic" (нет не havit) на что-то другое типа угрина
Подключил в общем к ней свои наушники HyperX Cloud Alpha S. Саму коробочку подключил банальным (скорее всего не комплектным, честно не помню был ли usb кабель в комплекте) юсби кабелем к обычному верхнему разъему материнки.
И о чудо. Они стали гораздо лучше. Ранее они подключались к аудижи рх.
Я сейчас вообще говорю не о флаках, не о какой-то классической музыке с винила, я говорю о банальном прослушивании ютуба, треков Falling In Reverse и Рамштайна с него.
Деталей я слышу больше (чем привык слышать, в том числе на своих колонках к ТВ едифайр 2750 дб. Звук как будто "чище" что-ли
Надо будет протестировать с разными разъемами, цифрой, будет ли разница. Но факт в том что раньше к наушникам нужно была длиннющая строчка эквалайзера (в стиме даже тему под это создали) в конфиге чтобы было хотя-бы норм, и все-равно было хуже.
Щас меня еще камнями закидают, но с наушниками заработала нахимиковская прога, и вроде она на "авто интеллектуальном режиме" делает приятнее, но я не уверен, может это тот случай когда "приятно" = "просто громче"
Отправлено спустя 3 минуты 18 секунд:
P.S. Любопытно, будет ли разница если заменить "найденный" юсби кабель "havic" (нет не havit) на что-то другое типа угрина
-
Radio Bay
Member
Пофиг на чём, меняется характер звука, и мп3 тоже будет лучше. Если ты не слышишь четкой разницы на интернет-радио, считай что её нетуEntar: ↑ 08.01.2025 22:27Я сейчас вообще говорю не о флаках, не о какой-то классической музыке с винила, я говорю о банальном прослушивании ютуба, треков Falling In Reverse и Рамштайна с него
-
Hotspur
Member
Я от з цими всіма обговореннями поняв що треба брати ту б у ямаху що казали і якісь полочники
Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
я робив 3 простих теста ЮСБ кабелів. Югрін кращий стокових Хаомі і Асуса. Сильно кращийRadio Bay: ↑ 08.01.2025 21:06Закриті, впевнений, є, але нас туда не пускають, а ті, хто їх роблять по аудіогілкам не ходять, а сидять десь в НАСА або в лабораторіях Масачусетьського Технологичного.
-
tablestikus
Member
ну в моєму розумінні такий тест - відправка заздалегідь відомого набору інформації і потім порівняння побітно того що отримано з початковимиRadio Bay: ↑ 08.01.2025 22:08Хто не хоче? Я так розумію, що для того мати доступ до техніки, яка покаже вплив, наприклад, екранованості, ЕМВ та вплив їх на джитер треба мати техніку складніше осцилопа и цих людей не аудио цікавить. Вважаю, що ці ефекти є лише маленька поверхнева частина знань, які до нас долітають і дивують у такому от вигляді. бо ми взагалі не бачимо та не розуміємо загальної картини і для когось наші роздуми знаходяться на рівні десь трохи вище пітекантропів, ну ок, кроманьйонцівtablestikus: ↑ 08.01.2025 21:28і жоден не хоче робити публічних тестів
-
Radio Bay
Member
Ні, там поточний метод передачі інформації без корегування помилок, а ти пропонуєш копіювання (пакетне)tablestikus: ↑ 08.01.2025 22:56ну в моєму розумінні такий тест - відправка заздалегідь відомого набору інформації і потім порівняння побітно того що отримано з початковими
-
Entar
Member
Вы сейчас разорвали все шаблоны)Radio Bay: ↑ 08.01.2025 22:34 Пофиг на чём, меняется характер звука, и мп3 тоже будет лучше. Если ты не слышишь четкой разницы на интернет-радио, считай что её нету
А как же:
"Если нет акустики дороже 500$ или наушников дороже 300, то вообще нет смысла заморачиваться с источником"
"Слушать нужно исключительно флаки да еще и правильные да еще и определенных музыкальных стилей"
"По ютубу вообще нельзя судить там качество г-но"
итд?
-
Hotspur
Member
вище мр3 320. правда. не для всіх жанрівEntar: ↑ 08.01.2025 23:35"Если нет акустики дороже 500$ или наушников дороже 300, то вообще нет смысла заморачиваться с источником"
Відправлено через 20 секунд:
про стилі там не просто такEntar: ↑ 08.01.2025 23:35"Слушать нужно исключительно флаки да еще и правильные да еще и определенных музыкальных стилей"
Відправлено через 22 секунди:
звичайно. так і єEntar: ↑ 08.01.2025 23:35"По ютубу вообще нельзя судить там качество г-но"
-
Radio Bay
Member
Я этого не писал, Ютьюб на классном тракте тракте будет звучать классно и да, источник слышно на всём, с другой стороны к акустике за 100 нет смысла брать цап за 500, тут согласен, а втолкать к iLoud Micro Monitor за 400 Schiit Modi Multibit за 300 и еще сотню заложить на обвязку, лично я, приветствуюEntar: ↑ 08.01.2025 23:35А как же:
"Если нет акустики дороже 500$ или наушников дороже 300, то вообще нет смысла заморачиваться с источником"
"Слушать нужно исключительно флаки да еще и правильные да еще и определенных музыкальных стилей"
"По ютубу вообще нельзя судить там качество г-но"
итд?
Відправлено через 5 хвилин 7 секунд:
Если тракт не играет Slayer, Ella Fitzgerald, кубинские оркестры, RHCP и Моторхеад в .т.ч. в концертных вариантах, то вообще не интересно, должен играть всё, и Спопифай кайфово тоже, то про аудиофильские записи какой-то упоротый мифEntar: ↑ 08.01.2025 23:35и определенных музыкальных стилей