Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 02.12.2025 14:15 вам щось забороняє користуватись цими смартами або іншими моделями від цих же виробників?
Ну очень странный вопрос. Типа кто вам мешает ездить на паровых машинах 1930-х годов. Наверняка отсутствие этих самых машин на текущий момент? Таких моделей сос меными акумами, нормальный легким рутом и кучи софта под рут не делают. ARM системы запрещают чем дальше тем больше. Уже сложно банально докинуть в софтину плагин по пути расположения софтины.
yuriy_dd: 02.12.2025 14:15 потрібні гроші на прогрес а то буде як зараз стало з х86
в мене досі Поко Ф1 - працює ще терпимо смарту вже 8 років (хоча буду міняти}, виключно за рахунок кастомних прошивок бо виробник його вже давно не оновлює

можете похвалитися такою довговічністю свого смарта?
абсолютно не верно. Данные деньги к прогрессу отношения не имеют. Это развитие потреблдства когда с 8 серии и до 14 смартфоны по скорости и практически не отличались, но покупают ибо на старом батарея здохла или поддержка ах целых два года.
Nomi 540 возможно еще запустится, если еще найду где он лежит, достаточно старый? Самсунг кнопочный работает, календарь уже и выставить нельзя на эти года давно как. Надо выкинуть и купить такой же кнопочный? Xiaomi Redmi S2 2/32GB или 2/16, не помню, запускается, но уже не стабильно работает.
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 02.12.2025 14:43Наверняка отсутствие этих самых машин на текущий момент?
правильною дорогою йдете, далі себе запитайте чому їх нема
Alexsandr: 02.12.2025 14:43когда с 8 серии и до 14 смартфоны по скорости и практически не отличались
там є дуже суттєвий прогрес
проблема в прошивках від вендорів що вони туди стільки всякого лайна напихають через через яке смарт не показує своєї швидкодії

це стосується наприклад прошивок від Сяомі чи Самсунг - де розмір прошивки у порівнянні з кастом на чистому андроїді в три рази більший
ви просто уявляєте скільки там всього напхано?
Gold_Star
Member

yuriy_dd: 02.12.2025 14:37дуже, але щоб не від samsung
чекаю щось від Сяомі, що можна було unlock bootloader і поставити кастомну прошивку

ще google має покращити десктоп режим в андроїді - я думаю саме для цього вони планують об'єднати android і хромос
якщо буде як ромаз мені буде абсолютно достатньо
Тепер ви розумієте, чому я вам говорив про макОС на айпаді? Навіть нінтендо і валв для своїх портативних консолей здогадались реалізувати режим десктопа в док-станції
pelia
Member

tornadox: 02.12.2025 11:08
pelia: 01.12.2025 23:31Пердолінг ще той. Я забив болт на це і купив собі годинник гармін, просто анлокнутий бут і рут це мій пунктик, з яким я піду до кінця.
У мене піксель з рутом, я задоволений, але боротись з play integrity немає ніякого бажання, бо там чисто розбиратися у цьому на цілий робочий день+, та і воно буває працює місяцями, а буває ледве не за день злітає і зазвичай в самий незручний момент
ясно, десь так і думав що варіантів для обходу стає все менше, живу без рута з 2019. Реклама блокується на рівні роутера і впн додатково. Vanced патчить додатки. Все що хочеться прибрати з прошивки можна задісейблити через adb. Маю Shizuku для деяких програм. Що зараз цікавого можна з рутом зробити на сучасних смартфонах?
Насправді - без поняття, я його максимум використовую для заміни системних апок патченими від реванседа. Шизуку також маю, виключно для Pixel IMS, а то не хоче кс дружити піксель з волте, тестовий профіль ще з липня є, а на стейбл прошивку не попадає.

Мені рут більше треба для того щоб був, а вдруг я таки щось захочу. А анлокнутий бут на випадок якщо у мене якось руки стануть кривими, щоб нормально через фастбут прошитись, чи зробити відкат на попередню прошивку.
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 02.12.2025 14:49 правильною дорогою йдете, далі себе запитайте чому їх нема
Тут просто, различные не очень специалисты все время увеличивают требования к софту при той же функциональности. как результат нужно новое оборудование.
И сменные акумы тут вообще не причем. Это только тактика продать больше устройств не создавая новые (тормоз прогресса).
yuriy_dd: 02.12.2025 14:49 там є дуже суттєвий прогрес
проблема в прошивках від вендорів що вони туди стільки всякого лайна напихають через через яке смарт не показує своєї швидкодії
нету его (прогресса). скорость +-идентична, а изменение внешнего вида не прогресс, дизайн что бы продать такое же под видом другого.
Если же вендор ставит на "новинку" еще больше шлака, смотри пункт1.
yuriy_dd: 02.12.2025 14:49 це стосується наприклад прошивок від Сяомі чи Самсунг - де розмір прошивки у порівнянні з кастом на чистому андроїді в три рази більший
ви просто уявляєте скільки там всього напхано?
Но ведь и удобнее. Но проблема в другом новые прошивки медленнее, а общий функционал тот же.
Вон майрософт уже не может осилить быстрый запуск проводника, даже с тем, что проводник тупо держат запущенным в памяти по сравнению с загрузкой с нуля. Это не прогресс сейчас, это деградация которая тянет более мощное железо просто что бы работало не хуже то, что работало раньше на более слабом железе. ARM же помогает этому одноразовыми устройствами.
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 02.12.2025 15:01нету его (прогресса). скорость +-идентична
маячню пишете
Alexsandr: 02.12.2025 15:01Но ведь и удобнее
лайно від xiaomi чи самсунга мені явно менш зручне ніж кастоми на основі чистого андроїда
Alexsandr: 02.12.2025 15:01Но проблема в другом новые прошивки медленнее
я ж вам написав чому! тому що вендори пихають туди кучу зайвого софта яке жре проц пам'ять і батарею
Alexsandr: 02.12.2025 15:01Вон майрософт уже не может осилить быстрый запуск проводника
те що microsoft обрало таку стратегію це виключна проблема microso
apple свої прошивки вилизує і оптимізує

Відправлено через 21 хвилину 3 секунди:
Gold_Star: 02.12.2025 14:56Тепер ви розумієте, чому я вам говорив про макОС на айпаді?
мені не потрібно макос на айпаді, я не купую і не планую купити iPad, або дешевий android планшет або MacBook

якщо вам не підходить те що пропонує виробник як він це позиціонує - то не купуйте
leif
Member

yuriy_dd: 02.12.2025 17:13якщо вам не підходить те що пропонує виробник як він це позиціонує - то не купуйте
ага, нарешті стало зрозуміло :idea:

в домашній ПК на арм не купую! дякую за підказку, Юрій :beer: виручили, допомогли
Gold_Star
Member

yuriy_dd: 02.12.2025 17:13якщо вам не підходить те що пропонує виробник як він це позиціонує - то не купуйте
Пропонуєте навіть не прошивати смартфони? ;)
yuriy_dd
Member

Gold_Star: 02.12.2025 17:36Пропонуєте навіть не прошивати смартфони?
а для чого тоді виробник дозволяє розблокувати bootloader?
Gold_Star
Member

yuriy_dd: 02.12.2025 17:55а для чого тоді виробник дозволяє розблокувати bootloader?
*якщо дозволив
Багатьом зараз не одобрюють анлок, або чекають тижнями
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 02.12.2025 17:13
маячню пишете
Сам наблюдал несколько лет такую фигню. Да высший сегмент рос, а вот нижний и начало среднего нет. Видать резервы роста ARM себя исчерпывают.
yuriy_dd: 02.12.2025 17:13 лайно від xiaomi чи самсунга мені явно менш зручне ніж кастоми на основі чистого андроїда
Какие сорта лайна вы считаете лучшими или худшими, это ваши проблемы. Кастомы же все равно куда ставить если разлачивается.
я ж вам написав чому! тому що вендори пихають туди кучу зайвого софта яке жре проц пам'ять і батарею
Ага и так все модели и все ОС :) Лишнее есть но оно далеко не всегда запущено. Все же это оптимизация. под ARM массовый она похоже тоже потерпела крах. Хром условно был 4мб стал 400.
те що microsoft обрало таку стратегію це виключна проблема microso
apple свої прошивки вилизує і оптимізує
Но только за счет полной закрытости, малого количества моделей и относительно быстрого устаревания. Опять же наверняка есть там к чему придираться.
AntonyKandaurov
Member

Ну, Glide і 3dfx теж колись були топ мрією гей-мера в умовному 1998 році. Але потім чогось так сталося що пропрієтарний Glide просрав із свистом. Це найбільш показовий приклад того що як би не була вилизана пропрієтарщина - все ж таки вона програє, бо коли ти зажатий в лещатах - ти в програшній позиції.
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 02.12.2025 15:01Тут просто, различные не очень специалисты все время увеличивают требования к софту при той же функциональности
дехто робить це навмисне - як Майкрософт з Він 11
але найчастіше софт просто росте - додаються нові можливості в бібліотеки
Alexsandr: 02.12.2025 15:01нету его (прогресса). скорость +-идентична
для цього є тести. Ви ж користуєтесь тестами, а не на око міряєте
Alexsandr: 02.12.2025 15:01ARM же помогает этому одноразовыми устройствами
АРМ не має до цього діла
Alexsandr: 02.12.2025 21:11Видать резервы роста ARM себя исчерпывают
це ви себе так налаштовуєте після застою у х86?
Alexsandr: 02.12.2025 21:11Хром условно был 4мб стал 400
це теж не проблема АРМ
на Віндовс - він так точно підріс
waryag
Member

yuriy_dd: 02.12.2025 11:59про те що smart дуже важко зробити пиле-волого захищеним коли є зйомна батарея ви звичайно не чули?
і компактнішим
ІРх6 і вище є лише на відносно невеликій кількості дорогих смартфонів, у більшості захист відсутній або чисто формальний - таке можна зробити і з кришкою.
І навіть там, де заявляють ІРХ8, це маркетинг - якщо телефон протече, гарантія анулюється.

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
yuriy_dd: 02.12.2025 13:52напевно вам подобається цей смартфон
думаєте хто хтось би міг його зробити зі зйомної батареєю?
Яскравий приклад маркетингової шизи. А якщо міряти товщину не тільки там, де зручно виробнику - отримаємо приблизно ці ж 10мм.

Трішки радує лише те, що він провалився.

Відправлено через 3 хвилини 55 секунд:
yuriy_dd: 01.12.2025 17:45 я особисто проводив експерименти скільки споживають різні діоди Cree - ви щось подібне робили? Ви маєте необхідні знання?
:facepalm:
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 02.12.2025 21:11 я ж вам написав чому! тому що вендори пихають туди кучу зайвого софта яке жре проц пам'ять і батарею
Ага и так все модели и все ОС
я тестив швидкість браузерних тестів на Поко Ф5 - на прошивці від Сяомі і на кастомі - так на кастомі майже в 2 рази швидше працює

Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
waryag: 03.12.2025 20:12у більшості захист відсутній або чисто формальний - таке можна зробити і з кришкою
легше зробити з кришкою чи без?
waryag: 03.12.2025 20:12 І навіть там, де заявляють ІРХ8, це маркетинг - якщо телефон протече, гарантія анулюється.
я в курсі. Вони могли так точно заявляти що смарт витримає удар молотком
waryag: 03.12.2025 20:12 Яскравий приклад маркетингової шизи. А якщо міряти товщину не тільки там, де зручно виробнику - отримаємо приблизно ці ж 10мм.
але людям подобається тонкий, і телефон вони тримають саме там де виробник міряє
waryag
Member

yuriy_dd: 03.12.2025 20:20 легше зробити з кришкою чи без?
Для більшості телефонів - однаково.
yuriy_dd: 03.12.2025 20:20 я в курсі. Вони могли так точно заявляти що смарт витримає удар молотком
:lol: Тобто ти сам згоден, що твій тейк про відмову від змінних акумів заради водозахисту ні про що?
yuriy_dd: 03.12.2025 20:20 але людям подобається тонкий, і телефон вони тримають саме там де виробник міряє
Так не подобається. Айфон ейр провалився, поставки практично призупинені, вихід наступника під питанням.
yuriy_dd
Member

waryag: 03.12.2025 21:25 Для більшості телефонів - однаково.
але чому ви відмовляєтесь думати критично і йти далі - і поставити собі логічне питання - чому ніхто так не робить? якщо є попит - то це буде величезною конкурентною перевагою?

невже х86 фанатизм відбиває у вас здатність мислити?
waryag: 03.12.2025 21:25 :lol: Тобто ти сам згоден, що твій тейк про відмову від змінних акумів заради водозахисту ні про що?
ні, я ж писав - пиле-волого захист. Ще можна додати - що легше зробити смарт тоншим, і щоб корпус був більш міцним - де батарея - це частина силової конструкції. І щоб не скрипів.
waryag: 03.12.2025 21:25 Так не подобається. Айфон ейр провалився, поставки практично призупинені, вихід наступника під питанням.
але сучасні смарти - це не лише айфон. Ви ж напевне знаєте товщину сучасних андроїд смартів?
Z440_User
Member

Юрій, ось ви пишете про швидкість браузеру, особливо в однопотоці. У мене питання:
Як це я можу побачити на своєму пристрої?
Є у мене два смарта redmi 7 та realme. Обидва навіть на вашій профільній архітектурі arm.
Є три ПК, профільний, на 775 сокеті в гаражі, на 1156 на роботі.
От я хочу з'ясувати та побачити різницю в швидкодії.
Як мені це зробити?

Відправлено через 48 секунд:
На пк браузери опера, на смартах хром
yuriy_dd
Member

Z440_User: 03.12.2025 21:39Юрій, ось ви пишете про швидкість браузеру, особливо в однопотоці. У мене питання:
Як це я можу побачити на своєму пристрої?
сайти працюють швидше. Все що працює на основі ядра браузера (а це по суті всі месенджери, багато додатків з UI) - працює скоріше
Якщо у вас є робота з важкими сторінками на яких багато компонент - це теж працюює скоріше, в мене наприклад - значно скоріше

весь клієнський UI - він одно-потоковий. У айфоні (принаймі раніше) - як тільки ви торкнулись екрану - відразу 1 швидке ядро працює на макс частоті
А ядер там лише 2P + 4E - я надіюсь ви розумієте що це означає?
а ще - швидкодія UI на айфоні, плавність, анімації - працюють найкраще
До прикладу результат speedometer 3.1 на останіх айфонах - десь біля 40 - можете потестити на свому компі - результат напишіть якщо не соромно
Z440_User: 03.12.2025 21:39 От я хочу з'ясувати та побачити різницю в швидкодії.
давайте спробуємо провести аналогію з х86 - новий проц Intel Core Ultra 9 285K дає приріст +8% від Intel Core i9-14900K. В грі він дає приріст з 119 ФПС до 124 (хоча я можу говорити що є багато ігор де новий проц сильно гірший за старий)
Ви зможете побачити цю різницю? у вас виникають подібні питання коли ви дивитесь на прогрес х86 проців?

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
Z440_User: 03.12.2025 21:40 На пк браузери опера, на смартах хром
якщо останя версія - то вони приблизно однаково працюють

але Safari на мак міні - чомусь повільніше працює, я його мало використовую, бо воно калічене

Відправлено через 9 хвилин 39 секунд:
Z440_User: 03.12.2025 21:40 Як це я можу побачити на своєму пристрої?
можемо підійти з іншої сторони - візьмемо топові х86 проци - Intel Core Ultra 9 285K та AMD Ryzen 9 9950X
вони в тесті Cinebench 2024 на один потік лише проци (не вся система, а лише проци) споживають більше ніж макс споживання мак міні М4 (вся система) на всі ядра і показують гірший результат в одно-потоці ніж М4
мак міні проти них - як Давид проти Голіафа - і він виграє
він розміром як 2 кулака
Z440_User
Member

yuriy_dd, ви не відповіли на моє питання. Ну окрім якогось speedtest'a.
От я гортаю форум оверклокерс, гортаю driver.top, шукаю інфу в гулі, гортаю сторінки знайденої інфи, гортаю олх... - між старим редмі7 та поточним реалмі різниці не бачу.
Так само не бачу різниці і між пк, окрім початкового запуску браузера. Але то питання суто залізне. Запуск з hdd sata1 vs nvme over pci-e x1 v2 vs nvme over pci-e x4 v3 що цілком закономірно. Але як браузери запущені - різниці не бачу.
Тож як мені побачити різницю в швидкодії браузера? Чи Е5-2690v4 = X3470 = Prescott з підтримкою х64 і тому я не бачу різниці?
Ответить