А що саме зацікавило?
Mode фірма непогана, якщо сподобалось і пропонують гарну ціну можна сміливо брати. Я все хочу до їхніх обскур дістатись (алексотос шо дарма розрекламував
достатні приводи і 1300 за 90 справді норм. але, якщо це мова про світчі, якими користувались (судячи з ціни), то варто пам'ятати, що заводське змащення, як і ручне -- не вічне. в залежності від того як вони були насамперед змащені на заводі, чим змащені, як зберігались і користувались -- мастила там може залишитись більше чи менше. просто FYIБарбарис: ↑ 11.11.2025 22:42Важчі за мої, змащені з заводу, пружини.
відкрити кілька світчів -- подивитись, що там всередині і одразу стане ясно що там по залишках мастила і де вони знаходятьсяБарбарис: ↑ 12.11.2025 18:12тому можна спробувати. Огляд і повернення ніхто не відміняв.
Розбирати нп не дає, але судячи по звуку та руху все ок: дуже плавні та більш тихі, ніж в оглядах. Слідів використання, розбирання не знайшов. Ввечері, як доберусь до клавіатури, спробую установлені.leif: ↑ 13.11.2025 10:29 відкрити кілька світчів -- подивитись, що там всередині і одразу стане ясно що там по залишках мастила і де вони знаходяться
Питав у еверглайдів, чи не планують окремо продавати різні плейти, зокрема FR4. Відповіли, що не розглядають FR4, бо "недостатня точність виробництва" для забезпечення точності і стабільності для магніток. Звучить як банальна їзда по вухам, але може і має місце в їх очах. Той же вутінг взагалі з коробки на PC плейті, а там скільки стійок для жорсткості не розмісти все одно буде досить багато флексу, а тут за FR4 бояться))leif: ↑ 15.11.2025 23:22 взагалі, навіщо виробники магнітних дошок беруть алю в якості дефолтного матеріалу плейту мені не зрозуміло, адже фр4 теж досить твердий (особливо якщо його прикрутити кількома гвинтами на стійках до пцб, як це роблять с алю на НЕ-бордах), зовсім недорогий по вартості матеріал, але в той же час, він має би більше пасувати до звуку магнітних світчів, трошки нейтралізуючі неприємні їхні особливості, а не підкреслюючи навпаки, як це робить алюміній. звісно, вибір матеріалу плейту не так щоб повністю перетворює звучання клавіатури, але, тим не менш, чисто в теорії фр4 -- це найкращий вибір для магнітних світчів.
припускаю, що алю беруть щоб не заморачуватись, або ж як найбільш твердий матеріал. в той же час і з фр4 нарікань на точність спрацьовування світчів я не помічав в цих ваших інтернетах![]()
та при їхньому підході: взагалі байдуже з чого той плейт зробленийfeniks_tm: ↑ 16.11.2025 09:24Той же вутінг взагалі з коробки на PC плейті
Я щось думав чи може ще докинути POM пощупати, але мені подобається коли свіч намертво сидить в плейті, з пластиковими це певно не варіант.leif: ↑ 16.11.2025 12:46 власне, у вутінга в цьому плані підхід я одобряю. це те, про що я і кажу. якщо ви все одно берете купу гвинтів щоб скріпити плейт і пцб, ну візьміть вже якийсь більш підходящий під характер магнітних світчів матеріал, все одно ніякого флексу не буде. але ні, беруть люміній![]()
це не залежить від матеріалу, з якого виготовлений плейт від слова гетьfeniks_tm: ↑ 16.11.2025 12:52Я щось думав чи може ще докинути POM пощупати, але мені подобається коли свіч намертво сидить в плейті
Чому? Мʼякий пластик по ідеї ж більш піддатливий до деформації, коли (сильно) тиснеш свіч під кутом до прикладу. Звісно ж залежить безпосередньо від допусків самих отворів, але думаю все ж таки свою роль матеріал точно має грати. Механіка ще додатково фіксується у пцб, а от у магніток практично вся жорсткість лежить на плейтіleif: ↑ 16.11.2025 12:54
Відправлено через 46 секунд:це не залежить від матеріалу, з якого виготовлений плейт від слова гетьfeniks_tm: ↑ 16.11.2025 12:52Я щось думав чи може ще докинути POM пощупати, але мені подобається коли свіч намертво сидить в плейті
у мене не для однієї, не для двох і не для трьох клавіатур є плейти з різних матеріалів, включно з POM -- немає ніякої різниці. легкість діставання залежить від світча і від того як зроблені отвори в плейті, а не від матеріалу.feniks_tm: ↑ 16.11.2025 13:01Чому? Мʼякий пластик по ідеї ж більш піддатливий до деформації, коли тиснеш свіч під кутом до прикладу. Звісно ж залежить безпосередньо від допусків самих отворів, але думаю все ж таки свою роль матеріал точно має грати.
магнітні світчі також мають дві ноги які втикаються в пцб, це теж значною мірою впливає на те, наскільки легко світч встановлюється і дістається. якщо в пцб отвори вузькі а ноги товсті - буде досить серйозна додаткова фіксаціяfeniks_tm: ↑ 16.11.2025 13:01Механіка ще додатково фіксується у пцб