ASUS показала посилений слот PCI Express x16, розрахований на 250 Вт потужності

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

daesz: 21.09.2025 16:56
Conqistador: 21.09.2025 07:32Эстетический вид внутреннего убранства компьютера и прогресс разные категории
В мене сфф ПК, а не акваріум, тому естетичний аспект - це мимо мене :)
У всіх свої смаки. Я теж не дуже розумію ту всю естетику.
Моя естетика це про тишу) В кімнаті моніки, клава, миша і порти. А десктоп вже за стіною.
radeon5870
Member

Дармоїди-маркетологи продовжують розповідати довірливим тік-токерам про велосипеди, які вони щойно потужно винайшли
kairo
Member

Conqistador: 21.09.2025 07:32Эстетический вид внутреннего убранства компьютера и прогресс разные категории, провода никуда не денутся, они должны питать видеокарту от блока питания на материнку, провода универсальное и надежное решение
Чому тоді процесори проводами не живлять, а через материнку доріжками, які коштують десятки доларів. Ще й ненадійні, якщо послухати місцевих експертів))
Scoffer
Member

kairo: 21.09.2025 20:29Чому тоді процесори проводами не живлять
Якраз процесори самими що не є проводами і живлять. Роз'єм CPU PWR ставлять максимально близько до VRM, а могли б протягнути з ATX, але чомусь не тягнуть.

Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
Так само як і ATA/SATA, могли б одним махом з сигнальним через материнку, але ж ні, окремими проводами все зробили. Хоча там всього-то півтора ампера.
kairo
Member

Scoffer: 21.09.2025 21:07Якраз процесори самими що не є проводами і живлять.
Покажіть мені хоч один процесор, який живиться проводами, а не через материнку.
Роз'єм CPU PWR ставлять максимально близько до VRM, а могли б протягнути з ATX, але чомусь не тягнуть.
Роз'єми CPU PWR знаходяться на +- одній відстані від VRM, що й ATX.
спойлер
Untitled.png
Так само як і ATA/SATA, могли б одним махом з сигнальним через материнку, але ж ні, окремими проводами все зробили. Хоча там всього-то півтора ампера.
NVME як по вашому живиться?
Scoffer
Member

kairo: 21.09.2025 21:16Роз'єми CPU PWR знаходяться на +- одній відстані від VRM, що й ATX.
Ні, не на одній
спойлер
Изображение
kairo: 21.09.2025 21:16Покажіть мені хоч один процесор, який живиться проводами, а не через материнку.
VRM тобі що, повітряною пайкою зробити?) Провода підведені максимально близько до VRM і в материнках, і в відяхах, і взагалі всюди де тільки можна.

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
kairo: 21.09.2025 21:16NVME як по вашому живиться?
Ті NVME, котрих можна встромити більше ніж два, в форматі u.2 наприклад, зненацька живляться проводами.
kairo
Member

Ні, не на одній
CPU PWR на 20% ближче?))
VRM тобі що, повітряною пайкою зробити?) Провода підведені максимально близько до VRM і в материнках, і в відяхах, і взагалі всюди де тільки можна.
Так, стоп. Ви написали - "Якраз процесори самими що не є проводами і живлять". Покажіть мені процесор, який живлять проводами, а не материнкою через сокет.
Ті NVME, котрих можна встромити більше ніж два, в форматі u.2 наприклад, зненацька живляться проводами.
На мою мідлову дошку можна встановити 4 шт NVME. Усі без проводів. Як так?
Scoffer
Member

kairo: 21.09.2025 21:25CPU PWR на 10% ближче?))
10 чи не 10, а ближче. По твоїм свідченням це не має сенсу. Так чому ж проц не живиться з атх? Підказка: колись живився.
kairo: 21.09.2025 21:25Покажіть мені процесор, який живлять проводами, а не материнкою через сокет.
PGA це провода B-) Не верзи маячню. Процесор не живиться безпосередньо з БЖ, йому треба VRM. Якби міг, то прям в нього все і втикалось.
А з сата на мідловій материнці було по 8 портів і ще й вважалось малувато.

Відправлено через 11 хвилин 19 секунд:
Також u.2 в материнках мають в собі лише чергову лінію 3.3В, а для жору не мають нічого зовсім. Як наслідок кабелі виглядають от так
спойлер
Изображение
От дурні інженери. Треба було на форумі проконсультуватись.
kairo
Member

10 чи не 10, а ближче. По твоїм свідченням це не має сенсу. Так чому ж проц не живиться з атх? Підказка: колись живився.
Процесор живиться з CPU PWR, бо на 24-pin обмежена кількість 12-V пінів і вони спільні з іншими навантаженнями. Різниця відстані у них до VRM не є критичною.
PGA це провода B-) Не верзи маячню. Процесор не живиться безпосередньо з БЖ, йому треба VRM. Якби міг, то прям в нього все і втикалось.
Ну очевидно, що ви написали якусь дурницю і тепер удаєте, що це я помиляюсь. Ви написали - "Якраз процесори самими що не є проводами і живлять". Покажіть мені процесор, який живлять проводами, а не материнкою через сокет.
А з сата на мідловій материнці було по 8 портів і ще й вважалось малувато.
Яке це має відношення до того, що зараз живлення SSD йде напряму з материнки без проводів, як в попередніх рішеннях.
Последний раз редактировалось kairo 21.09.2025 21:51, всего редактировалось 1 раз.
Scoffer
Member

kairo: 21.09.2025 21:47зараз живлення SSD жде напряму з материнки без проводів
Не SSD а один-єдиний конкретний мобільний формат, котрого багато не натикаєш. Твої 4 штуки це аж 20 ват. Ті що натикаєш багато і жеруть побільше як живились проводами так і продовжують.

Відправлено через 5 хвилин 2 секунди:
kairo: 21.09.2025 21:47Різниця відстані у них до VRM не є критичною.
Є критичною. Якби не була то його не сунули б в таке незручне місце.

Коротше тему закінчую. Ти верзеш відверту нісенітницю. Подивись буквально на будь-який високострумовий прилад. Там всюди наскільки тільки можливо намагаються підводити живлення максимально короткими шляхами. Ніхто в здоровому глузді через всю материнку сотні ват не прокачує. Асус займається бредятиною, а ти ведешся.
kairo
Member

Scoffer: 21.09.2025 21:54Ти верзеш відверту нісенітницю.
Це пише людина, яка відписала дурницю - "Якраз процесори самими що не є проводами і живлять" на мій коментар - "процесори проводами не живлять, а через материнку доріжками". І потім удала, наче все вірно написав :laugh:

Визнали б, що написали дурницю і все, закрили тему.
lw_007
Member

Scoffer: 21.09.2025 21:54 Асус займається бредятиною, а ти ведешся.
Не сказав би що вони займаються брєдятиною. RnD це добре. Навіть ящо це не приведе до якихось змін в стандартах.
Негативний результат це теж результат)

Відправлено через 18 хвилин 39 секунд:
kairo: 21.09.2025 21:47
Процесор живиться з CPU PWR, бо на 24-pin обмежена кількість 12-V пінів і вони спільні з іншими навантаженнями. Різниця відстані у них до VRM не є критичною.
Може ти можеш навести приклади материнок в яких 12V CPU розташовані не біля VRM ? По твоїй логіці додаткові 4-8-12 pin CPU треба ставити біля 24pin ATX.

Та хоч у гугла запитай чим обумовлено розположення доп. живлення CPU поряд із step-down конвертерами.

Доречі, якщо все так пофіг, то чому VRM ставлять біля сокета, а не в іншому кінці плати?

PS. Ніби людині яка хоч трохи розуміє схемотехніку має бути зрозуміло що мова була про живлення VRM
kairo
Member

lw_007: 22.09.2025 01:01Доречі, якщо все так пофіг, то чому VRM ставлять біля сокета, а не в іншому кінці плати?
Я ніде не писав, що "пофіг" де розташований роз'єм живлення ЦП. Я писав, що причина використання CPU PWR не в тому, що його можна ближче розташувати ніж 24-pin, останній також можна близько розташувати, ба більше, в багатьох материнках відстань до VRM обох роз'ємів +- однакова.

CPU PWR з’явився, щоб підвищити стабільність, ефективність і надійність живлення процесора, чого неможливо досягти, подаючи все через 24-pin.
waryag
Member

kairo: 21.09.2025 21:16 Роз'єми CPU PWR знаходяться на +- одній відстані від VRM, що й ATX.
Точніше буде так. Ніхто вам не дать тягнути силові лінії через розводку процесору і пам'яті.
Untitled.png
Conqistador
Member

daesz: 21.09.2025 16:56
Conqistador: 21.09.2025 07:32Эстетический вид внутреннего убранства компьютера и прогресс разные категории
В мене сфф ПК, а не акваріум, тому естетичний аспект - це мимо мене :)
250 ватт только на видеокарту в sff крайне рискованное предприятие, для этого существует встройка, если мало то больше чем 4060 5060 это впихивание невпихуемого, посмотрел на ваш корпус это "sff" переросток, сетка на 3.2 кг и размерами как minitower
lw_007
Member

kairo: 21.09.2025 21:47 Різниця відстані у них до VRM не є критичною.
Спочатку це
Я ніде не писав, що "пофіг" де розташований роз'єм живлення ЦП. Я писав, що причина використання CPU PWR не в тому, що його можна ближче розташувати ніж 24-pin, останній також можна близько розташувати, ба більше, в багатьох материнках відстань до VRM обох роз'ємів +- однакова.
Потім це.

Мова йде якраз про розташування конектора, і причини його розположення біля врм, а не про те що він "непотрібний" (Це ти чомусь вирішив що про це мова, хоча ніхто окрім тебе про це й не писав => з'їзд з теми) . Різниця між доріжкою довжиною 4см і дооріжкою довжиною і 20 є, і вона велика.
І ти постійно намагаєшся з'їхати з теми.
daesz
Member

Conqistador: 22.09.2025 09:16250 ватт только на видеокарту в sff крайне рискованное предприятие
В сфф кладуть 600 Вт 5090 і ні в кого ніколи не було ніяких проблем.
Conqistador: 22.09.2025 09:16етка на 3.2 кг и размерами как minitower
Все до 15л включно - це сфф, деякі навіть до 20л рахують.
До того ж - в мене уже придбаний на 8.5л корпус, тільки охолодження на проц підбираю.
viewtopic.php?p=3969541&hilit=ghost+s1#p3969541
kairo
Member

lw_007: 22.09.2025 15:23 Спочатку це
І що?
Мова йде якраз про розташування конектора, і причини його розположення біля врм
Початок дискусії з Скоффером - "Роз'єм CPU PWR ставлять максимально близько до VRM, а могли б протягнути з ATX, але чомусь не тягнуть."
От тільки процесори живли з ATX. І перейшли на 8-pin бо змінились вимоги до живлення ЦП. Які питання?
Різниця між доріжкою довжиною 4см і дооріжкою довжиною і 20 є, і вона велика.
Там немає 4см у 8-pin та 20см у 24-pin. Не вигадуйте. Приблизно 12см у 8-pin та 15см у 24-pin.
спойлер
Изображение
Тема коментаря, з якого пішла ця дискусія - "Якраз процесори самими що не є проводами і живлять." Ну це повна дурня.

Відправлено через 43 хвилини 11 секунд:
lw_007
І до речі, по фото чітко видно, що роз'єм можна було на пару сантиметрів ближче розмістити без будь-яких проблем:
спойлер
Screenshot 2025-09-22 185245.png
lw_007
Member

kairo: 22.09.2025 18:53
Різниця між доріжкою довжиною 4см і дооріжкою довжиною і 20 є, і вона велика.
Там немає 4см у 8-pin та 20см у 24-pin. Не вигадуйте. Приблизно 12см у 8-pin та 15см у 24-pin.
спойлер
Изображение
Тема коментаря, з якого пішла ця дискусія - "Якраз процесори самими що не є проводами і живлять." Ну це повна дурня.

Відправлено через 43 хвилини 11 секунд:
lw_007
І до речі, по фото чітко видно, що роз'єм можна було на пару сантиметрів ближче розмістити без будь-яких проблем:
спойлер
Screenshot 2025-09-22 185245.png

1) Ну ти хоч би лінійку попробував приставити, з урахуванням того щоб 12V CPU не повинно перетинати сигнальні шини від 24pin ATX там будуть всі 30см. Тоді як від реального розположення коннекторів до vrm 3-4см.
Надто товсто
2) Чим підводять 12V до vrm? куількадесят см дорожками по платі, чи кабелем (або проводами, хоча наврядчи ти різницю знаєш) від БЖ?

3) Ну намалюй на фото, схемотехнік від Бога, де там можна розташувати ближче.

Доречі, а про топології розводки DDR на платі ти колись чув? Там теж довжина провідників ролі не грає, і різні топології придумали дурачки?
kairo
Member

lw_007: 22.09.2025 19:13 1) Ну ти хоч би лінійку попробував приставити
Так я і поміряв лінійкою, це моя материнка.
Тоді як від реального розположення коннекторів до vrm 3-4см.
Молодець, прикинув до найближчого VRM. Усі інші святим духом живляться?
2) Чим підводять 12V до vrm? куількадесят см дорожками по платі, чи кабелем (або проводами, хоча наврядчи ти різницю знаєш) від БЖ?
Не прикидайся дурником. Проводами живиться материнська плата. На ній розміщена силова система, яка через сокет живить ЦП. Сам процесор ясне діло, проводами не живиться, на відмінну від відеокарти, яка живиться проводами через 8-pin або 12V-2x6 роз'єми(у тих варіантах, який треба зовнішнє живлення).
3) Ну намалюй на фото, схемотехнік від Бога, де там можна розташувати ближче.
Я скинув фото материнки без радіаторів. Там можна поставити роз'єм на 2см ближче до VRM. Не поставили, щоб роз'єм був на краю плати для зручності.
Ответить