Впевнений, ви не грали в жодну з цих ігор і скоріш за все взагалі не вважаєте це іграми. Але нехай.
Отже, почну з Genshin Impact. В цій грі в темних печерах було блимання текстур. Також, в меню вибору артефактів при натисканні кнопки рекомендації з’являвся чорний екран і комп’ютер просто зависав, допомагала тільки фізична кнопка перезавантаження.
Honkai Star Rail. На максимальних налаштуваннях графіки навколо персонажа з’являвся якийсь ареол із квадратиків від якого тягнулися лінії до кінця екрану. Ось тут віддаю належне – це доволі швидко пофіксили. Буквально чи не в наступному оновленні драйверів.
Zenless Zone Zero. В цій грі в 3D сценах з діалогами, а також в 2D сценах, стилізованих під мангу, з’являлися артефакти у вигляді чорних бігаючих квадратиків. Вигляд це мало такий, як у відеокарти з битою пам’яттю – тільки там ці квадратики кольорові, а тут чорні. Коли я запитав у користувачів на цьому форумі, що це за артефакти, мені сказали, що накрилася відеокарта. Але потім ще один чоловік з точно такою ж відеокартою Sapphire Radeon RX 7800 XT 16GB NITRO+, тільки з пам’яттю від SK Hynix (на моїй Samsung) підтвердив цю проблему на своїй відеокарті. Я створив на форумі підтримки AMD тему, де інші власники RX 7800 XT та RX 7900 GRE також підтвердили цю проблему. На RX 7800 XT проблема проявлялася на роздільній здатності 2160р, а на RX 7900 GRE і на 1440р, і на 2160р. Це була одна із найбільш неприємних проблем, бо вона була дуже схожа на проблеми саме заліза і через це вона сильно попсувала мені нерви. Також, її дуже довго не фіксили і я не знав, чи це проблема заліза, яку неможливо пофіксили, чи це все ж проблема з драйверами.
Також, в перелічених вище іграх є проблема з внутрішньоігровим браузером ZFGameBrowser. Цю проблему не пофіксили і не пофіксять, бо AMD і звичайні браузери довго фіксить, що вже говорити про цей. На моїй 1660 Ті інформація в цьому браузері відображається плавно, на RX 7800 XT вона відображається з дуже сильними статтерами.
Наступна гра BrownDust2. В ній були точно такі ж артефакти, про які я написав вище. Тільки не у вигляді чорних квадратиків, а у вигляді напівпрозорих, і вони з’являлися навколо тексту.
Ще гра NIKKE. В цій грі і досі інколи з’являються сильні статтери і відеокарта чомусь не виходить на нормальні частоти, коли я граю в цю гру. Мені здається, що статтери саме через це. Таке враження, що вона взагалі не сприймає це як гру. В той же час, на моїй 1660 Ті гра працює чудово. Я припускаю, що це тому, що на 1660 Ті я граю в 1080р та 1440р, а на RX 7800 XT я граю в 2160р. Але якщо навіть так, то хіба це виправдання для RX 7800 XT, що вона не може тягнути примітивні 2D ігри на Unity в 2160р?
І це проблеми не з іграми. Бо більшість з них вирішилася оновленням драйверів.
Цих ігор буде достатньо, щоб зрозуміти суть проблем. Ви можете вважати їх незначними, або взагалі не вважати перелічені ігри — іграми, але це не відміняє цих проблем.
Про проблеми з апаратним декодуванням відео немає сенсу писати, про це самі розробники регулярно пишуть в примітках до AMD Software: Adrenalin Edition.