Sony дійсно повертається до ексклюзивних ігор для PlayStation 5. Нова стратегія озвучена співробітникам компанії

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

waryag: 19.05.2026 13:12Прецеденты были, начиная со стандарт ойл.
Были. У ресурсных и инфраструктурных монополий. У тех компаний без производства нет. Тем более с такой размытой юрисдикцией как у нвидиа

Отправлено спустя 5 минут 28 секунд:
waryag: 19.05.2026 13:12В конечном счете, все сводится к выполнению решений государственных регуляторов. За невыполенние решений антимонопольщиков последуют те же санкции.
Вы смешали всю кашу в одну.
FTC США не имеет никакого влияния на ASML и крайне ограниченое на tsmc.
У них свои антимонопольные органы, которые даже дышать в ту сторону имеют право через раз.
walkman3000
Member

Ararat це типовий студень першого семестру міжнародних відносин, одразу бачиш шо тип шарить у копрокорпоратизмі. або придбав на капіталісті пару базових курсів :laugh:
Барбарис
Member

MqM, змішались в кучу коні/люди. Ексклюзив магазину≠ексклюзив платформи.
Яке тт мислення? :facepalm: Мова лише про поширення інформації. Зараз занадто багато всього, відповідно через рік не всі повернуться, особливо якщо бачили масу проходжень чи спробували в іншому місці.
Shepard1985
Member

walkman3000: 19.05.2026 10:12
Shepard1985: 19.05.2026 09:52 Вони нічого не знають про ПК геймерів!
Shepard1985: 19.05.2026 09:52Адекватні компанії йдуть до багатоплатформерної системи, коли головне те, аби кожен грав у будь-що на тому, що йому більше до вподоби, а ці знову ховаються у свою мушлю
чєл, ти розумієш різницю між грою від внутрішніх студій та незалежних? адекватні компанії це які, нінка :laugh: ? чи мертвий паджитософт хбокс? чи конкордстейшн?
А ти "чел" розумієш, який об'єм має ринок ПК ігор? Там паритет з консолями. Просто Соні не хоче платити бабки чужим компаніям за те, аби ті в своїх магазинах їх продавали. Вони не хочуть платити Валв 30%, ось і все. Тому вони прийшли на ринок ПК з раритетним хламом своїм з кривими портами і обісралися. Ось візьмемо останній Резидент для прикладу, який продався тиражем більше на ПК, ніж на консолях. На ПК треба вміти продавати ігри! Вони цього не вміють, вони цього не хочуть аналізувати, вони гадали, що кинуть "жебракам" пліснявого хліба і жебраки підуть все скупати. Так це не працює! Особисто я купив 90% всіх їхніх ігор, але я ще та толерантна людина, яка може трішки почекати, перетерпіти, поки вони дороблять ігри, але не всі такі "добрі".
Я писав про те, що компанії намагаються відкривати свої двері для інших. Наприклад Майкрософт об'єднюється у одну екосистему, Валв зі Стім Машинами своїми теж намагається укріпити ринок ПК хоча ОС в них інша і це теж добре для конкуренції, бо Майкрософт почне шевелитися і можливо зробить придатним для геймінгу нарешті свою Вінду. Нінтендо теж почала запускати ігри інших розробників на свою Свіч... Для чого ці довбані, нікому непотрібні обмеження? Соні має для прикладу 100 мільйонів консолей і це допустимо 30% ігрового ринку, то 70% ринку випадає через тупорилі обмеження. То не краще продавати на 100% ринку свої ігри, ніж на 30% ринку? Ну тут все логічно. Так, на сторонніх платформах ти заплатиш комісію, але в кінці ти заробиш більше.
denizen
Member

Shepard1985: 19.05.2026 14:35
walkman3000: 19.05.2026 10:12

чєл, ти розумієш різницю між грою від внутрішніх студій та незалежних? адекватні компанії це які, нінка :laugh: ? чи мертвий паджитософт хбокс? чи конкордстейшн?
А ти "чел" розумієш, який об'єм має ринок ПК ігор? Там паритет з консолями. Просто Соні не хоче платити бабки чужим компаніям за те, аби ті в своїх магазинах їх продавали. Вони не хочуть платити Валв 30%, ось і все. Тому вони прийшли на ринок ПК з раритетним хламом своїм з кривими портами і обісралися. Ось візьмемо останній Резидент для прикладу, який продався тиражем більше на ПК, ніж на консолях. На ПК треба вміти продавати ігри! Вони цього не вміють, вони цього не хочуть аналізувати, вони гадали, що кинуть "жебракам" пліснявого хліба і жебраки підуть все скупати. Так це не працює! Особисто я купив 90% всіх їхніх ігор, але я ще та толерантна людина, яка може трішки почекати, перетерпіти, поки вони дороблять ігри, але не всі такі "добрі".
Я писав про те, що компанії намагаються відкривати свої двері для інших. Наприклад Майкрософт об'єднюється у одну екосистему, Валв зі Стім Машинами своїми теж намагається укріпити ринок ПК хоча ОС в них інша і це теж добре для конкуренції, бо Майкрософт почне шевелитися і можливо зробить придатним для геймінгу нарешті свою Вінду. Нінтендо теж почала запускати ігри інших розробників на свою Свіч... Для чого ці довбані, нікому непотрібні обмеження? Соні має для прикладу 100 мільйонів консолей і це допустимо 30% ігрового ринку, то 70% ринку випадає через тупорилі обмеження. То не краще продавати на 100% ринку свої ігри, ніж на 30% ринку? Ну тут все логічно. Так, на сторонніх платформах ти заплатиш комісію, але в кінці ти заробиш більше.
ти не розумієш головоного, для Соні продавати ігри не головне, головне це продавати консолі і підсаджувати людей на підписки, це сталий та прогнозований дохід. Якщо ігри будуть на всіх платформах, то хто буде купляти їх подєлкі?
waryag
Member

denizen: 19.05.2026 14:51ти не розумієш головоного, для Соні продавати ігри не головне, головне це продавати консолі і підсаджувати людей на підписки, це сталий та прогнозований дохід. Якщо ігри будуть на всіх платформах, то хто буде купляти їх подєлкі?
не стільки підписки, скільки мультиплатформа
Shepard1985
Member

ти не розумієш головоного, для Соні продавати ігри не головне, головне це продавати консолі і підсаджувати людей на підписки, це сталий та прогнозований дохід. Якщо ігри будуть на всіх платформах, то хто буде купляти їх подєлкі?
[/quote]

То виходить, що у Соні немає фанбази?
Я думаю, що хто купував ПС для ігор, то так само буде їх купувати незалежно від того, що і де є в наявності. Логіка в тому, що ви кажете є, але на мій погляд це не буде вже так працювати, як працювало раніше. Хіба якщо Соні прибере будь-яку можливість купувати ігри на дисках і тоді вже дійсно залишиться або підписка, або перейти на іншу платформу, більш відкриту та дешевшу. Мені не подобається цей їхній консерватизм.
Ararat
Member

waryag: 19.05.2026 13:12
erkins007: 19.05.2026 13:08Это ещё более сказочный сценарий чем "заставить потребителей покупать Радеоны".
Да и как показывает пример Интела и АМД в процах никакой монополии нет. Есть просто куда более успешный продукт в конкретный момент.
Прецеденты были, начиная со стандарт ойл.
erkins007: 19.05.2026 13:08 Как давно санкции антимонопольшики вводят?)
В конечном счете, все сводится к выполнению решений государственных регуляторов. За невыполенние решений антимонопольщиков последуют те же санкции.
Просто наявність монополії не є незаконою. Компанії щимлять лише тоді коли вони використовують своє монопольне становище для антиконкурентних дій. Нвідея нічого такого не робить. Щоб вони зарухались потрібна або скарга на такі дії від якоїсь компанії, або вони повині почати когось поглинати і тільки тоді антимонопольщики почешуть дупу.
D_ad
Member

F
:rolleyes:

Відправлено через 18 хвилин 38 секунд:
Skiff93: 19.05.2026 09:49 Та плювати на те мильне кінце про вічно ниючих людей зі стелсом в траві. Тим більше з кожним роком воно все униліше.
Пробував починати грати перший Horizon і GoW - духота, майже годину пограти не дають. Ну і сам геймплей не те, щоб сурер хороший. Хоча на момент виходу цих ігор дуже сильно вони мене цікавили.
Right into the feels..) Нуууууууууууууууууууууууууууууу.....
Сам покєкав у свій час із souls-like боївки у новітніх God of War із прокачкою по рівнях та локом окремих областей опираючись на рівень твоєї прокачки(sic!), але знаєш... та нормальні ігри. Особливо, якщо не грав у попередні частини і тобі, в принципі, пофіг на те, чим вони були, а значить ніхто твої почуття не ображав..)
Ghost of Tsushima друган нахвалював. А от трейлери продовження без сміху вже дивитися неможливо.
TLoU, хоча б частина 1-ша - ну це ж нєтльонка. Це треба визнавати. Ну а 2-га.. це як Dark Souls 2 - її просто не було.
За Horizon нічого не скажу, але фем-стронг-ореол зі стелсом в траві однозначно відлякують від неї.
Але все то.. таке. От реально за що сумно - так це те, що ремейку BloodBorne на єдиній расово вірній платформі ПК ми вже, із 99,9999% вірогідністю, не побачимо.
XXXshadyXXX
Member

D_ad: 19.05.2026 16:41Але все то.. таке. От реально за що сумно - так це те, що ремейку BloodBorne на єдиній расово вірній платформі ПК ми вже, із 99,9999% вірогідністю, не побачимо.
А как же святые эмуляторы? Это же в использовании легче чем запускать игры на Playstation. Там ведь пару кликов и ты в игре в 4к 60 фпс. Так ведь, да?)
спойлер
Изображение
walkman3000
Member

Shepard1985: 19.05.2026 15:13Хіба якщо Соні прибере будь-яку можливість купувати ігри на дисках і тоді вже дійсно залишиться або підписка, або перейти на іншу платформу, більш відкриту та дешевшу. Мені не подобається цей їхній консерватизм
вже зробили діджитал версію та окремий дисковод
що повинно стати з соніводом, щоб він обрав "більш відкриту та дешевшу платформу"? це взагалі ЩО таке :laugh: ? відколи платформа це не ігри в першу чергу? уявіть сонідауна часів пс3 який перейшов на 360 через більшу знижку на консоль у чорну п'ятницу. така логіка? чи дешевша платформа це торент-едішн? джізус крайст :facepalm:
Shepard1985
Member

walkman3000: 19.05.2026 18:48
Shepard1985: 19.05.2026 15:13Хіба якщо Соні прибере будь-яку можливість купувати ігри на дисках і тоді вже дійсно залишиться або підписка, або перейти на іншу платформу, більш відкриту та дешевшу. Мені не подобається цей їхній консерватизм
вже зробили діджитал версію та окремий дисковод
що повинно стати з соніводом, щоб він обрав "більш відкриту та дешевшу платформу"? це взагалі ЩО таке :laugh: ? відколи платформа це не ігри в першу чергу? уявіть сонідауна часів пс3 який перейшов на 360 через більшу знижку на консоль у чорну п'ятницу. така логіка? чи дешевша платформа це торент-едішн? джізус крайст :facepalm:
Я в курсі на рахунок Діджитал едішин, але ви ж розумієте, що якщо з часом у Соні почнуться фінансові проблеми, а це можливо, чи виростуть апетити, то вона зможе потроху закручувати гайки. З чого вона почне? Вартість підписки виросте, обмін дисками заборонять, під'єднання дисководів теж заборонять. Буде, як у Нінтендо по 100 - 150 баксів гра і ні шагу в право, чи в ліво. Якраз таки справа в тому, що якщо ти в екосистемі Соні, то в тебе немає альтернатив. Немає торент едішин... Я проти піратства, але яким чином може сонібой протестувати у випадку, якщо Соні почне нахабніти? І на мою думку кожен геймер шукає де по дешевше, ну хіба що якщо у геймера немірянно бабла і йому взагалі пофіг на ціни. Але думаю таких все ж одиниці.
walkman3000
Member

Shepard1985: 19.05.2026 19:22 З чого вона почне? Вартість підписки виросте
було вже
Shepard1985: 19.05.2026 19:22обмін дисками заборонять
коли вб'ютьзаборонять тоді й поговоримо
Shepard1985: 19.05.2026 19:22під'єднання дисководів теж заборонять
коли вб'ютьзаборонять тоді й поговоримо. і як тоді продавати ліміткі? фантастика якась
Shepard1985: 19.05.2026 19:22Буде, як у Нінтендо по 100 - 150 баксів гра і ні шагу в право, чи в ліво
вже точно не пам'ятаю, десь приблизно 75євро дав за зельду на виході світч2, де ви ці 10050баксів берете
Shepard1985: 19.05.2026 19:22Якраз таки справа в тому, що якщо ти в екосистемі Соні, то в тебе немає альтернатив. Немає торент едішин
я вас зрозумів, питань більше нема
:lol:
MVE
Member

Не біда, на пк повно індюшатини, для ААА/АААА є YouTube Premium :gigi:
Shepard1985
Member

walkman3000

Як в мене в народі кажуть: "Краще боятися, ніж потім злякатися".
Так само казала більшість і про те, що ось коли росія нападе, то тоді і поговоримо. Я з 2005 року казав, що росія нападе. Всі сміялися. Тепер мабуть вже не смішно.
Хто хоче наїпати когось, той вигадає будь-які методи. Повірте, не перший рік живу на цій планеті "Земля" і багато маразму та абсурду вже довелося бачити за своє життя.
Вам так просто казати - дав 75 євро за Зельду.
Так що то 75 євро, то х..я, коли це одна мінімальна пенсія. Ну звісно, пенсіонерам та жебракам грати не хочеться, їм і не треба. Таких треба утилізувати, чи не так?
І знову хочу нагадати, що я проти піратства, я купую ігри і всіх закликаю це робити, але на мій погляд палиця повинна мати 2 кінця.
XXXshadyXXX
Member

Shepard1985: 19.05.2026 20:12Вам так просто казати - дав 75 євро за Зельду.
Так що то 75 євро, то х..я, коли це одна мінімальна пенсія.
Не знаю, я вот год назад захотел поиграть в зельду, купил свитч б.у. за 100 баксов, зельду б.у картридж за 30 баксов, поиграл потом лежала она у меня пол года, потом продал комплектом за сутки по городу за 130 баксов - итого потрачено 0 денег.
Shepard1985
Member

XXXshadyXXX: 19.05.2026 20:24
Shepard1985: 19.05.2026 20:12Вам так просто казати - дав 75 євро за Зельду.
Так що то 75 євро, то х..я, коли це одна мінімальна пенсія.
Не знаю, я вот год назад захотел поиграть в зельду, купил свитч б.у. за 100 баксов, зельду б.у картридж за 30 баксов, поиграл потом лежала она у меня пол года, потом продал комплектом за сутки по городу за 130 баксов - итого потрачено 0 денег.
Так я за вас радий, але це одна ситуація. Не всім щастить з б/у консольками. Але ви привели приклад, як можна обійти систему Нінтендо. Ви фактично заторентили Нінтендо погравши на халяву) Якщо екосистема закрита, як у Нінтендо, то вони з часом можуть вам диктувати умови. Якщо ви захочете пограти в Зельду, то вам прийдеться купувати залізо Нінтендо і їхні ігри теж. Ціни вони можуть встановлювати які завгодно. Чи хтось контролює ціноутворення? Навряд. Повинні бути якісь права у споживача, чи ні? Ну це як Епл з їх телефонами по 1000 і більше євро, а сам телефон, його вартість 30 баксів і може той телефон теж саме, що і телефон за 300 євро. Все інше, то локшина на вуха. Жодних переваг, як на мене.
XXXshadyXXX
Member

Shepard1985: 19.05.2026 20:45Але ви привели приклад, як можна обійти систему Нінтендо. Ви фактично заторентили Нінтендо погравши на халяву)
Пока есть такая возможность, я так и делаю. Как с Нинтендо, так и с играми для ps5(аккаунты покупаю, играю на своем аккаунте игру, продаю дальше с потерей в цене 0-20%), по факту очень дёшево мне выходит, плюс подписку самую жирную с другом берём на мой аккаунт. 1900 грн год вроде на чёрную пятницу, это по 800 грн на человека. И все ок, очень выгодно. И эта тема с аккаунтами рабочая ещё со времён PS3. Получается я легальный почти пират на консолях сони. И всё сони ни как ни кого не забанит за 15 лет за такие "махинации" :)
walkman3000
Member

Shepard1985: 19.05.2026 20:12Так само казала більшість і про те, що ось коли росія нападе
Shepard1985: 19.05.2026 20:12пенсіонерам та жебракам грати не хочеться, їм і не треба. Таких треба утилізувати, чи не так?
у вас все нормально?
Shepard1985
Member

walkman3000: 19.05.2026 21:47
Shepard1985: 19.05.2026 20:12Так само казала більшість і про те, що ось коли росія нападе
Shepard1985: 19.05.2026 20:12пенсіонерам та жебракам грати не хочеться, їм і не треба. Таких треба утилізувати, чи не так?
у вас все нормально?
А що вам не подобається? Правда?
У мене все нормально, а у вас бачу ні. Коли вас попереджають про небезпеку, то вам завжди смішно, а потім всі плачуть через дурнів, які не бачать далі свого носа.
Можливо це у вас через гормони, все ж таки мені теж колись було 18...

Відправлено через 7 хвилин 45 секунд:
XXXshadyXXX: 19.05.2026 21:06
Shepard1985: 19.05.2026 20:45Але ви привели приклад, як можна обійти систему Нінтендо. Ви фактично заторентили Нінтендо погравши на халяву)
Пока есть такая возможность, я так и делаю. Как с Нинтендо, так и с играми для ps5(аккаунты покупаю, играю на своем аккаунте игру, продаю дальше с потерей в цене 0-20%), по факту очень дёшево мне выходит, плюс подписку самую жирную с другом берём на мой аккаунт. 1900 грн год вроде на чёрную пятницу, это по 800 грн на человека. И все ок, очень выгодно. И эта тема с аккаунтами рабочая ещё со времён PS3. Получается я легальный почти пират на консолях сони. И всё сони ни как ни кого не забанит за 15 лет за такие "махинации" :)
Вас вже хтось мінусує за такі "махінації". Це можуть бути виключно якісь діточки заможних батьків, яким 75 баксів за гру - це задешево, яким війни немає і все заїпісь.
15 років у Соні справи йдуть добре, тому вони закривали на все це очі, але повірте, може прийти час, коли вони почнуть закручувати гайки. Всьому є межа і у Соні це прекрасно розуміють. Там теж із часом зможуть очолити компанію якісь хворі на голову. Ми вже це проходили в різних сферах у різні етапи...
Але ви не пірат у моїх очах, ви просто шукаєте дешевше і платите легально, окрім того ви ділитесь із другом і це круто.
Ответить