NVIDIA представляє DLSS 4.5 для якіснішого масштабування та Dynamic Multi Frame Generation 6X для підвищення продуктивності

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

man1242: 06.01.2026 14:29 У крайзіс грав з х4 мсаа та з длсс на якість, длсс той мсаа два рази і ще згори по якості переварачує наразі с версією 4.5
Молодец, еще попробуй с fxaa поиграть и обязательно отпишись тут
mult
Member

man1242
Як я й писав вище, в кожного своя чутливість.
Я особисто знаю людей, які з комфортом для них грають при максимально не стабільному фреймрейті.
Все ж таки, коли відеокарта слабувата для відповідного розширення монітору.
То навіть з длсс є відчутні просадки.
Комусь на це пофіг, комусь не комфортно.
man1242
Member

bombeybox: 06.01.2026 14:48
man1242: 06.01.2026 13:57Перевірив падіння фпс у кб77
І ви і автор відео тестував два однакові пресети длсс, тому у вас фпс типу не впав :laugh:

Треба вручну виставляти Override пресет M, а не Latest (бо він ще той самий пресет К, що Transformer 1).

Спочатку інсталюйте reg індикатор пресета длсс, потім робіть вже якісь тести
https://www.pcgamer.com/nvidia-dlss-indicator/
пошук того чого не існує, в кб77 стоїть версія М за вмовчуванням, перевіряв :-P
Enjthesilence
Member

bombeybox: 06.01.2026 14:48
man1242: 06.01.2026 13:57Перевірив падіння фпс у кб77
І ви і автор відео тестував два однакові пресети длсс, тому у вас фпс типу не впав :laugh:

Треба вручну виставляти Override пресет M, а не Latest (бо він ще той самий пресет К, що Transformer 1).

Спочатку інсталюйте reg індикатор пресета длсс, потім робіть вже якісь тести
https://www.pcgamer.com/nvidia-dlss-indicator/
нвдіа апп вже давно вміє показувати, який пресет використовує гра. і латест на останньому драйвері - це Preset M
bombeybox
Member

Enjthesilence: 06.01.2026 14:56нвдіа апп вже давно вміє показувати, який пресет використовує гра. і латест на останньому драйвері - це Preset M
If you set Preset Override to Latest and DLSS SR to Quality, Balanced or DLAA, it will always use Model K by default. Model M is used for Performance Mode, and Model L is for Ultra Performance.

Тобто ні, не завжди за замовчуванням, треба вручну перевіряти все рівно. Я це роблю через рег файл, без нвідіа оверлея просто.

Пресет L - найгірший по перформансу, його реально не можна вмикати на RTX20\30, сама нвідіа типу не рекомендує.
спойлер
Изображение
Трансформер - тільки для RTX 40\50, а вся та "підтримка старих поколінь" - це піар і не більше.
Enjthesilence
Member

bombeybox: 06.01.2026 15:11
Enjthesilence: 06.01.2026 14:56нвдіа апп вже давно вміє показувати, який пресет використовує гра. і латест на останньому драйвері - це Preset M
If you set Preset Override to Latest and DLSS SR to Quality, Balanced or DLAA, it will always use Model K by default. Model M is used for Performance Mode, and Model L is for Ultra Performance.

Тобто ні, не завжди за замовчуванням, треба вручну перевіряти все рівно. Я це роблю через рег файл, без нвідіа оверлея просто.

Пресет L - найгірший по перформансу, його реально не можна вмикати на RTX20\30, сама нвідіа типу не рекомендує.
спойлер
Изображение
Трансформер - тільки для RTX 40\50, а вся та "підтримка старих поколінь" - це піар і не більше.
я тільки що перевірив, латест - це Модел М у двох іграх на останньому драйвері. навіщо качати рег файл, якщо в тому апп де ти замінюєш пресет в оверлеї можливо побачити, який пресет використовує гра?
у мене на 3080 з трансформером не було втрати 15% продуктивності, було значно менше і грав я з ним.
ртх 3060 в кб77 втрачає неймовірних 5%, піар, не більше
Вложения
rrtt.png
erkins007
Member

Геральт: 06.01.2026 12:51АМД фреймген навіть на зелених картах працює.
Неа, фреймген у АМД работает только на 9000 серии. Его жалкое программное подобие работает везде, но это щастье и даром не надо.

Отправлено спустя 1 минуту 12 секунд:
Enjthesilence: 06.01.2026 13:31А що там з рефлексом 2
Там беда с артефактами вроде, поэтому пока только первый.

Отправлено спустя 2 минуты 17 секунд:
vsx: 06.01.2026 14:24FSAA (SSAA) как было лучшим сглаживанием, еще 25 лет назад, так и остается.
25 лет назад может и было. А щас лучшее это DLAA и даже суперсемплинг ему проигрывает.
Геральт
Member

erkins007
Ти тірінг вже поборов на свому зеленому одороблі? Там он якусь нову приблуду придумали, старий G-sync усьо, здувся. Го по новий, ще кращіший, монітор :D
erkins007
Member

Геральт: 06.01.2026 15:59 erkins007
Ти тірінг вже поборов на свому зеленому одороблі? Там он якусь нову приблуду придумали, старий G-sync усьо, здувся. Го по новий, ще кращіший, монітор :D
Для тиринга vsync придумали давным давно. Для просадок gsync. Если некоторые красные клоуны не видят разницу в разных технологиях с разным назначением, то это их проблемы.
Геральт
Member

erkins007
В червоних володарів є FreeSync для всьго. Це зеленим комбайн з доісторичних милиць треба. Коротше, я зрозумів, не поборов.
kairo
Member

vsx: 06.01.2026 14:24Ничего подобного. FSAA (SSAA) как было лучшим сглаживанием, еще 25 лет назад, так и остается.
Для SSAA згладжування гри в 4К треба рендерити її в 8К або 16К. Це нереально. Крім того, SSAA має проблеми із мерехтінням тонких ліній у русі.

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Klon: 06.01.2026 13:24 посмотрим, я в играх просто заменяю ддл на новую
Краще робити це через Нвідія Апп, більш стабільно. Вручну лише для тих ігор, які не можна через драйвер.
erkins007
Member

Геральт: 06.01.2026 16:16В червоних клоунів є FreeSync
Который тоже не спасает от тиринга в ситуации когда фпс выше герцовки. Нужно или ограничивать фпс в панели или врубать вертикалку. Это актуально хоть для синих, хоть до красных, хоть для зелёных.
Геральт
Member

erkins007
Рятує, рятує. От щойно: 220+ в грі при 165 моніторі. Ніякого тірінгу. Бо adaptive sync працює як і мав працювати.
Последний раз редактировалось Геральт 06.01.2026 16:56, всего редактировалось 1 раз.
Enjthesilence
Member

Геральт: 06.01.2026 16:54 erkins007
Рятує, рятує. От щойно: 220+ в грі при 165 моніторі. Ніякого тірінгу.
гервант, фрі сінк не працює вище діапазону герцовки монітора :facepalm: щоб на 165 гц моніторі, працював фрі сінк, треба вмикати всінк, або лочити фпс нижче 165гц, тому що все що робить фрі сінк - це вирівнює гц монітора до фпс, тож якщо при 165 гц моніторі в тебе 166+ фпс фрісінк не працює автоматично
Последний раз редактировалось Enjthesilence 06.01.2026 17:19, всего редактировалось 2 раза.
alumem
Member

bombeybox
База, а если через nvclean дрова ставить то достаточно просто галочку поставить при установке)
vsx
Member

kairo: 06.01.2026 16:25 Для SSAA згладжування гри в 4К треба рендерити її в 8К або 16К. Це нереально.
Нереально. Но я и не писал что он самый продуктивный.
erkins007
Member

Геральт: 06.01.2026 16:54Рятує, рятує. От щойно: 220+ в грі при 165 моніторі. Ніякого тірінгу. Бо adaptive sync працює як і мав працювати.
Тут есть два варианта
1) тебе Лиза лично спец версию подогнала
2) ты тупо звиздишь
Какой из них верный думаю очевидно всем.

П.С. adaptive vsync не имеет никакого отношения к фрисинку или гсинку.
Геральт
Member

erkins007
Я вже тобі відосики навіть знімав. Але ж ти там почав нити, що на відео тірінг не побачиш.
FreeSync (як і вбогий G-sync) це і є adaptive sync (без V), оченята промий.

А ліза так, спец карту підігнала (вже третю), на якій навіть UE5 з рівнесеньким фреймрейтом :D
Enjthesilence
Member

vsx: 06.01.2026 17:13
kairo: 06.01.2026 16:25 Для SSAA згладжування гри в 4К треба рендерити її в 8К або 16К. Це нереально.
Нереально. Но я и не писал что он самый продуктивный.
найкраще, що сьогодні можливо, це тандем длдср (суперсемплінг нвідії) + длаа, буде найкраще зображення з можливих, перевіряв особисто, от тільки заліза щоб комфортно грати з такими налаштуваннями в сучасних іграх - не існує
item2
Member

Enjthesilence: 06.01.2026 15:18
bombeybox: 06.01.2026 15:11

спойлер
Изображение
я тільки що перевірив, латест - це Модел М у двох іграх на останньому драйвері. навіщо качати рег файл, якщо в тому апп де ти замінюєш пресет в оверлеї можливо побачити, який пресет використовує гра?
у мене на 3080 з трансформером не було втрати 15% продуктивності, було значно менше і грав я з ним.
ртх 3060 в кб77 втрачає неймовірних 5%, піар, не більше
Вплив апскейлера прямо пропорційний фпс і резолюшену (це чітко видно на зеленому слайді bombeybox). У наведеному вами тесті дуже низький фпс (42-44), і мабуть 1080p??? Це типу easy mode. Падіння там -5%. Тобто мінус 50 мс / 42 кадрів = 1,2 мс "штрафу" на кадр. Якщо ж ви граєте з фпс 180, то це вже буде 180*1,2 мс = 216 мс або -21,6%. При переході з 1080p на 4к час апскейлу одного кадру зростає у 3 рази (з зеленого слайда), бо модель обробляє більше пікселів. Не буду множити ще, бо не знаю роздільність, що ви скинули.

Ви і bombeybox обидва праві, але залежить від фпс та резолюшена.
Ответить