Може якісь заспокійливі прийми чи що, бо ти щось перезбудився на той нумпад
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
kairo
Member
StTechnik
-
StTechnik
Member
kairo
Та не. Я спокоен как удав. Просто я тоже предприниматель. И я предпринял что бы цифры за меня бухгалтер бил. А я на TKL посижу.
Та не. Я спокоен как удав. Просто я тоже предприниматель. И я предпринял что бы цифры за меня бухгалтер бил. А я на TKL посижу.
-
kairo
Member
В нас три бухгалтери та один позаштатний. Тільки бізнес, це не тільки про бухгалтерію.kairo: ↑ 08.11.2025 16:10И я предпринял что бы цифры за меня бухгалтер бил.
-
StTechnik
Member
kairo
Понял/принял. Да ничо я не имею против там блоков этих. Право каждого покупать то что ему нравится и хочется. Да, в чем то действительно для цифр удобно когда их часто и много.
Понял/принял. Да ничо я не имею против там блоков этих. Право каждого покупать то что ему нравится и хочется. Да, в чем то действительно для цифр удобно когда их часто и много.
-
leif
Member
бачив цей конструктор в огляді хіпіо, він звісно той ще клавіатурний експерт але навіть там було ясно що продукт м'яко кажучи сумнівний7mindfields: ↑ 08.11.2025 14:43 leif або є взагалі тупо модульний варіант, навіть на олх бачив колись![]()
https://tmicetech.com/products/tmice-x- ... yboard-set
Я тим часом домучав таки ніксі
Тепер треба вирішити куди їх запаяти так щоб вирішити скільки сетів докупити
-
feniks_tm
Member
Ууу блін... хотів докупити собі на 11.11. Дійсно така велика різниця? Чомусь не бачив більше подібних згадок, що все погано.
-
leif
Member
якщо маєте сумніви, то спробувати самому, цитуючи класика "сваімі рукамі увідєть і сваімі глазамі патрогать" можно за вельми помірну суму гривеньfeniks_tm: ↑ 09.11.2025 04:50Чомусь не бачив більше подібних згадок, що все погано.
-
feniks_tm
Member
Та в тому і справа, що за ціну умовних 10гр 205g0 у нас я можу взяти 10г "105" + 10г "205g0" + 10г "BDZ" з аліleif: ↑ 09.11.2025 10:55якщо маєте сумніви, то спробувати самому, цитуючи класика "сваімі рукамі увідєть і сваімі глазамі патрогать" можно за вельми помірну суму гривеньfeniks_tm: ↑ 09.11.2025 04:50Чомусь не бачив більше подібних згадок, що все погано.![]()
-
leif
Member
от цікаво, чому ж це так, може є якась причина в подібному ціноутворенніfeniks_tm: ↑ 09.11.2025 11:02Та в тому і справа, що за ціну умовних 10гр 205g0 у нас я можу взяти 10г "105" + 10г "205g0" + 10г "BDZ" з алі
як на мене особисто, то чималу. але, справді, візьми найменшу кількість ОГ крайтокса і спробуй, щоб не мучитись такими питаннями, це єдиний шлях. хто знає, може у тебе буде інший погляд на це все і влаштує і китайська підлива) це все індивідуально, як з усім в клавіатурному світіfeniks_tm: ↑ 09.11.2025 11:02Не маю уявлення, яку різницю я маю побачити між оригінальним крайтоксом і алішною бадягою.
10гр це на тисячу світчів, якщо щоfeniks_tm: ↑ 09.11.2025 11:0210гр 205g0
-
feniks_tm
Member
Це було лише утрування, хоча з іншої сторони менше у нас брати ще менш вигідно, оскільки половину вартості зверху ще доставка буде. От якщо брати до купи з чимось, тоді так, не так помітно. Я більше мав на увазі, що навіть по мінімуму взяти 3гр 205г0 і 3мл 105 оригінальних коштуватиме як пожиттєвий запас алішної мішанини. Питання лише у тому, чи дійсно у нас оригінал, чи те саме, що і на аліleif: ↑ 09.11.2025 13:10 10гр це на тисячу світчів, якщо що
-
Geinz21
Member
Это оригиналы или с Али? Подумываю себе заказать, но у немцев они пипец какие дорогие, а у американцев на mechanicalkeyboads почему-то без оригинальных коробок продаются и как бы на самопал не попастьleif: ↑ 08.11.2025 19:18 Я тим часом домучав таки ніксі0.125мм пц філми від ТХ, довга сінглстейдж пружина ТТС. Хаузінги– 3204, пружини – 105. Все як завжди короче
![]()
-
leif
Member
світчі? оригінали, звичайно. навіщо мені підроблені черрі, та і чи існують вони в наші буремні часи?Geinz21: ↑ 09.11.2025 13:22Это оригиналы или с Али?
будь готовий до того, що вони сухі і для того, щоб ними почати користуватись без болю і страждань потрібно буде як мінімум змастити, а краще ще й зафілмити і замінити рідні пружини на щось пристойнеGeinz21: ↑ 09.11.2025 13:22Подумываю себе заказать
а яка у тебе клавіатура, нагадай?
Відправлено через 14 хвилин 54 секунди:
давно вже про це не писав, може комусь буде цікаво, що саме особисто я змащую в світчах:
- в боттом хаузінгу: рейли (заглиблення по боках по яких рухається стем) і ліф (два бугорки-контакти)
- на стемі: ніжки (які контактують з ліфом), боковини (які їздять в рейлах боттом-хаузінгу) і спинку. передню частину там де ніжки стема можна не змащувати, там все одно ніжки з ліфом в тій частині торкаються
pole стема (центральна товста ніжка) я не змащую, але є люди які змащують. тут вже пробуйте і дивісться що подобається.
якщо це 205 мастило, воно дасть більшу гладкість і трохи нижче звучання, але при цьому натискання може комусь відчуватись дещо ватним, недостатньо живєньким, що по звуку що по відчуттях. втім, це доволі суб'єкивно, звісно, і значною мірою залежить від уважності при змащенні. у мене є світчі, які я змастив 205м мастилом і взагалі не відчуваю жодної ватності, тому що ретельно підійшов до відміряння кількості (мікроскопічної) мастила. але це справді заморочно, без перебільшень. деякі види пластику справді рекомендується змащувати тільки 205м крайтоксом, такі як полікарбонат або інк-пластик від гатерон.
якщо це 3203 або 3204 мастило, то світч виходить більш живєнькій, за рахунок того що мастило менш в'язке. але комусь результат може здатись недостатньо гладеньким після змащення і недостатньо м'ютед-причісаним по звуку в процесі змащення (в хорошому сенсі). тут теж треба дивитись.
тактильні світчі (саме ніжки стема і ліф) потрібно змащувати лише 3203-04, бо якщо взяти 205 то втратиться/притупиться тактильність, знову ж таки внаслідок його великої в'язкості.
-
Geinz21
Member
Ну, на алиэкспрессе они тоже есть в товарных количествах, вот и гадай, что это, китайский подвал или лицензия немцевleif: ↑ 09.11.2025 13:58 світчі? оригінали, звичайно. навіщо мені підроблені черрі, та і чи існують вони в наші буремні часи?геніальна ідея підробляти зовсім недорогі світчі, при чому не так щоб дуже популярні. + підробка одразу буде помітна, накидають три мільйони негативних відгуків де не продавай їх. просто топова ідея
![]()
![]()
будь готовий до того, що вони сухі і для того, щоб ними почати користуватись без болю і страждань потрібно буде як мінімум змастити, а краще ще й зафілмити і замінити рідні пружини на щось пристойне
У меня Monsgeek M2. Стою перед дилеммой, заказать Akko V5 Blue или вспомнить старую классику, Cherry MX Brown. Вчера свою старую Ducky расчехлял (благо время появилось прибраться в шкафах), поклацал, и захотелось тактильности (сейчас у меня линейные WQ). Но Cherry не знаю где заказать. У немцев дороговато в перерасчете на гривны, а на алике как раз 11.11 не за горами и можно неплохо сэкономить.leif: ↑ 09.11.2025 13:58 а яка у тебе клавіатура, нагадай?
-
leif
Member
mx2a чи mx1a? нової ревізії має бути вдосталь. китайці люблять клавіатури набагато більше в середньому по лікарні ніж на колективному заході, тому це аж ніяк не дивно, що у них буде всього і багато хоч німецького хоч якого. повторюсь, що сенсу робити підробку світчів черрі особисто я не бачу, але гарнтувати що цього немає на 100%, звісно, не можу. хто тих китайців знаєGeinz21: ↑ 09.11.2025 16:01Ну, на алиэкспрессе они тоже есть в товарных количествах, вот и гадай, что это, китайский подвал или лицензия немцев
на фоамні клавіаутри (тобто такі які використовуються з шумкою) особисто я не рекомендую ставити черрі світчі, враховуючи існуючі альтернативи. ти там дивись сам звичайно, я не переконую, просто кажу свою точку зору. велику кількість сучасних світчів можна юзати навіть без ручного змащення, тому що вони досить непогано змащені на заводі як для фоамного білда: кейгік, hmx і так далі. та і в цілому, фоамна клавіатура == ставиш лонгполли, це комбо просто апріорі краще.Geinz21: ↑ 09.11.2025 16:01У меня Monsgeek M2. Стою перед дилеммой, заказать Akko V5 Blue или вспомнить старую классику
Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
в твою клавіатуру я б взяв тактильні hmxGeinz21: ↑ 09.11.2025 16:01захотелось тактильности
Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
хоча там недавно надійшов в продаж перший ЛП черрі-світч (так, тепер у них є і такий), так ще й й тактильний
Відправлено через 59 секунд:
можна спробувати і його, але тут теж буде не дешево і не ясно що там вони на заводі на змащували в цьому випадку, і які пружини і оце от все, я просто не вивчав це питання, треба обов'язково перевірити
-
Geinz21
Member
А фиг его знает. Вроде и такие, и такие видел. Во всяком случае, магазинчик KPrebuplic или как она называется, такими торговал. Всякие store с миллионном цифр не рассматривалleif: ↑ 09.11.2025 16:19 mx2a чи mx1a? нової ревізії має бути вдосталь. китайці люблять клавіатури набагато більше в середньому по лікарні ніж на колективному заході, тому це аж ніяк не дивно, що у них буде всього і багато хоч німецького хоч якого. повторюсь, що сенсу робити підробку світчів черрі особисто я не бачу, але гарнтувати що цього немає на 100%, звісно, не можу. хто тих китайців знає![]()
Блин, вот такого момента и не знал.leif: ↑ 09.11.2025 16:19 на фоамні клавіаутри (тобто такі які використовуються з шумкою) особисто я не рекомендую ставити черрі світчі, враховуючи існуючі альтернативи. ти там дивись сам звичайно, я не переконую, просто кажу свою точку зору. велику кількість сучасних світчів можна юзати навіть без ручного змащення, тому що вони досить непогано змащені на заводі як для фоамного білда: кейгік, hmx і так далі. та і в цілому, фоамна клавіатура == ставиш лонгполли, це комбо просто апріорі краще.
https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... e-home.0.0leif: ↑ 09.11.2025 16:19 в твою клавіатуру я б взяв тактильні hmx
Такие? Ибо про такой бренд не слышал. Еще смотрел на Durock Shrimp, по отзывам тоже неплохие.
-
Geinz21
Member
leif
а из того, что на али можно заказать, что посоветуешь? Не охота со штатовскими доставками возиться
Да и скидки через 2 два неплохие будут.
а из того, что на али можно заказать, что посоветуешь? Не охота со штатовскими доставками возиться
-
leif
Member
Geinz21
тут же не тільки питання наявності на алі, а ще й питання того, що саме ти хочеш отримати, бо у тебе розкид нормальний такий: від черрі браунів до сайлейнт світчів, що как би дві великі різниці
визначайся якось, а там дивись, що і де і за скільки можна купити. ну і зі штатів це все не так дорого і страшно. якщо є час почекати, можна взагалі оформити доставку з milktooth напряму в Україну. минулого року я так зробив в якості експерименту і описував тут в топіку свій веселий досвід з ними -- десь за 2.5 місяці доїхали
по ціні посилка з ~ 4-5 сетами по 90 світчів виходила 12 доларів на все про все. якщо там буквально 110 світчів то може і менше буде, не знаю
Відправлено через 19 хвилин 18 секунд:
я тим часом натестувався за сьогодні свіжезмащених ніксі і замовив ще 270шт таких же сухих і божественних ніксі mx1a
ітого, коли все замовлене доїде, то черрі світчів у мене буде:
- ~500 вінтаж блеків
- 540 блеків mx1a
- 180 блеків mx2a
- 90 ніксі mx2a
- 450 ніксі mx1a
- 95 браунів mx2a
- ~ 64 вінтажних черрі кліар олімпія
десь 1919шт черрі світчів
закинув ще своєму вінтаж-черрі-постачальнику запит на черрі retooled кінця 90х - самого початку 00х, і, якщо він ще і їх мені десь надибає дві-три сотні, от тоді можна буде на деякий час питання черрі світчів відкласти в бік, а там далі вже як піде, подивимось, може новинки замовлю на тест, типу вищезгаданих фалконів, цікаво ж все таки
тут же не тільки питання наявності на алі, а ще й питання того, що саме ти хочеш отримати, бо у тебе розкид нормальний такий: від черрі браунів до сайлейнт світчів, що как би дві великі різниці
Відправлено через 19 хвилин 18 секунд:
я тим часом натестувався за сьогодні свіжезмащених ніксі і замовив ще 270шт таких же сухих і божественних ніксі mx1a
ітого, коли все замовлене доїде, то черрі світчів у мене буде:
- ~500 вінтаж блеків
- 540 блеків mx1a
- 180 блеків mx2a
- 90 ніксі mx2a
- 450 ніксі mx1a
- 95 браунів mx2a
- ~ 64 вінтажних черрі кліар олімпія
десь 1919шт черрі світчів
закинув ще своєму вінтаж-черрі-постачальнику запит на черрі retooled кінця 90х - самого початку 00х, і, якщо він ще і їх мені десь надибає дві-три сотні, от тоді можна буде на деякий час питання черрі світчів відкласти в бік, а там далі вже як піде, подивимось, може новинки замовлю на тест, типу вищезгаданих фалконів, цікаво ж все таки
-
Geinz21
Member
leif
ну, скажем там, по тишине мне всё равно, у меня своя комната, и когда стучу по клавишам никого не смущает. За исключением клацающих черри блю. Меня за них чуть не прокляли, словно печатная машинка
А так, что-то тактильное попробовать для своей кастомки 
ну, скажем там, по тишине мне всё равно, у меня своя комната, и когда стучу по клавишам никого не смущает. За исключением клацающих черри блю. Меня за них чуть не прокляли, словно печатная машинка
-
leif
Member
Geinz21
О згадав ще один хайповий варіант. Gateron type R! І Точно є на Алі
О згадав ще один хайповий варіант. Gateron type R! І Точно є на Алі