Нові обмеження Китаю на постачання рідкоземельних металів загрожують напівпровідниковій індустрії

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

ASTON: 13.10.2025 20:31 Tiufin
Астон це так, але це мрія. І двигун ричить як ні в кого іншого. І виглядає.
Але дружина мене і за 8 сек до сотні майже прибила, каже "нашо ці понти, їдь нормально".
Хороша дружина, все правильно сказала
XAMCTBO
Member

Повідомлення

Про недостаток электричек - не любят холод, сильную жару, 3-4 года и аккумулятор уже не торт, нужна нормальная зарядка, а не 220 из окна, нет инфраструктуры зарядок на дорогах нормальной, заряжать даже мощной зарядкой не 10 минут.
[/quote]
В нас клімат змінився, зими лютої немає, до того ж холод це проблема дешевих LFP, перед зарядкою треба підігрівати, у інших хімій такої біди немає.
Вбудоване зарядне ліфа 6,5кВт\год змінного струму, за ніч автівка заряджається до повного. У більш сучасних корейців є можливість заряджатися від 3х фаз 11кВт\год. Це все реально у гаражі організувати.
Зимова експлуатація це просто невеличке зниження пробігу, автівки із батареями 60+ мало страждають від цього. З плюсів - 20 сек і пішло тепло у салон. Не стоїш і не кочегариш двигун хвилин 10, щоб пішло тепло і можна було розморозити лід на лобовому. Також є такі фішки як прогрів салону за розкладом - зранку приходиш у тепле авто, причому грітися може напряму від розетки, автівка європейка і із офіційного додатку можна керувати кліматом дистанційно, через супутник.

У вас свої умови експлуатації, може вам електро і не підходить, а в мене свої і електро заходить мені на всі 100%.
Сусід спочатку узяв китайську хонду МНВ, покатався, сподобалося, встановив навіть сонячну станцію, щоб вдень заряджатися. І в зимку, коли світло вимикали на довго, він під'єднував автівку до дому, як повербанк на 60кВт по V2L. Попродавав свої б'юікі ДВЗшні, замовив собі ще BYD Song Plus, ось приїхав, ще на червоних номерах.
Колега військовий, маючи Паджеро, узяв за недорого лиф 24кВт, задоволений повністю, ганяє по службі за копійки, кайфує.
already_over
Member

Повідомлення

XAMCTBO: 13.10.2025 18:02
already_over: 13.10.2025 14:14 угарный топик. первые 2 страницы спорили о дефиците/наличия лития в тесле, который ваще к редкоземельным не относится, с третьей страницы тип на лифе начал рассказывать что дрючит на трассе двсников (с разгоном в 10 секунд он дрючит разве что жигуля, и то с горы), на четвертой страницы перешли к тому что нефть вот вот закончится, хотя я эту дичь слушал еще в 90ых.

Эх, споры amd vs intel не такие смешные)
Пан мабуть не керував електричками із 200+ конячок?

Отправлено спустя 9 минут 56 секунд:
ASTON: 12.10.2025 20:39 Якщо немає приватного будинка - ціна заряджання за бабки на швидкісних заправках така сама, що і економічні ДВС.

З'їзди на своєму Ліфі на море із сім'єю, посміюся.
Із першим реченням погоджуюсь на всі 100%, нема своєї розетки, не треба шукати пригод. В мене є.

На море треба літати літаком, а не тушитися цілий день у автівці.

Ви просто не керували нормальною електричкою, відчуття від їзди зовсім інші, особисто я кайфую від набору швидкості, автівка так і просить дати їй під хвоста, і байдуже розганяєшся зі старту, чи вже маючи сотню і до максималки.
пане, ви живете в альтернативній реальності.
ты в свой лиф хоть тысячу сил напихай, но если у тебя софт лимит 160 кмч, то максимум кого ты на трассе обогнать можешь - жигуль при спуске в гору. и то еще при условии что ветер попутный. я на литровом фокусе, у которого в 2 раза меньше сил на трассе буду тебе в окошко махать ручкой уходя в точку.

второе. самолетом на море? чувак, у тебя реально альтернативная реальность. киев-одесса 4ч ехать по трассе) Ах, ну да, я забыл что на лифе ехать 80-90 км/ч это реально утром выехал, к ночи приехал.
Аціо
Member

Повідомлення

waryag: 13.10.2025 13:56

Я дивлюсь на 18650 і бачу подвійне відставання по ємності і значне - по напрузі.

А полімер літій чи іон, після 500+ циклів таке бачать, відчуваєте різницю?
waryag
Member

Повідомлення

Аціо: 14.10.2025 11:58 А полімер літій чи іон, після 500+ циклів таке бачать, відчуваєте різницю?
Бачать що?
Аціо
Member

Повідомлення

waryag: 14.10.2025 12:03
Бачать що?
Звичайно потужне, незламне світле майбутнє.
dead_rat
Member

Повідомлення

already_over: 14.10.2025 11:24 киев-одесса 4ч ехать по трассе)
Філософське питання чи вважати Одесу морем :)
Qbit
Junior

Повідомлення

Inqizitor2022: 13.10.2025 18:09 Про недостаток электричек - не любят холод, сильную жару, 3-4 года и аккумулятор уже не торт, нужна нормальная зарядка, а не 220 из окна, нет инфраструктуры зарядок на дорогах нормальной, заряжать даже мощной зарядкой не 10 минут.
Ну, так а чего ожидать от ожидать от технологии, от которой отказались ещё в начале прошлого века. Там ещё если по КПД пройтись, то огромный шаг назад)
XAMCTBO
Member

Повідомлення

already_over: 14.10.2025 11:24 пане, ви живете в альтернативній реальності.
ты в свой лиф хоть тысячу сил напихай, но если у тебя софт лимит 160 кмч, то максимум кого ты на трассе обогнать можешь - жигуль при спуске в гору. и то еще при условии что ветер попутный. я на литровом фокусе, у которого в 2 раза меньше сил на трассе буду тебе в окошко махать ручкой уходя в точку.
Реальність показує 175. Цікаво, через скільки км із такою швидкістю ваша літрушка відригне? Номер евакуатора вам пошукати?
Dilfin
Member

Повідомлення

Toster: 13.10.2025 14:43
waryag: 13.10.2025 13:56

Так, у Хуанга ще є час напарити мені LGBTK+ sRTX 690070 AI pro 512 Gb :rotate: І я буду їй радіти, але вже не так сильно, як Riva TNT 32 mb. Без вуглеводнів зникне суттєва частина хімічної промисловості. До побачення пластик. Від пляшок до ізоляції кабелів, штучні тканини і безліч всього іншого. Банальне скло не зможемо масово робити. Масове виробництво зникне, фахівці помруть, залишаться записи. Це як космічні технології совка, що наче і є, а зробити вже майже неможливо. І далі там лавина втрати знань... Вітаю Ваш оптимізм :super: Це все буде дуже нескоро й ніхто з тих що читає до цього не дожеве, тільки ті хто зможе в банку :lol: .
Пластик можна робити із промислових конопель і ще багато чого цікавого, почитайте, або спитайте у ШІ.
Toster
Junior

Повідомлення

Dilfin: 16.10.2025 12:11
Toster: 13.10.2025 14:43

Пластик можна робити із промислових конопель і ще багато чого цікавого, почитайте, або спитайте у ШІ.
Біт був про масовість і як це все вплине на цивілізацію. Взагалі вона переоцінена, ми зараз за 200 років(20-21) зжеремо всі копалини й знову деградуємо, технології втратяться (бо це не примітивний бетон, який відкривали після римлян 1000 років).  Вся наша цивілізація зав'язана зараз на корисних копалинах, а не на відновлюваних джерелах. Все можна робити, як і покришки з каучуку (їх потрібно кожен рік стільки, скільки каучуковими деревами потрібно засадити добрячу територію - наприклад всю Сахару, але це не під силу таким як ми). Файно дякую за інноваційні поради. Всі полімери стануть в десятки разів дорожчим і будуть доступні не всім. Нащадки, швидше за все, будуть топити кізяком(якщо пан дозволить) та розважатись магією та шаманізмом в реалі. В кращому випадку матимемо БВ мотлох з Європи. Це песимістичний сценарій, в який я вірю, а як буде насправді невідомо. Людство втратило свою можливість на зоряне майбутнє, звичайно в середині Сонячної системи, де є сотні тисяч астероїдів, де копалин, на декілька порядків більше ніж тут. І це могло би продовжити існування цивілізації на сотні тисяч років. Не дуже хочу ще раз писати, чому все так: тому що ми примітивні біологічні істоти, не здатні на раціональний комунізм, нам потрібно отримувати постійно задоволення, респект і байдуже на всіх навколо і нащадків (це абсолютна більшість популяції). Як би розумними стали мурахи, або бджоли шанс би був, але не для "мавпочок", ми краще все зіллємо на датацентри, щоб генерувати _. Ми навіть не змогли об'єднатись планетарно, бо в нас є 
внутрішньовидова ненависть (запитайте у ШІ що це) і безліч іншого веселого :-P
Dilfin
Member

Повідомлення

Toster: 16.10.2025 18:08
Dilfin: 16.10.2025 12:11

Біт був про масовість і як це все вплине на цивілізацію. Взагалі вона переоцінена, ми зараз за 200 років(20-21) зжеремо всі копалини й знову деградуємо, технології втратяться (бо це не примітивний бетон, який відкривали після римлян 1000 років).  Вся наша цивілізація зав'язана зараз на корисних копалинах, а не на відновлюваних джерелах. Все можна робити, як і покришки з каучуку (їх потрібно кожен рік стільки, скільки каучуковими деревами потрібно засадити добрячу територію - наприклад всю Сахару, але це не під силу таким як ми). Файно дякую за інноваційні поради. Всі полімери стануть в десятки разів дорожчим і будуть доступні не всім. Нащадки, швидше за все, будуть топити кізяком(якщо пан дозволить) та розважатись магією та шаманізмом в реалі. В кращому випадку матимемо БВ мотлох з Європи. Це песимістичний сценарій, в який я вірю, а як буде насправді невідомо. Людство втратило свою можливість на зоряне майбутнє, звичайно в середині Сонячної системи, де є сотні тисяч астероїдів, де копалин, на декілька порядків більше ніж тут. І це могло би продовжити існування цивілізації на сотні тисяч років. Не дуже хочу ще раз писати, чому все так: тому що ми примітивні біологічні істоти, не здатні на раціональний комунізм, нам потрібно отримувати постійно задоволення, респект і байдуже на всіх навколо і нащадків (це абсолютна більшість популяції). Як би розумними стали мурахи, або бджоли шанс би був, але не для "мавпочок", ми краще все зіллємо на датацентри, щоб генерувати _. Ми навіть не змогли об'єднатись планетарно, бо в нас є 
внутрішньовидова ненависть (запитайте у ШІ що це) і безліч іншого веселого :-P
Так, Ви праві, людство у своїй більшості запрограмоване на самознищення, а ще більшість живе за принципом: "Після мене хоч потоп"
Відповісти