Новини
Останні статті і огляди
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
Бумик
Member
Ни у кого нет проца Core 2 Duo Е 6700,чтоб купить? Другие не интересны,мне нужен для материнки Asus P5 PE-VM.Она с АЖП слотом и макс,что можно поставить,это такой проц.Просто есть три видеокарты АЖП,более-менее мощные,хочу вновь замутить ретросборку.У меня был системник с такой материнкой и процом Е6600,но я его раньше продал.Правда,со слабой видюшкой для этой сборки ,Радеон 9550 .
Да,еще.Тут ФМ 2\ФМ2+ платформу обсуждают,есть на продажу сборка -материнка и проц с кулером
viewtopic.php?f=26&t=289293
Да,еще.Тут ФМ 2\ФМ2+ платформу обсуждают,есть на продажу сборка -материнка и проц с кулером
viewtopic.php?f=26&t=289293
-
spoglyadach
Member
ApostolCV
Брендові чи китайські ноунейми? Якщо другий варіант то буде цікаво дізнатись чи співпадають вони з брендами, підозрюю що так але пару популярних типорозмірів можна порівняти
Бумик
Останній раз що бачив в продажу то щось була ціна 600 чи 800 гривень, мені самому лише один такий трапився випадково з материнкою P5E типу в невідомому стані за 200 гримнів. А там виявився отакий бонус-страйк. Вони доволі рідкісні в наших краях, той же 6600 взагалі не проблема знайти. Але щось не дуже розумію навіщо, це під яку відяху не вистачить того ж Е5800 за копійки що продаються в товарних кількостях на тому ж лоху. На таку материнку пхати 6700 це якийсь вихід за межі здорового глузду
Я ще розумію якщо є не закритий гільшатат по розгону першого покоління коре 2 дуо, бо він дуже круто їде за рахунок високого множника, особливо на якійсь P5E3 Premium чи Deluxe
Брендові чи китайські ноунейми? Якщо другий варіант то буде цікаво дізнатись чи співпадають вони з брендами, підозрюю що так але пару популярних типорозмірів можна порівняти
Бумик
Останній раз що бачив в продажу то щось була ціна 600 чи 800 гривень, мені самому лише один такий трапився випадково з материнкою P5E типу в невідомому стані за 200 гримнів. А там виявився отакий бонус-страйк. Вони доволі рідкісні в наших краях, той же 6600 взагалі не проблема знайти. Але щось не дуже розумію навіщо, це під яку відяху не вистачить того ж Е5800 за копійки що продаються в товарних кількостях на тому ж лоху. На таку материнку пхати 6700 це якийсь вихід за межі здорового глузду
Я ще розумію якщо є не закритий гільшатат по розгону першого покоління коре 2 дуо, бо він дуже круто їде за рахунок високого множника, особливо на якійсь P5E3 Premium чи Deluxe
-
mklm
Member
e5800 на 266 шині буде краще за е6700
-
Бумик
Member
spoglyadach
mklm
В мене є Е 5800,але памятаю,що він на своїй частоті 3200 мГц не працював на цій мамці,а тільки 1600 мГц начебто.Щось там його *різало*.
За Е 6700 гадаю можна забути з таким цінником,але є можливість купити Е 6600 за 125 грн.
Відправлено через 47 хвилин 26 секунд:
У біосі нема можливості змінювати частоту шини,та й джамперів нема на материнці,воно автоматом шину ставить,в залежності від проца.Хіба що перемички в сокета пихати,так?
mklm
В мене є Е 5800,але памятаю,що він на своїй частоті 3200 мГц не працював на цій мамці,а тільки 1600 мГц начебто.Щось там його *різало*.
За Е 6700 гадаю можна забути з таким цінником,але є можливість купити Е 6600 за 125 грн.
Відправлено через 47 хвилин 26 секунд:
А як його на шину 266 виставити?mklm: ↑ 05.07.2025 23:30 e5800 на 266 шині буде краще за е6700
У біосі нема можливості змінювати частоту шини,та й джамперів нема на материнці,воно автоматом шину ставить,в залежності від проца.Хіба що перемички в сокета пихати,так?
-
mklm
Member
bsel mod
-
Бумик
Member
Ну то зрозуміло,на проці відповідні піни заклеювати.А потім множник понизити (на мамці є можливість міняти множник,зрозуміло,що у низ)mklm: ↑ 06.07.2025 00:47bsel mod
Відправлено через 14 хвилин 39 секунд:
Ще на Ретровебі якась дичина- пишуть,що мамця підтримує Core 2 Quad (Kentsfield),тобто пхай собі Q 6600 та користуйся.Але ж на цьому Ретровебі стикався з інфою по інших материнках,що не відповідає дійсності.То і в цьому випадку-звідки вони інфу беруть?То воно ж не стикується.
Відправлено через 5 хвилин 44 секунди:
Та ще я перепаяв кондюки на живленні проца(встановив полімери замість звичайних) 6 штук,точно ,як на фото з Ретровеба.Бо два з них були *дутиши*,а інші потім випаяв,то вони знизу вже *дутиши* та показували щось там типу по 100-150 мкф замість 680.Та й по ЕSR та loss все погано.
-
radical
Member
біос треба правильний пришити, множник ставиться з біосуБумик: ↑ 06.07.2025 00:43 spoglyadach
mklm
Відправлено через 47 хвилин 26 секунд:А як його на шину 266 виставити?mklm: ↑ 05.07.2025 23:30 e5800 на 266 шині буде краще за е6700
От тільки навіть далеко не кожний 5700 на 266 шині поїде.
Ну і для карти 9550 вистачить будь-якого core з запасом. То хіба якщо "потанцевали" з HD3850 ловить.
-
Бумик
Member
Прошив біос модіфікований.Встановив проц Pentium Dual Core E 6700 .Система вантажиться,але зразу ж при проходженні посту свариться на овертемп проца.Але ж кулер високий,з мідним пятаком та добре притиснутий до проца (цей кулер добре охолоджує навіть розігнані Xeon Е 5440 та Q6600).radical: ↑ 06.07.2025 06:08 біос треба правильний пришити, множник ставиться з біосу
Це так розумію,побічні процеси у вигляді помилки зчитування датчиків.У Віндовс показує температуру проца 124 С, AUX 87 С
Треба спробувати Е 5800.
Відправлено через 17 хвилин 50 секунд:
Ось таку *картинку* маємо.
- спойлер
Прочитав,що пише людина,яка модіфікувала цей біос.
Він *розкочегарив* проца Селерон Д 345 до 6328 мГц (!!!).
Потім Вольфдейла Е 5700 всьго лише до 3611 мГц,але пише,що чомусь копіювання з памяті *впало* майже в півтори рази.
На Конроях та Аллендейлах Е6ххх\Е 4ххх (які підтримуються стоковими біосами) він цей біос не тестував.
-
radical
Member
Не пам'ятаю такого, спробуйте clear cmos. Або ж реально кулер криво став. Рекомендую кулер с бекплейтом для цієї плати, бокс її сильно може вигинати.Бумик: ↑ 06.07.2025 09:13
Це так розумію,побічні процеси у вигляді помилки зчитування датчиків.У Віндовс показує температуру проца 124 С, AUX 87 С![]()
Треба спробувати Е 5800.
Для проців з шиною 266 в модбіосі є дільник 5:4 для CPU:RAM
Для 200 шини є опція ввімкнути РАТ. Загалом, там є досить багато налаштувань чипсету і пам'яті. Тільки треба змінювати параметри поступово, бо не будете знати, від чого запуску немає))
вольфдейл е7500/7600 на цій платі до 299 працював 3:2. Далі щось не перемикається з дільниками, немає старту. Але це плата з останніх ревізій, з полімерами біля сокету.
До речі, помітив з цими платами такий баг, деякі старих ревізій не можуть стартувати навіть на 266. Пробував впаювати полімери біля сокету, нічого не змінилося.
-
ApostolCV
Member
Буде !?Краще?!Да.mklm: ↑ 05.07.2025 23:30 e5800 на 266 шині буде краще за е6700
Навіщо ?
Як казав класик :
.Я его х#й знает
Без 4670/3850 не розібратися.
Навіть на Асроці з запасом по вольтажу на 266 шині бува фейл з холодного запуску. Певно нюанси дрібного множнику.
-
Бумик
Member
ApostolCV
Є картка АЖП Х 1950 ПРО ,більш потужної нема.Але ж для неї Е 5800 на шині 266 не зайвий буде.
Ставив Е 5800 на шину 266 та множник х13,все працює.
Зараз встановив Е 8400 - проц ідентифікується,вантажиться,але тільки на шині 800.При спробі змінити шину на 266 та 333,навіть з заниженним множником,чогось не стартує.А на шині 800 з його мінімальним множником х6 він тільки 1200 мГц працює,тобто,цей проц не варіант,але я може в налаштуваннях біосу ще не розібрався.Спробую згодом Е 6550 поставити.Я дивлюсь,з цим моденим біосом материнка почала багато проців підтримувати.Принаймні,ті,про які я написав.
Відправлено через 3 хвилини 59 секунд:
Є картка АЖП Х 1950 ПРО ,більш потужної нема.Але ж для неї Е 5800 на шині 266 не зайвий буде.
Ставив Е 5800 на шину 266 та множник х13,все працює.
Зараз встановив Е 8400 - проц ідентифікується,вантажиться,але тільки на шині 800.При спробі змінити шину на 266 та 333,навіть з заниженним множником,чогось не стартує.А на шині 800 з його мінімальним множником х6 він тільки 1200 мГц працює,тобто,цей проц не варіант,але я може в налаштуваннях біосу ще не розібрався.Спробую згодом Е 6550 поставити.Я дивлюсь,з цим моденим біосом материнка почала багато проців підтримувати.Принаймні,ті,про які я написав.
Відправлено через 3 хвилини 59 секунд:
В мене плата першої ревізії 1.00 , а не 1.03.То на ній звичайні кондюки стояли,а я вже на полімери замінив.radical: ↑ 06.07.2025 09:52 Але це плата з останніх ревізій, з полімерами біля сокету.
До речі, помітив з цими платами такий баг, деякі старих ревізій не можуть стартувати навіть на 266. Пробував впаювати полімери біля сокету, нічого не змінилося.
-
radical
Member
На найбільш новій ревізії, що у мене є, максимальна шина з біосу 299. Вище може тільки з вінди спробувати ще підтягнути
Asrock 775i65G на 300 шині з біосу працює
Asrock 775i65G на 300 шині з біосу працює
-
Бумик
Member
Моя плата старої ревізії стартує чудово на 266,х.з.radical: ↑ 06.07.2025 09:52 До речі, помітив з цими платами такий баг, деякі старих ревізій не можуть стартувати навіть на 266. Пробував впаювати полімери біля сокету, нічого не змінилося.
Відправлено через 10 хвилин 5 секунд:
Та скоріш за все щось у проці не те.Він холодний,тактильно спробував на сокеті знизу руку тримати,але ж як би він реально до 124 С прогрівся,то спрацював би захист.radical: ↑ 06.07.2025 09:52 Не пам'ятаю такого, спробуйте clear cmos. Або ж реально кулер криво став.
Я згадав,що купив його по дешману та начебто і не ставив раніше нікуди.Бо для більш продвинутих плат 775 є проци Е 5440 та Q6600.А цей тільки зараз спробував протестувати.
Відправлено через 32 хвилини 38 секунд:
Запустив Е 6550 - на *рідній шині* 333 не стартує,тільки 266 з множником х6.
Встановив знову Е 5800 на шині 266 з множником х14.Частота становить 3724 мГц.
Зара тестую у Віндовс ХР.Мабуть,такий конфіг і залишу.Проц далі гнати не бачу сенсу,тоді VRM треба буде додатково охолоджувати та таке нше.
Відправлено через 7 хвилин 59 секунд:
mklm
radical
ApostolCV
Дякую за те,що *підштовхнули* мене у вірному напрямку.
-
spoglyadach
Member
Якась чуш, там VRM пихне від Q6600 там і без того все погано з силовою частиною, куди там квади пхатиБумик: ↑ 06.07.2025 01:14 Ще на Ретровебі якась дичина- пишуть,що мамця підтримує Core 2 Quad (Kentsfield),тобто пхай собі Q 6600 та користуйся.Але ж на цьому Ретровебі стикався з інфою по інших материнках,що не відповідає дійсності.То і в цьому випадку-звідки вони інфу беруть?То воно ж не стикується.
Відправлено через 3 хвилини 45 секунд:
Цій мапі якого Е6300 має вистачатиБумик: ↑ 06.07.2025 10:33 Є картка АЖП Х 1950 ПРО ,більш потужної нема.Але ж для неї Е 5800 на шині 266 не зайвий буде.
-
radical
Member
Ця плата на Pentium-D була розрахована, так що Q6600/Q6700 на ній працюють на номіналі.spoglyadach: ↑ 06.07.2025 11:53 Якась чуш, там VRM пихне від Q6600 там і без того все погано з силовою частиною, куди там квади пхати
А от X5450 нормально не захотів працювати, навіть на 266 шині. І взагалі він у мене ніде не захтів працювати на платах з AGP. Що цікаво, молодші типу E5410 спокійно працюють, я досі не знайшов пояснення цьому феномену.
-
mklm
Member
ApostolCV: ↑ 06.07.2025 10:07 Навіщо ?
- спойлер
-
-
FarCry
Member
Death: ↑ 03.07.2025 20:46 Що тут віжбуваеться ?які fm2
, давайте вже за пів року хоч щось крутецьке виваліть
![]()
- Так згодиться? Atari Mega ST II - 1988
-
Death
Member
FarCry
ням, дякую, була амига, погано що я тоді був оленем
-
spoglyadach
Member
radical
Саме так, тому її часто можна побачити в продажу з темними плямами навколо силових ключів. Я як побачив в чєла в комплектації з якимось селероном, одразу пишу - БЕРУ, то ж вдалося купити прям в дуже гарному стані. А так не один раз бачив на лоху оті коричнєватості, ну і біля агп-роз'єму я думаю всі власники знають що там за точка джі знаходиться
FarCry
Навіть дивлячись на цей монітор через фото в мене вже болять очі
А колись люди сиділи годинами і ніякий ШИМ їх не турбував
Оце ніяк не зрозумію, це я прогрів гоїв чи вони мене
Саме так, тому її часто можна побачити в продажу з темними плямами навколо силових ключів. Я як побачив в чєла в комплектації з якимось селероном, одразу пишу - БЕРУ, то ж вдалося купити прям в дуже гарному стані. А так не один раз бачив на лоху оті коричнєватості, ну і біля агп-роз'єму я думаю всі власники знають що там за точка джі знаходиться
FarCry
Навіть дивлячись на цей монітор через фото в мене вже болять очі
А колись люди сиділи годинами і ніякий ШИМ їх не турбував
Оце ніяк не зрозумію, це я прогрів гоїв чи вони мене
-
stdem777
Member
Э ретро системник початку нульових, на сокеті s754, повністю готовий до роботи. Материнка Asus K8N.Проц Athlon 3000.Відуха ATI Radeon 9600.ОЗУ 1 Гб. ХДД на 80гб.Дисковод DVD RW, БЖ. Можливо кому цікаво,ціну пропонуйте