Молодец, еще попробуй с fxaa поиграть и обязательно отпишись тутman1242: ↑ 06.01.2026 14:29 У крайзіс грав з х4 мсаа та з длсс на якість, длсс той мсаа два рази і ще згори по якості переварачує наразі с версією 4.5
Новости
Последние статьи и обзоры
NVIDIA представляє DLSS 4.5 для якіснішого масштабування та Dynamic Multi Frame Generation 6X для підвищення продуктивності
-
vsx
Member
-
mult
Member
man1242
Як я й писав вище, в кожного своя чутливість.
Я особисто знаю людей, які з комфортом для них грають при максимально не стабільному фреймрейті.
Все ж таки, коли відеокарта слабувата для відповідного розширення монітору.
То навіть з длсс є відчутні просадки.
Комусь на це пофіг, комусь не комфортно.
Як я й писав вище, в кожного своя чутливість.
Я особисто знаю людей, які з комфортом для них грають при максимально не стабільному фреймрейті.
Все ж таки, коли відеокарта слабувата для відповідного розширення монітору.
То навіть з длсс є відчутні просадки.
Комусь на це пофіг, комусь не комфортно.
-
man1242
Member
пошук того чого не існує, в кб77 стоїть версія М за вмовчуванням, перевірявbombeybox: ↑ 06.01.2026 14:48І ви і автор відео тестував два однакові пресети длсс, тому у вас фпс типу не впавman1242: ↑ 06.01.2026 13:57Перевірив падіння фпс у кб77![]()
Треба вручну виставляти Override пресет M, а не Latest (бо він ще той самий пресет К, що Transformer 1).
Спочатку інсталюйте reg індикатор пресета длсс, потім робіть вже якісь тести
https://www.pcgamer.com/nvidia-dlss-indicator/
-
Enjthesilence
Member
нвдіа апп вже давно вміє показувати, який пресет використовує гра. і латест на останньому драйвері - це Preset Mbombeybox: ↑ 06.01.2026 14:48І ви і автор відео тестував два однакові пресети длсс, тому у вас фпс типу не впавman1242: ↑ 06.01.2026 13:57Перевірив падіння фпс у кб77![]()
Треба вручну виставляти Override пресет M, а не Latest (бо він ще той самий пресет К, що Transformer 1).
Спочатку інсталюйте reg індикатор пресета длсс, потім робіть вже якісь тести
https://www.pcgamer.com/nvidia-dlss-indicator/
-
bombeybox
Member
If you set Preset Override to Latest and DLSS SR to Quality, Balanced or DLAA, it will always use Model K by default. Model M is used for Performance Mode, and Model L is for Ultra Performance.Enjthesilence: ↑ 06.01.2026 14:56нвдіа апп вже давно вміє показувати, який пресет використовує гра. і латест на останньому драйвері - це Preset M
Тобто ні, не завжди за замовчуванням, треба вручну перевіряти все рівно. Я це роблю через рег файл, без нвідіа оверлея просто.
Пресет L - найгірший по перформансу, його реально не можна вмикати на RTX20\30, сама нвідіа типу не рекомендує.
- спойлер
-
Enjthesilence
Member
я тільки що перевірив, латест - це Модел М у двох іграх на останньому драйвері. навіщо качати рег файл, якщо в тому апп де ти замінюєш пресет в оверлеї можливо побачити, який пресет використовує гра?bombeybox: ↑ 06.01.2026 15:11If you set Preset Override to Latest and DLSS SR to Quality, Balanced or DLAA, it will always use Model K by default. Model M is used for Performance Mode, and Model L is for Ultra Performance.Enjthesilence: ↑ 06.01.2026 14:56нвдіа апп вже давно вміє показувати, який пресет використовує гра. і латест на останньому драйвері - це Preset M
Тобто ні, не завжди за замовчуванням, треба вручну перевіряти все рівно. Я це роблю через рег файл, без нвідіа оверлея просто.
Пресет L - найгірший по перформансу, його реально не можна вмикати на RTX20\30, сама нвідіа типу не рекомендує.
Трансформер - тільки для RTX 40\50, а вся та "підтримка старих поколінь" - це піар і не більше.
- спойлер
у мене на 3080 з трансформером не було втрати 15% продуктивності, було значно менше і грав я з ним.
ртх 3060 в кб77 втрачає неймовірних 5%, піар, не більше
- Вложения
-
-
erkins007
Member
Неа, фреймген у АМД работает только на 9000 серии. Его жалкое программное подобие работает везде, но это щастье и даром не надо.Геральт: ↑ 06.01.2026 12:51АМД фреймген навіть на зелених картах працює.
Отправлено спустя 1 минуту 12 секунд:
Там беда с артефактами вроде, поэтому пока только первый.Enjthesilence: ↑ 06.01.2026 13:31А що там з рефлексом 2
Отправлено спустя 2 минуты 17 секунд:
25 лет назад может и было. А щас лучшее это DLAA и даже суперсемплинг ему проигрывает.vsx: ↑ 06.01.2026 14:24FSAA (SSAA) как было лучшим сглаживанием, еще 25 лет назад, так и остается.
-
Геральт
Member
erkins007
Ти тірінг вже поборов на свому зеленому одороблі? Там он якусь нову приблуду придумали, старий G-sync усьо, здувся. Го по новий, ще кращіший, монітор
Ти тірінг вже поборов на свому зеленому одороблі? Там он якусь нову приблуду придумали, старий G-sync усьо, здувся. Го по новий, ще кращіший, монітор
-
erkins007
Member
Для тиринга vsync придумали давным давно. Для просадок gsync. Если некоторые красные клоуны не видят разницу в разных технологиях с разным назначением, то это их проблемы.Геральт: ↑ 06.01.2026 15:59 erkins007
Ти тірінг вже поборов на свому зеленому одороблі? Там он якусь нову приблуду придумали, старий G-sync усьо, здувся. Го по новий, ще кращіший, монітор![]()
-
Геральт
Member
erkins007
В червоних володарів є FreeSync для всьго. Це зеленим комбайн з доісторичних милиць треба. Коротше, я зрозумів, не поборов.
В червоних володарів є FreeSync для всьго. Це зеленим комбайн з доісторичних милиць треба. Коротше, я зрозумів, не поборов.
-
kairo
Member
Для SSAA згладжування гри в 4К треба рендерити її в 8К або 16К. Це нереально. Крім того, SSAA має проблеми із мерехтінням тонких ліній у русі.vsx: ↑ 06.01.2026 14:24Ничего подобного. FSAA (SSAA) как было лучшим сглаживанием, еще 25 лет назад, так и остается.
Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Краще робити це через Нвідія Апп, більш стабільно. Вручну лише для тих ігор, які не можна через драйвер.Klon: ↑ 06.01.2026 13:24 посмотрим, я в играх просто заменяю ддл на новую
-
erkins007
Member
Который тоже не спасает от тиринга в ситуации когда фпс выше герцовки. Нужно или ограничивать фпс в панели или врубать вертикалку. Это актуально хоть для синих, хоть до красных, хоть для зелёных.Геральт: ↑ 06.01.2026 16:16В червоних клоунів є FreeSync
-
Enjthesilence
Member
гервант, фрі сінк не працює вище діапазону герцовки монітораГеральт: ↑ 06.01.2026 16:54 erkins007
Рятує, рятує. От щойно: 220+ в грі при 165 моніторі. Ніякого тірінгу.
Последний раз редактировалось Enjthesilence 06.01.2026 17:19, всего редактировалось 2 раза.
-
alumem
Member
bombeybox
База, а если через nvclean дрова ставить то достаточно просто галочку поставить при установке)
База, а если через nvclean дрова ставить то достаточно просто галочку поставить при установке)
-
vsx
Member
Нереально. Но я и не писал что он самый продуктивный.kairo: ↑ 06.01.2026 16:25 Для SSAA згладжування гри в 4К треба рендерити її в 8К або 16К. Це нереально.
-
erkins007
Member
Тут есть два вариантаГеральт: ↑ 06.01.2026 16:54Рятує, рятує. От щойно: 220+ в грі при 165 моніторі. Ніякого тірінгу. Бо adaptive sync працює як і мав працювати.
1) тебе Лиза лично спец версию подогнала
2) ты тупо звиздишь
Какой из них верный думаю очевидно всем.
П.С. adaptive vsync не имеет никакого отношения к фрисинку или гсинку.
-
Геральт
Member
erkins007
Я вже тобі відосики навіть знімав. Але ж ти там почав нити, що на відео тірінг не побачиш.
FreeSync (як і вбогий G-sync) це і є adaptive sync (без V), оченята промий.
А ліза так, спец карту підігнала (вже третю), на якій навіть UE5 з рівнесеньким фреймрейтом
Я вже тобі відосики навіть знімав. Але ж ти там почав нити, що на відео тірінг не побачиш.
FreeSync (як і вбогий G-sync) це і є adaptive sync (без V), оченята промий.
А ліза так, спец карту підігнала (вже третю), на якій навіть UE5 з рівнесеньким фреймрейтом
-
Enjthesilence
Member
найкраще, що сьогодні можливо, це тандем длдср (суперсемплінг нвідії) + длаа, буде найкраще зображення з можливих, перевіряв особисто, от тільки заліза щоб комфортно грати з такими налаштуваннями в сучасних іграх - не існуєvsx: ↑ 06.01.2026 17:13Нереально. Но я и не писал что он самый продуктивный.kairo: ↑ 06.01.2026 16:25 Для SSAA згладжування гри в 4К треба рендерити її в 8К або 16К. Це нереально.
-
item2
Member
Вплив апскейлера прямо пропорційний фпс і резолюшену (це чітко видно на зеленому слайді bombeybox). У наведеному вами тесті дуже низький фпс (42-44), і мабуть 1080p??? Це типу easy mode. Падіння там -5%. Тобто мінус 50 мс / 42 кадрів = 1,2 мс "штрафу" на кадр. Якщо ж ви граєте з фпс 180, то це вже буде 180*1,2 мс = 216 мс або -21,6%. При переході з 1080p на 4к час апскейлу одного кадру зростає у 3 рази (з зеленого слайда), бо модель обробляє більше пікселів. Не буду множити ще, бо не знаю роздільність, що ви скинули.Enjthesilence: ↑ 06.01.2026 15:18я тільки що перевірив, латест - це Модел М у двох іграх на останньому драйвері. навіщо качати рег файл, якщо в тому апп де ти замінюєш пресет в оверлеї можливо побачити, який пресет використовує гра?bombeybox: ↑ 06.01.2026 15:11
If you set Preset Override to Latest and DLSS SR to Quality, Balanced or DLAA, it will always use Model K by default. Model M is used for Performance Mode, and Model L is for Ultra Performance.
Трансформер - тільки для RTX 40\50, а вся та "підтримка старих поколінь" - це піар і не більше.
- спойлер
у мене на 3080 з трансформером не було втрати 15% продуктивності, було значно менше і грав я з ним.
ртх 3060 в кб77 втрачає неймовірних 5%, піар, не більше
Ви і bombeybox обидва праві, але залежить від фпс та резолюшена.