Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Ни у кого нет проца Core 2 Duo Е 6700,чтоб купить? Другие не интересны,мне нужен для материнки Asus P5 PE-VM.Она с АЖП слотом и макс,что можно поставить,это такой проц.Просто есть три видеокарты АЖП,более-менее мощные,хочу вновь замутить ретросборку.У меня был системник с такой материнкой и процом Е6600,но я его раньше продал.Правда,со слабой видюшкой для этой сборки ,Радеон 9550 .
Да,еще.Тут ФМ 2\ФМ2+ платформу обсуждают,есть на продажу сборка -материнка и проц с кулером
viewtopic.php?f=26&t=289293
spoglyadach
Member

ApostolCV
Брендові чи китайські ноунейми? Якщо другий варіант то буде цікаво дізнатись чи співпадають вони з брендами, підозрюю що так але пару популярних типорозмірів можна порівняти

Бумик
Останній раз що бачив в продажу то щось була ціна 600 чи 800 гривень, мені самому лише один такий трапився випадково з материнкою P5E типу в невідомому стані за 200 гримнів. А там виявився отакий бонус-страйк. Вони доволі рідкісні в наших краях, той же 6600 взагалі не проблема знайти. Але щось не дуже розумію навіщо, це під яку відяху не вистачить того ж Е5800 за копійки що продаються в товарних кількостях на тому ж лоху. На таку материнку пхати 6700 це якийсь вихід за межі здорового глузду

Я ще розумію якщо є не закритий гільшатат по розгону першого покоління коре 2 дуо, бо він дуже круто їде за рахунок високого множника, особливо на якійсь P5E3 Premium чи Deluxe
mklm
Member

e5800 на 266 шині буде краще за е6700
Бумик
Member

spoglyadach
mklm
В мене є Е 5800,але памятаю,що він на своїй частоті 3200 мГц не працював на цій мамці,а тільки 1600 мГц начебто.Щось там його *різало*.
За Е 6700 гадаю можна забути з таким цінником,але є можливість купити Е 6600 за 125 грн.

Відправлено через 47 хвилин 26 секунд:
mklm: 05.07.2025 23:30 e5800 на 266 шині буде краще за е6700
А як його на шину 266 виставити?
У біосі нема можливості змінювати частоту шини,та й джамперів нема на материнці,воно автоматом шину ставить,в залежності від проца.Хіба що перемички в сокета пихати,так?
mklm
Member

bsel mod
Бумик
Member

Ну то зрозуміло,на проці відповідні піни заклеювати.А потім множник понизити (на мамці є можливість міняти множник,зрозуміло,що у низ)

Відправлено через 14 хвилин 39 секунд:
Ще на Ретровебі якась дичина- пишуть,що мамця підтримує Core 2 Quad (Kentsfield),тобто пхай собі Q 6600 та користуйся.Але ж на цьому Ретровебі стикався з інфою по інших материнках,що не відповідає дійсності.То і в цьому випадку-звідки вони інфу беруть?То воно ж не стикується.

Відправлено через 5 хвилин 44 секунди:
Та ще я перепаяв кондюки на живленні проца(встановив полімери замість звичайних) 6 штук,точно ,як на фото з Ретровеба.Бо два з них були *дутиши*,а інші потім випаяв,то вони знизу вже *дутиши* та показували щось там типу по 100-150 мкф замість 680.Та й по ЕSR та loss все погано.
radical
Member

Бумик: 06.07.2025 00:43 spoglyadach
mklm
В мене є Е 5800,але памятаю,що він на своїй частоті 3200 мГц не працював на цій мамці,а тільки 1600 мГц начебто.Щось там його *різало*.
За Е 6700 гадаю можна забути з таким цінником,але є можливість купити Е 6600 за 125 грн.

Відправлено через 47 хвилин 26 секунд:
А як його на шину 266 виставити?
У біосі нема можливості змінювати частоту шини,та й джамперів нема на материнці,воно автоматом шину ставить,в залежності від проца.Хіба що перемички в сокета пихати,так?
біос треба правильний пришити, множник ставиться з біосу
От тільки навіть далеко не кожний 5700 на 266 шині поїде.
Ну і для карти 9550 вистачить будь-якого core з запасом. То хіба якщо "потанцевали" з HD3850 ловить.
Бумик
Member

radical: 06.07.2025 06:08 біос треба правильний пришити, множник ставиться з біосу
Прошив біос модіфікований.Встановив проц Pentium Dual Core E 6700 .Система вантажиться,але зразу ж при проходженні посту свариться на овертемп проца.Але ж кулер високий,з мідним пятаком та добре притиснутий до проца (цей кулер добре охолоджує навіть розігнані Xeon Е 5440 та Q6600).
Це так розумію,побічні процеси у вигляді помилки зчитування датчиків.У Віндовс показує температуру проца 124 С, AUX 87 С :gigi:
Треба спробувати Е 5800.

Відправлено через 17 хвилин 50 секунд:
Ось таку *картинку* маємо.
спойлер
инфо е6700.jpg
Відправлено через 23 хвилини 25 секунд:
Прочитав,що пише людина,яка модіфікувала цей біос.
Він *розкочегарив* проца Селерон Д 345 до 6328 мГц (!!!).
Потім Вольфдейла Е 5700 всьго лише до 3611 мГц,але пише,що чомусь копіювання з памяті *впало* майже в півтори рази.
На Конроях та Аллендейлах Е6ххх\Е 4ххх (які підтримуються стоковими біосами) він цей біос не тестував.
radical
Member

Бумик: 06.07.2025 09:13
Це так розумію,побічні процеси у вигляді помилки зчитування датчиків.У Віндовс показує температуру проца 124 С, AUX 87 С :gigi:
Треба спробувати Е 5800.
Не пам'ятаю такого, спробуйте clear cmos. Або ж реально кулер криво став. Рекомендую кулер с бекплейтом для цієї плати, бокс її сильно може вигинати.
Для проців з шиною 266 в модбіосі є дільник 5:4 для CPU:RAM
Для 200 шини є опція ввімкнути РАТ. Загалом, там є досить багато налаштувань чипсету і пам'яті. Тільки треба змінювати параметри поступово, бо не будете знати, від чого запуску немає))
вольфдейл е7500/7600 на цій платі до 299 працював 3:2. Далі щось не перемикається з дільниками, немає старту. Але це плата з останніх ревізій, з полімерами біля сокету.
До речі, помітив з цими платами такий баг, деякі старих ревізій не можуть стартувати навіть на 266. Пробував впаювати полімери біля сокету, нічого не змінилося.
ApostolCV
Member

Буде !?Краще?!Да.
Навіщо ?
Як казав класик :
Я его х#й знает
.
Без 4670/3850 не розібратися.
Навіть на Асроці з запасом по вольтажу на 266 шині бува фейл з холодного запуску. Певно нюанси дрібного множнику.
Бумик
Member

ApostolCV
Є картка АЖП Х 1950 ПРО ,більш потужної нема.Але ж для неї Е 5800 на шині 266 не зайвий буде.
Ставив Е 5800 на шину 266 та множник х13,все працює.
Зараз встановив Е 8400 - проц ідентифікується,вантажиться,але тільки на шині 800.При спробі змінити шину на 266 та 333,навіть з заниженним множником,чогось не стартує.А на шині 800 з його мінімальним множником х6 він тільки 1200 мГц працює,тобто,цей проц не варіант,але я може в налаштуваннях біосу ще не розібрався.Спробую згодом Е 6550 поставити.Я дивлюсь,з цим моденим біосом материнка почала багато проців підтримувати.Принаймні,ті,про які я написав.

Відправлено через 3 хвилини 59 секунд:
radical: 06.07.2025 09:52 Але це плата з останніх ревізій, з полімерами біля сокету.
До речі, помітив з цими платами такий баг, деякі старих ревізій не можуть стартувати навіть на 266. Пробував впаювати полімери біля сокету, нічого не змінилося.
В мене плата першої ревізії 1.00 , а не 1.03.То на ній звичайні кондюки стояли,а я вже на полімери замінив.
radical
Member

На найбільш новій ревізії, що у мене є, максимальна шина з біосу 299. Вище може тільки з вінди спробувати ще підтягнути
Asrock 775i65G на 300 шині з біосу працює
Бумик
Member

radical: 06.07.2025 09:52 До речі, помітив з цими платами такий баг, деякі старих ревізій не можуть стартувати навіть на 266. Пробував впаювати полімери біля сокету, нічого не змінилося.
Моя плата старої ревізії стартує чудово на 266,х.з.

Відправлено через 10 хвилин 5 секунд:
radical: 06.07.2025 09:52 Не пам'ятаю такого, спробуйте clear cmos. Або ж реально кулер криво став.
Та скоріш за все щось у проці не те.Він холодний,тактильно спробував на сокеті знизу руку тримати,але ж як би він реально до 124 С прогрівся,то спрацював би захист.
Я згадав,що купив його по дешману та начебто і не ставив раніше нікуди.Бо для більш продвинутих плат 775 є проци Е 5440 та Q6600.А цей тільки зараз спробував протестувати.

Відправлено через 32 хвилини 38 секунд:
Запустив Е 6550 - на *рідній шині* 333 не стартує,тільки 266 з множником х6.
Встановив знову Е 5800 на шині 266 з множником х14.Частота становить 3724 мГц.
Зара тестую у Віндовс ХР.Мабуть,такий конфіг і залишу.Проц далі гнати не бачу сенсу,тоді VRM треба буде додатково охолоджувати та таке нше.

Відправлено через 7 хвилин 59 секунд:
mklm
radical
ApostolCV
Дякую за те,що *підштовхнули* мене у вірному напрямку. :beer:
spoglyadach
Member

Бумик: 06.07.2025 01:14 Ще на Ретровебі якась дичина- пишуть,що мамця підтримує Core 2 Quad (Kentsfield),тобто пхай собі Q 6600 та користуйся.Але ж на цьому Ретровебі стикався з інфою по інших материнках,що не відповідає дійсності.То і в цьому випадку-звідки вони інфу беруть?То воно ж не стикується.
Якась чуш, там VRM пихне від Q6600 там і без того все погано з силовою частиною, куди там квади пхати

Відправлено через 3 хвилини 45 секунд:
Бумик: 06.07.2025 10:33 Є картка АЖП Х 1950 ПРО ,більш потужної нема.Але ж для неї Е 5800 на шині 266 не зайвий буде.
Цій мапі якого Е6300 має вистачати :rotate:
radical
Member

spoglyadach: 06.07.2025 11:53 Якась чуш, там VRM пихне від Q6600 там і без того все погано з силовою частиною, куди там квади пхати
Ця плата на Pentium-D була розрахована, так що Q6600/Q6700 на ній працюють на номіналі.
А от X5450 нормально не захотів працювати, навіть на 266 шині. І взагалі він у мене ніде не захтів працювати на платах з AGP. Що цікаво, молодші типу E5410 спокійно працюють, я досі не знайшов пояснення цьому феномену.
mklm
Member

спойлер
Изображение
FarCry
Member

Death: 03.07.2025 20:46 Що тут віжбуваеться ? :spy: які fm2 :puke: , давайте вже за пів року хоч щось крутецьке виваліть :rotate:
Так згодиться? Atari Mega ST II - 1988
ATARI.jpg
Death
Member

FarCry
:gigi: ням, дякую, була амига, погано що я тоді був оленем
spoglyadach
Member

radical
Саме так, тому її часто можна побачити в продажу з темними плямами навколо силових ключів. Я як побачив в чєла в комплектації з якимось селероном, одразу пишу - БЕРУ, то ж вдалося купити прям в дуже гарному стані. А так не один раз бачив на лоху оті коричнєватості, ну і біля агп-роз'єму я думаю всі власники знають що там за точка джі знаходиться

FarCry
Навіть дивлячись на цей монітор через фото в мене вже болять очі B-)
А колись люди сиділи годинами і ніякий ШИМ їх не турбував

Оце ніяк не зрозумію, це я прогрів гоїв чи вони мене :laugh:
спойлер
Изображение Изображение
stdem777
Member

Э ретро системник початку нульових, на сокеті s754, повністю готовий до роботи. Материнка Asus K8N.Проц Athlon 3000.Відуха ATI Radeon 9600.ОЗУ 1 Гб. ХДД на 80гб.Дисковод DVD RW, БЖ. Можливо кому цікаво,ціну пропонуйте
Ответить