AMD випустила набір FidelityFX 2.0 SDK для спрощення інтеграції масштабування FSR 4

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
DDt
Member

Повідомлення

tablestikus: 24.08.2025 14:19
DDt: 24.08.2025 14:07

в смысле "не засыпает" как и у тебя под виндой? а как должно быть? вроде 10вт +/- в простое это нормально для 3060, или ты хочешь сказать что она должна в таком режиме около 0 потреблять?
10Вт імхо багато скоріш 5Вт.
так вон выше скриншот кидали, 11W в IDLE
не, я конечно допускаю что, если видюха вообще ничем не занимается (не выводит изо т.к не подключен мон), то по идее может и меньше жрать, но:
1) имхо это не сильно критично, не 50Вт и хорошо
2) а есть ли офф инфа что она ДОЛЖНА "засыпать" и жрать меньше? если есть какие-то офф доки от нВидии - поделитесь ссылками
unique-neon
Member

Повідомлення

unique-neon: 24.08.2025 13:59 DDt
Ага, ну значить як на вінді)
в смысле "не засыпает" как и у тебя под виндой? а как должно быть? вроде 10вт +/- в простое это нормально для 3060, или ты хочешь сказать что она должна в таком режиме около 0 потреблять?
Воно не має і ні не має так бути. Воно є як є :) . Просто НВ з таким підключенням крутиться на своїх мінімалках.

А Радеон таки в нуль засинає, або майже, точно не знаю. Скажімо на ватметрі вимірюваної різниці нема між інтеграшка плюс дискретка, чи сама інтеграшка (дискретка фізично відключена від материнки)

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
DDt: 24.08.2025 14:30а есть ли офф инфа что она ДОЛЖНА "засыпать" и жрать меньше?
Нема
DDt
Member

Повідомлення

unique-neon: 24.08.2025 14:33

Воно не має і ні не має так бути. Воно є як є :) . Просто НВ з таким підключенням крутиться на своїх мінімалках.

А Радеон таки в нуль засинає, або майже, точно не знаю. Скажімо на ватметрі вимірюваної різниці нема між інтеграшка плюс дискретка, чи сама інтеграшка (дискретка фізично відключена від материнки)

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
DDt: 24.08.2025 14:30а есть ли офф инфа что она ДОЛЖНА "засыпать" и жрать меньше?
Нема
А, ну раз не должна в 0 засыпать тогда какие претензии к НВ ))
Тут скорее + радеонам что у них есть такая недокументированная возможность засыпать в 0, если для кого-то это важно - значит радеон это их выбор
OldBoyUA
Member

Повідомлення

Kirakishou: 23.08.2025 13:08
waryag: 23.08.2025 12:59Ти пишеш про масові проблеми чи про свої? НЯП, вони були в тебе лише в одній грі міхойо з кількох ігор?
Проблеми ці були загалом в іграх на Unity, а не тільки в іграх HoYoverse. Я створював теми на Reddit та на старому форумі підтримки AMD, де інші користувачі з RX 7800 XT та RX 7900 GRE підтвердили ці проблеми. В адреналіні 24.12.1 їх виправили. Хоча писали ми їм про ці проблеми мабуть з півроку. Водночас на іншому комп’ютері я маю стареньку 1660 Ті, я граю в усі ці самі ігри, тільки не в 4К, а в 1080р. За весь цей час не було жодних проблем з цими іграми. Завжди ставлю самі свіжі драйвери від Nvidia. Ось це мене найбільше і розізлило. Що я придбав відеокарту для того, щоб грати на ній в простенькі ігри на Unity, але в 4К, а отримав майже рік вильотів, чорних і зелених екранів, та різних глітчів. Станом на зараз в адреналіні 25.8.1 проблем немає в жодній із ігор на Unity, в які я граю. Але вони довго це фіксили. Це нормально?
В мене стояла GRe 7900 більше року Гіга game oc , можна назви ігор в яких були проблеми ?
Kirakishou
Member

Повідомлення

OldBoyUA: 25.08.2025 02:14В мене стояла GRe 7900 більше року Гіга game oc , можна назви ігор в яких були проблеми ?
Впевнений, ви не грали в жодну з цих ігор і скоріш за все взагалі не вважаєте це іграми. Але нехай.
Отже, почну з Genshin Impact. В цій грі в темних печерах було блимання текстур. Також, в меню вибору артефактів при натисканні кнопки рекомендації з’являвся чорний екран і комп’ютер просто зависав, допомагала тільки фізична кнопка перезавантаження.
Honkai Star Rail. На максимальних налаштуваннях графіки навколо персонажа з’являвся якийсь ареол із квадратиків від якого тягнулися лінії до кінця екрану. Ось тут віддаю належне – це доволі швидко пофіксили. Буквально чи не в наступному оновленні драйверів.
Zenless Zone Zero. В цій грі в 3D сценах з діалогами, а також в 2D сценах, стилізованих під мангу, з’являлися артефакти у вигляді чорних бігаючих квадратиків. Вигляд це мало такий, як у відеокарти з битою пам’яттю – тільки там ці квадратики кольорові, а тут чорні. Коли я запитав у користувачів на цьому форумі, що це за артефакти, мені сказали, що накрилася відеокарта. Але потім ще один чоловік з точно такою ж відеокартою Sapphire Radeon RX 7800 XT 16GB NITRO+, тільки з пам’яттю від SK Hynix (на моїй Samsung) підтвердив цю проблему на своїй відеокарті. Я створив на форумі підтримки AMD тему, де інші власники RX 7800 XT та RX 7900 GRE також підтвердили цю проблему. На RX 7800 XT проблема проявлялася на роздільній здатності 2160р, а на RX 7900 GRE і на 1440р, і на 2160р. Це була одна із найбільш неприємних проблем, бо вона була дуже схожа на проблеми саме заліза і через це вона сильно попсувала мені нерви. Також, її дуже довго не фіксили і я не знав, чи це проблема заліза, яку неможливо пофіксили, чи це все ж проблема з драйверами.
Також, в перелічених вище іграх є проблема з внутрішньоігровим браузером ZFGameBrowser. Цю проблему не пофіксили і не пофіксять, бо AMD і звичайні браузери довго фіксить, що вже говорити про цей. На моїй 1660 Ті інформація в цьому браузері відображається плавно, на RX 7800 XT вона відображається з дуже сильними статтерами.
Наступна гра BrownDust2. В ній були точно такі ж артефакти, про які я написав вище. Тільки не у вигляді чорних квадратиків, а у вигляді напівпрозорих, і вони з’являлися навколо тексту.
Ще гра NIKKE. В цій грі і досі інколи з’являються сильні статтери і відеокарта чомусь не виходить на нормальні частоти, коли я граю в цю гру. Мені здається, що статтери саме через це. Таке враження, що вона взагалі не сприймає це як гру. В той же час, на моїй 1660 Ті гра працює чудово. Я припускаю, що це тому, що на 1660 Ті я граю в 1080р та 1440р, а на RX 7800 XT я граю в 2160р. Але якщо навіть так, то хіба це виправдання для RX 7800 XT, що вона не може тягнути примітивні 2D ігри на Unity в 2160р?
І це проблеми не з іграми. Бо більшість з них вирішилася оновленням драйверів.
Цих ігор буде достатньо, щоб зрозуміти суть проблем. Ви можете вважати їх незначними, або взагалі не вважати перелічені ігри — іграми, але це не відміняє цих проблем.
Про проблеми з апаратним декодуванням відео немає сенсу писати, про це самі розробники регулярно пишуть в примітках до AMD Software: Adrenalin Edition.
OldBoyUA
Member

Повідомлення

Kirakishou: 25.08.2025 07:54
OldBoyUA: 25.08.2025 02:14В мене стояла GRe 7900 більше року Гіга game oc , можна назви ігор в яких були проблеми ?
Впевнений, ви не грали в жодну з цих ігор і скоріш за все взагалі не вважаєте це іграми. Але нехай.
Отже, почну з Genshin Impact. В цій грі в темних печерах було блимання текстур. Також, в меню вибору артефактів при натисканні кнопки рекомендації з’являвся чорний екран і комп’ютер просто зависав, допомагала тільки фізична кнопка перезавантаження.
Honkai Star Rail. На максимальних налаштуваннях графіки навколо персонажа з’являвся якийсь ареол із квадратиків від якого тягнулися лінії до кінця екрану. Ось тут віддаю належне – це доволі швидко пофіксили. Буквально чи не в наступному оновленні драйверів.
Zenless Zone Zero. В цій грі в 3D сценах з діалогами, а також в 2D сценах, стилізованих під мангу, з’являлися артефакти у вигляді чорних бігаючих квадратиків. Вигляд це мало такий, як у відеокарти з битою пам’яттю – тільки там ці квадратики кольорові, а тут чорні. Коли я запитав у користувачів на цьому форумі, що це за артефакти, мені сказали, що накрилася відеокарта. Але потім ще один чоловік з точно такою ж відеокартою Sapphire Radeon RX 7800 XT 16GB NITRO+, тільки з пам’яттю від SK Hynix (на моїй Samsung) підтвердив цю проблему на своїй відеокарті. Я створив на форумі підтримки AMD тему, де інші власники RX 7800 XT та RX 7900 GRE також підтвердили цю проблему. На RX 7800 XT проблема проявлялася на роздільній здатності 2160р, а на RX 7900 GRE і на 1440р, і на 2160р. Це була одна із найбільш неприємних проблем, бо вона була дуже схожа на проблеми саме заліза і через це вона сильно попсувала мені нерви. Також, її дуже довго не фіксили і я не знав, чи це проблема заліза, яку неможливо пофіксили, чи це все ж проблема з драйверами.
Також, в перелічених вище іграх є проблема з внутрішньоігровим браузером ZFGameBrowser. Цю проблему не пофіксили і не пофіксять, бо AMD і звичайні браузери довго фіксить, що вже говорити про цей. На моїй 1660 Ті інформація в цьому браузері відображається плавно, на RX 7800 XT вона відображається з дуже сильними статтерами.
Наступна гра BrownDust2. В ній були точно такі ж артефакти, про які я написав вище. Тільки не у вигляді чорних квадратиків, а у вигляді напівпрозорих, і вони з’являлися навколо тексту.
Ще гра NIKKE. В цій грі і досі інколи з’являються сильні статтери і відеокарта чомусь не виходить на нормальні частоти, коли я граю в цю гру. Мені здається, що статтери саме через це. Таке враження, що вона взагалі не сприймає це як гру. В той же час, на моїй 1660 Ті гра працює чудово. Я припускаю, що це тому, що на 1660 Ті я граю в 1080р та 1440р, а на RX 7800 XT я граю в 2160р. Але якщо навіть так, то хіба це виправдання для RX 7800 XT, що вона не може тягнути примітивні 2D ігри на Unity в 2160р?
І це проблеми не з іграми. Бо більшість з них вирішилася оновленням драйверів.
Цих ігор буде достатньо, щоб зрозуміти суть проблем. Ви можете вважати їх незначними, або взагалі не вважати перелічені ігри — іграми, але це не відміняє цих проблем.
Про проблеми з апаратним декодуванням відео немає сенсу писати, про це самі розробники регулярно пишуть в примітках до AMD Software: Adrenalin Edition.
Ваше припущення дійсно є вірним я не грав в жодну з цих ігор . Мигання я зустрічав в Elden DLC але по правді кажучи я бачив його в багатьох гравців і боюсь це навряд специфічна проблема саме амд . Також за більше рік користування 1 раз в мене злетів розгін і андервольт після обнови драйверів що я також би не назвав специфікою червоних і що фікситься доволі швидко в ручному режимі . Загалом мій досвід був доволі позитивним, але я в основному грав в щось доволі мейнстрімне , хоча проходив і багато старих ігор по типу "Повернення в замок Вульфенштайн" . В цілому співвідношення продуктивність ціна температури рівень шуму для мене залишились просто чудові . Особливо враховуючи що за 25 к тоді зелені максимум що могли мені дати це 4070 . Я можу припустити що з вашим типом задач 4070 була б кращим вибором , проте ви ж розумієте що ці картки беруть і одразу ставлять ААА які раніше не тягнув ПК і звісно найсвіжіше що виходило останнім часом .
В плані обговорення оперативності фіксів , тільки недавно DF піднімали тему про дропи продуктивності в променях з UE4 , картки 9070 9070 xt . Так от якби я не побачив новину я б навіть цього не помітив бо це залатали меньш ніж за неділю новими дровами . Тому я на практиці бачу вирішення проблем і доволі оперативне .
В вашому випадку можу сказати що 7800xt на гарантії все ще з вухами забирають в збірки . Мою GRE забрали за ту ціну за яку я її купив . Розумію що це втрата коштів але докинувши порівняно невелику суму ви спокійно візьмете 5070 , провда враховуючи в якому напрямку розвиваються зелені я не певен що вони будуть летіти вирішувати всі специфічні проблеми по своїм відеокартам які будуть на реддіт .
Kirakishou
Member

Повідомлення

OldBoyUA
Все вірно, проблем з тими же мейнстрімними Resident Evil 4, 7 та Village не було, ігри працюють чудово. Також, не було проблем в Nier: Automata та Stellar Blade. З нішевими іграми на Unity проблеми були. І, можливо, вони є і досі, але вже не в тих іграх, в які я граю.
Спочатку я й думав купувати 4070, але на цьому форумі мене переконали, що варто взяти 7800 ХТ. Мені і самому вона здавалася вигіднішою, бо за ціну простого виконання 4070 я міг взяти топове виконання 7800 ХТ від SAPPHIRE або PowerColor, що я і зробив. Але найбільше відіграла роль саме цікавість. Мені було цікаво, чи справді нові відеокарти від AMD настільки хороші, як про них пишуть на цьому форумі. Але, на жаль, в першу ж годину користування 7800 ХТ я отримав зелений екран і падіння відеодрайверу. Вже зараз я розумію, що потрібно було питати людей, які грають в нішеві ігри, а не в мейнстрімні. Бо в популярних іграх проблем немає, тому люди і рекомендують брати AMD.
Про всі ігри не скажу, але розробники деяких із цих ігор користуються відеокартами від Nvidia. Наприклад, коли був дефіцит відеокарт, власники компанії HoYoverse подарували своїм співробітникам відеокарти від Nvidia. Я думаю, що саме тому на моїй 1660 Ті немає цих проблем, які були на 7800 ХТ, бо розробники в першу чергу перевіряють свої ігри на відеокартах від Nvidia і, можливо, напряму співпрацюють з Nvidia, щоб усунути проблеми з драйверами або багами в самих іграх.
Щодо продажу відеокарти. Я ніколи цього не робив і не хочу нарватися на шахраїв. До того ж зараз вона працює відносно нормально. Як я вже писав вище, вони нарешті доробили драйвери.
DDt
Member

Повідомлення

Kirakishou: 25.08.2025 09:45 OldBoyUA
Спочатку я й думав купувати 4070, але на цьому форумі мене переконали, що варто взяти 7800 ХТ. Мені і самому вона здавалася вигіднішою, бо за ціну простого виконання 4070 я міг взяти топове виконання 7800 ХТ від SAPPHIRE або PowerColor, що я і зробив. Але найбільше відіграла роль саме цікавість. Мені було цікаво, чи справді нові відеокарти від AMD настільки хороші, як про них пишуть на цьому форумі. Але, на жаль, в першу ж годину користування 7800 ХТ я отримав зелений екран і падіння відеодрайверу. Вже зараз я розумію, що потрібно було питати людей, які грають в нішеві ігри, а не в мейнстрімні. Бо в популярних іграх проблем немає, тому люди і рекомендують брати AMD.
а у тебя раньше были видюхи АМД ?
Kirakishou
Member

Повідомлення

DDt: 25.08.2025 15:51а у тебя раньше были видюхи АМД ?
Так. І ATI, і AMD. Остання відеокарта від AMD, яка була перед цією, це Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming. Власне, вона досі є і вона справна, просто я нею не користуюся. Перед нею була Palit HD 4850 Sonic, а перед нею Sapphire HD 3870. Sapphire HD 3870 після закінчення гарантії почала артефачити в деяких іграх. Схоже, що там проблема з пам’яттю. А Palit HD 4850 Sonic дісталася мені безкоштовно і вона довго працювала, але зрештою з нею стався відвал GPU. Спочатку почав постійно злітати драйвер, а потім з’явилися постійні артефакти у вигляді статичних ліній. Всі ці відеокарти у мене досі є, я їх не викинув. Старих відеокарт від ATI вже немає, але ці від AMD залишив на пам'ять, бо купував їх вже за власні гроші, а не за гроші батьків.
NST1983
Member

Повідомлення

Дак шо, перемога? Тепер можна підсунути DLL як у nvidia? :super:

Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
Kirakishou: 25.08.2025 09:45 OldBoyUA
Все вірно, проблем з тими же мейнстрімними Resident Evil 4, 7 та Village не було, ігри працюють чудово. Також, не було проблем в Nier: Automata та Stellar Blade. З нішевими іграми на Unity проблеми були. І, можливо, вони є і досі, але вже не в тих іграх, в які я граю.
Про всі ігри не скажу, але розробники деяких із цих ігор користуються відеокартами від Nvidia. Наприклад, коли був дефіцит відеокарт, власники компанії HoYoverse подарували своїм співробітникам відеокарти від Nvidia. Я думаю, що саме тому на моїй 1660 Ті немає цих проблем, які були на 7800 ХТ, бо розробники в першу чергу перевіряють свої ігри на відеокартах від Nvidia і, можливо, напряму співпрацюють з Nvidia, щоб усунути проблеми з драйверами або багами в самих іграх.
Щодо продажу відеокарти. Я ніколи цього не робив і не хочу нарватися на шахраїв. До того ж зараз вона працює відносно нормально. Як я вже писав вище, вони нарешті доробили драйвери.

Мав 6800 Xt, потім 7800 XT, 7900 XT, 9070 XT - виліти на робочий стіл були тільки в далекому 2019 в вальгаллі ассасінах в одному місці - потім гру пофіксили..
Більше ніде за весь час ніяких вилітів не було..
Можливо проблема в іншому? :rolleyes:

Відправлено через 1 годину 23 хвилини 12 секунд:
https://gpuopen.com/amd-fidelityfx-sdk/#downloads
Відповісти