Те кто юзают генератор в курсе что с гaвна канфету не сделать. И чуда не будет если игра выдает 20фпс. На личном опыте 5070ti на фул ультра Хогвартс в 2к выдавал 45-50 кадров но был сильный импут лаг. Подрубил генерацию х2 стало 120+ идеальная плавность. Разницу в картинке не заметил. Может где-то если застопорить камеру и можно было что-то увидеть но я таким мазохизмом не занимаюсь.aaleksandrenko: ↑ 06.01.2026 12:33На скріншоті нвідія показує нативні 30-60 кадрів, які перетворюються в суперплавні 240-500кадрів.Kullerok: ↑ 06.01.2026 12:29
Вот мне всегда было интересно зачем покупать 4к монитор и играть в сталкера и подобное на довольно слабой карте. У меня у самого такая но я осознано решил весной взять 2к олед и её так как понятно было что в 4 к она не вывозит нормально а играть на средних на сборке за 4к баксов ну такое из за 4к монитора, это не для меня.
Людина має не слабку 5070ті і толку. Де чудо про яке казав Хуанг? Обіцяли ПЛАВНІ 4к
Новини
Останні статті і огляди
NVIDIA представляє DLSS 4.5 для якіснішого масштабування та Dynamic Multi Frame Generation 6X для підвищення продуктивності
-
Kullerok
Member
-
Bukakanga
Member
то, что ДЛАА выглядит лучше, чем ТАА - это не заслуга ДЛАА, а убогость ТАА. Бросание какашками в сторону АМД считаю неуместным, т.к. и на красных картах нередко используют ФСР в нативном разрешении сугубо для сглаживания.
-
man1242
Member
Кому цікаво що нового які пересети і як проганяти
- спойлер
- Нотатки до випуску DLSS 310.5.0 - Додати пресети L, M - Оновити таблицю часу виконання графічного процесора та відеопам'яті - Оновлено розділ 3.9. Вхідні дані експозиції підтримуються лише пресетами J та K - Оновлено розділ 3.12 з примітками до пресетів L, M та новими значеннями за замовчуванням для режимів Performance та UltraPerformance. Пресети можуть змінюватися з кожною версією, але наступне служить загальним керівництвом для експериментів з поточними пресетами: - Пресет F (призначений для режимів Ultra Perf/DLAA): Буде вилучено з наступного циклу SDK і не повинен використовуватися. - Пресет G (Не використовується): Не використовувати - повертається до поведінки за замовчуванням - Пресет H (зарезервовано): Не використовувати - повертається до поведінки за замовчуванням - Пресет I (зарезервовано): Не використовувати - повертається до поведінки за замовчуванням - Пресет J: Подібний до пресету K. Пресет J може демонструвати дещо менше ореолів ціною додаткового мерехтіння. Пресет K зазвичай рекомендується замість пресету J - Пресет K: Пресет за замовчуванням для режимів DLAA/Збалансований/Якість. Дешевший за продуктивністю порівняно з Preset L. - Preset L: Стандартний пресет для режиму UltraPerformance. Забезпечує чіткіше, стабільніше зображення з меншою кількістю ореолів, ніж Preset J, K, але є дорожчим за продуктивністю. Preset L має пікову продуктивність на графічних процесорах серії RTX 40 і вище. - Preset M: Стандартний пресет для режиму Performance. Забезпечує аналогічні покращення якості зображення, як - Preset L, але ближчий за швидкістю до Presets J, K. Preset M має пікову продуктивність на графічних процесорах серії RTX 40 і вище. https://github.com/NVIDIA/DLSS/releases/tag/v310.5.0
-
proos
Member
s1R1us
При меньшем фпс будет меньше процент, в принципе не так уж и плохо
Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
Какие вопросы такие и ответыhohlid19: ↑ 06.01.2026 13:15Аргументы ржомба. Уничтожил оппонента
-
Klon
CG graphikos fan
посмотрим, я в играх просто заменяю ддл на новую
по версиям надо глянуть , тк вот в КинКам2 310 3 работает отлично, а на 301 4 гостинг более выраженный , хоть резкость более выраженная (но не имеет смысл тк настройка резкости есть в игре). Попробую этот 310 5
по поводу качества = на фул хд в некоторых играх длсс (качество)\длаа это плюс, тк убирает артефакты кривого встроенного сглаживания.
Я в некоторых играх включал супер разрешение через в НВ (2-3к) , а далее Длсс в качество, выходило финальный кадр ближе к фул-хд, но качество намного лучше (особенно в играх где листва\трава\мелкие елементы).
В целом хорошая штука, можно продолжать сидеть на стареньких НВ картах , пускай НВ подавиться своими 8гиговыми новыми картами, может в будущем видяшки подешевеют\будет прорыв по технологичности. (ну это как мне - нетребовательному геймеру, который не "лимонит" на графон и 120фпс)
по версиям надо глянуть , тк вот в КинКам2 310 3 работает отлично, а на 301 4 гостинг более выраженный , хоть резкость более выраженная (но не имеет смысл тк настройка резкости есть в игре). Попробую этот 310 5
по поводу качества = на фул хд в некоторых играх длсс (качество)\длаа это плюс, тк убирает артефакты кривого встроенного сглаживания.
Я в некоторых играх включал супер разрешение через в НВ (2-3к) , а далее Длсс в качество, выходило финальный кадр ближе к фул-хд, но качество намного лучше (особенно в играх где листва\трава\мелкие елементы).
В целом хорошая штука, можно продолжать сидеть на стареньких НВ картах , пускай НВ подавиться своими 8гиговыми новыми картами, может в будущем видяшки подешевеют\будет прорыв по технологичности. (ну это как мне - нетребовательному геймеру, который не "лимонит" на графон и 120фпс)
-
Artem_M
Member
Тобто виходить, що фпс з длсс кволіті став +/- такий самий, як на нативі (DLAA)?s1R1us: ↑ 06.01.2026 13:14 Перевірив на профільній карті. В БФ6 (1440p, ультра, длсс кволіті) втратив близько 15-20% фпс. Де раніше було 140+, тепер стабільно менше 120. Якість картинки суб'єктивно краще, але поки того не вартує. Можливо з часом поправлять.
-
man1242
Member
В батлі не підкажу, в мене там навіть 7800х3д на якості карту не вантажить на 100%proos: ↑ 06.01.2026 13:16 man1242
Кстати да, длаа в батле тоже лучшее что можно включить. Вот уже вторая игра.
Это уже можно включить? Без особых манипуляций уже? Фпс не падает?
-
Alexsandr
Member
Легко. можно улучшить текстурки, дорисовать теней, добавить детализацию... Вполне можно сделать красивее чем оригинал, насколько успешно видеокарта справляется, а фиг его знает. Помнится по картинке карта додумывала детали которых не было в оригинале.aaleksandrenko: ↑ 06.01.2026 12:02 Як може бути якість краща за натив?
Якщо натив це еталон, з якої береться картинка![]()
-
Krovatka
Member
Моя старушка 4090 грустенькая, что не может хотя бы в 2х MFG 
-
man1242
Member
в робокопі в пріміщеннях немає темперальних артефактів на решітках або шуму світла, длсс тупо прибрав усе це з тср навіть 100% воно є воно навіть на персонажах кожну пору або текстурку чітко видноAlexsandr: ↑ 06.01.2026 13:26Легко. можно улучшить текстурки, дорисовать теней, добавить детализацию... Вполне можно сделать красивее чем оригинал, насколько успешно видеокарта справляется, а фиг его знает. Помнится по картинке карта додумывала детали которых не было в оригинале.aaleksandrenko: ↑ 06.01.2026 12:02 Як може бути якість краща за натив?
Якщо натив це еталон, з якої береться картинка![]()
Відправлено через 51 секунду:
Зараз кб77 завантажу скажу що точно там по цифрам вийшло та гляну як там працює х4 наразіproos: ↑ 06.01.2026 13:23 s1R1us
Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:Какие вопросы такие и ответыhohlid19: ↑ 06.01.2026 13:15Аргументы ржомба. Уничтожил оппонента
-
s1R1us
Member
Та ні, в нативі (длаа) 80 +-Artem_M: ↑ 06.01.2026 13:24Тобто виходить, що фпс з длсс кволіті став +/- такий самий, як на нативі (DLAA)?s1R1us: ↑ 06.01.2026 13:14 Перевірив на профільній карті. В БФ6 (1440p, ультра, длсс кволіті) втратив близько 15-20% фпс. Де раніше було 140+, тепер стабільно менше 120. Якість картинки суб'єктивно краще, але поки того не вартує. Можливо з часом поправлять.
-
Геральт
Member
Для тебе он навіть туторіал випустили, якщо в самій грі окремого пункту DLAA/native чи щось типу того, не має. Тільки це не DLSS (Super Sampling), а dlaa (anti-aliasing). Роздільча рідна лишається. Те, що активовується через 1 місце - питання гри і драйвера.proos: ↑ 06.01.2026 13:12Ну включи длаа без длсс, умникГеральт: ↑ 06.01.2026 13:03не ясно, як DLSS разом з DLAA
- спойлер
На мило я завжди встигну подивитись.Всё так, она стала ещё лучше, но ты этого не увидишь
І це прекрасно.С 9070XT ніяк
-
Enjthesilence
Member
Мфг - нецікаво, а оновлений апскейлер - гуд. А що там з рефлексом 2? Обіцянки-цяцянки
-
man1242
Member
Ну вони наче DLAA у тій же експі33 наразі дуже схожі, але у длсс кваліті там перешарп трохи вилізає та під лупою трохи волося з DLAA більше але це прямо під лупою без жартівГеральт: ↑ 06.01.2026 13:31Для тебе он навіть туторіал випустили, якщо в самій грі окремого пункту DLAA/native чи щось типу того, не має. Тільки це не DLSS (Super Sampling), а dlaa (anti-aliasing). Роздільча рідна лишається. Те, що активовується через 1 місце - питання гри і драйвера.
- спойлер
На мило я завжди встигну подивитись.Всё так, она стала ещё лучше, но ты этого не увидишьІ це прекрасно.С 9070XT ніяк![]()
Відправлено через 39 секунд:
Ну ось тобі забавка, зроби ставку хто швидше вийде у реліз, рефлекс2 або фср4 для рдна3Enjthesilence: ↑ 06.01.2026 13:31 Мфг - нецікаво, а оновлений апскейлер - гуд. А що там з рефлексом 2? Обіцянки-цяцянки
-
mult
Member
Nutbar
А я хочу повернутись на 2к.
Через те що маю чутливість до нестабільного фреймрейту і через це грати не комфортно.
На 4к до старіших ігор нема питань.
А от графонисті новинки, мабуть всі, то ідуть так собі з не потужною відеокартою.
Дивишся вроді і кадрів нормально більше 60, часто 80-90.
Але коли дивишся но 1, 0.1 фпс, там як не 40 так 30.
Дуже великі перепади фреймрейту, через це грати не комфортно.
Хоча хто не чутливий до такого, тому буде нормально.
Все мабуть індивідуально.
4к на 32 дюймах для мене ідеальний розмір монітору.
Але доводиться жертвувати комфортним розміром монітору, в угоду більш стабільному фреймрейту на 2к.
Потужні відеокарти для 4к все ще дуже дорогі, і тенденції до зменшення цін нема.
Тільки дорожчають.
Через те що маю чутливість до нестабільного фреймрейту і через це грати не комфортно.
А от графонисті новинки, мабуть всі, то ідуть так собі з не потужною відеокартою.
Але доводиться жертвувати комфортним розміром монітору, в угоду більш стабільному фреймрейту на 2к.
Потужні відеокарти для 4к все ще дуже дорогі, і тенденції до зменшення цін нема.
Тільки дорожчають.
-
Enjthesilence
Member
Dlaa - працює за тим самим алгоритмом, просто бере 100% резолюшена. В нвідіа апп можливо налаштувати роздільну під апскейлер від 100% та нижче, якщо поставити 99% ти різниці не побачиш абсолютно. Тому твоя теорія, що длаа це щось інше - маразм. Це той самий апскейлер, який покращує зображення з допомогою шіГеральт: ↑ 06.01.2026 13:31Для тебе он навіть туторіал випустили, якщо в самій грі окремого пункту DLAA/native чи щось типу того, не має. Тільки це не DLSS (Super Sampling), а dlaa (anti-aliasing). Роздільча рідна лишається. Те, що активовується через 1 місце - питання гри і драйвера.
- спойлер
На мило я завжди встигну подивитись.Всё так, она стала ещё лучше, но ты этого не увидишьІ це прекрасно.С 9070XT ніяк![]()
-
man1242
Member
не розумію що ти там страждаєш якщо ставиш перфоманс та граєш як у 2к, там в нової версії як раз оптимізації під стабільність як раз на пресет перфомансmult: ↑ 06.01.2026 13:34 Nutbar
Тільки дорожчають.
-
Filabatya
Member
man1242
В фулл хд
В фулл хд
-
man1242
Member
Ну там може на разі вже очам боляче не буде з якістю
-
bombeybox
Member
Від 10 до 20% падіння фпс на Трансформер 2 проти Трансформер 1, і ще 5-15% падіння в порівнянні з старою CNN. Це не гуд, зовсім не гуд.Enjthesilence: ↑ 06.01.2026 13:31а оновлений апскейлер - гуд.
Це, типу, performance пресет - єдине що можна увімкнути, сподіваючись, що воно дійсно буде відпрацьовувати як quality минулого покоління (ні). Дуже велике падіння фпс на всіх поколіннях відеокарт. Але поки це бета версія, Можливо буде новіший пресет апскейлера до кінця місяця.