я тобі більше скажу -- скоріше за все, не тільки в тебе таке траплялось. але це все одно єдиний бажаний спосіб підключенняRobostyle: ↑ 25.11.2025 17:57У меня так 8пин горел, не спасла база
Новости
Последние статьи и обзоры
Зафіксовано найсерйозніший випадок вигоряння роз’єму живлення на GeForce RTX 5090
-
leif
Member
-
LordTornado
Member
Вот только решения принимают совсем не инженеры. 90%, что там большой и важный начальник сказал: "А шо так дорого? Сделайте разъём дешевле!" И инженеры или делают дешевле, или лишаются премии... С нынешним подходом, удивительно, что оно у большинства всё-таки работает нормально...Геральт: ↑ 25.11.2025 17:38 Дизайн нікчемний. Я не думаю, що інженери НВ геть дурні, але й в надмірну турботу про користувача не вірю.
-
7mindfields
Member
Щоб що? Type-c більше 240w не передаєSerg IX: ↑ 25.11.2025 17:52 очевидно ж що треба міняти розьем на usb c
-
bes
Member
а какая разница какой блок питания ATX 3.1 ? Это как раз спецификация имено БП 3.1 что у него должен быть разьем с укороченным контактами которые будет 100% закрываться в разъеме и выдерживать 1,5 квт на этом разъеме - а тут подключили через косу которая идет скорей всего по спецификаций 3.0
-
tornadox
Member
IMHO надто сильне ускладнення для штучно створеної проблеми. В консюмерських платах не у всіх є нормальний моніторинг на мат.платі, це вже серверний рівень і інша ціна.Геральт: ↑ 25.11.2025 17:38Воно б працювало, якби карта могла моніторити струми і хоча б верещати при проблемі.
тут більше про проблему площі і якості контакту, 8 піновий 17 років і таких масових проблем не мав.Геральт: ↑ 25.11.2025 17:38Щось мені здається, що при не вставленому 1му роз'му (з 3х) в 3*8 картах карта не запуститься. Але навіть якщо він вставлений і має проблему, то дві інші "групи" це не зачіпає ніяк.
в купі з нікчемною реалізацією дає яскравий (з димком) ефект.Геральт: ↑ 25.11.2025 17:38Дизайн нікчемний.
в реалізації Power Delivery велика потужність досягається поступовим збільшенням напруги, мінімізуючи вимоги до кабелю, якщо 100 ват це 20в 5а, то для 240 ват це 48в 5а, але кабелі розраховані на велику потужність мають мати сертифікацію та E-mark чип для ідентифікації. Могли б піти шляхом як це зроблено в серверах.Геральт: ↑ 25.11.2025 17:38Я не думаю, що інженери НВ геть дурні, але й в надмірну турботу про користувача не вірю.
- спойлер

-
waryag
Member
Вже )Polyaan: ↑ 25.11.2025 14:55Честно, страшно за современный мир, если такие решения начнут использовать в боингах
Нвідіа не зробила його, бо так дешевше. А без підтримки на етапі проектування це доволі складна задача.Polyaan: ↑ 25.11.2025 14:55Ведь какие проблемы датчик банальный разместить, не хватает мощности, выкл, если стандарт 3.1 ничего не решает, зачем стандарт?
Ви гадаєте, що рандомний бж на кіловат, без сертифікації і без підтримки атх3 буде краще?Enjthesilence: ↑ 25.11.2025 15:02Згідно специфікацій від зотак до 5090 потрібен 1000вт бж
-
Vpupkin
Member
Як у люлей рука піднімається, піхати до 5090 голодовий треш на 850w?
-
STARL1GHT
Member
Всіма правдами і не правдами намагаються виправдати життя цього роз'єму.
До речі, тему з цим інцидентом на Reddit видали модератори.
Последний раз редактировалось STARL1GHT 25.11.2025 19:19, всего редактировалось 1 раз.
-
aaleksandrenko
Member
А в чому прикол, що на фото поплавлений перехідник, що йде в комплекті до відеокарти.
Якщо цей Cooler Master має свій рідний 90-degree 12V-2x6 adapter cable.
Людина замість нормального кабелю від бж підключила його через перехідник?
Якщо цей Cooler Master має свій рідний 90-degree 12V-2x6 adapter cable.
Людина замість нормального кабелю від бж підключила його через перехідник?
-
erkins007
Member
Так и есть. На фото переходник. Так что тут очередной додик, который купил 5090, но на нормальный БП денег зажал
-
AndrewV
Member
При чем здесь БП, в самом худшем случае бы уходил в защиту, сколько было таких случаев. Практически каждый может вспомнить на своем веку. Другое дело, если вставить наполовину по пьяни - тогда будет искрить и сгорит. Например обычная розетка. Жаль, что ловят хайп журналисты на обычной халатности.
-
VRoman
Member
Судя по выгоранию недостатка мощности БП совершенно не было. Более мощный БП сжёг бы ещё больше до срабатывания защиты от перегрузки
-
erkins007
Member
Тут модно хейтить все что касается нвидиа хоть как-то хоть косвенно, то что у большинства карты зелёных стоят делу не мешает. Пара-тройка красных фанатиков задают шум, остача же народу просто идёт у них на поводу чтобы быть "в тренде"Enjthesilence: ↑ 25.11.2025 15:37Так, саме тут винен юзер, який до карти, якій потрібен 1000вт бж, підʼєднав бж на 850вт і кинув через косічку 3х кабельний шнур. Більше дивує, як на профільному форумі замість того щоб половити лулзів з цього додіка, його захищають
-
Alexsandr
Member
Тогда срабатывает защита. А она не сработала, мощности хватило. Т.е. мощность БП вообще не причем, её достаточно.Shaolin_Style: ↑ 25.11.2025 15:30 ечно не бюджетный, но у него не достаточно мощности что бы обеспечить карту в пиковой нагрузке. С процессорами уровня 7950X3D и 14900K и 1кВт может быть не достаточно.
Отправлено спустя 3 минуты 58 секунд:
А что видео под ARM шустрее видеокарт под х86?yuriy_dd: ↑ 25.11.2025 14:54 а хтось ниє щоб дати можливість оце одоробло підєднувати до енергоефективних АРМ проців![]()
хай воно живе в світі х86, де енерго-ефективність - це питання 10-е![]()
а у новий світ хай йдуть лише сучасні рішення![]()
-
Геральт
Member
aaleksandrenko: ↑ 25.11.2025 19:19 Людина замість нормального кабелю від бж підключила його через перехідник
aaleksandrenko: ↑ 25.11.2025 19:19 що йде в комплекті до відеокарти.
-
daesz
Member
Це було причиною. Віримо, я повіривале його номінал лише 850 Вт
-
Ektalion
Member
https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... -afaag-eu/Enjthesilence: ↑ 25.11.2025 15:28 Так він бюджетний в своїй серії, тимпаче він бюджетний під таку гпу.
То ти виходить мажор. Усім би такі бюджетні БЖ за 7к+.
-
ArmagedoonZergs
Member
Хтось може мені пояснити чому для токів в десятки ампер по 12 вольтах, використовуються якісь тонюсінькі проводочки ниточки і якісь сміхотворні конектори?
Це я тупий?
Це я тупий?
-
erkins007
Member
У меня в комплекте к квартире шла проводка советская. Если бы я в нее пихнул нагрузку в несколько кВт и погорел бы, был бы виноват я или те кто "в комплекте" под мои потребности не подстроился?Геральт: ↑ 25.11.2025 19:53aaleksandrenko: ↑ 25.11.2025 19:19 Людина замість нормального кабелю від бж підключила його через перехідникaaleksandrenko: ↑ 25.11.2025 19:19 що йде в комплекті до відеокарти.![]()
-
daesz
Member
Shaolin_Style: ↑ 25.11.2025 15:30 Он конечно не бюджетный, но у него не достаточно мощности что бы обеспечить карту в пиковой нагрузке. С процессорами уровня 7950X3D и 14900K и 1кВт может быть не достаточно.
Написати скільки споживання у цього проца?Вона використовувалася в системі з процесором Ryzen 5 5600X.
Чергова тема, де 50% коментуючих 3 абзаца по 2 речення не осилили.