AMD розкрила потенціал Radeon RX 9070 XT у свіжих драйверах. Вона тепер швидша за GeForce RTX 5070 Ti

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Mozdev: 02.07.2025 21:50 Radeon RX 9070 XT додала у продуктивності аж на +~30%, за рахунок змін у драйверах, то добре, але ще це каже як добряче нас всіх дурять.
В будь-якому випадку я не купуватиму, дорогу карту що Radeon RX 9070 XT або GeForce RTX 5070 Ti, бо по-перше немає на те коштів( я можу назбирати з часом), а по-друге, я краще на ЗСУ задоначу їх, от в мене згоріла 1080 ti( одна з найкращих карт що колись випускала Nvidia ), і я у печалі, взяв у знайомого 460 geforce з полички, поюзати поки не куплю щось більш менш нове.
Я теж на одній відеокарті сидів з 2010 року :D .
Чекав нормальних цін на нові відеокарти.
В результаті прийшлось як згоріла купити китайську 1050Ti за 8к.
А потім психонув і взяв собі відяху на 400 Вт :insane:

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Zealoth: 02.07.2025 21:59 Учитывая что сейчас самая дешевая 5070 ти на хотлайне 39, а 9700 хт 31, неплохой выбор для тех кому не важна производительность с ретрейсингом.
Нові карти і з променями підтягнулись. Тому там немає вже такого величезного відставання як раніше.
LynxyOne
Junior

Це все тому що я нещодавно пересів на 5070ті?
Vladys77
Member

OldGoodGames: 02.07.2025 23:02
AMD розкрила потенціал
що, що?
дежавю або ми це вже проходили,
"амд розкриває потанцевал" це вже мем :laugh:
AMD не дає Гуангу підняти ціни на свої відеокарти одразу вдвічі. Тому треба дякувати Лізі і її колегам.

Відправлено через 4 хвилини 37 секунд:
Nekros: 02.07.2025 23:30
MqM: 02.07.2025 21:39 Радий за геймерів, колись і дизайнерів порадують надіюсь :weep:
Жаль тести в рендері відео, 3д графіки, нейронках не популярні :(
Тому що їх немає на амд :gigi:
Ти не зможеш рендерити на відеокарті амд ні у врей, ні арнольд, ні октан, ні у редшифт рендері. Єдине де рендер на амд працює так це у блендері, але також сильно повільніше за аналоги від нвіддіі.
Ще на амд ти не зможеш прискорювати обчислення фізики, симуляцію тканини у марвелеусі. Нема прискорення при бейку АО у сабстансі, нема прискорення рендеру у програмах відеомонтажу.
Так сталось, що дизайнерів значно менше ніж геймерів.

І це маленкий відсоток користувачів. В ідеалі для них мають бути спеціаліщовані професійні карти, як було колись. А не включення професійного функціоналу і ціни в карту для щвичайного користувача.

Просто зараз це маркетинг на рівні Apple. Нам треба піднімати ціну, тому ми додали в iPhone купу потужності і функціоналу, які вам не знадобляться :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
kairo: 03.07.2025 00:55
tornadox: 03.07.2025 00:16жаль тут нема тегу "сарказм"
Я все ж чекаю, бо ходили чутки що вийде 6080 і можливо навіть 6090, можливо тоді ціни на 6070 будуть більш цікаві.
Може RX 9080 та 9090? Бо до релізу RTX 6090 ще роки півтора, а то й два))

Якщо мова про Радеони, то не здивуюсь, якщо в наступному році вийде 9070 ХТХ, яку розкачегарять до рівня 5080 та дадуть 24ГБ ВРАМ.
Я вже чекатиму RTX 7080ti. Або RX 1190 :gigi:
kairo
Member

Inqizitor2022: 03.07.2025 04:09
erkins007: 03.07.2025 01:05А во вторых даже ярые противники диктатуры зеленых не говорят "киевский режим".
Как бы все говорят, особенно те, кто их не выбирал. :spy:
Це пропагандистський штамп, який використовується в російських медіа та проросійських джерелах. В нас так ніхто не говорить із очевидних причин.
Ektalion
Member

Enjthesilence: 03.07.2025 11:13 400 коли у 5090 - 500. одне й те саме, так.
я тобі скинув огляд на цьому сайті, де 9070хт в середньому жере більше за 5080. теж сам і з текпаверап, я розумію що вона може жерти 400, а те що 9070хт може жерти 480 тебе не дивує? при різниці в продуктивності в 25%. зрозуміло, що максимальний має бути у 5080 більшим, от тільки в середньому майже всюди 9070хт жере більше, дива.
Як читаєш? :-/
Изображение

У 5090 взагалі споживання 600+.

Я тобі кинув особистий тест з HWmonitor, скільки вдалось вичавити без андервольту в Metro 3. В якомусь BG3 взагалі споживання в районі 200вт.
Alexsandr
Member

Vladys77: 03.07.2025 12:19
І це маленкий відсоток користувачів. В ідеалі для них мають бути спеціаліщовані професійні карти, як було колись. А не включення професійного функціоналу і ціни в карту для щвичайного користувача.
тем не менее этот функционал есть и неплохо бы его проверить, как качество картинки в играх.
firestarter256
Member

Earanak
Извинябсь мой старый акк, тут заблокирован за русофобию (спасибо поржал), разблокировал сообщения, ладно спять
Piter Cantrope
Member

Бавлюсь в 2 гри з протестованого списку, то в мене на АПУ 8700G, в якого графіка RDNA3, теж підріс фпс. Приємно.
Enjthesilence
Member

Ektalion: 03.07.2025 12:52
Enjthesilence: 03.07.2025 11:13 400 коли у 5090 - 500. одне й те саме, так.
я тобі скинув огляд на цьому сайті, де 9070хт в середньому жере більше за 5080. теж сам і з текпаверап, я розумію що вона може жерти 400, а те що 9070хт може жерти 480 тебе не дивує? при різниці в продуктивності в 25%. зрозуміло, що максимальний має бути у 5080 більшим, от тільки в середньому майже всюди 9070хт жере більше, дива.
Як читаєш? :-/
Изображение

У 5090 взагалі споживання 600+.

Я тобі кинув особистий тест з HWmonitor, скільки вдалось вичавити без андервольту в Metro 3. В якомусь BG3 взагалі споживання в районі 200вт.
так в мене в метро буде споживання меншим за твоє при більшому фпс, ось така коротка історія)
den888
Member

Коротка… а промені заборонені теж мабуть включаєте?! :mad: ну все до вас іде амудешна секта, вичислять по ip!
:laugh:
MqM
Member

Kyro: 03.07.2025 10:13 Боже какая у меня класная видеокарта и сколько всего умеет. Вот только мне абсолютно пофиг на все кроме игр. В новости описан прирост в играх, тут же набежали "профи" рассказывать как все плохо в софте. :lol:
Пишатися споживацтвом таке вже покоління 21 століття.
Напевно перші розробники пк, якби знали, що основне призначення майбутніх пк це ігри офігіли би. Вони там супутники на Місяць запускали, але то виявляється все фігня порівняно з високим фпсом в іграх)
Я так розумію з такими пріоритетами у суспільстві Марс нам не світить)

Відправлено через 6 хвилин 5 секунд:
waryag: 03.07.2025 07:47
Nekros: 03.07.2025 03:57Тому нвідіа і має 95% статку ринку відеокарт де 100% юзерів проф софта використовують лише наідіа і не тому що вона їм подобається, а тому що альтернативи тупо нема. Я теж тоді думав що пройде пару років і амд викатять свої куда або зробить щось що би працювали обчислення на ГПУ, але пройшло 10 років, як ти кажеш, а воз і нині там :gigi:
Я скажу більше - процесори продемонстрували, що навіть якщо АМД все зробить і оптимізує, 95% так і продовжать сидіти на нвідіа.

АМД змогла в райзени вже давно, але багато юзерів досі мислять поняттями часів ФХ. І це на фоні затяжної кризи інтел.
Ну я собі Райзен в майбутньому прикуплю, бо той скандал з дегоадуючими процесорами Інтел сильно пілкоств репутацію коли компанія свідомо продавала бракований продукт
Kyro
Member

MqM: 03.07.2025 15:56
Kyro: 03.07.2025 10:13 Боже какая у меня класная видеокарта и сколько всего умеет. Вот только мне абсолютно пофиг на все кроме игр. В новости описан прирост в играх, тут же набежали "профи" рассказывать как все плохо в софте. :lol:
Напевно перші розробники пк, якби знали, що основне призначення майбутніх пк це ігри офігіли би. Вони там супутники на Місяць запускали, але то виявляється все фігня порівняно з високим фпсом в іграх)

waryag: 03.07.2025 07:47

Я скажу більше - процесори продемонстрували, що навіть якщо АМД все зробить і оптимізує, 95% так і продовжать сидіти на нвідіа.

АМД змогла в райзени вже давно, але багато юзерів досі мислять поняттями часів ФХ. І це на фоні затяжної кризи інтел.
Ну я собі Райзен в майбутньому прикуплю, бо той скандал з дегоадуючими процесорами Інтел сильно пілкоств репутацію коли компанія свідомо продавала бракований продукт
Ото сказав як в калюжу перднув. Гугли коли перші ігри створили то і доколупайся до тих творців, на шо вони це. Це по перше.
А по друге відсоток ПК які викорстовують виключно для ігр на тлі всіх ПК в усіх пристроях в світі то взагалі на рівні похибки.
Ну і по третє ми тут про апаратне прискорення 3D в ПК, яке від початку було створене для ігор.
Patruletz
Member

Ektalion: 03.07.2025 10:46В якій реальності?
по більшості ігрових тестів, даже мемної фігні по типу ось такої https://www.youtube.com/shorts/OpNvri1lnuM чи такої https://www.youtube.com/shorts/Bewk-MIPKZE видно на скільки менше жере 5080 за 9070хт
MqM
Member

Kyro: 03.07.2025 17:08
MqM: 03.07.2025 15:56

Ото сказав як в калюжу перднув. Гугли коли перші ігри створили то і доколупайся до тих творців, на шо вони це. Це по перше.
А по друге відсоток ПК які викорстовують виключно для ігр на тлі всіх ПК в усіх пристроях в світі то взагалі на рівні похибки.
Ну і по третє ми тут про апаратне прискорення 3D в ПК, яке від початку було створене для ігор.
Ви згадали про гру пінг понг, яку створили бо вченим було нудно?
Ну явно вони не ходили цілеспрямовано на роботу і не закупали компютери розміром з шафу для створення ігор:)))
Слабкньке ваше перше вийшло, як і друге:).
І ще раз пк створювали для роботи, і так було в 90х, поки індустрія ігор набирала обороти.
Ні, перша 3д графіка була створена не для ігор, вивчіть краще тему:)
Навіть у нас багато в кого перший пк зявився для навчання, а не тому, що батьки були багаті та купляли дітям для розваг.
Мене дивує обмеженість людей, які маючи гарний інструмент для будь якої діяльності в результаті на ньому лише дивляться фільми та ігри :weep:
Ладно, нехай собі граються, але приходити публічно на форум доводити, що пк це в першу чергу ігрова платформа це вже крінж :weep: Для того є приставки:)
Коли діти бачать класний пк в батьків на роботі і одразу питають які там є ігри це нормально для їхнього віку, але так сприймати реальність в дорослому віці це дуже дивно:)
Striker
Member

Купив відеокарту Radeon виключно для ігор. Ніякі блендери чи ще якась хурма взагалі не потрібні. Нащо мені знати про продуктивність в рендері, лол. Задача одна - щоб добре їхали ігри. Для чого строчити кілометри букв. :facepalm:
Earanak
Member

Striker, ну не все же только в игрульки играют, вот и идёт обсуждение. Ещё и технические и условно исторические темы затрагивают.
Мне вот интересно такое почитать, а не то как игруны обсуждают сколько FPS в их Фортнайтах :lol:
И я как то момент пропустил, вроде километры текста не тебе адресованы были, чё бухтишь то, иди поиграй ;)
Kyro
Member

MqM: 03.07.2025 17:48
Kyro: 03.07.2025 17:08

Ви згадали про гру пінг понг, яку створили бо вченим було нудно?
Ну явно вони не ходили цілеспрямовано на роботу і не закупали компютери розміром з шафу для створення ігор:)))
Слабкньке ваше перше вийшло, як і друге:).
І ще раз пк створювали для роботи, і так було в 90х, поки індустрія ігор набирала обороти.
Ні, перша 3д графіка була створена не для ігор, вивчіть краще тему:)
Навіть у нас багато в кого перший пк зявився для навчання, а не тому, що батьки були багаті та купляли дітям для розваг.
Мене дивує обмеженість людей, які маючи гарний інструмент для будь якої діяльності в результаті на ньому лише дивляться фільми та ігри :weep:
Ладно, нехай собі граються, але приходити публічно на форум доводити, що пк це в першу чергу ігрова платформа це вже крінж :weep: Для того є приставки:)
Коли діти бачать класний пк в батьків на роботі і одразу питають які там є ігри це нормально для їхнього віку, але так сприймати реальність в дорослому віці це дуже дивно:)
Я згадав наприклад "Bertie the Brain" і то цілком собі окремий девайс був. Тобто загуглити навіть ліньки було, але слабеньке у мене. :lol:
Якщо ти не відрізняєш саме 3D графіку від аппаратного прискорення малювання 3D графіки то навіть розмовляти немає про що.
Так давай мені розкажи як на тих сраних Spectrum ніхто не грав а тільки програми писали.
Обмеженість людей його дивує, розваги це невід'ємна частина людского життя завжди була і буде.
Ось про подібних тобі
http://doslidy.org.ua/?page_id=82
далі вже не має сенсу розмовляти.
Striker
Member

Earanak
Тому що топік в першу чергу про ігрову продуктивність, а ви тут зі своїми блендерами. Порівняння саме в іграх. Для своїх робочих задач купуйте Нвідіа і не флудіть в кожній темі.
slijay
Junior

Всё это конечно прекрасно, но что по драйверам для обычной 9070?
bez5dva
Member

Главное -- на реддит не заходить, а так то карта нормальная, можно брать :D
Ответить