ASUS показала посилений слот PCI Express x16, розрахований на 250 Вт потужності

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.09.2025 22:08Та нормальні це цифри, ти забуваєш про товщину фольги. 35мкм це 0.035мм. Це дуже тонко. Це втричі тонкіше за волосся. З чого б їй тримати струми?
Ну оно 2-унції є, буде вдвічі менше. Але на тому все.
Так я ніде не говорив про 35мкм.
Порядок вірний. Більш точно сапри змоделюють кому прям треба без запасу.
Так рахувати некоректно. Ніхто не водить 160А однією доріжкою 1 oz. У реальному дизайні роблять інакше. Тому подібні розрахунки, це про сферичного коня у вакуумі.

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
lw_007: 20.09.2025 22:13З чого б це абсурдно великі? це ж розрахунки доріжки, а не плати з урахуванням схемотехніки (з усіма падіннями напруг ітд, які залежать не тільки від опору доріжки (який в свою чергу залежить від перерізу і довжини), а й від опорів електронних компонентів).
Задача в тому, щоб підвести 1900 Вт до GC-HPWR роз'єму.
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo: 20.09.2025 22:19Так я ніде не говорив про 35мкм.
Говорити можна хоч про 35 мм, але в реальності плати мають 18/35/50/70 мкм. 35мкм - стандарт, а 70мкм/2 унції це максимум з того що можна знайти в широкому вжитку.
kairo: 20.09.2025 22:19Ніхто не водить 160А однією доріжкою 1 oz. У реальному дизайні роблять інакше.
Поділи на кількість шарів і буде тобі кінь, котрим рахують.
kairo: 20.09.2025 22:19Задача в тому, щоб підвести 1900 Вт до GC-HPWR роз'єму.
А чому ти вирішив що там маркетологи заклали +20 градусів? Можна перерахувати на +120 і тоді все зійдеться :laugh: Роз'єм сам собою не згорить, йому допомогти треба.
kairo
Member

Повідомлення

Говорити можна хоч про 35 мм, але в реальності плати мають 18/35/50/70 мкм. 70мкм/2 унції це максимум з того що можна знайти в широкому вжитку.
Сказати "70 мкм - це максимум у широкому вжитку" - перебільшення.
Поділи на кількість шарів і буде тобі кінь, котрим рахують.
Це дуже спрощено і вводить в оману. У розробці PCB під високі струми рахують сумарний переріз міді з урахуванням шляху струму, а не просто "поділити ампери на кількість шарів".
А чому ти вирішив що там маркетологи заклали +20 градусів?
Бо це реальні тестування.
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo: 20.09.2025 22:31Сказати "70 мкм - це максимум у широкому вжитку" - перебільшення.
Ну відкрий якусь мануфактуру і подивись що вони пропонують
https://cart.jlcpcb.com/quote
Екстра мідь можуть виготовити лише за сильно екстра гроші.
В тих же материнках стандартно йде одна унція, а на подвійній унції в топових гіга собі цілу рекламну кампанію зробила.

Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
Осьо
https://www.gigabyte.com/FileUpload/us/ ... r-pcb.html
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.09.2025 22:43
kairo: 20.09.2025 22:31Сказати "70 мкм - це максимум у широкому вжитку" - перебільшення.
Ну відкрий якусь мануфактуру і подивись що вони пропонують
https://cart.jlcpcb.com/quote
Екстра мідь можуть виготовити лише за сильно екстра гроші.
В тих же материнках стандартно йде одна унція, а на подвійній унції в топових гіга собі цілу рекламну компанію зробила.
Ви що реально думаєте, що ASUS чи MSI заходять на сайт JLCPCB і там роблять замовлення на кожних 10 плат?)) Сторінка JLCPCB - це роздрібний каталог, а не межі технологій у серійному виробництві.
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo: 20.09.2025 22:48Сторінка JLCPCB - це роздрібний каталог, а не межі технологій у серійному виробництві.
А ти не плутай межу і широкий вжиток. JLCPCB пропонує саме те що треба всім. Рекламна кампанія гігабайта тому тільки підтвердження. Межа десь 20оз, якщо мені маразм не зраджує, на воєнку активно йдуть і нічого спільного з якимись там відеокартами точно не мають. :rotate:

Відправлено через 8 хвилин 26 секунд:
Власне, ніхто тому асусу не забороняє взяти хоч всі 20. Але це буде тупо дуже дорого, а ми почали з того що і 1 сильно дорожче провода.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

kairo
Scoffer
чого ви ходите навколо пенька і небачите лісу?
250Вт на 12в це всього 20 Ампер, ну 25 в піку, це ніщо. І розєм живлення буде біля слота PCIe, а зняти з материнки і передати у відяху - це проблема слота.
Зараз кожна фаза живлення проца 80А, а вони часто знаходяться десь на краю 10-15 фазної системи, далеко від самого сокета, а саме головне від основного споживача - кристалу з ядрами, який може і 300 Вт спокійно взяти при 1.3 В, а у відях - і 700+ Вт при 1 Вольт. Ще в сокеті 3647 до Xeon підводили 1450Вт з 36 фазної системи живлення яка займала всю ширину плати EATX
Востаннє редагувалось 21.09.2025 00:21 користувачем ronemun, всього редагувалось 3 разів.
kairo
Member

Повідомлення

А ти не плутай межу і широкий вжиток. JLCPCB пропонує саме те що треба всім
Ще раз. Ви плутаєте роздрібні "off the peg" послуги із рішеннями під крупних вендорів.
Рекламна кампанія гігабайта тому тільки підтвердження. Межа десь 20оз
Рекламна кампанія Гіги, це класичний приклад реклами стандартного рішення, як чогось унікального. Як олія із вітаміном Е.
Власне, ніхто тому асусу не забороняє взяти хоч всі 20. Але це буде тупо дуже дорого, а ми почали з того що і 1 сильно дорожче провода.
На основі чого ви це порахували? Роздрібного каталогу? Це взагалі різні світи.

Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
ronemun: 21.09.2025 00:12чого ви ходите навколо пенька і небачите лісу?
Так я і кажу, що це все легко реалізовується і практично не впливає на кінцеву ціну виробу.
Afit
Member

Повідомлення

daesz: 20.09.2025 16:41 Асус єдині, які роблять хоть щось, щоб позбутись проводів до ВК.
Краще вже поплавлені провода/конектори, чим роз'єм PCI-e. Повірте мені, будуть знаходитись купа вендорів, які заб'ють на захист, чи навіть на елементарні плавкі запобіжники і це буде все вигорати. Як на мене хай і далі будуть провода
daesz
Member

Повідомлення

Afit: 21.09.2025 00:58
daesz: 20.09.2025 16:41 Асус єдині, які роблять хоть щось, щоб позбутись проводів до ВК.
Краще вже поплавлені провода/конектори, чим роз'єм PCI-e. Повірте мені, будуть знаходитись купа вендорів, які заб'ють на захист, чи навіть на елементарні плавкі запобіжники і це буде все вигорати. Як на мене хай і далі будуть провода
Я не про те; якщо буде достатньо різних варіантів, то рано чи пізно знайдеться кращий/найоптимальніший спосіб позбутись проводів. Якщо тупо сидіти на рсіе+8піни, то ніякого прогресу ніколи не буде :)
Conqistador
Member

Повідомлення

daesz: 21.09.2025 06:28

Я не про те; якщо буде достатньо різних варіантів, то рано чи пізно знайдеться кращий/найоптимальніший спосіб позбутись проводів. Якщо тупо сидіти на рсіе+8піни, то ніякого прогресу ніколи не буде :)
Эстетический вид внутреннего убранства компьютера и прогресс разные категории, провода никуда не денутся, они должны питать видеокарту от блока питания на материнку, провода универсальное и надежное решение
lw_007
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.09.2025 22:23
kairo: 20.09.2025 22:19Так я ніде не говорив про 35мкм.
Говорити можна хоч про 35 мм, але в реальності плати мають 18/35/50/70 мкм. 35мкм - стандарт, а 70мкм/2 унції це максимум з того що можна знайти в широкому вжитку.
Але тут, даю 99%, є нюанс - ОЕМ це не про загальний вжиток.

Є у мене БЖ серверний ват на 700-800, якщо буде цікаво то можу заміряти товщину міді (контактних площадок).
Навіть є ідеї як це індикатором зробити, хоча думаю й штангеля з роздільною здатністю в одну сотку вистачить (тьху-тьху якісний, повторюваність гарна попри те що заявлена точність в 0.04)

Відправлено через 5 хвилин 19 секунд:
Scoffer: 20.09.2025 23:00
kairo: 20.09.2025 22:48Сторінка JLCPCB - це роздрібний каталог, а не межі технологій у серійному виробництві.
А ти не плутай межу і широкий вжиток. JLCPCB пропонує саме те що треба всім. Рекламна кампанія гігабайта тому тільки підтвердження. Межа десь 20оз, якщо мені маразм не зраджує, на воєнку активно йдуть і нічого спільного з якимись там відеокартами точно не мають. :rotate:

Відправлено через 8 хвилин 26 секунд:
Власне, підозрюю що топові плати мають свою ціну не тільки за дизайн, рекламу, якіснішу розсипуху і кількість фаз. Якщо вірити тим же стандартам, то там і текстоліт досить різний бува)

Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
ronemun: 21.09.2025 00:12 kairo
Scoffer
чого ви ходите навколо пенька і небачите лісу?
250Вт на 12в це всього 20 Ампер, ну 25 в піку, це ніщо. І розєм живлення буде біля слота PCIe, а зняти з материнки і передати у відяху - це проблема слота.
Зараз кожна фаза живлення проца 80А, а вони часто знаходяться десь на краю 10-15 фазної системи, далеко від самого сокета, а саме головне від основного споживача - кристалу з ядрами, який може і 300 Вт спокійно взяти при 1.3 В, а у відях - і 700+ Вт при 1 Вольт. Ще в сокеті 3647 до Xeon підводили 1450Вт з 36 фазної системи живлення яка займала всю ширину плати EATX
Не зовсім згоден. В нормальних мамках VRM тицяють настільки близько наскільки можливо (на ВЧ все набагато складніше, тут і скін-ефект, і паразитні наводки).
Ну і не забувайте що 80А це не на одній фазі і не однією доріжкою.
+ обдув

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:

провода це і є найоптимальніший варіант
GreenMile
Member

Повідомлення

Давайте, повертайтесь вже до VL-BUS, я знаю, ви хочете :laugh:
KL_Trident_TGUI9440_VLB.jpg
Afit
Member

Повідомлення

Conqistador: 21.09.2025 07:32
Эстетический вид внутреннего убранства компьютера и прогресс разные категории, провода никуда не денутся, они должны питать видеокарту от блока питания на материнку, провода универсальное и надежное решение
А я в этом случае не конкретно за провода топлю, а за автономность видеокарты по питанию. На сегодняшний день её питание - это её головная боль и блока питания. В варианте асуса добавляется материнка. И тут сомнительный прогресс, ради эстетики. Знаете, я в первую очередь за инженеров, а не маркетологов. В моём мире внешний вид должен отталкиваться от надёжности конструкции/устройства, а не на оборот.
Scoffer
Member

Повідомлення

lw_007: 21.09.2025 09:49Але тут, даю 99%, є нюанс - ОЕМ це не про загальний вжиток.
OEM це про дешево і сердито. Дешево і сердито це 1оз))) В зовсім ОЕМних ОЕМ ще й лак зелений бо він на пару центів дешевше.
Hotspur
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 20.09.2025 18:25разъем как разъем, уместить 600вт+ в один кабель та еще задача, не знаю в чем вообще консёрн?
кабель треба 8-10 мм2 а не ці помилки студента ідіота
waryag
Member

Повідомлення

Resident_666: 20.09.2025 12:55аж запахло горілими роз'ємами рсі-е :gigi:
Враховуючи, що сигнальні лінії йдуть від CPU до GPU, є гарні шанси отримати комбо з мамки, проца і відяхи.

Відправлено через 27 хвилин 52 секунди:
acidburn: 20.09.2025 15:30Вся індустрія йде у бік зменшення енергоспоживання, ЛЕД-освітлення, холодильники та пралки А+++, індукційні плити та ін.
І лише геймери йдуть у зворотний бік, щось явно тут не так.
Не зовсім правда, щоб не сказати "брехня".
Формально, індустрія намагається зменшувати споживання, а практично виходить по-різному.
Холодильники стали ефективніше... якщо туди не напхали додаткових споживачів, що нівелюють економію. Нещодавно була новина, що самсунг впроваджує у дорогих моделях рекламу :laugh:
Телевізори теж... але ефективні 55дм панелі жеруть більше за неефективні 32дм :gigi:

З геймерами все... непросто. Більша частина ринку - це... енергоефективні мобілочки.
Далі - консолі. Старші - десь коло 200Вт на все, але значну частину ринку займають портативки зі споживанням в десятки, а то й одиниці Вт.
І навіть у стім, серці ПК геймінгу, відеокарти з ТДП більше 300Вт займають незначну долю.
lamer
Member

Повідомлення

Повертаємося до теплого, лампового, дизайну 60х років. Тоді такиж потужності були у більшості побутових приладів.
lw_007
Member

Повідомлення

Scoffer: 21.09.2025 12:10
lw_007: 21.09.2025 09:49Але тут, даю 99%, є нюанс - ОЕМ це не про загальний вжиток.
OEM це про дешево і сердито. Дешево і сердито це 1оз))) В зовсім ОЕМних ОЕМ ще й лак зелений бо він на пару центів дешевше.
Тут ви ну прям сильно не праві)
ОЕМ це майже про всі великі виробництва які збирають обладнання)
І якість там... Наприклад, як на мене БЖ від корсарів до рівня Sama Forza як до неба рачки)

Але так, зазвичай прям неякісний дешман-дешман я н розглядаю, тому й упустив що на ОЕМ і таке замовляють. Мій промах

PS. Шкодю що не накупив їх платинових БЖ в кінці 2019, тоді вінга їх продавала ледь не по 3 копійки
Востаннє редагувалось 21.09.2025 17:06 користувачем lw_007, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

Conqistador: 21.09.2025 07:32Эстетический вид внутреннего убранства компьютера и прогресс разные категории
В мене сфф ПК, а не акваріум, тому естетичний аспект - це мимо мене :)
Відповісти