Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

StTechnik
Orenji групбаївся з ADA в один часовий проміжок, як раз на хвилі хайпу 17 айфону запустили два помаранчевих сети :D але вони суттєво відрізняються. для мене вибір навіть не стояв, яких з них взяти. Але це справа смаку, офк, кожному своє :beer:

Відправлено через 45 секунд:
А хамерхед так, це і є класика гмк, давно популярний сет
StTechnik
Member

leif
Ну посмотрим как оно получится в результате. Если пару недель еще дотерпит в возможности заказа - закажу.

Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
leif
Oblotzky is traveling until April 12th. No orders will ship before then!
Так у меня время есть в принципе )))
leif
Member

//

Нарешті чуваку-церакотеру приіхав h152 stainless в який у мене зацеракочений норбафорс, я чекав місяці півтора, закіняився колір одразу як я в нього кейс пофарбував. Сьогодні надішлю йому плейт :banan:

Тільки треба оце все якось поскладати на зберігання поки плейт буде на церакоті. Кожен же хаузінг окремо, ще й з гаскетами і пружини отак треба і залишити. Ну а шо поробиш, білим цей плейт я залишити не можу ніяк) муляє
спойлер
Изображение
Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
StTechnik: 24.03.2026 13:59
Oblotzky is traveling
Це у нього регулярно :laugh:
StTechnik
Member

leif
Сьогодні надішлю йому плейт
Ты же учитываешь что слой на плейте даст изменения по звуку?
leif
Member

StTechnik
Так, але це мікро вплив, насправді, в цьому білді в розрізі всіх складових. Ну і це ж topre, має стати навіть краще з церакотом, знову ж таки, якщо в цьому конфігу це взагалі хоч якось буде помітно. Відпишу як потестую, якщо цікаво :write:
StTechnik
Member

leif
якщо цікаво
ну конечно интересно
Kosdnepr
Member

StTechnik: 24.03.2026 13:29 Речь о Orenji
У дропа є дещо схожий:
https://drop.com/buy/drop-dcx-topaz-keycap-set
Вони закриваються цього місяця, тому розпродають все (ех, проспав я Pegaso :weep: ).
StTechnik
Member

Kosdnepr
У дропа є дещо схожий:
В смысле 29 баксов??? :eek:
Kosdnepr
Member

StTechnik
Ну так, повний розпродаж, вони закриваються буквально на днях, то ж треба ще встигнути придбати.
Якщо до Topaz додати Citrine, то вийде прикольний цитрусовий мікс))
спойлер
Изображение
StTechnik
Member

Kosdnepr: 24.03.2026 16:52Якщо до Topaz додати Citrine, то вийде прикольний цитрусовий мікс))
Не, то уже перебор ))) НО.
за 29 баксов с доставкой в США за 5 баксов я конечно взял. :D Чо тут думать.
Будет не так жалко если вдруг сочетание не зайдет.

Відправлено через 26 секунд:
Kosdnepr
Спасибо за своевременную инфу :up:
leif
Member

спойлер
Изображение
close enough :gigi:

так полежать поки плейт буде фарбуватись. пружини з мембранами поскладав на пцбшці аналогічним чином.

вони то всі однакові, але я міг змащувати хаузінги та стеми альф більш уважно/рівномірно ніж ф-ряд і нав-кластер, тому хотілось би поставити все туди де воно було

Відправлено через 9 хвилин 58 секунд:
Kosdnepr: 24.03.2026 15:56Вони закриваються цього місяця, тому розпродають все
ціни справді приємні але щось я пізно про це дізнався, все що могло мені бути цікаве розкупили :) якщо базу ГМК лайм віддавали теж за 30 баксів, як висить ціна, то це канеш було потужно :eek:
StTechnik
Member

leif: 24.03.2026 19:53ціни справді приємні але щось я пізно про це дізнався, все що могло мені бути цікаве розкупили якщо базу ГМК лайм віддавали теж за 30 баксів, як висить ціна, то це канеш було потужно
Да по сути цены среднего сета на Али :D
Я вот успел "апельсинку" взять. Причем в сша доставка копейки - никакого головняка с доставкой не будет. Считаю прям удачно. Да, есть отличие по модификаторам с ГМК (там они знаками, а на дропе - стандартно), но.. Общий вид и качество - вполне норм. :up:

Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
И вообще как я понял - Дроп - это какой то проект Корсара.
leif
Member

StTechnik: 24.03.2026 20:29Дроп - это какой то проект Корсара.
корсар купив дроп 2-3 роки тому і от відповідно наслідки) до того це була зовсім паралельна до корсару і доволі цікава на свій час історія
StTechnik
Member

А кстати как они по качеству кстати? Я понимаю что не гмк, но в принципе?
leif
Member

StTechnik: 24.03.2026 21:26
А кстати как они по качеству кстати? Я понимаю что не гмк, но в принципе?
ніби гарна якість вважається. У мене до покупки дропівських капів справа не дійшла, тому з власного досвіду нічого не скажу. У свій час, коли я про них дізнався, — подивився фотки-порівняння на реддіті, почитав різні відгуки, запитав у тих, хто користувався ними, і варіант купити-подивитись "а шо воно таке" було мною відкинуто через те, що результат подібних дослідів виглядав занадто передбачуваним і без очного знайомства. Аналогічно з кейкобо. Але це чисто імхо.

От що я собі цілком реально і досі розглядаю для покупки так це DCS, але щось ніяк не складається поки з ними.
leif
Member

Опа, пцбшкі для Нео можна і на алі купити. забрав:
спойлер
Изображение
Давно хотів солдер для ерго, а за такі гроші так тим паче. Якщо з квертікейс замовляти, то сама лише доставка дорожче вийде :gigi: А тут, звісно, треба буде кілька тижнів/місяців почекати безкоштовну доставку на верблюдах, але куди поспішати. Ерго не так щоб мій першочерговий клавіатурний інтерес і дейлідрайвер, більше дошка для колекції :kbd:

Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
коли приїде ця пцб, то залишаться у мене тільки два бюджетні сайлент білди на хотсвапі, для яких солдер пцб не існує в природі. та це і не принципово для них, звичайно.
StTechnik
Member

leif
Я много встречал на Али плейтов для 80ку. Думаю для других досок тоже есть. Насколько я видел - кукеи в открытом доступе держат готовые файлы для печати плейтов в автокадовском формате. Ну и понятное дело, что спецификации на платы тоже есть где то наверняка.
leif
Member

StTechnik
З плейтами то давно так і власне на ерго я 2 плейти теж купував на Алі від елітної компанії hyperboring :D Але виготовлення плейтів воно куди простіше і значно прибутковіше ніж проектування і виготовлення пцбшок, тим паче з незвичайним дотером, пого-пін і так далі. Хіба що квертікейс зашерили усі вихідні файли, але це далеко не плейти, який в крайньому випадку і самому можна намалювати :D я маю великі сумніви, що вони це зробили для пцб. І тому буду ну дуже здивований, якщо приїде не оригінал. Ставлю на те, що це саме OG пцбшка, яка просто добралась і до алі
StTechnik
Member

leif: 25.03.2026 22:47я маю великі сумніви, що вони це зробили для пцб
Я вообще имею сомнения что кукеи делают условно сами пцб. Более вероятно что это контрактное производство с дизайном крепления плат под корпуса кукеев. Очень вероятно что где то оно могло протечь. Или же какие то энтузиасты взяли дизайн платы (форму) и совместили ее с электроникой.
leif
Member

https://divinikey.com/products/sensy-seal-tkl-keyboard

Ух, оце варіантів пцб насипали, моя повага

Чого тільки нема :eek:

До слова, під всю екзотику плейти треба самому робити, дадуть тільки файл і крутись як хочеш :D це не проблема, звісно. з пцбшками під альпс та інші рарні світчі все куди складніше під сучасні дошки, знайти де нарізати плейт взагалі EZ у порівнянні.

Відправлено через 2 хвилини 49 секунд:
Єдине що не подобається так це топмаунт через прокладки :-/ китайці зі своїми специфічними смаками. Нє шоб зробити халф плейт чи 1.2мм для тих кому пом'якше подавай, так натомість тулять цю срань :insane: а в усьому іншому дошка чудова, жирний лайк

Відправлено через 37 хвилин 15 секунд:
Алексотос там рекламував цікавий світч від ттс, каже шо скретчі майже як черрі, на записі чути шурхотіння indeed. Але Pantheon keys, які його розробляли/замовляли у ттс, пишуть "think of broken-in mx1a", нууу.. так собі, залежить від того як саме broken-in, якщо мова про 20к то ще куди не йде. Але ціна приємна, стокова пружина норм. треба буде спробувати, коли доїде до штатів. все таки я котірую ттс, це #3 виробник в моєму особистому топі після черрі і гатерону. Може кудись і стануть замість хайперглайдів
Ответить